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Kumagai Hitoshi  熊谷 仁

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KUMAGAI Hitoshi  熊谷 仁

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Researcher Number 20215015
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Affiliation (Current) 2025: 共立女子大学, 家政学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2013 – 2015: 共立女子大学, 家政学部, 教授
2009 – 2011: 共立女子大学, 家政学部, 教授
2007: Kyoritsu Women's University, Faculty of Home Economics, Associate Professor
2005 – 2006: 共立女子大学, 家政学部, 助教授
1996 – 2000: 東京大学, 大学院・農学生命科学研究科, 助手
1993 – 1995: 東京大学, 農学部, 助手
Review Section/Research Field
Principal Investigator
食品科学・栄養科学 / Food science
Except Principal Investigator
Food science / Eating habits, studies on eating habits
Keywords
Principal Investigator
誘電緩和 / 粘度 / plasticizer / glass transition / 可塑剤 / ガラス転移 / dielectric relaxation / フラクタル / ゲル / ゾル-ゲル転移 … More / ゼラチン / 臨界指数 / 弾性率 / color chanae / caking / water sorption isotherm / micro-Brownian motion / pulse-NMR / water / DSC / 固結 / 溶液熱力学 / 水分収着速度 / 水分収着等温線 / 着色反応 / 粉体固結 / 水分収着等温 / ミクロブラウン運動 / パルスNMR / 水 / gelatin / dc-conductivity / electric modulus / β-relaxation / ラバー / ガラス / 導電緩和 / 直流電導度 / 電気弾性率 / β緩和 / 誘電緩和法 / sol-gel transition / cluster-cluster aggregation / elasticity / gel / aggregate / fractal / Elasticity / Fractal / Aggregate / Gel / Polysaccharide / Scaling Theory / Dielectric Kelaxation / クラスター・クラスター凝集 / フラスタークラスター凝集 / ゾルゲ-ル転移 / 凝集体 / 嚥下困難者用介護食 / 嚥下障害 / 嚥下音測定 / 嚥下音 / 咽頭部流速 / 嚥下困難者用食品 / TPA試験 / 食塊 / 超音波パルスドプラー法 / 誤嚥 / パーコレーション / 膨潤速度 / 電気物性 / 力学特性 / 固定化 / エマルション / ポリイオンコンプレックス / 電気伝導度 / 誘電率 / 還元粘度 / 金属塩 / 結合 / 臨界挙動 / パーコレーションモデル / κ-カラギーナン / ポリアクリルアミド / 二次相転移 / ゾル-ゲル転 … More
Except Principal Investigator
非拮抗阻害 / α-アミラーゼ阻害 / 血糖値上昇抑制 / 嗜好性向上 / 電子レンジ加熱 / こく味 / アリルシステインスルフォキシド / 肝障害抑制作用 / 嚥下困難者用ゲル状食品 / 呈味増強効果 / ニンニク臭気前駆体 / 食品 / ゾル / ゲル / 介護食品 / 嚥下 / 咀嚼 / レオロジー / テクスチャー Less
  • Research Projects

    (10 results)
  • Research Products

    (66 results)
  • Co-Researchers

    (5 People)
  •  Basic study on physical properties of foods for texture-design of care foods for dysphagic patientsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Hitoshi Kumagai
    • Project Period (FY)
      2013 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Kyoritsu Women's University
  •  Creation of next-generation functional food by garlic-flavor precursor and polysaccharide/protein complex

    • Principal Investigator
      KUMAGAI Hitomi
    • Project Period (FY)
      2012 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Nihon University
  •  Systematic analysis of mechanical properties and mastication process for development of foods for the elderly

    • Principal Investigator
      KOHYAMA Kaoru
    • Project Period (FY)
      2009 – 2011
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      National Agriculture and Food Research Organization
  •  Molecular Mobilty and Food Preservation with Relevance to Glass TransitionPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KUMAGAI Hitoshi
    • Project Period (FY)
      2005 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Kyoritsu Women's University
  •  Analysis of Inner Structure of Food-Component Dispersed System by Dielectric Relaxation.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      KUMAGAI Hitoshi
    • Project Period (FY)
      1999 – 2000
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      THE UNIVERSITY OF TOKYO
  •  Polymer-scientific analysis of correlation between the microscopic structure and macroscopic physical properties of foods.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      KUMAGAI Hitoshi
    • Project Period (FY)
      1997 – 1998
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      The University of Tokyo
  •  食品の力学特性・電気物性に関してのパーコレーション理論を用いた解析的研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      熊谷 仁
    • Project Period (FY)
      1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      The University of Tokyo
  •  水への食品成分分散系の力学物性および電気物性に関する高分子科学的研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      熊谷 仁
    • Project Period (FY)
      1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      The University of Tokyo
  •  高分子構造を考慮したパーコレーションモデルによる食品溶液粘度の臨界挙動の解析Principal Investigator

    • Principal Investigator
      熊谷 仁
    • Project Period (FY)
      1994
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      The University of Tokyo
  •  食品の二次相転移点近傍における力学物性に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      熊谷 仁
    • Project Period (FY)
      1993
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      The University of Tokyo

All 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 Other

All Journal Article Presentation Book Patent

  • [Book] 食品工学入門……食品の製造・保存の考え方2006

    • Author(s)
      熊谷仁, 熊谷日登美, 高田昌子
    • Total Pages
      163
    • Publisher
      アイ・ケイコーポレーション
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17580117
  • [Book] 食品工学入門-食品の製造・保存の考え方2005

    • Author(s)
      熊谷 仁, 熊谷 日登美, 高田 昌子
    • Total Pages
      174
    • Publisher
      アイ・ケイコーポレーション
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17580117
  • [Journal Article] Prevention of Osteoporosis by Oral Administration of Phytate-Removed and Deamidated Soybean β-Conglycinin2015

    • Author(s)
      Makoto Akao, Ryosuke Abe, Noriko Sato, Atsuko Hasegawa-Tanigome, Hitoshi Kumagai, Hitomi Kumagai
    • Journal Title

      International Journal of Molecular Sciences

      Volume: 16 Issue: 1 Pages: 2117-2129

    • DOI

      10.3390/ijms16012117

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Journal Article] Comparative Study of the Antioxidative Activity of Culinary Herbs and Spices, and Hepatoprotective Effects of Three Selected Lamiaceae Plants on Carbon Tetrachloride-Induced Oxidative Stress in Rats2015

    • Author(s)
      Hideki Masuda, So Hironaka, Yoko Matsui, Saori Hirooka, Mami Hirai, Yushi Hirata , Makoto Akao, Hitomi Kumagai
    • Journal Title

      Food Science and Technology Research

      Volume: 21

    • NAID

      130005098070

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Journal Article] 嚥下困難者用介護食の許可基準におけるTPA試験法に関しての考察―その2―2015

    • Author(s)
      秋間彩香・遠藤樹里奈・原田珠希・谷米(長谷川)温子・熊谷仁
    • Journal Title

      共立女子大学家政学部紀要

      Volume: 61 Pages: 85-98

    • NAID

      120005598469

    • Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450179
  • [Journal Article] “えん下困難者用食品”の基準中のテクスチャー試験法(TPA)に関する考察2014

    • Author(s)
      秋間彩香,谷米(長谷川)温子,熊谷日登美,熊谷仁
    • Journal Title

      日本食品工学会誌

      Volume: 15 Pages: 15-24

    • NAID

      130005057010

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450179
  • [Journal Article] Evaluation of the Reduced Allergenicity of Deamidated Gliadin in a Mouse Model of Wheat-Gliadin Allergy Using an Antibody Prepared by a Peptide Containing Three Epitopes2014

    • Author(s)
      Abe, R.; Shimizu, S.; Yasuda, K.; Sugai, M.; Okada, Y.; Chiba, K.; Akao, M.; Kumagai, H.; Kumagai, H.
    • Journal Title

      J. Agric. Food. Chem.

      Volume: 62 Issue: 13 Pages: 2845-2852

    • DOI

      10.1021/jf4034078

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14J09620, KAKENHI-PROJECT-24380061, KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Journal Article] “えん下困難者用食品”の基準中のテクスチャー試験法(TPA)に関する考察2014

    • Author(s)
      秋間彩香,谷米(長谷川)温子,熊谷日登美,熊谷仁
    • Journal Title

      日本食品工学会誌

      Volume: 15 Pages: 15-24

    • NAID

      130005057010

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Journal Article] 生体物質相互作用解析装置を用いた大豆7Sグロブリンとカルボキシル基との相互作用の解析 ―カルボキシレートタイプ陽イオン交換樹脂を用いたタンパク質の脱アミド化の機構解明のために―2012

    • Author(s)
      伊地知南,清水詩織,中西良博,佐藤典子,池田真理子,中野一輝,赤尾真,熊谷仁,熊谷日登美
    • Journal Title

      日本食品工学会誌

      Volume: 13 Pages: 117-125

    • NAID

      130005078808

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Journal Article] シイタケフレーバー成分レンチオニンによる第二相解毒酵素誘導作用2012

    • Author(s)
      片山倫陽,赤尾真,熊谷日登美
    • Journal Title

      Aroma Research

      Volume: 13 Pages: 374-378

    • NAID

      40019507906

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Journal Article] Relationship between the Rheological Properties of Thickener Solutions and Their Velocity through the Pharynx as Measured by the Ultrasonic Pulse Doppler Method2010

    • Author(s)
      Tashiro Akiko、Hasegawa Atsuko、Kohyama Kaoru、Kumagai Hitomi、Kumagai Hitoshi
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry

      Volume: 74 Issue: 8 Pages: 1598-1605

    • DOI

      10.1271/bbb.100192

    • NAID

      10027558099

    • ISSN
      0916-8451, 1347-6947
    • Language
      English
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21300274
  • [Journal Article] Relationship between the rheological properties of thickener solutions and their velocity through the pharynx as measured by the ultrasonic pulse Doppler method2010

    • Author(s)
      Tashiro, A., Hasegawa, A., Kohyama, K., Kumagai, H., Kumagai, H.
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry

      Volume: 74 Pages: 1598-1605

    • NAID

      10027558099

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21300274
  • [Journal Article] Relations among mechanical properties, human bite parameters, and ease of chewing of solid foods with various textures2009

    • Author(s)
      Takahashi Toru、Kohyama Kaoru、Kumagai Masanori、Akiyama Yoshinobu、Hayakawa Fumiyo
    • Journal Title

      Journal of Food Engineering

      Volume: 23巻 Pages: 203-210

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21300274
  • [Journal Article] Relations among mechanical properties, human bite parameters, and ease of chewing of solid foods with various textures2009

    • Author(s)
      T.Takahashi, F.Hayakawa, M.Kumagai, Y.Akiyama, K.Kohyama
    • Journal Title

      Journal of Food Engineering 23

      Pages: 203-210

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21300274
  • [Journal Article] Physical Properties of Foods and Effect of Water on Them I Physical Properties and Water in Food Engineering(Japanese)2008

    • Author(s)
      Hitoshi, Kumagai, Hitomi, Kumagai, Tomoaki, Hagiwara
    • Journal Title

      Japan Journal of Food Engineering (in press)

      Pages: 2-2

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17580117
  • [Journal Article] 食品の物性そして水 I食品工学における物性そして水2008

    • Author(s)
      熊谷 仁, 熊谷 日登美, 萩原 知明
    • Journal Title

      日本食品工学会誌 (掲載確定) 2

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17580117
  • [Journal Article] 12008

    • Author(s)
      嶋崎 恵里子, 佐野 友子, 熊谷 日登美, 桜井 英敏, 熊谷 仁
    • Journal Title

      日本食品工学会誌 9

      Pages: 67-73

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17580117
  • [Journal Article] 食品科学・工学とガラス転移2007

    • Author(s)
      熊谷仁, 熊谷日登美
    • Journal Title

      バイオレオロジー学会誌 121(1)

      Pages: 1-13

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17580117
  • [Journal Article] Introduction to Food Engineering -Basic knowledge of Food Manufacturing and Preservation(Japanese)2005

    • Author(s)
      Hitoshi, Kumagai, Hitomi, Kumagai, Masako Takada
    • Journal Title

      I & K Publishing Co., Tokyo, Japan

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17580117
  • [Journal Article] Glass Transition in Food Science and Engineering(Japanese)

    • Author(s)
      Hitoshi, Kumagai, Hitomi, Kumagai
    • Journal Title

      Journal of Japanese Society of Biorheology (in press)

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17580117
  • [Journal Article] 食品科学、工学とガラス転移

    • Author(s)
      熊谷 仁, 熊谷 日登美
    • Journal Title

      バイオレオロジー学会誌(掲載確定) (印刷中)

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17580117
  • [Patent] α-アミラーゼ阻害剤2012

    • Inventor(s)
      熊谷日登美、 赤尾真、 小林ともみ
    • Industrial Property Rights Holder
      熊谷日登美、 赤尾真、 小林ともみ
    • Industrial Property Rights Type
      特許
    • Industrial Property Number
      2012-194643
    • Filing Date
      2012-09-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] 嚥下音測定による増粘剤溶液の嚥下特性の評価法 ‐食物の物性および嚥下量と嚥下時間との関係~2016

    • Author(s)
      秋間彩香,佐々木明子,山形文乃,寺崎美里,谷米(長谷川)温子,熊谷日登美,熊谷仁
    • Organizer
      日本食品科学工学会63回大会
    • Place of Presentation
      名城大学天白キャンパス(名古屋)
    • Year and Date
      2016-08-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450179
  • [Presentation] 嚥下困難者用介護食の物性と嚥下特性に関する研究2015

    • Author(s)
      山形文乃,秋間彩香,池田美加子,谷米温子,熊谷日登美,熊谷 仁
    • Organizer
      日本食品科学工学会62回大会
    • Place of Presentation
      京都大学吉田キャンパス(京都)
    • Year and Date
      2015-08-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450179
  • [Presentation] 嚥下困難者用介護食の物性指標に関する考察2015

    • Author(s)
      秋間彩香,山形文乃,池田美加子,谷米(長谷川)温子,熊谷日登美,熊谷 仁
    • Organizer
      日本食品工学会第16回年次大会
    • Place of Presentation
      広島市立大学(広島)
    • Year and Date
      2015-08-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450179
  • [Presentation] 食品ハイドロコロイドの物性-食品レオロジーの基礎と応用2014

    • Author(s)
      熊谷 仁
    • Organizer
      ハウス食品㈱講演会
    • Place of Presentation
      ハウス食品㈱開発研究所(千葉)
    • Year and Date
      2014-11-28
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450179
  • [Presentation] ゲル状食品の咀嚼物粘度と食塊の流速との関係2013

    • Author(s)
      篠原由妃,秋間彩香,谷米温子 ,熊谷日登美,熊谷仁
    • Organizer
      日本食品科学工学会第60回大会
    • Place of Presentation
      実践女子大学(東京)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] 食品の嚥下時における嚥下音の挙動と咽頭部流速分布との関係2013

    • Author(s)
      秋間彩香,礒野舞,石原清香,中馬誠,船見孝博,篠原由妃,谷米(長谷川)温子,熊谷日登美,熊谷仁
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      実践女子大学(東京)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450179
  • [Presentation] TPA試験から求められるパラメータと多糖類ゲルの嚥下特性2013

    • Author(s)
      秋間彩香,篠原由妃,谷米(長谷川)温子,熊谷日登美,熊谷仁
    • Organizer
      日本食品工学会第14回(2013年度)年次大会
    • Place of Presentation
      京都テルサ(京都)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] Reduction in allergenicity of wheat gliadin by deamidation2013

    • Author(s)
      Hitomi Kumagai, Ryosuke Abe, Makoto Akao, Hitoshi Kumagai
    • Organizer
      International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods 2013
    • Place of Presentation
      Howard Civil Service International House, Taipei, Taiwan
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] ゲル状食品の咀嚼物粘度と食塊の流速との関係2013

    • Author(s)
      篠原由妃,秋間彩香,谷米(長谷川)温子,熊谷日登美,熊谷 仁
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      実践女子大学(東京)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450179
  • [Presentation] ニンニク臭気前駆体物質によるα-アミラーゼ阻害活性2013

