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Watanabe Hirohito  渡邉 寛人

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渡邉 寛人  ワタナベ ヒロヒト

WATANABE Hirohito  渡辺 寛人

渡辺 寛人  ワタナベ ヒロヒト

渡邊 寛人  ワタナベ ヒロヒト

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Researcher Number 20270895
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Affiliation (Current) 2025: 明治大学, 農学部, 専任教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2023: 明治大学, 農学部, 専任教授
2019 – 2021: 明治大学, 農学部, 専任教授
2012 – 2015: 明治大学, 農学部, 教授
2007 – 2011: Meiji University, 農学部, 准教授
2006: 明治大学, 農学部, 助教授 … More
2003 – 2005: 明治大学, 農学部, 講師
2000 – 2001: 明治大学, 農学部, 講師
1996 – 1999: 東京大学, 大学院・農学生命科学研究科, 助手
1995: 東京大学, 農学部, 助手 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
食品科学・栄養科学 / Food science / Basic Section 38030:Applied biochemistry-related
Except Principal Investigator
Food science / 食品科学・栄養科学
Keywords
Principal Investigator
レクチン / 自然免疫 / イネ / RAGE / ピリジノリン / コラーゲン / メイラード反応 / 感染防御 / 腸管上皮 / 腸管上皮細胞 … More / pyridinoline / collagen / receptor for AGE / glycation / 糖化反応 / 破骨細胞 / 食品安全性 / タイトジャンクション / 小腸上皮細胞 / 孔形成タンパク質 / 物質透過 / プロテアーゼ / 貯蔵タンパク質 / asparaginyl endopeptidase / storage protein / rice / システインプロテイナーゼ / プロテインホスファターゼ … More
Except Principal Investigator
intestinal epithelial cell / tight junction / タイトジャンクション / 腸管上皮細胞 / メイラード反応 / AGE / glyceraldehyde / 糖尿病 / monolayer culture / transepithelial electrical resistance / detection method for toxicants / 腸管細胞 / 毒性試験 / 単層培養 / 経上皮電気抵抗 / 毒物検出法 / Caco-2 / transporter / intestinal absorption / food factor / functional food / タイトジャクション / caco-2 / 腸管吸収 / 食品因子 / 食品機能 / 輸送担体 / 調味つゆ / コク味 / ピロロピロール / コク / メラノイジン / arigininine / ariginine / lysine / diabetes / Maillard reaction / アルギニン / リジン / グリセルアルデヒド / α-dicarbonyl / 3-DG / GLAP / MG-H1 / argpyrimidine / maillard reaction / 蛋白質 / タンパク質 / 老化 / 生体分子 / ストレス / 食品 Less
  • Research Projects

    (14 results)
  • Research Products

    (76 results)
  • Co-Researchers

    (3 People)
  •  コラーゲン架橋を認識する受容体RAGEの新たな生理機能・リガンドの解析Principal Investigator

    • Principal Investigator
      渡邉 寛人
    • Project Period (FY)
      2023 – 2025
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38030:Applied biochemistry-related
    • Research Institution
      Meiji University
  •  Analysis of physiological and pathological roles of a collagen crosslink pyridinoline and its receptor RAGEPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Watanabe Hirohito
    • Project Period (FY)
      2019 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38030:Applied biochemistry-related
    • Research Institution
      Meiji University
  •  Analysis of Maillard reaction products contributed to Koku taste

    • Principal Investigator
      Hayase Fumitaka
    • Project Period (FY)
      2013 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Meiji University
  •  Elucidation of correlation between structure and function of glyceraldehyde modified products

    • Principal Investigator
      HAYASE Fumitaka
    • Project Period (FY)
      2010 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Meiji University
  •  Physiological function of RegIV, an antimicrobial lectin secreted from intestinal epitheliaPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      WATANABE Hirohito
    • Project Period (FY)
      2009 – 2011
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Meiji University
  •  Studies on the structure of glyceraldehyde-modified proteins and the mechanism underlying the pathogenesis of diabetes and ageing

    • Principal Investigator
      HAYASE Fumitaka
    • Project Period (FY)
      2007 – 2009
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Meiji University
  •  Studies on a soluble lectin involved in intestinal mucosal innate immunityPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      WATANABE Hirohito
    • Project Period (FY)
      2006 – 2008
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Meiji University
  •  腸管上皮における自然免疫機能に関与する新奇分泌タンパク質の機能解析Principal Investigator

    • Principal Investigator
      渡邉 寛人 (渡辺 寛人)
    • Project Period (FY)
      2003 – 2005
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Meiji University
  •  腸管における物質透過を促進するエノキタケ由来タンパク質に関する分子生物学的研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      渡邊 寛人
    • Project Period (FY)
      2000 – 2001
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Meiji University
  •  種子貯蔵タンパク質の生合成と分解に関与するプロテアーゼに関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      渡邊 寛人 (渡邉 寛人)
    • Project Period (FY)
      1997 – 1998
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      The University of Tokyo
  •  Studies on the food factors that modulate transport and signal-converting functions of intestinal epithelial cell layer

    • Principal Investigator
      SHIMIZU Makoto
    • Project Period (FY)
      1997 – 1999
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      The University of Tokyo
  •  Development of a detection method for food-derived toxicants by using a monolayer-cultured human intestinal epithelial cells

    • Principal Investigator
      SHIMIZU Makoto
    • Project Period (FY)
      1997 – 1998
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      The University of Tokyo
  •  イネ種子システインプロテイナーゼの活性発現制御機構の解析Principal Investigator

    • Principal Investigator
      渡邊 寛人
    • Project Period (FY)
      1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      The University of Tokyo
  •  コメのプロテインホスファターゼのクローニングとその情報伝達因子としての機能の解析Principal Investigator

    • Principal Investigator
      渡邉 寛人
    • Project Period (FY)
      1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      The University of Tokyo

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All Journal Article Presentation Book

  • [Book] アンチエイジングのための100の質問2014

    • Author(s)
      早瀬文孝、渡辺寛人
    • Total Pages
      227
    • Publisher
      メディカルレビュー社
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Book] AGEsの化学構造2013

    • Author(s)
      渡辺寛人、早瀬文孝
    • Publisher
      メディカルレビュー社
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Book] Cytotoxicity and oxidative stress induced by the glyceraldehyde-related Maillard reaction products"in“Endogenous Toxins2009

    • Author(s)
      T. Usui, H. Watanabe, F. Hayase
    • Publisher
      Wiley-VCH
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Book] "Cytotoxicity and oxidative stress induced by the glyceraldehyde-related Maillard reaction products" in "Endogenous Toxins" p.213-2252009

    • Author(s)
      T.Usui, H.Watanabe, F.Hayase
    • Total Pages
      993
    • Publisher
      Wiley-VCH
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Journal Article] Identification of a novel advanced glycation end product derived from lactaldehyde2019

    • Author(s)
      Fujimoto Shiori, Murakami Yoto, Miyake Haruna, Hayase Fumitaka, Watanabe Hirohito
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry

      Volume: 83 Issue: 6 Pages: 1136-1145

    • DOI

      10.1080/09168451.2019.1585745

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K05832, KAKENHI-PROJECT-19J10964
  • [Journal Article] 呈味に関与する香気成分2014

    • Author(s)
      早瀬文孝、渡辺寛人
    • Journal Title

      香料

      Volume: 263 Pages: 61-66

    • NAID

      40020215974

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Journal Article] つゆの香気成分とコク寄与成分2014

    • Author(s)
      早瀬文孝、渡辺寛人
    • Journal Title

      日本醸造協会誌

      Volume: 109 Pages: 161-167

    • NAID

      130006441909

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Journal Article] MALDI-TOF-MSによるグリセルアルデヒド修飾アンジオテンシンIIの分析2013

    • Author(s)
      臼井照幸、小栗麻衣子、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Journal Title

      昭和学院短期大学紀要

      Volume: 49 Pages: 55-59

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Journal Article] MAL DI-TOF-MSによるグリセルアルデヒド修飾アンジオテンシンIIの分析2013

    • Author(s)
      臼井照幸、渡辺寛人、早瀬文孝 ら
    • Journal Title

      昭和学院短期大学紀要

      Volume: 45 Pages: 55-59

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Journal Article] Aroma Components Characterizing the Odor of Cooked Barley2013

    • Author(s)
      金子成延、児玉偉丈、神山紀子、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Journal Title

      Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi

      Volume: 60 Issue: 8 Pages: 439-442

    • DOI

      10.3136/nskkk.60.439

    • NAID

      10031190018

    • ISSN
      1341-027X, 1881-6681
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Journal Article] メイラード反応による着色機構2012

    • Author(s)
      渡辺寛人、早瀬文孝
    • Journal Title

      化学と生物

      Volume: 50 Pages: 80-82

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21580159
  • [Journal Article] メイラード反応による着色機構2012

    • Author(s)
      渡辺寛人、早瀬文孝
    • Journal Title

      化学と生物

      Volume: 50 Pages: 80-82

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Journal Article] Identification of the blue pigment formed in a D-glucose-glycine reaction system2010

    • Author(s)
      Y.Ono, H.Watanabe, F.Havase
    • Journal Title

      Biosci.Biotech.Biochem.

      Volume: 74 Pages: 2526-2528

    • NAID

      10027728513

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Journal Article] Identification of the blue pigment formed in a D-glucose-glycine reaction system2010

    • Author(s)
      Y. Ono, H. Watanabe, F. Hayase
    • Journal Title

      Biosci.Biotech. Biochem.

      Volume: 74 Pages: 2526-2527

    • NAID

      10027728513

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Journal Article] Identification of the blue pigment formed in a D-glucose-glycine reaction system2010

    • Author(s)
      Y.Ono, H.Watanabe, F.Hayase
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry

      Volume: 74 Pages: 2524-2526

    • NAID

      10027728513

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21580159
  • [Journal Article] Identification of red pigments formed in a D-xylose-glycine reaction system2009

    • Author(s)
      Y.Shirahashi, H.Watanabe, H.Hayase
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 73

      Pages: 2287-2292

    • NAID

      10027546980

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21580159
  • [Journal Article] Identification of Red Pigments Formedin a D-Xylose-glycine Reaction System2008

    • Author(s)
      Y. Shirahashi, H. Watanabe, F. Hayase, et. al.
    • Journal Title

      Biosci. Biotechnol. Biochem. 73

      Pages: 2287-2292

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Journal Article] The formation of argpyrimidine in glyceraldehydes-related glycation2008

    • Author(s)
      T. Usui, H. Watanabe, F. Hayase, et. al.
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem. 72

      Pages: 568-571

    • NAID

      10027524765

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Journal Article] Biochemical and genomic analysis of neoculin compared to monocot mannose-binding lectins2008

    • Author(s)
      A. Shimizu-Ibuka, Y. Nakai, K. Nakamori, Y. Morita, K. Kadota, H. Watanabe, S. Okubo, T. Terada, T. Asakura, T. Misaka, K. Abe
    • Journal Title

      Journal of Agricultural and Food Chemistry 56

      Pages: 5338-5344

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580131
  • [Journal Article] Biochemical and genomic analysis of neoculin compared to monocot mannose-binding lectins.2008

    • Author(s)
      Akiko Shimizu-Ibuka, Yuji Nakai, Keisuke Nakamori, Yuji Morita, Ken-ichiro Nakajima, Koji Kadota, Hirohito Watanabe, Satoshi Okubo, Tohru Terada, Tomiko Asakura, Takumi Misaka, and Keiko Abe
    • Journal Title

      J. Agric. Food Chem. 56

      Pages: 5338-5344

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580131
  • [Journal Article] Formation mechanisms of melanoidins and fluorescent pyridinium compounds as advanced glycation end products2008

    • Author(s)
      F. Hayase, T. Usui, Y. Ono, Y. Shirahashi, T. Machida, T. Ito, K. Shimohira, H. Watanabe
    • Journal Title

      Annals of New York Academy of Science 1126

      Pages: 53-58

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580131
  • [Journal Article] The formation of argpyrimidine in glyceraldehydes-related glycation2008

    • Author(s)
      T.Usui, M.Ohguchi, H.Watanabe, and F.Hayase
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem 72

      Pages: 568-571

    • NAID

      10027524765

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580131
  • [Journal Article] The formation of argayrimidine in glyceraldehydes-related glycation2007

    • Author(s)
      Usui, T., Watanabe, h., and hayase, F, et. al.
    • Journal Title

      J. Clin. Biochem. Nutr 41(suppl.)

      Pages: 112-112

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Journal Article] Identification and determination of alpha-dicarbonyl compounds formed in the degradation of sugars2007

    • Author(s)
      T.Usui, S.Yanagisawa, M.Ohguchi, M.Yoshino, R.Kawabata, J.Kishimoto, Y.Arai, K.Aida, H.Watanabe, and F.Hayase
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem 71

      Pages: 2465-2472

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580131
  • [Journal Article] Identification and detemiination of α-dicarbonyl compounds formed in the degradation of sugars2007

    • Author(s)
      Usui, T., Watanabe, H., and Hayase, F, et. al.
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem 71

      Pages: 2465-2472

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Journal Article] Identification and determination ofα-dicarbonyl compounds formed in the degradation of sugars2007

    • Author(s)
      T. Usui, H. Watanabe, F. Hayase, et. al.
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem. 71

      Pages: 2465-2472

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Journal Article] Detection and determination of glyceraldehyde-derived pyridinium-type advanced glycation end product in streptozotocin-induced diabetic rats2007

    • Author(s)
      T.Usui, K.Shimohira, H.Watanabe, F.Hayase
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem. 71

      Pages: 442-448

    • NAID

      10027511564

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580131
  • [Journal Article] Determination of glyceraldehyde fbrmed in glucose degradation and glycation2007

    • Author(s)
      T.Usui, M.Yoshino, H.Watanabe, and F.Hayase
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem 71

      Pages: 2162-2168

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580131
  • [Journal Article] Determination of glyceraldehyde formed in glucose degradation and glycation2007

    • Author(s)
      T. Usui, H. Watanabe, F. Hayase, et. al.
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem. 71

      Pages: 2162-2168

    • NAID

      130000022159

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Journal Article] Determination of glyceraldehyde formcd in glucose degradation and glycation2007

    • Author(s)
      Usui, T., Watanabe. H., and Hayase, F, et. al.
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem 71

      Pages: 2162-2168

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Journal Article] Identification of a novel blue pigment as a melanoidin intermediate in the D-xylose-glycine reaction system2006

    • Author(s)
      S.Sasaki, Y.Shirahashi, K.Nishiyama, H.Watanabe, F.Hayase
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem. 70

      Pages: 2529-2531

    • NAID

      10018526109

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580131
  • [Journal Article] Isolation and identification of 5-methyl-imidazolin-4-one derivative as glyceraldehyde-derived advanced glycation end product2006

    • Author(s)
      T.Usui, H.Watanabe, F.Hayase
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem. 70

      Pages: 1496-1498

    • NAID

      10018530468

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580131
  • [Journal Article] Non-involvement of the human monocarboxylic acid transporter 1(MCT1) in the transport of phenolic acid2006

    • Author(s)
      H.Watanabe, T.Yashiro, Y.Tohjo, Y.Konishi
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem. 70

      Pages: 1928-1933

    • NAID

      10018528236

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580131
  • [Journal Article] Chemistry and some biological effects of model melanoidins and pigments as Maillard intermediates2006

    • Author(s)
      F.Hayase, T.Usui, H.Watanabe
    • Journal Title

      Mol Nutr Food Res. 50

      Pages: 1171-1179

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580131
  • [Journal Article] Chemistry and biological effects of melanoidins and glyceraldehydes-derived pyridinium as advanced glycation end products.2005

    • Author(s)
      F.Hayase, T.Usui, K.Nishiyama, S.Sasaki, Y.Shirahashi, N.Tsuchiya, N.Numata, H.Watanabe
    • Journal Title

      Ann.NY Acad.Sci. 1043

      Pages: 104-110

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15780105
  • [Journal Article] 食品中のグリコトキシン2005

    • Author(s)
      臼井照幸, 渡辺寛人, 早瀬文孝
    • Journal Title

      糖尿病 48

      Pages: 415-417

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15780105
  • [Journal Article] Effect of a pore-forming Protein derived from Flammulina velutipes on the Caco-2 intestinal epithelial cell monolayer.2004

    • Author(s)
      A.Narai, H.Watanabe, T.Iwanaga, T.Tomita, M.Shimizu
    • Journal Title

      Biosci.Biotechnol.Biochem. 68

      Pages: 2230-2238

    • NAID

      130000030909

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15780105
  • [Journal Article] Aquaporin-9 is expressed in a mucus-secreting goblet cell subset in the small intestine.2004

    • Author(s)
      S.Okada, T.Misaka, I.Matsumoto, H.Watanabe, K.Abe
    • Journal Title

      FEBS Lett. 540

      Pages: 157-162

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15780105
  • [Presentation] コラーゲン架橋分子ピリジノリンは破骨細胞分化を抑制する2021

    • Author(s)
      岡田楓夏、三宅春奈、関口陽香、村上庸人、早瀬文孝、渡辺寛人
    • Organizer
      日本農芸化学会2021年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K05832
  • [Presentation] 糖化タンパク質受容体RAGEの新奇内因性リガンドとしてのコラーゲン架橋分子ピリジノリンの同定2019

    • Author(s)
      村上庸人、藤野峻行、倉知遼太郎、長谷川俊樹、臼井照幸、早瀬文孝、渡辺寛人
    • Organizer
      第51回日本結合組織学会学術大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K05832
  • [Presentation] D-キシロース-グリシン系メイラード反応へのジカルボニル化合物による影響2016

    • Author(s)
      泉 雄斗、横関 俊昭、渡辺 寛人、早瀬 文孝
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      札幌
    • Year and Date
      2016-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] 味噌メラノイジンのコクへの寄与2015

    • Author(s)
      加藤 祥恵、井上 裕、渡辺 寛人、早瀬 文孝
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      岡山大学
    • Year and Date
      2015-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] 味噌の加熱香気成分とコク寄与成分の解析2015

    • Author(s)
      井上裕、加藤祥恵、三枝弥由、鈴木千尋、大坪ゆり子、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      京都大学
    • Year and Date
      2015-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] The formation and browning mechanisms of blue pigments, melanoidin intermidiates2015

    • Author(s)
      Fumitaka Hayase, Keisuke Ito, Ryousuke Takai, Masahiro Aoki, Yuto Izumi, Teruyuki Usui, Hirohito Watanabe
    • Organizer
      12th International Symposium on the Maillard Reaction 2015
    • Place of Presentation
      The University of Tokyo
    • Year and Date
      2015-09-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] D-キシロース-グリシン系メイラード反応により生成する新奇青色色素化合物の同定2015

    • Author(s)
      泉 雄斗、渡辺 寛人、早瀬 文孝
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      岡山大学
    • Year and Date
      2015-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] 調味液の加熱香気成分とコク寄与成分の解析2014

    • Author(s)
      加藤祥恵、井上裕、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      熊本市国際交流会館
    • Year and Date
      2014-11-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] グリセル アルデヒド修飾タンパク質が示す細胞毒性は、「GLAP構造」によるものである2013

    • Author(s)
      山岸理、 渡辺寛人、早瀬文孝 ら
    • Organizer
      2013年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Year and Date
      2013-03-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] 上皮細 胞の抗ウイルス応答に対するメイラード反応 後期段階生成物の作用解析2013

    • Author(s)
      藤野麻美、早瀬 文孝、渡辺 寛人
    • Organizer
      2013年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Year and Date
      2013-03-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グアニ ジノ化合物によるグリセルアルデヒド由来 グリケーション生成物の形成抑制2012

    • Author(s)
      木村圭一、渡辺寛人、 早瀬 孝 ら
    • Organizer
      2012年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      京都女子大学
    • Year and Date
      2012-03-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グリセ ルアルデヒド修飾タンパク質のグリケーショ ン部位とアミノ酸配列2012

    • Author(s)
      臼井照幸、渡辺寛人、 早瀬文孝 ら
    • Organizer
      第22回日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      東京農工大学
    • Year and Date
      2012-12-21
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グリセル アルデヒド修飾タンパク質の配列解析2012

    • Author(s)
      山岸理、渡辺寛人、早瀬文孝ら
    • Organizer
      2012年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      京都女子大学
    • Year and Date
      2012-03-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] Formation of Maillard reaction products derived from 3-deoxyxylosone2012

    • Author(s)
      T. Usui, H. Watanabe, F. Hayase et.al.
    • Organizer
      11th International Symposium on the MaillardReaction
    • Place of Presentation
      Nancy, France.
    • Year and Date
      2012-09-17
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グアニジノ化合物によるグリセルアルデヒド由来グリケーション生成物の形成抑制2012

    • Author(s)
      木村圭一、臼井照幸、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      京都女子大
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グリセルアルデヒド修飾タンパク質の配列解析2012

    • Author(s)
      山岸理、臼井照幸、増田貴恵、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      京都女子大
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] 糖尿病におけるグリセルアルデヒド由来蛍光性架橋グリケーション生成物の分析2011

    • Author(s)
      森澤秀行、臼井照幸、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      2011年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      京都女子大
    • Year and Date
      2011-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] ジカルボニルによるメイラード反応後期段階生成物のLC-MS解析2011

    • Author(s)
      阿久津貴大、臼井照幸、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      2011年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      京都女子大
    • Year and Date
      2011-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] ストレプトゾトシン誘発性糖尿病ラットにおけるグリセルアルデヒド由来架橋性グリケーション生成物の検出2011

    • Author(s)
      臼井照幸、森澤秀行、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      第21回日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      東京ステーションコンファレンス
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] 糖尿病におけるグリセルアルデヒド由来蛍光性架 橋グリケーション生成物の分析2011

    • Author(s)
      森澤秀行、 渡辺寛人、早瀬文孝 ら
    • Organizer
      2011年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      京都女子大
    • Year and Date
      2011-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] ストレ プトゾトシン誘発性糖尿病ラットにおける グリセルアルデヒド由来架橋性グリケーシ ョン生成物の検出2011

    • Author(s)
      臼井照幸、 渡辺寛人、早瀬文孝 ら
    • Organizer
      21回日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      東京ステーションコンフ ァレンス
    • Year and Date
      2011-10-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] 腸管上皮細胞から分泌される抗菌性レクチンRegIVの作用機構の解析2010

    • Author(s)
      高橋玄、渡辺寛人
    • Organizer
      2010年度日本農芸化学会大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2010-03-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21580159
  • [Presentation] グリセ ルアルデヒドとクレアチン、リジンの共存下 で生成するメイラード反応生成物の同定2010

    • Author(s)
      臼井照幸、 渡辺寛人、早瀬文孝 ら
    • Organizer
      第20回日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大
    • Year and Date
      2010-09-17
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グリセルアルデヒドとグアニジノ化合物由来メイラード反応生成物の同定2010

    • Author(s)
      栗本佳奈、臼井照幸、村元莉那、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      2010年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東京大学駒場校舎
    • Year and Date
      2010-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Presentation] グリセルアルデヒドとグアニジノ化合物由来メイラード反応生成物の同定2010

    • Author(s)
      栗本佳奈、臼井照幸、村元莉那、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      2010年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2010-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Presentation] グリセルアルデヒドとクレアチン、リジンの共存下で生成するメイラード反応生成物の同定2010

    • Author(s)
      臼井照幸, 栗本佳奈、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      第20回日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大
    • Year and Date
      2010-09-17
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グリセルアルデヒドとクレアチンのメイラード反応生成物の構造解析2009

    • Author(s)
      栗本佳奈、臼井照幸、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      2009年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      マリンメッセ福岡
    • Year and Date
      2009-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Presentation] 腸管上皮細胞から分泌されるC-typeレクチンRegIVの機能解析2009

    • Author(s)
      高橋玄、岡絵美子、浜本牧子、渡辺寛人
    • Organizer
      日本農芸化学会2009年度大会
    • Place of Presentation
      福岡市
    • Year and Date
      2009-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580131
  • [Presentation] グリセルアルデヒドとグアニジノ化合物に由来するメイラード反応生成物の化学構造2009

    • Author(s)
      臼井照幸、栗本佳奈、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      第19回日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      金沢
    • Year and Date
      2009-11-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Presentation] グリセルアルデヒド由来架橋型グリケーション生成物である新奇ジヒドロピリミジウム化合物の化学構造2008

    • Author(s)
      臼井照幸, 大口未央, 渡辺寛人, 早瀬文孝
    • Organizer
      第18回日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      明治大学生田校舎
    • Year and Date
      2008-11-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Presentation] D-キシロース-グリシン系メイラード反応で生成する青色色素の生成機構について

    • Author(s)
      伊藤 惠介、渡辺 寛人、早瀬 文孝
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      明治大学生田校舎
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] こく付与効果を有する香気成分

    • Author(s)
      早瀬文孝、渡辺寛人
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      実践女子大学
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] グリセルアルデヒド修飾アルブミンのグリケーション部位とアミノ酸配列の解析

    • Author(s)
      臼井照幸、山岸理、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      2013年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グリセルアルデヒド修飾タンパク質が示す細胞毒性は、「GLAP構造」によるものである

    • Author(s)
      山岸理、臼井照幸、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      2013年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] Formation of Maillard reaction products derived from 3-deoxyxylosone

    • Author(s)
      T. Usui, M. Ishiwata, S. Yanagisawa, T. Akutsu, C. Tayama, M. Oguchi, H. Watanabe, and F. Hayase
    • Organizer
      11th International Symposium on the Maillard Reaction
    • Place of Presentation
      Nancy, France
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] 調味液のコクに寄与する香気成分の解析

    • Author(s)
      加藤 祥恵、宮下 泰明、渡辺 寛人、早瀬 文孝
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      明治大学生田校舎
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] 上皮細胞の抗ウイルス応答に対するメイラード反応後期段階生成物の作用解析

    • Author(s)
      藤野麻美、布野 絢子、早瀬 文孝、渡辺 寛人
    • Organizer
      2013年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グリセルアルデヒド修飾タンパク質のグリケーション部位とアミノ酸配列

    • Author(s)
      臼井照幸、山岸理、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      第22回日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      東京農工大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • 1.  HAYASE Fumitaka (80105246)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 51 results
  • 2.  WATANABE Hirohito (80002856)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  SHIMIZU Makoto (30114507)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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