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JOH Toshio  城 斗志夫

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城 斗志夫  ジョウ トシオ

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Researcher Number 00251794
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 新潟大学, 自然科学系, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2021 – 2024: 新潟大学, 自然科学系, 教授
2012 – 2014: 新潟大学, 自然科学系, 准教授
2002: 新潟大学, 農学部, 助教授
1999 – 2000: 新潟大学, 農学部, 助教授
1997: Niigata University, Faculty of Agriculture, Assistant, 農学部, 助手
1996: 新潟大学, 農学部, 助手授
1995: 新潟大学, 農学部, 助手
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 38050:Food sciences-related / 食品科学・栄養科学
Except Principal Investigator
補綴理工系歯学 / 食品科学・栄養科学 / Eating habits, studies on eating habits
Keywords
Principal Investigator
フェルラ酸エステラーゼ / 麹菌 / フェルラ酸 / β-グルコシダーゼ / 乳酸菌 / イソフラボン / 1-オクテン-3-オール / 香気 / ヒラタケ / ノーオクテン-3-オール / リポキシゲナーゼ / キノコ … More
Except Principal Investigator
… More people with a low degree of dependence / rehabilitation / aggregation / adherence / toughness / texture / ADL / eating and swallowing disorders / 分画 / 電気泳動分析 / 物性 / 産学連携 / クリープメータ / 食品加工 / グルテン / 試験食品 / 流動性 / 食品摂取状況 / 摂食・嚥下機能 / 要介護者 / リハビリテーション / 凝集性 / 付着性 / 固さ / 食品物性 / 日常生活動作 / 摂食・庇下機能障害 / induction / 1-octen-3-ol / molecular weight of lipoxygenase / pleurotus streatus / grifola frondosa / lentinus edodes / hydroperoxide lyase / lipoxygenase / シイタケのリポキシゲナーゼ / キノコの匂い物質 / ミトコンドリア膜結合型酵素 / 可溶型酵素 / キノコの匂い / マイタケヒドロペルオキシドリアーゼ / シイタケリポキシゲナーゼ / マイタケリポキシゲナーゼ / 1,2,4,6-Tetrathiepane / 桂皮酸メチル / 3-オクタノール / 1-オクテン-3-オン / ヒラタケLOXの分子量 / きのこのリポキシゲナーゼ / 誘導 / 1-オクテン-3-オール / リポキシゲナーゼの分子量 / ヒラタケリ / マイタケ / シイタケ / ヒドロペルオキシドリアーゼ / リポキシゲナーゼ / 比容積 / 玄米粉 / ORAC値 / GABA / 米糠 / γ-アミノ酪酸 / 機能性 / 小麦アレルギー / γ-アミノ酪酸(GABA) / フィチン酸 / 抗酸化性 / 流動特性 / HPMC / 玄米粉パン / 米粉パン / グルテンフリー Less
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    (6 results)
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    (1 results)
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    (11 People)
  •  細胞壁からフェルラ酸を遊離する麹菌由来フェルラ酸エステラーゼの解析Principal Investigator

    • Principal Investigator
      城 斗志夫
    • Project Period (FY)
      2024 – 2026
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Niigata University
  •  Analysis of isoflavone glycoside-specific glucosidase produced by plant-derived lactic acid bacteriaPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      JOH Toshio
    • Project Period (FY)
      2021 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Niigata University
  •  Production of gluten free rice flour bread to which nutrients and functional ingredients are added

    • Principal Investigator
      ODANI Sumiko
    • Project Period (FY)
      2012 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Jumonji University
  •  Development of food products based on gluten for the nursing of individuals with eating and swallowing disorders

    • Principal Investigator
      NOMURA Akiko
    • Project Period (FY)
      2002 – 2004
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      補綴理工系歯学
    • Research Institution
      MEIRIN COLLEGE
  •  食用キノコの香気分子生合成機構の解明と香気の安定生成に関する基礎的研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      城 斗志夫
    • Project Period (FY)
      1999 – 2000
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Niigata University
  •  Studies on structure and generation of volatile formating gene in edible mushrooms

    • Principal Investigator
      HAYAKAWA Toshiro
    • Project Period (FY)
      1995 – 1997
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Niigata university

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All Presentation

  • [Presentation] 玄米米粉を利用した米粉パンの製造過程におけるγ-アミノ酪酸量の変化

    • Author(s)
      高木桜子、橋詰杏奈、藤澤恵子、原崇、城斗志夫
    • Organizer
      日本食品科学工学会第61回大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡県・福岡市)
    • Year and Date
      2014-08-28 – 2014-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500952
  • 1.  ODANI Sumiko (60018653)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  YAMAGUCHI Tomoko (70324960)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  HAYAKAWA Toshiro (60018538)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  MITSUI Toshiaki (70183960)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  NOMURA Akiko (80134948)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  NOMURA Shuichi (40018859)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  YAMADA Yoshiaki (80115089)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  KOHNO Shoji (50014098)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  EGAWA Hiroko (10310492)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  植田 耕一郎 (80313518)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 11.  TAKAHASHI Hajime
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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