• 研究課題をさがす
  • 研究者をさがす
  • KAKENの使い方
  1. 前のページに戻る

Feng ChaoHui  FENG CHAOHUI

ORCIDORCID連携する *注記
… 別表記

Feng ChaoHui  フォン チャオフイ

隠す
研究者番号 30847611
その他のID
所属 (現在) 2025年度: 北見工業大学, 工学部, 准教授
所属 (過去の研究課題情報に基づく) *注記 2025年度: 北見工業大学, 工学部, 准教授
2021年度 – 2022年度: 北見工業大学, 工学部, 助教
2020年度: 国立研究開発法人理化学研究所, 光量子工学研究センター, 基礎科学特別研究員
審査区分/研究分野
研究代表者
小区分08030:家政学および生活科学関連 / 小区分38050:食品科学関連
キーワード
研究代表者
Modified casing / Terahertz spectroscopy / Flavonoid extraction / Immersion vacuum cooling / Hyperspectral imaging / Quality and safety / Flavonoids / Sausage / Neohesperidin / Naringin … もっと見る / Hesperidin / Waste orange peel / 改質ケーシング / フラボノイド抽出 / ソーセージ品質保証 / 廃果皮再利用 / テラヘルツ分光技術 隠す
  • 研究課題

    (2件)
  • 研究成果

    (25件)
  •  Innovative Meal: Evaluating Immersion Vacuum-Cooled Sausages Stuffed in a Novel Casing with Flavonoids Extracted from Waste Citrus Peels Using Terahertz Spectroscopy and Hyperspectral Imaging研究代表者

    • 研究代表者
      Feng ChaoHui
    • 研究期間 (年度)
      2025 – 2027
    • 研究種目
      基盤研究(C)
    • 審査区分
      小区分08030:家政学および生活科学関連
    • 研究機関
      北見工業大学
  •  Innovative meal: characterization of sausages stuffed in a new novel casing formulation with flavonoids extracted from waste orange peel based on terahertz spectroscopy and imaging研究代表者

    • 研究代表者
      Feng ChaoHui
    • 研究期間 (年度)
      2020 – 2022
    • 研究種目
      若手研究
    • 審査区分
      小区分38050:食品科学関連
    • 研究機関
      北見工業大学
      国立研究開発法人理化学研究所

すべて 2023 2022 2021 2020

すべて 雑誌論文 学会発表 図書

  • [図書] The Book of Flavonoids2021

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui、Garcia Martin Juan F.
    • 総ページ数
      362
    • 出版者
      Nova Science Publishers
    • ISBN
      9781685073763
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [雑誌論文] Estimating Moisture Content of Sausages with Different Types of Casings via Hyperspectral Imaging in Tandem with Multivariate2023

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui、Arai Hirofumi
    • 雑誌名

      Applied Sciences

      巻: 13 号: 9 ページ: 5300-5300

    • DOI

      10.3390/app13095300

    • 査読あり / オープンアクセス / 国際共著/国際学会である
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [雑誌論文] Hyperspectral Imaging Combined with Chemometrics Analysis for Monitoring the Textural Properties of Modified Casing Sausages with Differentiated Additions of Orange Extracts2023

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui、Arai Hirofumi、Rodriguez-Pulido Francisco J.
    • 雑誌名

      Foods

      巻: 12 号: 5 ページ: 1069-1069

    • DOI

      10.3390/foods12051069

    • 査読あり / オープンアクセス / 国際共著/国際学会である
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [雑誌論文] テラヘルツ波を用いた食品計測技術の現状と展望2022

    • 著者名/発表者名
      大谷知行、Chao-Hui Feng、小川雄一
    • 雑誌名

      Journal of the Spectroscopical Society of Japan / 日本分光学会

      巻: 71 ページ: 189-191

    • 査読あり
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [雑誌論文] Quality Evaluation and Mathematical Modelling Approach to Estimate the Growth Parameters of Total Viable Count in Sausages with Different Casings2022

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui
    • 雑誌名

      Foods

      巻: 11 号: 5 ページ: 634-634

    • DOI

      10.3390/foods11050634

    • 査読あり / オープンアクセス / 国際共著/国際学会である
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [雑誌論文] Evaluation of Hesperidin on Sausages Stuffed in a New Modified Casing during Long-Term Storage-A Preliminary Study2022

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui、Arai Hirofumi
    • 雑誌名

      Sustainability

      巻: 14 号: 15 ページ: 9071-9071

    • DOI

      10.3390/su14159071

    • 査読あり / オープンアクセス / 国際共著/国際学会である
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [雑誌論文] Editorial: Recent Advances of Near Infrared Applications in Fruits and Byproducts2022

    • 著者名/発表者名
      Hernandez-Hierro Jose Miguel、Cozzolino Daniel、Feng Chao-Hui、Rato Ana Elisa、Nogales-Bueno Julio
    • 雑誌名

      Frontiers in Plant Science

      巻: 13 ページ: 858040-858040

    • DOI

      10.3389/fpls.2022.858040

    • 査読あり / オープンアクセス / 国際共著/国際学会である
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [雑誌論文] Evaluation of pH in Sausages Stuffed in a Modified Casing with Orange Extracts by Hyperspectral Imaging Coupled with Response Surface Methodology2022

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui、Arai Hirofumi、Rodriguez-Pulido Francisco J.
    • 雑誌名

      Foods

      巻: 11 号: 18 ページ: 2797-2797

    • DOI

      10.3390/foods11182797

    • 査読あり / オープンアクセス / 国際共著/国際学会である
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [雑誌論文] Innovatively identifying naringin and hesperidin by using terahertz spectroscopy and evaluating flavonoids extracts from waste orange peels by coupling with multivariate analysis2022

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui、Otani Chiko、Ogawa Yuichi
    • 雑誌名

      Food Control

      巻: 137 ページ: 108897-108897

    • DOI

      10.1016/j.foodcont.2022.108897

    • 査読あり / 国際共著/国際学会である
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [雑誌論文] Optimizing Procedures of Ultrasound-Assisted Extraction of Waste Orange Peels by Response Surface Methodology2022

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui
    • 雑誌名

      Molecules

      巻: 27 号: 7 ページ: 2268-2268

    • DOI

      10.3390/molecules27072268

    • 査読あり / オープンアクセス / 国際共著/国際学会である
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [雑誌論文] The spectrum of early career physics2021

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui、Moravec Emily、Nanut Tara、Raducha Tomasz、Reshef Orad、Sivakumar Chandrasekar、Williams LaNell A.
    • 雑誌名

      Nature Reviews Physics

      巻: 3 号: 12 ページ: 772-776

    • DOI

      10.1038/s42254-021-00379-2

    • 査読あり / 国際共著/国際学会である
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [雑誌論文] Flavonoids as a starting point for therapeutics against COVID-19: Current state-of the art research advances2021

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui、Otani Chiko、Garcia Martin Juan F.
    • 雑誌名

      The Book of Flavonoids

      巻: na ページ: 339-350

    • 査読あり / 国際共著/国際学会である
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [雑誌論文] Evaluation of properties in different casings modified by surfactants and lactic acid using terahertz spectroscopy - A feasibility study2021

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui、Otani Chiko、Ogawa Yuichi、Garcia-Martin Juan F.
    • 雑誌名

      Food Control

      巻: 127 ページ: 108152-108152

    • DOI

      10.1016/j.foodcont.2021.108152

    • 査読あり / 国際共著/国際学会である
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [雑誌論文] Hyperspectral Imaging Coupled with Multivariate Analysis and Image Processing for Detection and Visualisation of Colour in Cooked Sausages Stuffed in Different Modified Casings2020

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui、Makino Yoshio、GarcIa Martin Juan F.
    • 雑誌名

      Foods

      巻: 9 号: 8 ページ: 1089-1089

    • DOI

      10.3390/foods9081089

    • 査読あり / オープンアクセス / 国際共著/国際学会である
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [雑誌論文] Colour analysis in sausages stuffed in modified casings with different storage days using hyperspectral imaging - A feasibility study2020

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui、Makino Yoshio
    • 雑誌名

      Food Control

      巻: 111 ページ: 107047-107047

    • DOI

      10.1016/j.foodcont.2019.107047

    • 査読あり / 国際共著/国際学会である
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [雑誌論文] Evaluation of different solvents on flavonoids extraction efficiency from sweet oranges and ripe and immature Seville oranges2020

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao‐Hui、GarcIa‐Martin Juan Francisco、Broncano Lavado Maria、Lopez‐Barrera Maria del Carmen、Alvarez‐Mateos Paloma
    • 雑誌名

      International Journal of Food Science & Technology

      巻: 55 号: 9 ページ: 3123-3134

    • DOI

      10.1111/ijfs.14576

    • 査読あり / 国際共著/国際学会である
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [雑誌論文] Terahertz spectroscopy technology as an innovative technique for food: Current state-of-the-Art research advances2020

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui、Otani Chiko
    • 雑誌名

      Critical Reviews in Food Science and Nutrition

      巻: in press 号: 15 ページ: 1-21

    • DOI

      10.1080/10408398.2020.1779649

    • 査読あり / 国際共著/国際学会である
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [学会発表] Optimizing processing of bioactive extraction from waste orange peels and detecting using terahertz spectroscopy2023

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui、Otani Chiko、Ogawa Yuichi
    • 学会等名
      The Hyper Interdisciplinary Conference
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [学会発表] Applying hyperspectral imaging in conjunction with multivariate analysis to assess the quality characteristics of sausages2023

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui
    • 学会等名
      Foods 2023 Webinar: Improving Food Quality and Processing Efficiency: Advancements in Non-invasive Inspection Technologies and Modern Physical Processing Methods
    • 招待講演
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [学会発表] Reuse of waste orange peel and exploiting non-destructive detection techniques on foodstuffs2022

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui、Arai Hirofumi
    • 学会等名
      The Hyper Interdisciplinary Conference
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [学会発表] Evaluating flavonoids extracted from waste orange peels using THz-TDS2022

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui、Otani Chiko、Ogawa Yuichi
    • 学会等名
      11th Advanced Lasers and Photon Sources (ALPS2022)
    • 招待講演 / 国際共著/国際学会である
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [学会発表] Evaluating quality of sausages stuffed in modified casings added with hesperidin during 43-day long-term storage2022

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui、Arai Hirofumi
    • 学会等名
      Hokkaido/Tohoku Branch of the Japanese Society for Agricultural Chemistry Joint Branch Meeting and Joint Young Scientists
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [学会発表] Potential and prospects of terahertz technology for the food applications2022

    • 著者名/発表者名
      Otani Chiko、Feng Chao-Hui
    • 学会等名
      The IEEE Summer Topicals Meeting Series
    • 国際共著/国際学会である
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [学会発表] Evaluating moisture of cooked sausages stuffed by modified casing via using hyperspectral imaging in tandem with multivariate analysis.2021

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui、Makino Yoshio、GarcIa Martin Juan F.
    • 学会等名
      I International Workshop on Hyperspectral Imaging - Unicamp
    • 招待講演 / 国際共著/国際学会である
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477
  • [学会発表] Recent advances in non-invasively evaluating the quality of foodstuffs by using hyperspectral imaging and terahertz spectroscopy2020

    • 著者名/発表者名
      Feng Chao-Hui
    • 学会等名
      Discovery Afternoon at RIKEN
    • 招待講演
    • データソース
      KAKENHI-PROJECT-20K15477

URL: 

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

サービス概要 検索マニュアル よくある質問 お知らせ 利用規程 科研費による研究の帰属

Powered by NII kakenhi