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KANO Yasutaka  加納 恭卓

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加納 泰卓  カノウ ヤスタカ

加納 恭卓  カノウ ヤスタカ

KANO Yasutaki  加納 恭卓

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Researcher Number 80115823
Other IDs
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Affiliation (based on the past Project Information) *help 2011 – 2012: 石川県立大学, 生物資源環境学部, 教授
2005 – 2006: 石川県立大学, 生物資源環境学部, 教授
2004: 石川県農業短期大学, 教授
2002: 石川県農業短期大学, その他部局等, 教授
2001: 石川県農業短期大学, 教授 … More
1999 – 2001: 石川県農業短期大学, 生物生産学科, 教授
1995 – 1997: 石川県農業短期大学, 生物生産学科, 教授
1992: Ishikawa Agric. Coll. Associated Prof., 農学部, 助教授
1987 – 1992: 石川県農業短期大学, 農学科, 助教授 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
園芸・造園学 / Horticulture/Landscape architecture
Except Principal Investigator
Crop science/Weed science
Keywords
Principal Investigator
CPPU / Bitterness / Kagafutokyuri / 苦味系統 / 苦味 / 加賀太キュウリ / オ-キシン処理 / 木部柔細胞 / 空洞発生 / 源助ダイコン … More / 柔細胞 / 高地温 / 空洞 / 破生間隙 / 細胞の大きさ / オーキシン / スクロース集積 / Filling up / Vessel / Rate of weight growth / Root growth / Parenchymatous cell / Lysigenous intercellular space / Hollow root / Gensuke / 2次形成組織 / 根重増加量 / 高地温と低地温の処理時期 / は種時期 / 導管 / 部位別糖濃度 / 低地温 / 根重増大率 / 部位別糖含量 / 道管配列 / 品種比較 / 道管 / 肥大率 / 根部肥大 / 充填 / HMG-CoAreductase / notem / Plentiful nitrogenous fertil izers / Bitterline / Low airtemperature / HMG Co-Aレダクターゼ / 酵素 / 全窒素 / HMG-CoAレダクターゼ活性 / HMG-CoA reductase / タンパク質 / アミノ酸 / 低温 / 窒素肥料 / ククルビタシンC / 苦味物質 / Amino acid-nitrogen / Totalnitrogen / Age of leaf and fruit / Cucurbitacin C / 総窒素 / 硝酸態窒素 / 草勢 / 台木 / 整枝 / 無苦味系統 / 栄養生長 / アミノ酸態窒素 / 硝酸イオン含量 / 全窒素含量 / 酵素 遺伝子 / 酵素遺伝子 / アミノ酸態窒素含量 / 硝酸態窒素含量 / 全窒素含有量 / 窒素代謝 / 若齢 / 植物体の齢 / Planting density / Lignin / Auxin / High soil temperature / Proliferation of parenchymatous cell / Intercellular air space / Hollowing / 道管の数 / 高地温処理 / 離反速度 / 道管群 / 分裂活性 / 木化 / スクロース含量 / ショ糖リン酸合成酵素 / 酸性インベルターゼ / シュートヒーテイング / 果肉温度 / 果実加温 / シュートヒータ / 細胞数 / 200um / CPA / 4-CPA / スクロース / 果実の甘味 / ナシ / 果実発育温度 / B-9処理 / 物理的果実肥大抑制 / メロン / 果肉細胞の大きさ … More
Except Principal Investigator
white-based and white-belly grains / simulation / model / milky white grain / chalky grain / visual quality / high temperature / rice / 米 / 乳白米 / 背白米 / 背白・基白米 / シミュレーション / モデル / 乳白粒 / 白未熟粒 / 外観品質 / 高温 / イネ Less
  • Research Projects

    (7 results)
  • Research Products

    (21 results)
  • Co-Researchers

    (9 People)
  •  Localization of sugar content in watermelon fruit treated with shoot heatingPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KANO Yasutaka
    • Project Period (FY)
      2011 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Horticulture/Landscape architecture
    • Research Institution
      Ishikawa Prefectural University
  •  Modeling and Prediction of the Occurrence of Chalky Grains in Rice

    • Principal Investigator
      NAKAGAWA Hiroshi
    • Project Period (FY)
      2004 – 2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Crop science/Weed science
    • Research Institution
      Ishikawa Prefectural University
      Ishikawa Agricultural College
  •  ウリ類の果実における果肉細胞の大きさと糖集積との関連性Principal Investigator

    • Principal Investigator
      加納 恭卓
    • Project Period (FY)
      2000 – 2002
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      園芸・造園学
    • Research Institution
      Ishikawa Agricultural College
  •  Studies on die regulation of the development of bitterness in KagafutakyuriPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KANO Yasutaki
    • Project Period (FY)
      1999 – 2001
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      園芸・造園学
    • Research Institution
      Ishikawa Agricultural College
  •  Study on the development of bitterness in the fruit of cv. KagafutokyuriPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KANO Yasutaka
    • Project Period (FY)
      1995 – 1997
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      園芸・造園学
    • Research Institution
      Ishikawa Agricultural college
  •  Systematic production techniques for high quality of Japanese radish cv.Gensuke under summer-sown culturePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KANO Yasutaka
    • Project Period (FY)
      1990 – 1992
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Developmental Scientific Research (B)
    • Research Field
      園芸・造園学
    • Research Institution
      Ishikawa Agricultural College
  •  Studies on the mechanism of the occurrence of hollow root in 'Gensuke'Principal Investigator

    • Principal Investigator
      KANO Yasutaka
    • Project Period (FY)
      1987 – 1989
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      園芸・造園学
    • Research Institution
      Ishikawa Agricultural College

All 2013 2012 2007 2006 2004 Other

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Effects of succinamic acid 2,2-dimethylhydrazide treatment on cell size,acid invertase and sucrose phosphate synthase activities, and sugar content of melon fruit.2012

    • Author(s)
      Jun Matsumoto, Hideyuki Goto and Yasutaka Kano, Akira Kikuchi, Hideaki Ueda and Yuta Nakatsubo.
    • Journal Title

      J.Japan.Soc.Hort.Sci.

      Volume: 81 Pages: 60-66

    • NAID

      40019137231

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658034
  • [Journal Article] Effects of heating bearing shoot near fruit on cell size, sucrose metabolizing enzymes and sugar accumulation in watermelon fruit2012

    • Author(s)
      Yasutaka Kano, Jun Matsumoto, Yusuke Aoki and Tatsuya Madachi
    • Journal Title

      J.Japan.Soc.Hort.Sci

      Volume: 81 Pages: 171-176

    • NAID

      40019226552

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658034
  • [Journal Article] Heatingbearing shoots near fruits promotes sugar accumulation in melon fruit.2012

    • Author(s)
      Jun Matsumoto, Yasutaka Kano, Tatsuya Madachi, Yusuke.
    • Journal Title

      Scientia Hortic

      Volume: 133 Pages: 18-22

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658034
  • [Journal Article] Effects of heating bearing shoot near fruit on cell size, sucrose metabolizing enzymes and sugar accumulation in watermelon fruit2012

    • Author(s)
      Yasutaka Kano, Jun Matsumoto, Yusuke Aoki and Tatsuya Madachi.
    • Journal Title

      J.Japan.Soc.Hort.Sci

      Volume: 81(2) Pages: 171-176

    • NAID

      40019226552

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658034
  • [Journal Article] Effect of nitrogen fertilizer on cell size and sugar accumulation in the leaves of cabbage (Brassica oleracea L.)2007

    • Author(s)
      Kano, Y., Nakagawa, H., H.Goto, A.Sugiura
    • Journal Title

      HortScience (in press)

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16380019
  • [Journal Article] Comparison of cell size and sugar accumulation in melons (Cucumis melo L.) grown early or late in summer2006

    • Author(s)
      Kano, Y., Fukuoka, N.
    • Journal Title

      Environmental Control in Biology 41

      Pages: 93-102

    • NAID

      10026885971

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16380019
  • [Journal Article] Comparison of cell size and sugar accumulation in melons (Cucumis melo L. ) grown early or late in summer2006

    • Author(s)
      Kano, Y., N.Fukuoka
    • Journal Title

      Environment Control in Biology 44

      Pages: 93-102

    • NAID

      10026885971

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16380019
  • [Journal Article] 日本ナシ'豊水'に袋掛すると果肉細胞の大きさと糖含量が変わる2004

    • Author(s)
      加納恭卓ら
    • Journal Title

      園芸学会雑誌 73・別2

      Pages: 326-326

    • NAID

      10024386612

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16380019
  • [Presentation] 温室メロンの葉,茎および果実の糖含量に及ぼすシュートヒータの装着位置および個数の影響2013

    • Author(s)
      加納恭卓1・鈴木章文2・市原叡1・城戸口達也1・新宅恵1・吉田恭子
    • Organizer
      園芸学研究
    • Place of Presentation
      東京農工大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658034
  • [Presentation] メロン果実の糖集積に及ぼすシュートヒータの装着個数の影響2012

    • Author(s)
      市原叡・城戸口達也・新宅恵・金子賢一・吉田恭子・加納恭卓
    • Organizer
      園芸学研究
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658034
  • [Presentation] メロン果実の糖集積に及ぼすシュートヒータの装着個数の影響2012

    • Author(s)
      市原叡・城戸口達也・新宅恵・吉田恭子・加納恭卓
    • Organizer
      園芸学研究
    • Place of Presentation
      福井県立大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658034
  • [Presentation] スイカ果実の糖含量に及ぼすシュートヒータの装着個数の影響2012

    • Author(s)
      城戸口達也・市原叡・新宅恵・吉田恭子・加納恭卓
    • Organizer
      園芸学研究
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658034
  • [Presentation] スイカ果実の糖含量に及ぼすシュートヒータの装着個数の影響2012

    • Author(s)
      城戸口達也・ 市原叡・新宅恵・吉田恭子・加納恭卓
    • Organizer
      園芸学研究
    • Place of Presentation
      福井県立大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658034
  • [Presentation] メロン果実の糖集積に及ぼすシュートヒータの設定温度の影響2012

    • Author(s)
      市原叡・城戸口達也・新宅恵・吉田恭子・加納恭卓
    • Organizer
      園芸学研究
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658034
  • [Presentation] メロン果実の糖集積に及ぼすシュートヒータの設定温度の影響2012

    • Author(s)
      新宅恵・市原叡・城戸口達也・吉田恭子・加納恭卓.
    • Organizer
      園芸学研究
    • Place of Presentation
      福井県立大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658034
  • [Presentation] メロン果実の糖集積に及ぼすシュートヒーテイングの温度と処理期間の影響

    • Author(s)
      加納恭卓・青木佑介・平田彩乃・薮木啓太・大和勇一・竹内英彰
    • Organizer
      園芸学研究. 10(2),209
    • Place of Presentation
      岡山県
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658034
  • [Presentation] スイカ果実の糖集積に及ぼすシュートヒーテイングの影響

    • Author(s)
      青木佑介・平田彩乃・薮木啓太・大和勇一・竹内英彰・加納恭卓
    • Organizer
      園芸学研究10(2),210
    • Place of Presentation
      岡山県
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658034
  • [Presentation] スイカ果実の糖集積に及ぼす蓄熱剤(硫酸ナトリウム・10水和物)利用の影響

    • Author(s)
      池下洋一・加納恭卓・西川寛・青木祐介・平田彩乃・薮木啓太・大和勇一
    • Organizer
      園芸学研究. 10(2),445.
    • Place of Presentation
      岡山県
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658034
  • [Presentation] ある園芸学徒が辿った果実加温方法の軌跡-果実を直接加温する方法からシュートヒーテイングへ-

    • Author(s)
      加納恭卓
    • Organizer
      園芸学会北陸支部平成23年度シンポジウム
    • Place of Presentation
      富山県
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658034
  • [Presentation] 温室メロンの果実糖含量に及ぼすシュートヒ ーテイングの時期と期間の影響

    • Author(s)
      大場聖司・西岡一洋・加納恭卓
    • Organizer
      園芸学研究 11(1),124
    • Place of Presentation
      大阪府
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658034
  • [Presentation] メロン果実の細胞の大きさ,糖集積関連酵素および糖含量に及ぼす機械的果実肥大阻害の影響

    • Author(s)
      加納恭卓・松本 淳
    • Organizer
      園芸学研究 11(1),125
    • Place of Presentation
      大阪府
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658034
  • 1.  FUKUOKA Nobuyuki (40199196)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  GOTO Hideyuki (20142656)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  NAKAGAWA Hiroshi (90207738)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 4.  SUZUKI Shoichi (20162951)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  NAGAHATA Hideki (80405068)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  TSUKAGUCHI Tadashi (40345492)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  黒田 晃
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  井上 健一
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  高橋 渉
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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