• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

HIRANO Kana  平野 可奈

ORCIDConnect your ORCID iD *help
Researcher Number 00712663
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 金城学院大学, 生活環境学部, 講師
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2025: 金城学院大学, 生活環境学部, 講師
2015 – 2023: 金城学院大学, 生活環境学部, 講師
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Basic Section 38050:Food sciences-related / Food science
Keywords
Principal Investigator
腸内細菌 / 米 / 米麹 / 分泌型IgA / 粘膜免疫 / 発酵食品 / IgA抗体 / 米糠 / レジスタントプロテイン / 難消化性成分 … More / レジスタントプレテイン / レジスタントスターチ / 酒粕 / 糠 / 腸管免疫 / IgA / 即時型アレルギー / 食品 / 共通抗原 / 抗原性 / 花粉アレルゲン / イネ科雑草・牧草花粉症 / 食物アレルギー / 穀物アレルゲン / 穀物 / 花粉 / アレルゲン Less
  • Research Projects

    (3 results)
  • Research Products

    (4 results)
  • Co-Researchers

    (1 People)
  •  Modulation of the gut microbiota and enhancement of mucosal immune function through the intake of traditional Japanese fermented foodsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      平野 可奈
    • Project Period (FY)
      2025 – 2028
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Kinjo Gakuin University
  •  米の難消化性成分が腸内細菌叢とIgA抗体による腸管免疫防御・制御に与える影響Principal Investigator

    • Principal Investigator
      平野 可奈
    • Project Period (FY)
      2020 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Early-Career Scientists
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Kinjo Gakuin University
  •  Studies on the antigenicity and inducibility of potential allergens common to cereals and grass pollenPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HIRANO Kana
    • Project Period (FY)
      2015 – 2020
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Kinjo Gakuin University

All 2024 2023 2022

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Significance of <i>Amazake</i> and Matcha as Auxiliary Material in Cookie2022

    • Author(s)
      堀 光代, 平野 可奈, 下山田 真, 秋山 美展, 鈴木 徹, 長野 宏子
    • Journal Title

      Journal of Cookery Science of Japan

      Volume: 55 Issue: 2 Pages: 97-104

    • DOI

      10.11402/cookeryscience.55.97

    • ISSN
      1341-1535, 2186-5787
    • Year and Date
      2022-04-05
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K15474
  • [Presentation] 酒造好適米を用いた米飯の摂取が Balb/c マウスの腸内細菌叢に及ぼす影響2024

    • Author(s)
      牧田 友香、明治 真結、大石 怜実、日野 真吾、西尾 俊亮、松岡 信、松田 幹、平野 可奈
    • Organizer
      日本農芸化学会2024年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K15474
  • [Presentation] 酒造好適米を用いた米飯の摂取が Balb/c マウスの成長と脂質代謝に及ぼす影響2024

    • Author(s)
      大石怜実、牧田友香、松岡信、松田幹、平野可奈
    • Organizer
      日本農芸化学会2024年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K15474
  • [Presentation] 米飯のみを糖質・タンパク質源とする食餌がBalb/cマウスの成長と腸内発酵および脂質代謝に及ぼす影響2023

    • Author(s)
      大石怜実、清水彩子、松田幹、平野可奈
    • Organizer
      第77回日本栄養・食糧学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K15474
  • 1.  太田 明伸 (30438048)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi