• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

Sato Saori  佐藤 佐織

ORCIDConnect your ORCID iD *help
… Alternative Names

佐藤 佐織  サトウ サオリ

Less
Researcher Number 90898248
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 神戸女子大学, 家政学部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2021 – 2023: 群馬大学, 共同教育学部, 講師
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 09040:Education on school subjects and primary/secondary education-related
Keywords
Principal Investigator
食生活教育 / 教材開発 / 家庭科教育 / ユニバーサルレシピ / ユニバーサル調理実習 / ユニバーサル調理教育 / 調理実習 / 中学校家庭科 / 食物アレルギー
  • Research Projects

    (1 results)
  • Research Products

    (9 results)
  • Co-Researchers

    (1 People)
  •  食物アレルギーに対応した調理教育題材の開発と食生活総合教育ネットワークの構築Principal Investigator

    • Principal Investigator
      佐藤 佐織
    • Project Period (FY)
      2021 – 2025
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 09040:Education on school subjects and primary/secondary education-related
    • Research Institution
      Gunma University

All 2024 2023 2022

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 大学における食物アレルギー教育-「ユニバーサルレシピ」の開発と検討を通して-2024

    • Author(s)
      佐藤佐織
    • Journal Title

      群馬大学共同教育学部紀要 芸術・技術・体育・生活科学編

      Volume: 59 Pages: 101-112

    • Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02483
  • [Journal Article] 中学校家庭科「ユニバーサル調理教育」の有効性-食物アレルギーに対応したレシピ制作と調理実習の実践-2023

    • Author(s)
      佐藤佐織;増渕哲子
    • Journal Title

      群馬大学教科教育研究

      Volume: 22 Pages: 59-68

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02483
  • [Journal Article] 中学校技術・家庭科(家庭分野)教科書の比較分析-食物アレルギーへの対応に関する考察-2022

    • Author(s)
      佐藤佐織
    • Journal Title

      群馬大学共同教育学部紀要 芸術・技術・体育・生活科学編

      Volume: 57 Pages: 109-121

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02483
  • [Presentation] 全国調査から見た中学校家庭科教員の食物アレルギー対応の現状 -「ユニバーサル調理実習」の普及に向けて-2023

    • Author(s)
      佐藤佐織;増渕哲子;堀内かおる
    • Organizer
      日本家庭科教育学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02483
  • [Presentation] 学校内での食物アレルギー対応体制と中学校家庭科の調理実習に関する全国調査2023

    • Author(s)
      佐藤佐織;増渕哲子
    • Organizer
      日本家政学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02483
  • [Presentation] 大学生による「ユニバーサルレシピ」の開発と食物アレルギー教育 日本家庭科教育学会第65回大会2022

    • Author(s)
      佐藤佐織;増渕哲子
    • Organizer
      日本家庭科教育学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02483
  • [Presentation] 教師教育の視点から見た「ユニバーサル調理教育」の有効性 -食物アレルギーに対応した教材開発・レシピ制作と調理実習実践の試みから-2022

    • Author(s)
      佐藤佐織・増渕哲子
    • Organizer
      日本家政学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02483
  • [Presentation] 大学生による「ユニバーサルレシピ」の開発と食物アレルギー教育2022

    • Author(s)
      佐藤佐織・増渕哲子
    • Organizer
      日本家庭科教育学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02483
  • [Presentation] 教師教育の視点から見た「ユニバーサル調理教育」の有効性-食物アレルギーに対応した教材開発・レシピ制作と調理実習実践の試みから-2022

    • Author(s)
      佐藤佐織;増渕哲子
    • Organizer
      日本家政学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02483
  • 1.  増渕 哲子 (40199708)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 7 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi