• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

Nagura Hideko  名倉 秀子

ORCIDConnect your ORCID iD *help
… Alternative Names

名倉 秀子  ナグラ ヒデコ

Less
Researcher Number 80189175
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 十文字学園女子大学, 人間生活学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2018 – 2021: 十文字学園女子大学, 人間生活学部, 教授
2014 – 2016: 十文字学園女子大学, 人間生活学部, 教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits
Keywords
Principal Investigator
調理工程 / 品質管理 / 給食 / 標準化 / 品質 / 献立構成要素 / 加熱調理 / 主菜 / 副菜 / 汁物 … More / 食塩相当量 / 献立 / 変動要因 / 食塩濃度 / 料理 / 給食サービス / 栄養成分 / モデル献立 / 生産・提供管理 / 栄養成分表示 / 保存率 / 歩留まり / 大量調理 / 栄養評価 / 料理の栄養量 / 食品の栄養成分 / 食べ物の評価 Less
  • Research Projects

    (2 results)
  • Research Products

    (21 results)
  • Co-Researchers

    (1 People)
  •  Building of basic data on the quality control for menu components aiming to reduce the amount of salt in food servicesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Nagura Hideko
    • Project Period (FY)
      2018 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Jumonji University
  •  Construction of data for dietary assessment on quality control for the provision of mealsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Nagura Hideko
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Jumonji University

All 2022 2021 2019 2017 2016 2015 Other

All Presentation Book

  • [Book] 管理栄養士養成のための栄養学教育モデル・コア・カリキュラム準拠 第11巻 給食経営管理論 給食と給食経営管理における関連項目の総合的理解2021

    • Author(s)
      市川陽子,神田知子,名倉秀子,他13名
    • Total Pages
      236
    • Publisher
      医歯薬出版株式会社
    • ISBN
      9784263720387
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02260
  • [Presentation] 大量調理におけるえのきのスープの食塩濃度の精度管理2022

    • Author(s)
      辻 ひろみ、齋藤 大暉、名倉 秀子
    • Organizer
      第69回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02260
  • [Presentation] 給食における「あんかけ料理」の標準化と献立計画時の食塩相当量の検討2021

    • Author(s)
      辻 ひろみ、名倉 秀子
    • Organizer
      第16回日本給食経営管理学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02260
  • [Presentation] 大量調理における清汁の食塩濃度の設定について2021

    • Author(s)
      浅見 光瑠、辻 ひろみ、名倉 秀子
    • Organizer
      第68回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02260
  • [Presentation] ほうれん草のお浸しの絞り率の標準化に関する研究2019

    • Author(s)
      明尾祐希, 松下太朗, 名倉秀子, 辻ひろみ, 飯島久美子
    • Organizer
      第15回 日本給食経営管理学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02260
  • [Presentation] 大量調理におけるほうれん草のお浸しの品質の標準化に関する研究2019

    • Author(s)
      松下太朗, 明尾祐希, 辻ひろみ, 名倉秀子
    • Organizer
      第15回 日本給食経営管理学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02260
  • [Presentation] 回転釜を用いた汁物調理における食塩濃度の標準化に関する研究―付着水ー2019

    • Author(s)
      橋本裕奈, 辻ひろみ, 名倉秀子
    • Organizer
      第15回 日本給食経営管理学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02260
  • [Presentation] 給食経営管理実習の給与栄養目標量の設定に関する研究2019

    • Author(s)
      日向野栞, 名倉秀子, 辻ひろみ
    • Organizer
      第15回 日本給食経営管理学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02260
  • [Presentation] 回転釜を用いた汁物調理における食塩濃度の標準化に関する研究2019

    • Author(s)
      辻ひろみ,橋本裕奈,石間源也,岡澤萌々香,名倉秀子
    • Organizer
      第66回 日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02260
  • [Presentation] 大量に鮭フライを調理する際の吸油率に関する研究2019

    • Author(s)
      齋藤大夢, 髙砂遼, 辻ひろみ, 名倉秀子
    • Organizer
      第15回 日本給食経営管理学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02260
  • [Presentation] 大量調理における冷凍鮭を用いたフライの精度管理2019

    • Author(s)
      関口貴久,齋藤大夢,髙砂遼,辻ひろみ,名倉秀子
    • Organizer
      第14回日本給食経営管理学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02260
  • [Presentation] 学校給食のサラダに用いるきゅうりの品質評価2019

    • Author(s)
      宮田唯,大場友香,小林優美,名倉秀子
    • Organizer
      第65回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02260
  • [Presentation] 給食の汁物調理における蒸発率の変化に関する基礎的研究2019

    • Author(s)
      名倉秀子,五十嵐朋子,大嶌紗季,横尾成美,辻ひろみ
    • Organizer
      第66回 日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02260
  • [Presentation] 回転釜による汁物調理の蒸発率変化に関する研究2019

    • Author(s)
      石間源也, 酒井望海, 辻ひろみ, 名倉秀子
    • Organizer
      第15回 日本給食経営管理学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02260
  • [Presentation] 給食における汁物の食塩濃度と保管条件に関する研究2019

    • Author(s)
      辻ひろみ,名倉秀子
    • Organizer
      第65回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02260
  • [Presentation] 給食施設の品質管理と日本食品標準成分表2015年版について2017

    • Author(s)
      名倉秀子
    • Organizer
      平成28年度公益社団法人日本栄養士会第39回全国矯正栄養士研修会
    • Place of Presentation
      貸会議室内海3階教室(千代田区、東京都)
    • Year and Date
      2017-02-10
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350159
  • [Presentation] 給食で提供する栄養成分表示における算出方法の検討2017

    • Author(s)
      名倉秀子、辻ひろみ
    • Organizer
      第71回日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      沖縄コンベンションセンター(宜野湾市、沖縄県)
    • Year and Date
      2017-05-20
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350159
  • [Presentation] クックサーブにおける生産工程の標準化と品質管理評価2016

    • Author(s)
      名倉秀子、辻ひろみ
    • Organizer
      第70回日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      武庫川女子大学(西宮市、兵庫県)
    • Year and Date
      2016-05-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350159
  • [Presentation] クックサーブにおける生産工程の標準化と品質評価2016

    • Author(s)
      名倉秀子,辻ひろみ
    • Organizer
      第70回 日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      神戸ポートピアホテル・武庫川女子大学(兵庫県神戸市、西宮市)
    • Year and Date
      2016-05-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350159
  • [Presentation] 産地が異なるひじきを用いた煮物の真空調理による調味料の影響2015

    • Author(s)
      小林莉乃,嶋﨑彩,名倉秀子
    • Organizer
      第11回 日本給食経営管理学会学術総会
    • Place of Presentation
      日本女子大学(東京都文京区)
    • Year and Date
      2015-11-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350159
  • [Presentation] 給食施設における大量炊飯による米飯の品質管理

    • Author(s)
      名倉 秀子、木村 靖子、芝崎 本実、林 綾子
    • Organizer
      (一社)日本調理科学会
    • Place of Presentation
      静岡県立大学(静岡県・静岡市)
    • Year and Date
      2015-08-24 – 2015-08-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350159
  • 1.  辻 ひろみ (00300004)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 13 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi