• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

Kobayashi wataru  小林 亘

ORCIDConnect your ORCID iD *help
… Alternative Names

小林 亘  コバヤシ ワタル

Less
Researcher Number 90895559
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 駒沢女子大学, 人間健康学部, 助教
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2025: 駒沢女子大学, 人間健康学部, 助教
2023: 駒沢女子大学, 人間健康学部, 助教
2022: 十文字学園女子大学, 人間生活学部, 助手
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Keywords
Principal Investigator
チコリー / 構造活性相関 / 食品機能性 / セスキテルペンラクトン / 機能性食品 / 栄養生化学 / 食素材 / メタボロミクス
  • Research Projects

    (2 results)
  • Research Products

    (4 results)
  •  チコリー由来機能性成分の構造活性相関および調理加工特性に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      小林 亘
    • Project Period (FY)
      2025 – 2027
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Early-Career Scientists
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Komazawa Women's University
  •  チコリー由来機能性因子の構造特異的な吸収特性および生理活性機序の解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      小林 亘
    • Project Period (FY)
      2022 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Early-Career Scientists
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Komazawa Women's University
      Jumonji University

All 2024 2023 2022

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Metabolomic profiling of the nutritional components of chicory leaves following heat processing2024

    • Author(s)
      Kobayashi Wataru、Tomizawa Ayumi、Kurawaka Misaki、Abe Masako、Watanabe Akio、Ayabe Sonoko
    • Journal Title

      Journal of Food Science

      Volume: 89 Issue: 4 Pages: 2054-2066

    • DOI

      10.1111/1750-3841.16998

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22K13613
  • [Journal Article] 新顔野菜「チコリー」の健康機能性と食生活への応用に向けた取り組み2023

    • Author(s)
      小林 亘
    • Journal Title

      アグリバイオ

      Volume: 7 Pages: 328-331

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22K13613
  • [Presentation] 加熱処理によるチコリーの成分変動および部位間差解析2023

    • Author(s)
      小林 亘, 富澤 歩美, 倉若 美咲樹, 渡辺 章夫, 阿部 雅子, 綾部 園子
    • Organizer
      第77回 日本栄養・食糧学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22K13613
  • [Presentation] 加熱条件の異なるチコリーのメタボローム解析2022

    • Author(s)
      小林 亘 , 富澤 歩美 , 倉若 美咲樹 , 渡辺 章夫 , 阿部 雅子 , 綾部 園子
    • Organizer
      日本調理科学会2022年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22K13613

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi