• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

KOGISO KANA  小木曽 加奈

ORCIDConnect your ORCID iD *help
Researcher Number 30435284
Other IDs
External Links
Affiliation (Current) 2022: 長野県立大学, 健康発達学部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2018 – 2020: 長野県立大学, 健康発達学部, 准教授
2015 – 2017: 長野県短期大学, その他部局等, 准教授
2011 – 2014: 長野県短期大学, その他部局等, 講師
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits / Eating habits, studies on eating habits / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Keywords
Principal Investigator
呈味 / 機能性 / 発芽玄米 / 酒粕 / 食品加工 / コク / ジビエ / 加工 / シカ / 有機酸 … More / 清酒 / 減塩 / 塩味発現 / ACE阻害活性 / ポリフェノール / 抗酸化活性 / 簡易検索法 / 発芽玄米酒粕 / 機能性成分 / 簡易検索 / 代替 / メイラード反応 / シクロデキストリン / ジペプチド / 活性酸素消去能 / シカ肉 / 匂い / 硬さ / 通電処理 / 鹿肉 / 肉色 / 匂い成分 / ゲル / クマ肉 / 通電 / キノコペースト / 官能試験 / 添加 / 害獣 / 呈味特性 / 食肉特性 / イノシシ / エキス化 / おいしさ Less
  • Research Projects

    (4 results)
  • Research Products

    (34 results)
  • Co-Researchers

    (2 People)
  •  Study of sustainable food self-sufficiency using wild birds and beastsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      小木曽 加奈
    • Project Period (FY)
      2020 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      The University of Nagano
  •  Harmful Beasts as Resources - Their Taste Characteristics and Their Effective UtilizationPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Kogiso Kana
    • Project Period (FY)
      2017 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      The University of Nagano
      Nagano Prefectural College
  •  Increasing the taste and bioactivities of pre-germinated brown rice sake-leesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Kogiso Kana
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Nagano Prefectural College
  •  Increasing food value and taste with pre-germinated brown rice Sake or Sake-leesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KOGISO KANA
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Nagano Prefectural College

All 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 Other

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 長野県産熊肉の匂い特性2018

    • Author(s)
      小木曽加奈、金子昌二
    • Journal Title

      日本味と匂学会誌第52回大会誌

      Volume: 3 Pages: 43-46

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00841
  • [Journal Article] 各種キノコペーストを添加した鹿肉ハンバーグの嗜好性2017

    • Author(s)
      小木曽 加奈、安積良仁、森光一郎
    • Journal Title

      日本味と匂学会誌

      Volume: 第51回大会proceeding集

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00841
  • [Journal Article] 発芽玄米酒粕の加工特性と減塩効果2015

    • Author(s)
      小木曽加奈、岡崎光雄
    • Journal Title

      日本味と匂学会誌

      Volume: 21 Pages: 339-342

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26750033
  • [Journal Article] Palatability Characteristics of Sake-Lees with Pre-germinated Brown Rice2015

    • Author(s)
      小木曽加奈、中澤弥子、岡崎光雄
    • Journal Title

      J. Home Econ. Jpn.

      Volume: 66 Issue: 3 Pages: 113-119

    • DOI

      10.11428/jhej.66.113

    • NAID

      130004774164

    • ISSN
      0913-5227, 1882-0352
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26750033
  • [Journal Article] 計算科学によるカルボン酸とカルシウム受容体の相互作用の機構検証:in silico スクリーニングの検討2014

    • Author(s)
      小木曽加奈、古田一匡
    • Journal Title

      長野県短期大学紀要

      Volume: 68

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23700892
  • [Journal Article] 計算科学によるカルボン酸とカルシウム受容体の相互作用の機構検証 : in silicoスクリーニングの検討2014

    • Author(s)
      小木曽加奈、古田一匡
    • Journal Title

      長野県短期大学紀要

      Volume: 第68号 Pages: 19-26

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23700892
  • [Journal Article] 発芽玄米酒粕中の有機酸がパンの呈味に及ぼす影響2013

    • Author(s)
      小木曽加奈、中澤弥子、吉岡由美、佐藤晶子、岡崎光雄
    • Journal Title

      日本味と匂学会誌

      Volume: 20(3) Pages: 313-316

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23700892
  • [Journal Article] 発芽玄米酒粕製パンの呈味性2011

    • Author(s)
      小木曽加奈、中澤弥子、吉岡由美、佐藤晶子、岡崎光雄
    • Journal Title

      日本味と匂学会誌

      Volume: 18(3) Pages: 387-390

    • NAID

      110009441248

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23700892
  • [Presentation] 高圧酵素処理を行ったジビエの機能性成分含有量簡易測定方法の検討2021

    • Author(s)
      小木曽加奈、古田一匡
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02345
  • [Presentation] シカ肉エキスは肉醤になるか?2020

    • Author(s)
      小木曽加奈、斉藤敦、山崎慎也
    • Organizer
      日本味と匂学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02345
  • [Presentation] ニホンジカ(Cervus nippon)角の有効利用方法の開発2020

    • Author(s)
      小木曽加奈、北村俊英
    • Organizer
      日本家政学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02345
  • [Presentation] 高圧酵素処理がイノシシ肉の機能性成分含有量に及ぼす影響2020

    • Author(s)
      小木曽加奈、山崎慎也、土谷典子
    • Organizer
      日本食品科学工学会中部支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02345
  • [Presentation] 通電処理によるシカ肉の調理加工性2019

    • Author(s)
      小木曽加奈、古田一匡
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00841
  • [Presentation] 高圧酵素処理がシカ肉の機能性成分含有量に及ぼす影響2019

    • Author(s)
      小木曽加奈, 山崎慎也, 土谷典子
    • Organizer
      日本食品科学工学会中部支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00841
  • [Presentation] 通電処理シカ肉を用いたスープの嗜好性2018

    • Author(s)
      小木曽加奈、金子昌二
    • Organizer
      日本食品科学工学会中部支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00841
  • [Presentation] 長野県産熊肉の匂い特性2018

    • Author(s)
      小木曽加奈、金子昌二
    • Organizer
      日本味と匂学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00841
  • [Presentation] 各種キノコペーストを添加した鹿肉ハンバーグの嗜好性2017

    • Author(s)
      小木曽 加奈、安積良仁、森光一郎
    • Organizer
      日本味と匂学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00841
  • [Presentation] 通電処理によるシカ肉の嗜好性2017

    • Author(s)
      小木曽 加奈、川口 友万、中川 晴貴、大森 信行、百瀬 英哉、渡辺 誠一、澤野 友貴、古田 一匡、坂田 亮一
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00841
  • [Presentation] 小麦粉代替ドウによるメイラード反応の検討とその評価2017

    • Author(s)
      小木曽 加奈、寺尾 啓二、古根 隆広 、岡崎 光雄
    • Organizer
      日本農芸化学会2017年度大会
    • Place of Presentation
      京都女子大学
    • Year and Date
      2017-03-19
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26750033
  • [Presentation] 発芽玄米酒粕中のポリフェノール簡易検索方法の検討2016

    • Author(s)
      小木曽加奈、古田一匡
    • Organizer
      日本農芸化学会中部支部大会第177回 例会
    • Place of Presentation
      名古屋大学農学部
    • Year and Date
      2016-09-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26750033
  • [Presentation] LC-MSによるACE阻害活性ペプチドの簡易探索法の検証2016

    • Author(s)
      古田一匡、小木曽加奈
    • Organizer
      日本農芸化学会2016年度大会
    • Place of Presentation
      札幌コンベンションセンター
    • Year and Date
      2016-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26750033
  • [Presentation] 発芽玄米酒粕のACE阻害活性2016

    • Author(s)
      小木曽加奈、岡崎光雄
    • Organizer
      日本農芸化学会2016年度大会
    • Place of Presentation
      札幌コンベンションセンター
    • Year and Date
      2016-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26750033
  • [Presentation] 発芽玄米酒粕の呈味増強効果と活性酸素消去能2015

