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ASHIDA Kanae  芦田 かなえ

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Ashida Kanae  芦田 かなえ

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Researcher Number 90450329
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 本部, 上級研究員
2025: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品研究部門, 上級研究員
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2024: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 食品研究部門, 上級研究員
2019 – 2020: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 次世代作物開発研究センター, 主任研究員
2015 – 2018: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 北海道農業研究センター, 主任研究員
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Except Principal Investigator
Eating habits
Keywords
Principal Investigator
事故 / 窒息 / 誤嚥 / 乳幼児 / 食品物性 / 加工 / アミロペクチン / 高アミロース性遺伝子 / 澱粉構造 / 調理条件 … More / 調理 / 難消化性澱粉 / 澱粉 / 高アミロース米 … More
Except Principal Investigator
青価 / アミロース含量 / 老化澱粉 / 胚乳澱粉 / レジスタントスターチ / アミロペクチン / RVA / DSC / 糊化熱 / 糊化温度 / 難消化性澱粉 / アミロース / 高アミロース米 / 炊飯特性 / 高アミロース / 米粉 / 澱粉 Less
  • Research Projects

    (3 results)
  • Research Products

    (7 results)
  • Co-Researchers

    (2 People)
  •  乳幼児における誤嚥窒息事故につながる食品物性の測定方法に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      芦田 かなえ
    • Project Period (FY)
      2024 – 2026
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      National Agriculture and Food Research Organization
  •  Study for resistant starch content of cooked rice and characterization of endosperm starch in high amylose rice.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      Ashida Kanae
    • Project Period (FY)
      2018 – 2020
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      National Agriculture and Food Research Organization
  •  Study for elucidation of characteristics of cooked rice and endosperm starch of high amylose rice

    • Principal Investigator
      INOUCHI Naoyoshi
    • Project Period (FY)
      2015 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Fukuyama University

All 2020 2019 2018 2017

All Presentation

  • [Presentation] ae遺伝子をもつアミロース含量の異なる米胚乳澱粉などの難消化性澱粉の性質2020

    • Author(s)
      久保田結香、芦田(吉田)かなえ、井ノ内直良
    • Organizer
      日本応用糖質科学会2020年度大会(第69回)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02217
  • [Presentation] いくつかの高アミロース米を調理した際の難消化性澱粉含有率2020

    • Author(s)
      芦田(吉田)かなえ、久保田結香、井ノ内直良
    • Organizer
      日本応用糖質科学会2020年度大会(第69回)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02217
  • [Presentation] いくつかの高アミロース米胚乳澱粉の粗グルコアミラーゼ分解残渣の構造2019

    • Author(s)
      久保田結香、大永知美、芦田(吉田)かなえ、井ノ内直良
    • Organizer
      第68回日本応用糖質科学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02217
  • [Presentation] いくつかの高アミロース米の胚乳澱粉の微細構造2018

    • Author(s)
      久保田結香,芦田(吉田)かなえ,井ノ内直良
    • Organizer
      日本応用糖質科学会平成30年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02217
  • [Presentation] 各種高アミロース米から調製した米粉ゲルの特性-嚥下食としての可能性と冷蔵保存性2017

    • Author(s)
      芦田かなえ
    • Organizer
      日本食品科学工学会2017年北海道支部大会
    • Place of Presentation
      北海道大学学術交流会館(北海道札幌市)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00802
  • [Presentation] いくつかの高アミロース米の胚乳澱粉の構造と物性2017

    • Author(s)
      久保田結香、芦田(吉田)かなえ、井ノ内直良
    • Organizer
      日本応用糖質科学会平成29年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00802
  • [Presentation] いくつかの高アミロース米の米飯物性・難消化性澱粉含量及びアミロース含有率との関係2017

    • Author(s)
      芦田(吉田)かなえ、久保田結香、井ノ内直良
    • Organizer
      日本応用糖質科学会平成29年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00802
  • 1.  INOUCHI Naoyoshi (80193621)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 2.  久保田 結香 (60762698)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results

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