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Adachi Shuji  安達 修二

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ADACHI Shuji  安達 修二

安達 修二  アダチ シュウジ

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Researcher Number 90115783
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Affiliation (based on the past Project Information) *help 2019 – 2021: 京都先端科学大学, バイオ環境学部, 特任教授
2014 – 2015: 京都大学, (連合)農学研究科(研究院), 教授
2012: 京都大学, 大学院・農学研究科, 教授
2011 – 2012: 京都大学, (連合)農学研究科(研究院), 教授
2004 – 2007: 京都大学, 農学研究科, 教授 … More
2001 – 2003: 京都大学, 農学研究科, 助教授
1997 – 1998: 京都大学, 農学研究科, 助教授
1994 – 1996: 京都大学, 農学部, 助教授
1990 – 1992: 京都大学, 農学部, 助教授 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Food science / Basic Section 38050:Food sciences-related / 生物・生体工学 / 製造化学・食品 / Eating habits / 食品科学・栄養科学
Except Principal Investigator
食品科学・栄養科学 / 製造化学・食品 / Properties in chemical engineering process/Transfer operation/Unit operation
Keywords
Principal Investigator
Caco-2 / 小麦粉麺 / クロマトグラフィー / ペプチド / 酸化 / 速度解析 / 復水速度 / 律速段階 / 糊化 / 復水 … More / 吸水 / 膨潤圧 / ガラス転移温度 / 速度論的解析 / 復水過程 / 乾燥麺 / グルテンフリー / でん粉麺 / Intestinal absorption / enzyme reaction in microaqueous system / condensation / acylation / lipase / ascorbic acid / Vitamin C / 腸管吸収 / 微水系酵素反応 / 縮合反応 / アシル化 / リパーゼ / アスコルビン酸 / ビタミンC / simulated moving-bed / chromatography / protein hydrolysate / activated carbon / peptide / Fischer ratio / プロテア-ゼ / クロマトグラフィ- / フィッシャ-比 / オリゴペプチド / 擬似移動層 / タンパク質加水分解物 / 活性炭 / フィッシャー比 / 画像処理 / うどん / スパゲッティ / パスタ / デジタルカメラ / 画像解析 / 調理特性 / モーメント解析 / 亜臨界流体 / 有機モノリス / エマルション / 脂質酸化 / 食品 / 食品エマルション / ナノ粒子 / 脂質 / ナノエマルション / 無触媒反応 / イオン積 / エステル / 縮合 / 亜臨界水 / 示差走査熱量分析 / シクロデキストリン / 熱重量分析 / 高度不飽和脂肪酸 … More
Except Principal Investigator
酵素合成 / Lipase / beta-Glucosidase / Biocatalyst / Condensation / Surfactant / Solvent Engineering / 酵素工学 / 縮合 / アシル化糖 / アスコルビン酸 / エリスリトール / 吸着等温線 / アルキルグルコシド / 可食性界面活性剤 / リパーゼ / β-グルコシダーゼ / 生体触媒 / 縮合反応 / 界面活性剤 / 溶媒工学 / basic amino acid / biphasic reaction / Leu-enkephalin / essential amino acids / immobilized enzyme / enzymatic synthesis / peptide synthesis / oligopeptide / ロイシンーエンケファリン / 塩基性アミノ酸 / 二相系反応 / ロイシン-エンケファリン / 必須アミノ酸 / 固定化酵素 / ペプチド合成 / オリゴペプチド / 乾燥速度 / ガラス転移 / 水分活性 / 酸化 / 油脂 / 乾燥 / 抽出 / 加圧熱水 / 加水分解 / 溶解度 / 脂質 / 亜臨界水 Less
  • Research Projects

    (12 results)
  • Research Products

    (3 results)
  • Co-Researchers

    (5 People)
  •  Kinetic analysis of rehydration process of gluten-free dried noodlesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Adachi Shuji
    • Project Period (FY)
      2019 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Kyoto University of Advanced Science
  •  Development of method to estimating cooking properties by analyzing image monitoed with a digital cameraPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Adachi Shuji
    • Project Period (FY)
      2014 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  DEVELOPMENT OFSUBCRITICAL FLUID CHROMATOGRAPHY USING ORGANIC MONOLITH TUBEPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      ADACHI Shuji
    • Project Period (FY)
      2011 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  ナノ粒子化は脂質の酸化を遅延させるPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      安達 修二
    • Project Period (FY)
      2006 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  乾燥による脂質を安定化した高機能性食品製造プロセスの開発

    • Principal Investigator
      山本 修一
    • Project Period (FY)
      2005 – 2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      Properties in chemical engineering process/Transfer operation/Unit operation
    • Research Institution
      Yamaguchi University
  •  亜臨界条件下における水・有機溶媒混合液を用いた食品素材物質の合成の可能性Principal Investigator

    • Principal Investigator
      安達 修二
    • Project Period (FY)
      2003 – 2004
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  亜臨界水に対する脂質の溶解度と新規食品加工技術の創造

    • Principal Investigator
      MATSUNO Ryuichi
    • Project Period (FY)
      2001 – 2002
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Enzymatic acylation of vitamin C with medium-chain fatty acids and estimation of intestinal absorbability of the productsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      ADACHI Shuji
    • Project Period (FY)
      1997 – 1998
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      生物・生体工学
    • Research Institution
      KYOTO UNIVERSITY
  •  糖およびタンパク質と高度不飽和脂肪酸との相互作用に関する熱分析的検討と酸化抑制Principal Investigator

    • Principal Investigator
      安達 修二
    • Project Period (FY)
      1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Solvent Engineering on Enzymatic Synthesis of Edible Surfactants

    • Principal Investigator
      MATSUNO Ryuichi
    • Project Period (FY)
      1994 – 1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      KYOTO UNIVERSITY
  •  Separation of peptide mixture with nutritionally definite characteristics from protein hydrolysatePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      ADACHI Shuji
    • Project Period (FY)
      1991 – 1992
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      製造化学・食品
    • Research Institution
      KYOTO UNIVERSITY
  •  Enzymatic synthesis of physiologically functional oligopeptides consisting of essential amino acids

    • Principal Investigator
      MATSUNO Ryuichi
    • Project Period (FY)
      1990 – 1992
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (B)
    • Research Field
      製造化学・食品
    • Research Institution
      KYOTO UNIVERSITY

All 2021 2015 2007

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Water sorption kinetics of starch noodles with different cross-sectional shapes2021

    • Author(s)
      Shuji Adachi, Yayoi Miyagawa, Hermawan Dwi Ariyanto, Takashi Kobayashi, and Hidefumi Yoshii
    • Journal Title

      Starch

      Volume: 73 Issue: 5-6 Pages: 2000235-2000235

    • DOI

      10.1002/star.202000235

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K05918, KAKENHI-PROJECT-18J01966
  • [Presentation] 加工デンプンの添加が小麦粉麺内部の水分分布に及ぼす影響2015

    • Author(s)
      福澤聡真,中川究也,安達修二
    • Organizer
      2015年度日本農芸化学会中部・関西支部合同会議
    • Place of Presentation
      富山県立大学(富山県射水市)
    • Year and Date
      2015-09-20
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26560045
  • [Presentation] マルトデキストリンで粉末化したO/W型ナノエマルション中のリノール酸メチルの酸化2007

    • Author(s)
      中澤梨沙, 島 元啓, 安達修二
    • Organizer
      第46回日本油化学会年会
    • Place of Presentation
      京都工芸繊維大学
    • Year and Date
      2007-09-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18658054
  • 1.  KIMURA Yukitaka (70211878)
    # of Collaborated Projects: 4 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  MATSUNO Ryuichi (30032931)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  島 元啓 (60293916)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 4.  NAKANISHI Kazuhiro (90026584)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  山本 修一 (80144921)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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