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Eguchi Satomi  江口 智美

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江口 智美  エグチ サトミ

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Researcher Number 20740244
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 静岡県立大学, 食品栄養科学部, 講師
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2021 – 2023: 静岡県立大学, 食品栄養科学部, 講師
2015 – 2017: 山形県立米沢栄養大学, 健康栄養学部, 助教
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Except Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits
Keywords
Principal Investigator
咀嚼性 / テクスチャー / うどん / 筋電図 / 高齢者 / 嚥下 / 咀嚼 / テクスチャ― / 食品物性 / 水分勾配 … More
Except Principal Investigator
… More 物性 / 米粉 / 大豆 / 生活習慣病 / 咀嚼 / 多糖類 / 大豆混合系食品 / 咀嚼性 / 嗜好性 / レジスタントスターチ / 大豆多糖類 / 大豆タンパク質 / 機能性 / 抗酸化性 / 麺 / フノリ / 米粉麺 Less
  • Research Projects

    (3 results)
  • Research Products

    (9 results)
  • Co-Researchers

    (5 People)
  •  食品の水分勾配が食べやすさに及ぼす影響:ヒトの咀嚼性・嚥下性からの解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      江口 智美
    • Project Period (FY)
      2022 – 2025
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Early-Career Scientists
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      University of Shizuoka
  •  Soy-based food mixtures that contribute to the prevention of lifestyle-related diseases and dementia and their effects on chewing and satisfaction in humans

    • Principal Investigator
      Yoshimura Miki
    • Project Period (FY)
      2020 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      University of Hyogo
  •  Evaluation of adding Funori (Gloiopeltis furcata) on the quality of rice noodles

    • Principal Investigator
      YAMAGUCHI Tomoko
    • Project Period (FY)
      2015 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Niigata University

All 2023 2022 2017 2016

All Journal Article Presentation Book

  • [Book] 食品物性とテクスチャー2022

    • Author(s)
      小林三智子、神山かおる、石井和美、江口智美、新田陽子、吉村美紀
    • Total Pages
      227
    • Publisher
      建帛社
    • ISBN
      9784767962160
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Journal Article] へぎそばをはじめとする市販乾麺の抗酸化性の比較調査2017

    • Author(s)
      山口智子, 金子桂子, 常谷柚里, 坂井淳一, 江口智美
    • Journal Title

      新潟大学教育学部研究紀要 人文・社会科学編

      Volume: 9 Pages: 293-299

    • NAID

      120006761650

    • Acknowledgement Compliant / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00778
  • [Presentation] 水分勾配が異なるうどんの物性と若年者・高齢者による咀嚼・嚥下特性2023

    • Author(s)
      村上紗希、村井尚子、佐藤友紀、三浦進司、桑野稔子、吉村美紀、江口智美
    • Organizer
      日本調理科学会2023年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22K13598
  • [Presentation] 大豆たんぱく質・大豆多糖類混合食パンの物性と高齢者における嗜好性、咀嚼性2022

    • Author(s)
      佐々木琴美、吉村美紀、島田良子、江口智美、桑野稔子
    • Organizer
      日本調理科学会2022年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] フノリをつなぎとした米粉麺の加工におけるアミロース含量の影響2017

    • Author(s)
      山口智子, 庭野瑞紀, 堀田奈美, 江口智美
    • Organizer
      第71回日本栄養・食糧学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00778
  • [Presentation] Effect of different amylose content on the quality of Funori (Gloiopeltis furcata) added rice noodles2017

    • Author(s)
      T. Yamaguchi, N. Horita, M. Niwano, S. Eguchi, Y. Enoki, K. Sasagawa, M. Kadowaki
    • Organizer
      IUNS 21th International Congress of Nutrition
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00778
  • [Presentation] 市販乾麺の抗酸化性および物性の比較調査2016

    • Author(s)
      山口智子, 金子桂子, 常谷柚里, 江口智美
    • Organizer
      日本家政学会
    • Place of Presentation
      金城学院大学、名古屋(愛知)
    • Year and Date
      2016-05-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00778
  • [Presentation] 市販乾麺の抗酸化性および物性の比較調査2016

    • Author(s)
      山口智子, 金子桂子, 常谷柚里, 江口智美
    • Organizer
      日本家政学会
    • Place of Presentation
      金城学院大学(愛知県名古屋市)
    • Year and Date
      2016-05-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00778
  • [Presentation] ふのりをつなぎとした米粉麺の抗酸化性および物性の評価2016

    • Author(s)
      山口智子, 金子桂子, 常谷柚里, 江口智美
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      名古屋学芸大学、名古屋(愛知)
    • Year and Date
      2016-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00778
  • 1.  YAMAGUCHI Tomoko (70324960)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 2.  Yoshimura Miki (90240358)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 3.  桑野 稔子 (20213647)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 4.  島田 良子 (80739300)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 5.  亀山 詞子 (30732945)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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