• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

Matsubara Kazuya  松原 和也

ORCIDConnect your ORCID iD *help
… Alternative Names

松原 和也  マツバラ カズヤ

Less
Researcher Number 00599516
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 立命館大学, 食マネジメント学部, 助手
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2022: 立命館大学, 食マネジメント学部, 助手
2020: 立命館大学, 食マネジメント学部, 助手
Review Section/Research Field
Except Principal Investigator
Medium-sized Section 10:Psychology and related fields
Keywords
Except Principal Investigator
脳機能計測 / 心理物理学 / 食品認知 / 食認知 / 感覚間相互作用 / 呼吸 / 嗅覚ディスプレイ / バーチャルリアリティ / 多感覚知覚 / 味覚 / 嗅覚
  • Research Projects

    (1 results)
  • Research Products

    (14 results)
  • Co-Researchers

    (5 People)
  •  Multisensory integration on food taste

    • Principal Investigator
      Yuji Wada
    • Project Period (FY)
      2018 – 2020
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
    • Review Section
      Medium-sized Section 10:Psychology and related fields
    • Research Institution
      Ritsumeikan University

All 2022 2021 2020 2019 2018

All Journal Article Presentation Book

  • [Book] 味以外のおいしさの科学2022

    • Author(s)
      山野 善正,和田有史,松原和也,他47名
    • Total Pages
      496
    • Publisher
      エヌ・ティー・エス
    • ISBN
      9784860438029
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03665
  • [Journal Article] Effect of cognitive traits and generation on knowledge acquisition of foods and additives2022

    • Author(s)
      田村 昌彦, 稲津 康弘, 野中 朋美, 江渡 浩一郎, 堀口 逸子, 天野 祥吾, 松原 和也, 和田 有史
    • Journal Title

      Advances in Consumer Studies

      Volume: 28 Issue: 1_2 Pages: 1_2_1-1_2_26

    • DOI

      10.11194/acs.202203.003

    • ISSN
      1346-9851, 1883-9576
    • Year and Date
      2022-03-31
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03665
  • [Journal Article] The relationship between perceived freshness and water content of cabbage leaves: A near infrared imaging survey of substance distribution underlying product appearance2021

    • Author(s)
      Luo Xuan, Tomohiro Masuda, Kazuya Matsubara, Yuji Wada, Akifumi Ikehata
    • Journal Title

      LWT

      Volume: 139 Pages: 110523-110523

    • DOI

      10.1016/j.lwt.2020.110523

    • Peer Reviewed / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03665
  • [Journal Article] Visual expression technology that expresses dynamic flavor changes2021

    • Author(s)
      石橋和也,宮前朗 ,松原和也 ,和田有史
    • Journal Title

      Japanese Journal of Sensory Evaluation

      Volume: 25 Issue: 2 Pages: 89-91

    • DOI

      10.9763/jjsse.25.89

    • ISSN
      1342-906X, 2187-2546
    • Year and Date
      2021-10-15
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03665
  • [Journal Article] Effects of Rice Wine Lees on Cognitive Function in Community- Dwelling Physically Active Older Adults: A Pilot Randomized Controlled Trial2019

    • Author(s)
      N. Nagai, N. Shind, A. Wada, H. Izu, T. Fujii, K. Matsubara, Y. Wada, N. Sakane
    • Journal Title

      The Journal of Prevention of Alzheimer’s Disease

      Volume: 7 Issue: 2 Pages: 95-103

    • DOI

      10.14283/jpad.2019.45

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03665
  • [Presentation] 絵文字と形で食味を伝える2022

    • Author(s)
      和田有史, 吉田奈央, 西田勇樹, 松原和也
    • Organizer
      多感覚研究会第13回
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03665
  • [Presentation] 「狭小な傍中心同名性暗点におけるフィリングインの異方性に関する事例研究」2022

    • Author(s)
      松本知久, 北岡明佳, 篠田博之, 松原和也, 和田有史
    • Organizer
      日本視覚学会 2022年夏季大会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03665
  • [Presentation] 食事にともなう快適度と感性的満腹感の関係の検討2021

    • Author(s)
      松本知久,和田有史,保井智香子,山中祥子,松原和也,天野祥吾,井上紗奈,田村昌彦,本間千鶴,國枝里美,亀井誠生,内田雅昭
    • Organizer
      日本官能評価学会2020年大会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03665
  • [Presentation] 中高生を対象とした食品安全に対する理解度調査2021

    • Author(s)
      田村昌彦,稲津康弘,江渡浩一郎,松原和也,天野祥吾,野中朋美,松村耕平,永井聖剛,サトウタツヤ,堀口逸子,和田有史
    • Organizer
      認知科学会第38回大会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03665
  • [Presentation] 高校生における食品安全に関する理解度調査2020

    • Author(s)
      田村昌彦,稲津康弘,江渡浩一郎,松原和也,天野祥吾,野中朋美,松村耕平,永井聖剛,サトウタツヤ,井上紗奈,堀口逸子,和田有史
    • Organizer
      日本認知科学学会第37回大会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03665
  • [Presentation] 認知処理の違いが食品安全知識に与える影響の検討2020

    • Author(s)
      田村昌彦,稲津康弘,野中朋美,松村耕平,サトウ タツヤ,永井聖剛,江渡浩一郎,堀口逸子,天野祥吾,松原和也,和田有史
    • Organizer
      電子情報通信学会ヒューマン情報処理研究会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03665
  • [Presentation] 偏食行動のパタンとQOLの関連2019

    • Author(s)
      天野祥吾・山中祥子・松原和也・亀井誠生・保井千香子・國枝里美・内田雅昭・和田有史
    • Organizer
      日本官能評価学会2019年大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03665
  • [Presentation] 食品の組み合わせにおける類似性が食味と嗜好に与える影響ーナチュラルチーズを例としてー2019

    • Author(s)
      亀井誠生・角谷雄哉・竹尾知恵・高井めぐみ・松原和也・天野祥吾・國枝里美・八尋恒隆・和田有史
    • Organizer
      日本官能評価学会2019年大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03665
  • [Presentation] 生鮮食品画像の鮮度知覚と輝度ヒストグラムの関係2018

    • Author(s)
      松原和也・和田有史
    • Organizer
      視覚科学フォーラム2018 第22回研究会・シンポジウム
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18H03665
  • 1.  Yuji Wada (30366546)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 12 results
  • 2.  角谷 雄哉 (00815863)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 3.  小早川 達 (70357010)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  鳴海 拓志 (70614353)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  小林 正佳 (80343218)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi