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TANAKA Tadayoshi  田中 直義

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Researcher Number 90099367
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Affiliation (based on the past Project Information) *help 2003 – 2007: 共立女子短期大学, 生活科学科, 教授
Review Section/Research Field
Except Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / Applied microbiology
Keywords
Except Principal Investigator
Bacillus subtilis / Natto-bacilli / Natto / Thua nao / Pe pok / Sieng / Soybean fermented foods / 中国の豆鼓 / ミャンマーのペーポ / 臭い成分の分析 … More / シエンの塩水 / シエンの現地調査と採集 / カンボジアのシエン / 菌株の同定 / シエンの細菌 / カンボジア:ミャンマー / 応用微生物 / 発酵 / 食品 / 食文化 / カンボジア東北部 / ラオス北部 / 納豆菌 / 納豆 / トゥアナオ / ペーポ / シエン / 大豆醗酵食品 / functional components / soy bean / Wheat flour / Rice / Biological diversity / Preserved microorganisms / Fermented foods / Southeast Asia / 魚醤油 / 微生物データベース / 小麦粉 / 茶 / 機能性成分 / 大豆 / 小麦 / 米 / 生物多様性 / 微生物保存 / 発酵食品 / 東南アジア Less
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    (2 results)
  • Research Products

    (19 results)
  • Co-Researchers

    (10 People)
  •  Study on food culture of non-salted soybean fermented foods in Southeast Asia

    • Principal Investigator
      KIUCI Kan
    • Project Period (FY)
      2005 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Kyoritsu Women's University
  •  Diversity of microorganisms in traditional fermented foods and seed preservation

    • Principal Investigator
      NAGANO Hiroko
    • Project Period (FY)
      2003 – 2005
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
    • Research Field
      Applied microbiology
    • Research Institution
      Gifu University

All 2007 2006 2004

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Amino acid composition of Sieng of Cambodia2007

    • Author(s)
      TANAKA, Tadayoshi
    • Journal Title

      The Program of the 54th Meeting of The Japanese Society for Food Science and Technology

      Pages: 105-105

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] "Studies on soybean Fermented food Produces by the Traditional Method in the Southeast Asia and Applica-tion "Part1. Process and Utilization of Non-sakthed soybean Fermented foods in North-eastern Mayanmar2007

    • Author(s)
      TANAKA, Tadayoshi
    • Journal Title

      Kyoritsu Women's University Bulletin of Center for Interdisciplinary Studies of Science and Culture No. 13

      Pages: 1-6

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] 東南アジアにおける伝統的方法で製造されている大豆醗酵食品とその応用に関する研究 (第1報)ミャンマー東北部における無塩醗酵大豆の製造と利用について2007

    • Author(s)
      田中直義
    • Journal Title

      共立女子大学総合文化研究所紀要 第13号

      Pages: 1-6

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] 東南アジアにおける伝統的方法で製造されている大豆醗酵食品とその応用に関する研究(第1報)ミャンマー東北部における無塩醗酵大豆の製造と利用について2007

    • Author(s)
      田中 直義
    • Journal Title

      共立女子大学総合文化研究所紀要 第13号

      Pages: 1-6

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] カンボジアの大豆醗酵食品「シエン」のアミノ酸組成2007

    • Author(s)
      田中 直義
    • Journal Title

      日本食品科学工学会第54回大会要旨集

      Pages: 105-105

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] 環境ストレス下における納豆菌の胞子形成2006

    • Author(s)
      高橋沙織, 田中直義, 木内幹 他5名
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 53・3

      Pages: 165-171

    • NAID

      10017970097

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] Volatile compounds of Sieng of Cambodia2006

    • Author(s)
      TANAKA, Tadayoshi
    • Journal Title

      The Program of the 53rd Meeting of The Japanese Society for Food Science and Technology

