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SATOH TAKAO  佐藤 崇雄

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佐藤 崇雄  サトウ タカオ

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Researcher Number 80467977
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 熊本県産業技術センター(ものづくり室、材料・地域資源室、食品加工室), その他部局等, 研究参事
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2022 – 2024: 熊本県産業技術センター(ものづくり室、材料・地域資源室、食品加工室), その他部局等, 研究参事
2014 – 2018: 熊本県産業技術センター(ものづくり室、材料・地域資源室、食品加工室), その他部局等, 研究主任
2013 – 2014: 熊本県産業技術センター(ものづくり室、材料・地域資源室、食品加工室), その他部局等, 研究員
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Food science / Basic Section 38050:Food sciences-related
Except Principal Investigator
Basic Section 59040:Nutrition science and health science-related / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Green/Environmental chemistry
Keywords
Principal Investigator
機能性食品 / 菌体内代謝物 / 水中衝撃波 / 菌体内生成物 / 乳酸菌 / 乳酸菌代謝物 / 食品分析 / 食品成分分析 / 微生物同定 / 高速液体クロマトグラフ / 微生物 / 質量分析 / 食品安全性 … More
Except Principal Investigator
… More 異性体 / 抗酸化活性 / 乳酸発酵 / カロテノイド / 多変量解析 / 品質特性 / 醤油 / 発酵調味料 / 分離材料 / 水資源 / 反応・分離工学 / 環境技術 / 環境分析 / カーボン粒子 / シリカ担体 / 球状粒子 / 吸着クロマトグラフィー / 充填材 / 分離技術 / セルロース / 環境ホルモン / 多環芳香族炭化水素類 / カーボン材料 / ポリマー粒子 / カラム充填材 / 分離 Less
  • Research Projects

    (6 results)
  • Research Products

    (5 results)
  • Co-Researchers

    (9 People)
  •  発酵調味料の品質特性可視化手法の構築

    • Principal Investigator
      奥村 加奈子 (藤野加奈子)
    • Project Period (FY)
      2024 – 2026
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Kumamoto Industrial Research Institute
  •  乳酸発酵を介したシス型カロテノイド生産と食品由来触媒因子による抗酸化活性への影響

    • Principal Investigator
      林 佳菜子 (齋田佳菜子)
    • Project Period (FY)
      2024 – 2027
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 59040:Nutrition science and health science-related
    • Research Institution
      Kumamoto Industrial Research Institute
  •  乳酸菌菌体内代謝物の新規抽出法の確立と機能性食品を指向した活性化合物探索Principal Investigator

    • Principal Investigator
      佐藤 崇雄
    • Project Period (FY)
      2022 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Kumamoto Industrial Research Institute
  •  Preparation of novel surface modification capillary fused silica for comprehensive analysisPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      SATOH TAKAO
    • Project Period (FY)
      2015 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Kumamoto Industrial Research Institute
  •  Elucidation of production, isomerization and accumulation processes of polycyclic aromatics in Lanzhou-Yellow River and Wuxi-Taihu Lake

    • Principal Investigator
      Nagaoka Shoji
    • Project Period (FY)
      2015 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Green/Environmental chemistry
    • Research Institution
      Kumamoto Industrial Research Institute
  •  Development of a method for rapidly detecting and identifying noxious microorganismsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      SATOH TAKAO
    • Project Period (FY)
      2013 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Kumamoto Industrial Research Institute

All 2023 2018 2015 2013 Other

All Presentation

  • [Presentation] 乳酸菌菌体内代謝物の新規抽出法及び未知成分の網羅解析技術の開発2023

    • Author(s)
      佐藤崇雄、濱嶋英樹
    • Organizer
      日本分析化学会第72回年会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22K05552
  • [Presentation] Spherical polymer packings from polybutadiene for non-aqueous size-exclusion chromatography2018

    • Author(s)
      Shoji Nagaoka, Takao Satohm, Shirosaki
    • Organizer
      The 3rd Bilateral Academic Symposium of China-Japan Joint Research Program of New Technology on Separation and Analysis, Dunhuang, China
    • Invited / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H05215
  • [Presentation] キャピラリー電気泳動質量分析を利用した迅速な食品成分分析法の探索2015

    • Author(s)
      佐藤崇雄、藤野加奈子、大王龍一
    • Organizer
      日本分析化学会 第64年会
    • Place of Presentation
      九州大学伊都キャンパス
    • Year and Date
      2015-09-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K18707
  • [Presentation] キャピラリー電気泳動質量分析計を利用した微生物及び植物代謝物の評価2013

    • Author(s)
      佐藤崇雄、清水繁樹
    • Organizer
      日本分析化学会第62年会
    • Place of Presentation
      近畿大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25850100
  • [Presentation] 赤外分光分析を利用した脂肪酸の構造解析法の構築

    • Author(s)
      佐藤崇雄、藤野加奈子
    • Organizer
      日本分析化学会 第63年会
    • Place of Presentation
      広島大学
    • Year and Date
      2014-09-19 – 2014-09-21
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25850100
  • 1.  Nagaoka Shoji (10227994)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 2.  伊原 博隆 (10151648)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  城崎 智洋 (70554054)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 4.  濱嶋 英樹 (30398242)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 5.  奥村 加奈子 (90636292)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  林 佳菜子 (60466315)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  Noguchi Hiroki
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  QIU Hongdeng
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  Dong Wei
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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