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TAJIMA Mariko  田島 真理子

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田島 眞理子  タジマ マリコ

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Researcher Number 10117541
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Affiliation (based on the past Project Information) *help 2004 – 2005: 鹿児島大学, 教育学部, 教授
2000 – 2001: 鹿児島大学, 教育学部, 助教授
1992 – 1995: 鹿児島大学, 教育学部, 助教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / 食生活
Except Principal Investigator
家政学
Keywords
Principal Investigator
Gelatin / Collagen / Soup stock / ペプチド / ゼラチン / コラーゲン / スープストック / 牛肉 / Western blotting / SDS-PAGE … More / Beef / Chicken meat / コラーゲン量 / ELISA / 電気泳動 / ウェスタンブロッティング / 鶏肉 / Sensory evaluation / Protein / Taste / Heating / Beef meat / 牛骨 / 官能検査 / タンパク質 / 味 / 加熱 … More
Except Principal Investigator
ペクチン / Molecular orbital calculation / Electrostatic potential / alpha-D-Galacturonic acid / Solubilization / Pectin / Iron (II) ion / Two-step soaking / Dried soybeans / カタラーゼ / セルラーゼ / 低分子化 / α-D-ガラクツロン酸ダイマー / ペクチン質 / 大豆 / 静電ポテンシャル / 分子軌道計算 / α-D-ガラクツロン酸 / 可溶化 / 2価鉄イオン / 二段階浸漬 / 乾燥大豆 / 食品への利用 / 抗菌活性 / 成分の分離 / サネン / 食品包み材 / 伝統食品 / 九州南部 / マグネシウム複合体 / 分子軌道法 / 煮熟軟化 / マレイン酸 / フマル酸 / カルボン酸 / 豆 Less
  • Research Projects

    (5 results)
  • Co-Researchers

    (3 People)
  •  Effect of the kinds of meat and cooking conditions on peptides in soup stockPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      TAJIMA Mariko
    • Project Period (FY)
      2004 – 2005
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Kagoshima University
  •  Effect of gelatin on the taste of beef soup stock and the physiological functionPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      TAJIMA Mariko
    • Project Period (FY)
      2000 – 2001
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Kagoshima University
  •  A mode of action of divalent iron ions on the solubilization of pectin in dried soybeans

    • Principal Investigator
      NAKAMURA Yasuhiko
    • Project Period (FY)
      1994 – 1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Kagoshima University
  •  地域伝承の食品包み材として用いられる植物葉の機能

    • Principal Investigator
      中村 泰彦
    • Project Period (FY)
      1993
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Kagoshima University
  •  カルボン酸イオンによる古豆の煮熟軟化に関する実験的ならびに理論的研究

    • Principal Investigator
      NAKAMURA Yasuhiko
    • Project Period (FY)
      1992
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Institution
      Kagoshima University
  • 1.  NAKAMURA Yasuhiko (90041194)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  瀬戸 房子 (00179350)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  橋永 文男 (70038222)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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