      Pages: 95-95

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] 軟らかく糸引きのよい納豆の開発2006

    • Author(s)
      高橋沙織, 田中直義, 村橋鮎美, 木内幹 他5名
    • Journal Title

      日本食品科学工学会大会第52回大会講演集 52・別冊

      Pages: 123-123

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] カンボジアの大豆醗酵食品「シェン」中の揮発性物質2006

    • Author(s)
      田中直義
    • Journal Title

      日本食品科学工学会大会大会要旨集 53

      Pages: 95-95

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] 豆鼓から分離したBacillus subtilis株をスターターとする軟らかい納豆2006

    • Author(s)
      高橋沙織, 田中直義, 木内幹 他11名
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 52・10

      Pages: 454-461

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] カンボジアの大豆発酵食品「シエン」中の揮発性物質2006

    • Author(s)
      田中 直義
    • Journal Title

      日本食品科学工学会第53回大会要旨集

      Pages: 95-95

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] Purification and Properties of a Protease Produced by Bacillus Subtilis CN2 Isolated from a Vietnamese Fish Sauce2004

    • Author(s)
      Uchida, H., Yamashita, S., Tanaka, T., Lien, H.T., Nagano, H., Uwajima, T.
    • Journal Title

      World J. Microbiol. Biotechnol. 20・6

      Pages: 579-582

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15255013
  • [Journal Article] Purification and Properties of a Protease Produced by Bacillus subtilis CN2 Isolated from a Vietnamese Fish Sauce.2004

    • Author(s)
      Uchida, H., Yamashita, S., Tanaka., T., Lien, H.T., Nagano, H., Uwajima, T
    • Journal Title

      World J Microbiol.Biotechnol. 20・6

      Pages: 579-582

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15255013
  • [Journal Article] Purification and Properties of a Protease Produced by Bacillus Subtilis CN2 Isolated from a Vietnamese Fish Sauce2004

    • Author(s)
      Uchida, H., Yamashita, S., Tanaka., T., Lien, H.T., Nagano, H., Uwajima
    • Journal Title

      T.World J.Microbiol.Biotechnol. 20(6)

      Pages: 579-582

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15255013
  • [Presentation] カンボジアの大豆発酵食品「シエン」のアミノ酸組織2007

    • Author(s)
      田中 直義
    • Organizer
      日本食品科学工学会第54回大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学
    • Year and Date
      2007-09-08
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Presentation] Amino acid composition of Sieng of Cambodia2007

    • Author(s)
      TANAKA, Tadayoshi
    • Organizer
      54th Meeting of The Japanese Society of Food Science and Technology
    • Place of Presentation
      At Nakamura Gakuen University
    • Year and Date
      2007-09-08
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Presentation] カンボジアの大豆醗酵食品「シエン」のアミノ酸組成2007

    • Author(s)
      田中 直義
    • Organizer
      日本食品科学工学会 第54回大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学
    • Year and Date
      2007-09-08
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Presentation] Volatile compounds of Sieng of Cambodia2006

    • Author(s)
      TANAKA, Tadayoshi
    • Organizer
      53rd Meeting of The Japanese Society for Food Science and Technology
    • Place of Presentation
      At Faculty of Biological Resources, Nihon University
    • Year and Date
      2006-08-29
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Presentation] カンボジアの大豆醗酵食品「シエン」中の揮発性物質2006

    • Author(s)
      田中 直義
    • Organizer
      日本食品科学工学会 第53回大会
    • Place of Presentation
      日本大学生物資源科学部
    • Year and Date
      2006-08-29
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • 1.  NAGANO Hiroko (40074984)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 2.  KATHO Miyuki (70112654)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  IKEDA Masayo (10364704)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  ARAI Motoo (80081537)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  KIUCI Kan (00224890)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 6.  MURAHASHI Ayumi (60399227)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 7.  MITSUBOSHI Saori (50398583)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 8.  粕谷 志郎 (20021438)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  炭谷 順一 (10264813)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  IIBUCHI Sadaaki
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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