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INOUCHI Naoyoshi  井ノ内 直良

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井ノ内 直良  イノウチ ナオヨシ

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Researcher Number 80193621
Other IDs
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2015 – 2020: 福山大学, 生命工学部, 教授
2017: 福山大学, 公私立大学の部局等, 教授
2013: 福山大学, 生命工学部, 教授
2005 – 2006: 福山大学, 生命工学部, 教授
1989: 福山大学, 工学部, 講師
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits / Food science
Except Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits / Crop science/Weed science / 応用生物化学・栄養化学
Keywords
Principal Investigator
アミロペクチン / アミロース / 澱粉 / 青価 / アミロース含量 / 老化澱粉 / 胚乳澱粉 / レジスタントスターチ / RVA / DSC … More / 糊化熱 / 糊化温度 / 難消化性澱粉 / 高アミロース米 / 炊飯特性 / 高アミロース / 米粉 / mutant / amylopectin / amylose / maize / starch / 微細構造 / 糊化特性 / ae(amylose-extender)遺伝子 / トウモロコシ胚乳澱粉 / 変異体 / トウモロコシ … More
Except Principal Investigator
澱粉 / アミロペクチン / 加工 / 高アミロース性遺伝子 / 澱粉構造 / 調理条件 / 調理 / 難消化性澱粉 / 高アミロース米 / 多変量解析 / 食味 / 噛みごたえ / Aλmax / λmax / RS / Fb3 / SLC / AAC / アミロース / プロラミン13KDa / タンパク質含量 / 脂肪酸度 / ヨード呈色 / 米飯物性 / タンパク質 / デンプン分解酵素 / 糊化特性 / 食味特性 / ヨード呈色多波長走査分析 / デンプン微細構造 / 米 / 精米による澱粉のアミロース含量の推定値 / アミロース含量との相関 / 精米のアミロース含量 / 澱粉のアミロース含量 / 官能検査 / 物性値 / 糊化特性値 / 精米と澱粉のヨード呈色多波長走査分析 / アミロース脂質複合体 / デンプンの膨潤抑制 / 耐老化性 / consistency / アミロペクチン長鎖重合度 / α-リノレン酸 / リノール酸 / オレイン酸 / 系統 / 国際情報交換 / ベトナム / 利用開発 / 中山間地 / 作期 / デンプン / バイオマス / 食用カンナ / アミロペクチンの鎖長分布 / 澱粉の糊化熱 / 澱粉の老化特性 / 澱粉の糊化特性 / 澱粉のヨウ素吸収曲線 / もち性澱粉の特性 / トウモロコシ澱粉 Less
  • Research Projects

    (6 results)
  • Research Products

    (7 results)
  • Co-Researchers

    (10 People)
  •  Study for resistant starch content of cooked rice and characterization of endosperm starch in high amylose rice.

    • Principal Investigator
      Ashida Kanae
    • Project Period (FY)
      2018 – 2020
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      National Agriculture and Food Research Organization
  •  Development of evaluation method of characteristics and eating qualities based on the iodine absorption curve of rice starch

    • Principal Investigator
      Nakamura Sumiko
    • Project Period (FY)
      2017 – 2020
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Nigata University of Phermacy and Applied Life Sciences
  •  Study for elucidation of characteristics of cooked rice and endosperm starch of high amylose ricePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      INOUCHI Naoyoshi
    • Project Period (FY)
      2015 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Fukuyama University
  •  Biomass and starch productivities and utilization of edible canna in the warm south-western district in Japan

    • Principal Investigator
      YAMAMOTO YOSHINORI
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Crop science/Weed science
    • Research Institution
      Kochi University
  •  Investigation for properties of endosperm starches of maize containing ae gene in genetic backgroundPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      INOUCHI Naoyoshi
    • Project Period (FY)
      2005 – 2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Fukuyama university
  •  トウモロコシもち性胚乳澱粉の特性

    • Principal Investigator
      不破 英次
    • Project Period (FY)
      1989
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      応用生物化学・栄養化学
    • Research Institution
      Fukuyama University

All 2020 2019 2018 2017

All Presentation

  • [Presentation] いくつかの高アミロース米を調理した際の難消化性澱粉含有率2020

    • Author(s)
      芦田(吉田)かなえ、久保田結香、井ノ内直良
    • Organizer
      日本応用糖質科学会2020年度大会(第69回)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02217
  • [Presentation] ae遺伝子をもつアミロース含量の異なる米胚乳澱粉などの難消化性澱粉の性質2020

    • Author(s)
      久保田結香、芦田(吉田)かなえ、井ノ内直良
    • Organizer
      日本応用糖質科学会2020年度大会(第69回)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02217
  • [Presentation] いくつかの高アミロース米胚乳澱粉の粗グルコアミラーゼ分解残渣の構造2019

    • Author(s)
      久保田結香、大永知美、芦田(吉田)かなえ、井ノ内直良
    • Organizer
      第68回日本応用糖質科学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02217
  • [Presentation] 米澱粉のヨウ素吸収曲線に基づく「真のアミロース含量」推定式の 開発とその食味評価への適用2019

    • Author(s)
      中村 澄子, 井ノ内直良, 大坪研一
    • Organizer
      日本応用糖質科学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00829
  • [Presentation] いくつかの高アミロース米の胚乳澱粉の微細構造2018

    • Author(s)
      久保田結香,芦田(吉田)かなえ,井ノ内直良
    • Organizer
      日本応用糖質科学会平成30年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02217
  • [Presentation] いくつかの高アミロース米の胚乳澱粉の構造と物性2017

    • Author(s)
      久保田結香、芦田(吉田)かなえ、井ノ内直良
    • Organizer
      日本応用糖質科学会平成29年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00802
  • [Presentation] いくつかの高アミロース米の米飯物性・難消化性澱粉含量及びアミロース含有率との関係2017

    • Author(s)
      芦田(吉田)かなえ、久保田結香、井ノ内直良
    • Organizer
      日本応用糖質科学会平成29年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00802
  • 1.  Ashida Kanae (90450329)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 2.  YAMAMOTO YOSHINORI (00093956)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  MIYAZAKI Akira (00304668)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  KAWANO Toshio (60224812)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  MATSUKAWA Kazutsugu (00532160)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  TANAKA Nobuyuki (40393433)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  NAKAURA Yoshiko (30412315)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  Nakamura Sumiko (30534739)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 9.  不破 英次 (00046765)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  久保田 結香 (60762698)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results

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