    • Author(s)
      平田 裕史,小林 ともみ,赤尾 真,袴田 航,熊谷 仁,熊谷 日登美
    • Organizer
      日本食品工学会第14回(2013年度)年次大会
    • Place of Presentation
      京都テルサ(京都)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] ニンニクフレーバー前駆体物質の血中脂質上昇抑制作用2013

    • Author(s)
      平田裕史,北田杏和,赤尾真,熊谷日登美
    • Organizer
      日本食品科学工学会第60回大会
    • Place of Presentation
      実践女子大学(東京)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] TPA試験から求められるパラメータと多糖類ゲルの嚥下特性2013

    • Author(s)
      秋間彩香,篠原由妃,谷米(長谷川)温子,熊谷日登美,熊谷仁
    • Organizer
      日本食品工学会
    • Place of Presentation
      京都テレサ(京都)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450179
  • [Presentation] Therapeutic function of deamidated gliadin in wheat allergy2013

    • Author(s)
      Hitomi Kumagai
    • Organizer
      104th AOCS Annual Meeting & Expo
    • Place of Presentation
      Palais des congrès de Montréal, Montréal, Québec, Canada
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] Physiological functions of a flavor component from shiitake mushrooms2013

    • Author(s)
      Hitomi Kumagai, Makoto Akao
    • Organizer
      20th International Congress of Nutrition
    • Place of Presentation
      Granada, Spain
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] ニンニク臭気前駆体物質のα-アミラーゼ活性阻害作用2013

    • Author(s)
      赤尾真,小林ともみ,白井佑弥,宮田翔子,熊谷日登美
    • Organizer
      第67回日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      名古屋大学(名古屋)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] Bioactive Amino Acid that Prevents Hepatic Injury2012

    • Author(s)
      Hitomi Kumagai
    • Organizer
      103rd AOCS Annual Meeting & Expo
    • Place of Presentation
      Long Beach Convention Center、 Long Beach、 California、 USA
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] ニンニク臭気前駆体物質による食後血糖値上昇抑制作用2012

    • Author(s)
      小林ともみ、白井佑弥、 宮田翔子、赤尾真、熊谷日登美
    • Organizer
      第27回日本香辛料研究会
    • Place of Presentation
      日本大学生物資源科学部(藤沢)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] Suppression of postprandial hyperglycemia by odor precursor of garlic2012

    • Author(s)
      Tomomi Kobayashi、 Yuya Shirai、 Shoko Miyata、 Makoto Akao、 Hitoshi Kumagai、 Hitomi Kumagai
    • Organizer
      The 6th International Niigata Symposium on Diet and Health
    • Place of Presentation
      Niigata Convention Center、 Toki Messe(新潟)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] ニンニクフレーバー前駆体の高濃度抽出とその嗜好性評価2012

    • Author(s)
      北田杏和、岩田麻美、 竹本晴香、皆川絵美、赤尾真、 熊谷日登美
    • Organizer
      日本農芸化学会関東支部2012年度大会
    • Place of Presentation
      新潟薬科大学(新潟)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] 食品のレオロジー特性と咽頭部における流速との関係2011

    • Author(s)
      秋間沙香、小倉聖美、谷米温子、飯田志穂美、神山かおる、熊谷日登美、熊谷仁
    • Organizer
      日本食品工学会第12回年次大会
    • Place of Presentation
      京都テルサ(京都府)
    • Year and Date
      2011-08-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21300274
  • [Presentation] 嚥下障害者用食品のテクスチャーと咽頭部における流速との関係2011

    • Author(s)
      秋間沙香、小倉聖美、谷米温子、飯田志穂美、神山かおる、熊谷日登美、熊谷仁
    • Organizer
      日本食品科学工学会第58回年次大会
    • Place of Presentation
      東北大学(宮城県)
    • Year and Date
      2011-09-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21300274
  • [Presentation] 増粘剤溶液の咽頭部における流速と物性との関係2009

    • Author(s)
      田代晃子、小倉聖美、長谷川温子、神山かおる、飯田志穂美、熊谷日登美、熊谷仁
    • Organizer
      日本食品科学工学会第56回大会
    • Place of Presentation
      名城大学(愛知県)
    • Year and Date
      2009-09-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21300274
  • [Presentation] 増粘剤溶液の咽頭部における流速と物性との関係2009

    • Author(s)
      田代晃子, 小倉聖美, 長谷川温子, 神山かおる, 飯田志穂美, 熊谷日登美, 熊谷仁
    • Organizer
      日本食品科学工学会第56回大会
    • Place of Presentation
      名城大学
    • Year and Date
      2009-09-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21300274
  • [Presentation] Analysis of Water Sorption Isotherms of Foods by Solution Thermodynamics with Relevance to Glass Transition2007

    • Author(s)
      Akiko, Tashiro, Erika, Shimazaki, Hitomi, Kumagai, Hitoshi, Kumagai
    • Organizer
      The 54th Annual Meeting Meeting of Japanese Society for Food Science and Technology
    • Place of Presentation
      Fukuoka
    • Year and Date
      2007-09-07
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17580117
  • [Presentation] 粉体食品の水分収着に伴うガラス転移およびその熱力学的解析2007

    • Author(s)
      田代 晃子, 嶋崎 恵理子, 熊谷 日登美, 熊谷 仁
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡)
    • Year and Date
      2007-09-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17580117
  • [Presentation] 粉体食品の水分収着に伴うガラス転移およびその熱力学的解析2007

    • Author(s)
      田代 晃子, 嶋崎 恵理子, 熊谷 日登美, 熊谷 仁
    • Organizer
      日本食品科学工学会54回大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡)
    • Year and Date
      2007-09-07
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17580117
  • [Presentation] Analysis of Water Sorption Isotherms of Foods by Solution Thermodynamics with Relevance to Glass Transition2006

    • Author(s)
      Akiko, Tashiro, Eriko, Shimazaki, Tomoko, Saito, Hitomi, Kumagai, Hitoshi Kumagai
    • Organizer
      The 7th Annual Meeting of the Japan Society for Food Engineering
    • Place of Presentation
      Thukuba
    • Year and Date
      2006-08-03
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17580117
  • [Presentation] 粉体食品の水分収着に伴うガラス転移およびその熱力学的解析2006

    • Author(s)
      田代 晃子, 嶋崎 恵理子, 齋藤 智子, 熊谷 日登美, 熊谷 仁
    • Organizer
      日本食品工学会第7回年次大会
    • Place of Presentation
      つくば国際会議場(筑波)
    • Year and Date
      2006-08-03
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17580117
  • [Presentation] 嚥下困難者用食品およびユニバーサルデザインフーズの物性指標に関する研究

    • Author(s)
      山形文乃,秋間彩香,篠原 由妃,谷米温子,熊谷日登美,熊谷 仁
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡)
    • Year and Date
      2014-08-28 – 2014-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450179
  • [Presentation] Suppression of Postprandial Hyperglycemia by an Amino Acid in Allium Plant

    • Author(s)
      Makoto Akao, Yushi Hirata, Tomomi Kobayashi, Hitomi Kumagai
    • Organizer
      105th AOCS Annual Meeting & Expo
    • Place of Presentation
      Henry B. Gonzalez Convention Center,San Antonio, Texas, USA
    • Year and Date
      2014-05-04 – 2014-05-07
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] 多糖類ゲルのテクスチャーと嚥下特性

    • Author(s)
      篠原由妃,秋間彩香,谷米温子 ,熊谷日登美,熊谷仁
    • Organizer
      日本食品科学工学会第59回大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学( 福岡)
    • Year and Date
      2014-08-28 – 2014-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] シイタケ抽出物による四塩化炭素誘発肝障害抑制効果

    • Author(s)
      平井眞実,荒井隆志,齋野安那,赤尾真,熊谷日登美
    • Organizer
      第19回日本フードファクター学会学術集会
    • Place of Presentation
      鹿児島大学( 鹿児島)
    • Year and Date
      2014-11-08 – 2014-11-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] Prevention of hepatic injury by intake of garlic-flavor precursor together with ornithine

    • Author(s)
      Yushi Hirata, Takeshi Saito, Masaki Iichimura, Makoto Akao, Hitomi Kumagai
    • Organizer
      International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods 2014 (ISNFF 2014)
    • Place of Presentation
      Istanbul, Turkey
    • Year and Date
      2014-10-14 – 2014-10-17
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] ゲル状食品へのニンニク抽出物添加によるコク味の変化

    • Author(s)
      谷米温子,中西良博,若林素子,赤尾真,熊谷仁,熊谷日登美
    • Organizer
      日本食品科学工学会第59回大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学( 福岡)
    • Year and Date
      2014-08-28 – 2014-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] 増粘剤溶液およびゲルの食塊の流動性と咽頭部における流速の関係

    • Author(s)
      秋間彩香,田代晃子,谷米(長谷川)温子,熊谷日登美,熊谷仁
    • Organizer
      日本食品工学会第15回(2014年度)年次大会
    • Place of Presentation
      つくば国際会議場( 茨城県つくば市)
    • Year and Date
      2014-08-07 – 2014-08-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] Achievements and Discoveries as to Functional Foods in Japan

    • Author(s)
      Hitomi Kumagai
    • Organizer
      Experimental Biology
    • Place of Presentation
      San Diego Convention Center, San Diego, CA, USA
    • Year and Date
      2014-04-26 – 2014-04-30
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] 食品の物性と水

    • Author(s)
      熊谷 仁
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡)
    • Year and Date
      2014-08-28 – 2014-08-30
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450179
  • [Presentation] 増粘剤溶液およびゲルの食塊の流動性と咽頭部における流速との関係

    • Author(s)
      秋間彩香,田代晃子,谷米(長谷川)温子,熊谷日登美,熊谷仁
    • Organizer
      日本食品工学会
    • Place of Presentation
      つくば国際会議場
    • Year and Date
      2014-08-07 – 2014-08-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450179
  • [Presentation] えん下困難者用食品およびユニバーサルデザインフードの物性指標に関する研究

    • Author(s)
      山形文乃,秋間彩香,篠原由紀 ,谷米温子,熊谷日登美,熊谷仁
    • Organizer
      日本食品科学工学会第59回大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学( 福岡)
    • Year and Date
      2014-08-28 – 2014-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] Induction of Oral Tolerance by Deamidated Wheat Gliadin

    • Author(s)
      Hitomi Kumagai, Ryosuke Abe, Makoto Akao, Hitoshi Kumagai
    • Organizer
      105th AOCS Annual Meeting & Expo
    • Place of Presentation
      Henry B. Gonzalez Convention Center,San Antonio, Texas, USA
    • Year and Date
      2014-05-04 – 2014-05-07
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] ニンニク臭気前駆体とアルギニン/オルニチンによる四塩化炭素誘発肝障害抑制作用

    • Author(s)
      平田裕史,斉藤武,市村昌紀,赤尾真,熊谷日登美
    • Organizer
      日本食品科学工学会第59回大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学( 福岡)
    • Year and Date
      2014-08-28 – 2014-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] ニンニク/ブナシメジ抽出物による四塩化炭素誘発肝障害抑制作用

    • Author(s)
      平田裕史,斉藤武,市村昌紀,赤尾真,熊谷日登美
    • Organizer
      第19回日本フードファクター学会学術集会
    • Place of Presentation
      鹿児島大学( 鹿児島)
    • Year and Date
      2014-11-08 – 2014-11-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • [Presentation] 多糖類ゲルのテクスチャーと嚥下特性

    • Author(s)
      篠原 由妃,秋間彩香,谷米温子,熊谷日登美,熊谷 仁
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡)
    • Year and Date
      2014-08-28 – 2014-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450179
  • [Presentation] シイタケフレーバー成分レンチオニンによる血小板形態変化阻害機序

    • Author(s)
      平井眞美,金田誠也,鈴木ひかり,島田正一郎,赤尾真,熊谷日登美
    • Organizer
      第67回日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      名古屋大学( 名古屋)
    • Year and Date
      2014-05-24 – 2014-05-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24580201
  • 1.  TANIGOME Atsuko (30586326)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 13 results
  • 2.  KOHYAMA Kaoru (00353938)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 7 results
  • 3.  SASAKI Tomoko (10353939)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  HAYAKAWA Fumiyo (00282905)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 5.  KUMAGAI Hitomi (20225220)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 29 results

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