    • Author(s)
      小木曽加奈、岡崎光雄
    • Organizer
      日本農芸化学会大会
    • Place of Presentation
      岡山大学津島キャンパス
    • Year and Date
      2015-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26750033
  • [Presentation] 発芽玄米酒粕の食品加工特性と減塩効果2014

    • Author(s)
      小木曽加奈
    • Organizer
      第8回健康長寿長野研究会
    • Place of Presentation
      松本大学
    • Year and Date
      2014-06-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26750033
  • [Presentation] 発芽玄米酒粕添加がパンの色調と嗜好に及ぼす影響2013

    • Author(s)
      小木曽加奈、中澤弥子、吉岡由美、佐藤晶子、岡崎光雄
    • Organizer
      日本調理学会大会平成25年度大会
    • Place of Presentation
      奈良女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23700892
  • [Presentation] 発芽玄米酒粕中の有機酸がパンの呈味に及ぼす影響2013

    • Author(s)
      小木曽加奈、中澤弥子、吉岡由美、佐藤晶子、岡崎光雄
    • Organizer
      日本味と匂学会第47回大会
    • Place of Presentation
      仙台市民会館
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23700892
  • [Presentation] 発芽玄米酒粕中の有機酸がパンの呈味に及ぼす影響2013

    • Author(s)
      小木曽加奈、中澤弥子、吉岡由美、佐藤晶子、岡崎光雄
    • Organizer
      日本味と匂学会第45回大会
    • Place of Presentation
      仙台市民会館
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23700892
  • [Presentation] 発芽玄米酒粕製パンの香気成分2012

    • Author(s)
      小木曽加奈、金子昌二、中澤弥子、吉岡由美、佐藤晶子、岡崎光雄
    • Organizer
      日本農芸化学会2012年度大会
    • Place of Presentation
      京都女子大学
    • Year and Date
      2012-03-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23700892
  • [Presentation] 発芽玄米酒粕添加が製パンに及ぼす影響2012

    • Author(s)
      小木曽加奈
    • Organizer
      一般社団法人日本調理科学会
    • Place of Presentation
      秋田大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23700892
  • [Presentation] 発芽玄米酒粕の製パン特性2012

    • Author(s)
      小木曽加奈、中澤弥子、吉岡由美、佐藤晶子、岡崎光雄
    • Organizer
      日本調理学会大会平成24年度大会
    • Place of Presentation
      秋田大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23700892
  • [Presentation] 発芽玄米酒粕製パンの香気成分2012

    • Author(s)
      小木曽 加奈、金子 昌二、中澤 弥子、吉岡 由美、佐藤 晶子、岡崎 光雄
    • Organizer
      日本農芸化学大会
    • Place of Presentation
      京都女子大学(京都府京都市)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23700892
  • [Presentation] 発芽玄米酒粕製パンの呈味性2011

    • Author(s)
      小木曽加奈、中澤弥子、吉岡由美、佐藤晶子、岡崎光雄
    • Organizer
      日本味と匂学会第45回大会
    • Place of Presentation
      石川県立音楽堂
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23700892
  • [Presentation] 発芽玄米酒粕製パンの呈味性2011

    • Author(s)
      小木曽加奈、中澤弥子、吉岡由美、佐藤晶子、岡崎光雄
    • Organizer
      日本味と匂学会
    • Place of Presentation
      石川県立音楽堂(石川県金沢市)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23700892
  • [Presentation] 発芽玄米酒粕の加工特性と減塩効果

    • Author(s)
      小木曽加奈、岡崎光雄
    • Organizer
      第48回日本味と匂学会
    • Place of Presentation
      静岡市清水文化会館マリナート
    • Year and Date
      2014-09-03 – 2014-09-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26750033
  • 1.  OKAZAKI Mitsuo
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 2.  FURUTA Kazumasa
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results

URL: 

Are you sure that you want to connect your ORCID iD to this researcher?
* This action can be performed only by the researcher themselves.

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi