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Okamoto Yuki  岡本 由希

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岡本 由希  オカモト ユキ

OKAMOTO Yuki  岡本 由希

福本 由希  フクモト ユキ

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Researcher Number 20348379
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Affiliation (Current) 2025: 和洋女子大学, 家政学部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2018: 和洋女子大学, 家政学部, 准教授
2015 – 2017: 和洋女子大学, 生活科学系, 准教授
2010 – 2013: Wayo Women's University, 生活科学系, 准教授
2009: Wayo Women's University, 和洋女子大学・生活科学系, 准教授
2005 – 2007: 和洋女子大学, 家政学部, 講師
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits
Except Principal Investigator
Eating habits
Keywords
Principal Investigator
近赤外分光法 / リアルタイム / 老化 / デンプン / 新規食品素材 / γ-アミノ酪酸 / トマト葉 / 新規食品 / 食素材 / 食用油脂 … More / 自動酸化 / 脂肪酸 / 近赤外線 / 酸化速度定数 / 過酸化物価 / 油脂(固形食品中) … More
Except Principal Investigator
リパーゼ活性阻害 / α-グルコシダーゼ活性阻害 / 血圧 / ラット / 血糖値 / 分子量 / マウス / 健常成人 / 食後血糖値 / ヒジキ / 生活習慣病 / 至適分子量 / フコイダン / 海藻 Less
  • Research Projects

    (4 results)
  • Research Products

    (10 results)
  • Co-Researchers

    (6 People)
  •  Investigation of seaweed fucoidan relationship of molecular weight and prevention of lifestyle related diseases.

    • Principal Investigator
      Moto Mihoko
    • Project Period (FY)
      2015 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Wayo Women's University
  •  Development of real-time measurement of retrogradation of starch and starchy foodsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      OKAMOTO Yuki
    • Project Period (FY)
      2011 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Wayo Women's University
  •  Effective utilization of tomato leaves as a new food materialPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      OKAMOTO Yuki
    • Project Period (FY)
      2009 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Wayo Women's University
  •  近赤外線吸光法による食用油脂の過酸化物価の非破壊測定Principal Investigator

    • Principal Investigator
      福本 由希
    • Project Period (FY)
      2005 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Wayo Women's University

All 2014 2011 2009 2008 2006 2005

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] トマト葉の成分特性2011

    • Author(s)
      山下まゆ美、岡本由希
    • Journal Title

      和洋女子大学紀要 51

      Pages: 73-78

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21700742
  • [Journal Article] 近赤外線反射スペクトルを用いた脂肪酸の過酸化物価の測定 および酸化速度の解析2006

    • Author(s)
      福本由希, 斉藤まゆ美, 大森正司, 飯渕貞明
    • Journal Title

      日本食品工学会誌 7

      Pages: 99-104

    • NAID

      130003840496

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17700569
  • [Journal Article] 油脂の自動酸化に与えるカロテノイドの影響,および吸光スペクトルによる食用油脂の過酸化物価の測定2005

    • Author(s)
      福本 由希
    • Journal Title

      和洋女子大学紀要 45

      Pages: 13-19

    • NAID

      110004870476

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17700569
  • [Presentation] デンプンの老化のリアルタイム測定2014

    • Author(s)
      山下まゆ美,岡本由希
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      広島県立大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23700886
  • [Presentation] デンプンの老化のリアルタイム測定2014

    • Author(s)
      山下まゆ美,岡本由希
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      広島県広島市
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23700886
  • [Presentation] デンプンの老化度のリアルタイム測定法の検討2011

    • Author(s)
      山下まゆ美,岡本由希,飯渕貞明
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      群馬県高崎市
    • Year and Date
      2011-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23700886
  • [Presentation] デンプンの老化度のリアルタイム測定法の検討2011

    • Author(s)
      山下まゆ美,岡本由希,飯渕貞明
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      高崎健康福祉大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23700886
  • [Presentation] トマト葉の血圧降下作用2009

    • Author(s)
      高木亜由美、仲村麻恵、内田菜穂子、本三保子、山下まゆ美、岡本由希、渡佳代子、松本光、橋詰直孝
    • Organizer
      第31回日本臨床栄養学会総会・第30回日本臨床栄養協会・第VII回大連合大会、p185
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21700742
  • [Presentation] トマト葉の抗肥満作用2009

    • Author(s)
      仲村麻恵、高木亜由美、内田菜穂子、本三保子、山下まゆ美、岡本由希、橋詰直孝
    • Organizer
      第31回日本臨床栄養学会総会・第30回日本臨床栄養協会・第VII回大連合大会、p191
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21700742
  • [Presentation] 固形食品の油脂の酸化2008

    • Author(s)
      福本 由希
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      名城大学(名古屋)
    • Year and Date
      2008-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17700569
  • 1.  Moto Mihoko (30322613)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  鬟谷 要 (20251465)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  仲村 麻恵 (40736170)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  MUROTA akihiko
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  TANAKA katsuyuki
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  KANEKO takehiko
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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