• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

HARA Tomoko  原 知子

ORCIDConnect your ORCID iD *help
Researcher Number 40192281
Other IDs
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2015 – 2017: 滋賀短期大学, その他部局等, 教授
2015: 滋賀短期大学, 生活学科, 特任教授
2015: 滋賀短期大学, 生活学科, 教授
2014: 神戸山手短期大学, 生活学科, 准教授
2012 – 2014: 神戸山手短期大学, その他部局等, 准教授
2010 – 2012: 神戸山手短期大学, 生活学科, 准教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits / Eating habits, studies on eating habits
Except Principal Investigator
Eating habits
Keywords
Principal Investigator
ダルシー数 / ポーラスメディア / 対流 / 電子レンジ / マイクロ波加熱 / 回転 / 微小重力 / 煮物 / 熱伝導 / ダルシー数 … More / 多孔質 / ヌッセルト数 / 熱伝達 / 調理 / 煮る … More
Except Principal Investigator
京料理 / 和食 / 咀嚼障害 / 嚥下障害 / 嚥下調整食 Less
  • Research Projects

    (3 results)
  • Research Products

    (68 results)
  • Co-Researchers

    (4 People)
  •  Development of dysphagia diets by collaboration with the top chefs of Japanese restaurant in Kyoto

    • Principal Investigator
      Matoba Teruyoshi
    • Project Period (FY)
      2014 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Kansai University of Welfare Sciences
  •  Cookery by simmering and its mathematical model under micro-gravity circumstancesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Hara Tomoko
    • Project Period (FY)
      2013 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Shiga Junior College
      Kobe Yamate College
  •  Characteristic distributions of temperature and solute concentration in a surrounding fluid of boiling foods and their analysis by means of a multi-scaled thermal fluid flow modelPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HARA Tomoko
    • Project Period (FY)
      2010 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Kobe Yamate College

All 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 Other

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 学内施設の細菌汚染状況について(ノート)2017

    • Author(s)
      入江晴香、原知子
    • Journal Title

      滋賀短期大学研究紀要

      Volume: 42 Pages: 119-125

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Journal Article] 兵庫県における行事と行事食の伝承(認知・経験と世代間比較)2017

    • Author(s)
      田中紀子、片寄真木子、坂本薫、升井洋至、原知子、本多佐知子、富永しのぶ
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 50(5) Pages: 189-197

    • NAID

      130006178037

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Journal Article] 滋賀短大生の食生活の実態調査 その12016

    • Author(s)
      近江泰介 、原知子
    • Journal Title

      滋賀短期大学紀要

      Volume: 41 Pages: 14-37

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Journal Article] 家庭における揚げ油の保存方法が揚げ物に及ぼす影響2014

    • Author(s)
      伊藤知子, 安藤真美,久保加織,高村仁知,中平真由巳,原知子,水野千恵,明神千穂,村上恵,和田珠子
    • Journal Title

      食生活研究

      Volume: 34(2) Pages: 87-93

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Journal Article] ホウレンソウの色に及ぼすゆで水への添加物-食塩と銅の影響についてー2014

    • Author(s)
      原 知子
    • Journal Title

      神戸山手短期大学紀要

      Volume: 57号 Pages: 37-44

    • NAID

      120007034149

    • Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Journal Article] A Mathematical Model for a Boiling Process of Food Stuff Based on the Porous Media Theory2014

    • Author(s)
      Takao Yoshinaga and Tomoko Hara
    • Journal Title

      Begell House Digital Library

      Volume: 2014 Pages: 1-10

    • DOI

      10.1615/ihtc15.pmd.008742

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24560194, KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Journal Article] 短大生パネルにおける味覚について2013

    • Author(s)
      原 知子
    • Journal Title

      神戸山手短期大学紀要

      Volume: 56号 Pages: 23-32

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Journal Article] Numerical simulations for a heating process in a boiling potatoes based ona multi-scale porous model2012

    • Author(s)
      Tomoko HARA,Takao YOSHINAGA
    • Journal Title

      IFHE 2012

      Volume: (CD-ROM:ISBN 978-0-9808246-6-7). Pages: 164-164

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Journal Article] 液体で満たされた多孔質媒質中での熱物質輸送を伴う対流現象(II)2012

    • Author(s)
      吉永 隆夫,原 知子
    • Journal Title

      京都大学数理解析研究所講究録

      Volume: 1800 Pages: 156-160

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Journal Article] 液体で満たされた多孔質媒質中での熱物質輸送を伴う対流現象(II)2012

    • Author(s)
      吉永隆夫,原知子
    • Journal Title

      京都大学数理解析研究所講究録

      Volume: 1800 Pages: 156-160

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Journal Article] 鍋容器内での食材のゆで加熱過程とその数学的モデル2012

    • Author(s)
      吉永 隆夫,原 知子
    • Journal Title

      第61 回理論応用力学講演会論文集

      Volume: GS02-07

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Journal Article] 鍋容器内での食材のゆで加熱過程とその数学的モデル2012

    • Author(s)
      吉永隆夫,原知子
    • Journal Title

      第61回理論応用力学講演会論文集

      Volume: USBメモリー

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Journal Article] ゆで加熱における鍋容器内の温度分布2012

    • Author(s)
      原 知子,吉永 隆夫
    • Journal Title

      神戸山手短期大学紀要

      Volume: 54 Pages: 89-96

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Journal Article] Numerical simulations for a heating process in a boiling potatoes based on a multi-scale porous model2012

    • Author(s)
      Tomoko HARA, Takao YOSHINAGA
    • Journal Title

      IFHE2012 Abstracts(2012 ) p164

      Volume: CD-ROM: ISBN 978-0-9808246-6-7 Pages: 164-164

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Journal Article] 肉類の加熱における余熱の有効利用2011

    • Author(s)
      松田康子、阿部芳子、石渡仁子、大石恭子、高崎禎子、中村恵子、原知子、杉山久仁子、渋川祥子
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 44(1) Pages: 72-78

    • NAID

      130007012317

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Journal Article] 液体で満たされた多孔質媒質中での熱物質輸送を伴う対流現象2011

    • Author(s)
      吉永 隆夫,原 知子
    • Journal Title

      京都大学数理解析研究所講究録

      Volume: 1761 Pages: 191-199

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Journal Article] ゆで加熱における熱伝達に及ぼす具材の大きさの影響2011

    • Author(s)
      原知子、吉永隆夫
    • Journal Title

      日本調理科学会平成23年度大会要旨集

      Pages: 71-71

    • NAID

      130007016226

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Journal Article] 芋のゆで加熱における鍋容器内の温度分布2011

    • Author(s)
      原知子、吉永隆夫
    • Journal Title

      日本家政学会関西支部研究発表会要旨集

      Pages: 4-4

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Journal Article] 固体液体間で熱物質輸送を伴う多孔質媒質中での熱対流現象2011

    • Author(s)
      吉永隆夫、原知子
    • Journal Title

      京都大学数理解析研究所講究録1761

      Pages: 191-199

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Journal Article] ゆで加熱における鍋容器内の温度分布-具材の大きさの影響-2011

    • Author(s)
      原知子、吉永隆夫
    • Journal Title

      神戸山手短期大学紀要第54号

      Volume: 第54巻 Pages: 89-96

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Journal Article] ゆで加熱過程における具材の大きさがゆで水の温度分布に及ぼす影響2011

    • Author(s)
      原知子、吉永隆夫
    • Journal Title

      日本家政学会第63回大会要旨集

      Pages: 199-199

    • NAID

      130006958763

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Journal Article] 肉類のオーブン加熱終了後の内部温度変化におよぼす放置条件の影響2011

    • Author(s)
      高崎貞子、阿部芳子、石渡仁子、中村恵子、原知子、松田康子、山形純子、伊奥田浩志、杉山久仁子、渋川祥子
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 44(4) Pages: 277-285

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Journal Article] 肉類のオーブン加熱終了後の内部温度変化に及ぼす放置条件の影響2010

    • Author(s)
      高崎禎子、阿部芳子、石渡仁子、中村恵子、原知子、松田康子、山形純子、伊與田浩志、杉山久仁子、渋川祥子
    • Journal Title

      日本調理科学会平成22年度大会要旨集

      Pages: 81-81

    • NAID

      130007017037

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Journal Article] 加熱過程におけるゆで水の温度変化に及ぼす具材の大きさの影響2010

    • Author(s)
      原知子、吉永隆夫
    • Journal Title

      日本家政学会関西支部第32回研究発表会要旨集

      Pages: 5-5

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] 煮物調理における鍋容器内での煮汁の熱対流現象2018

    • Author(s)
      原知子, 高橋徹, 吉永隆夫
    • Organizer
      第70回日本家政学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] Most effective conditions of size and volume of potatoes in a boiling process based on a porous model2017

    • Author(s)
      T.Hara, T.Takahashi, T.Yoshinaga
    • Organizer
      ARAHE(Asian Regional Association for Home Econmics)
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] 液体で満たされたマルチスケールポーラスメディアにおける熱対流・熱伝導現象2017

    • Author(s)
      高橋徹,原知子,吉永隆夫
    • Organizer
      第31回数値流体シンポジウム
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] 大阪府の家庭料理 ーおやつの特徴:手作りから既製品へ2017

    • Author(s)
      八木千鶴,阪上愛子,澤田参子,原知子, 東根裕子,山本悦子
    • Organizer
      平成29年度日本調理科学会年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] 兵庫県の家庭料理 ー季節ごとに見る兵庫のおやつの特徴2017

    • Author(s)
      中谷梢,片寄眞木子,坂本薫,作田はるみ,田中紀子,富永しのぶ,原知子,本田佐知子
    • Organizer
      平成29年度日本調理科学会年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] アボカド油の加熱調理特性2017

    • Author(s)
      村上恵 ,安藤真美 ,伊藤知子 ,今義潤 ,川路美由紀 ,久保加織 ,小寺真実 ,髙村仁知 , 露口小百合 ,中平真由巳 ,林淑美,原知子 ,水野千恵,明神千穂,和田珠子
    • Organizer
      平成29年度日本調理科学会年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] 兵庫県の家庭料理―主食の特徴―ごはんもの2016

    • Author(s)
      作田はるみet al(原知子)
    • Organizer
      日本調理科学会平成28年度研究発表会 ポスター
    • Place of Presentation
      名古屋学芸大学 (愛知県日進市)
    • Year and Date
      2016-08-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] 家庭における油を用いた調理の状況2016

    • Author(s)
      久保加織 et al (原知子)
    • Organizer
      日本調理科学会平成28年度研究発表会
    • Place of Presentation
      名古屋学芸大学 (愛知県日進市)
    • Year and Date
      2016-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] 大阪府の家庭料理―主食2016

    • Author(s)
      東根裕子,阪上愛子,澤田参子,原知子,八木千鶴,山本悦子
    • Organizer
      日本調理科学会平成28年度研究発表会 ポスター
    • Place of Presentation
      名古屋学芸大学 (愛知県日進市)
    • Year and Date
      2016-08-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] Prediction of optimum size and volume ratio of potatoes in boiling process for ecological and energy saving cooking2016

    • Author(s)
      Tomoko Hara, Takao Yoshinaga
    • Organizer
      XXIII IFHE World congress 2016 USBメモリー(Ed.M.S.Park) Abstract:pp256-256
    • Place of Presentation
      Daejeon, Korea
    • Year and Date
      2016-08-04
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] 兵庫県で昭和30・40年代に食べられていた家庭料理(その1ご飯もの・餅)2015

    • Author(s)
      作田はるみ、片寄眞木子、坂本薫、田中紀子、富永しのぶ、中谷梢、原知子、本多佐知子
    • Organizer
      日本調理科学会平成27年度研究発表会
    • Place of Presentation
      静岡県立大学
    • Year and Date
      2015-08-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] 滋賀県伝統なすの物理的特性2015

    • Author(s)
      小寺真実,針谷萌那,森太郎,原知子,久保加織
    • Organizer
      日本家政学会第67回大会
    • Place of Presentation
      いわて県民情報交流センターアイーナ(岩手県盛岡市)
    • Year and Date
      2015-05-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] 国産ゴマ油およびナタネ油の調理特性2015

    • Author(s)
      伊藤、安藤、今義、江口、久保、高村、露口、中平、原、水野、明神、村上、和田、大潟
    • Organizer
      日本調理科学会平成27年度研究発表会
    • Place of Presentation
      静岡県立大学
    • Year and Date
      2015-08-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] 兵庫県で昭和30・40年代に食べられていた家庭料理(その2おかず)2015

    • Author(s)
      中谷梢、片寄眞木子、坂本薫、作田はるみ、田中紀子、富永しのぶ、原知子、本多佐知子
    • Organizer
      日本調理科学会平成27年度研究発表会
    • Place of Presentation
      静岡県立大学
    • Year and Date
      2015-08-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] 滋賀県伝統なすの物理的特性2015

    • Author(s)
      小寺真実、針谷萌那、森太郎、原知子、久保加織
    • Organizer
      日本家政学会第67回研究発表会
    • Place of Presentation
      いわて県民情報交流センターアイーナ
    • Year and Date
      2015-05-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] シャロウフライの最適な揚げ条件と問題点2014

    • Author(s)
      中平,安藤,伊藤,今義,江口,久保,高村,露口,原,水野,明神,村上,和田
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      県立広島大学(広島県広島市)
    • Year and Date
      2014-08-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] ホウレンソウのゆで方についての視覚教材作成の試み2014

    • Author(s)
      小寺真実,原知子
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      県立広島大学(広島県広島市)
    • Year and Date
      2014-08-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] 野菜利用に関する一考察ー緑色野菜を茹でる際の添加物の影響について2014

    • Author(s)
      原 知子
    • Organizer
      日本家政学会関西支部研究発表会
    • Place of Presentation
      聖母女学院(京都府京都市)
    • Year and Date
      2014-10-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] 兵庫県の若者における行事食と儀礼食についての認知・経験の傾向2014

    • Author(s)
      坂本,片寄,田中,富永,原,本多,升井
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      県立広島大学(広島県広島市)
    • Year and Date
      2014-08-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] Numerical simulations for a heating process in boiling potatoes based on a multi-scale porous model2012

    • Author(s)
      Hara Tomoko, Yoshinaga Takao
    • Organizer
      International Federation for Home Economics XXII World Congress 2012
    • Place of Presentation
      Melborne, Australia
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] 鍋容器中でのジャガイモのゆで加熱に及ぼす放熱条件の影響2012

    • Author(s)
      原 知子,吉永 隆夫
    • Organizer
      日本調理科学会平成 24 年度大会
    • Place of Presentation
      秋田大学,秋田市
    • Year and Date
      2012-08-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] Numerical simulations for a heating process in a boiling potatoes based on a multi-scale porous model2012

    • Author(s)
      Tomoko HARA,Takao YOSHINAGA
    • Organizer
      IFHE 2012
    • Place of Presentation
      Melbourne, Australia
    • Year and Date
      2012-07-18
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] 鍋容器内での食材のゆで加熱過程とその数学的モデル2012

    • Author(s)
      吉永 隆夫,原 知子
    • Organizer
      第61回理論応用学講演会
    • Place of Presentation
      東京大学,東京
    • Year and Date
      2012-03-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] 鍋容器中での食材のゆで加熱過程とその数学的モデル2012

    • Author(s)
      原 知子,吉永 隆夫
    • Organizer
      日本家政学会第64回大会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学,大阪市
    • Year and Date
      2012-05-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] 鍋容器内での食材のゆで加熱過程とその数学的モデル2012

    • Author(s)
      吉永隆夫、原知子
    • Organizer
      第61回理論応用学講演会
    • Place of Presentation
      東京大学
    • Year and Date
      2012-03-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] ゆで加熱における熱伝達に及ぼす具材の大きさの影響2011

    • Author(s)
      原知子、吉永隆夫
    • Organizer
      日本調理科学会平成23年度大会
    • Place of Presentation
      高崎健康福祉大学
    • Year and Date
      2011-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] ゆで加熱過程における具材の大きさがゆで水の温度分布に及ぼす影響2011

    • Author(s)
      原知子、吉永隆夫
    • Organizer
      日本家政学会第63回大会
    • Place of Presentation
      和洋女子大学
    • Year and Date
      2011-05-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] ゆで加熱における熱伝達に及ぼす具材の大きさの影響2011

    • Author(s)
      原 知子,吉永 隆夫
    • Organizer
      日本調理科学会平成 23 年度大会
    • Place of Presentation
      高崎健康福祉大学,高崎市
    • Year and Date
      2011-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] 芋のゆで加熱における鍋容器内の温度分布2011

    • Author(s)
      原 知子,吉永 隆夫
    • Organizer
      日本家政学会関西支部研究発表会
    • Place of Presentation
      滋賀県立大学
    • Year and Date
      2011-10-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] ゆで加熱過程における具材の大きさがゆで水の温度分布に及ぼす影響2011

    • Author(s)
      原 知子, 吉永 隆夫
    • Organizer
      日本家政学会第63回大会
    • Place of Presentation
      和洋女子大学,市川市
    • Year and Date
      2011-05-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] 液体で満たされた多孔質媒質中での熱物質輸送を伴う対流現象(II)2011

    • Author(s)
      吉永 隆夫,原 知子
    • Organizer
      京都大学数理解析研究所研究集会
    • Place of Presentation
      京都大学,京都市
    • Year and Date
      2011-10-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] 液体で満たされた多孔質媒質中での熱物質輸送を伴う対流現象(II)2011

    • Author(s)
      吉永隆夫、原知子
    • Organizer
      京都大学数理解析研究所研究集会
    • Place of Presentation
      京都大学
    • Year and Date
      2011-10-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] 固体液体間で熱物質輸送を伴う多孔質媒質中での熱対流現象-煮物料理における煮汁の温度分布予測-2010

    • Author(s)
      吉永隆夫、原知子
    • Organizer
      京都大学数理解析研究所研究集会「非線形波動現象の多様性と普遍性」
    • Place of Presentation
      京都大学数理解析研究所、京都市
    • Year and Date
      2010-10-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] 固体液体間で熱物質輸送を伴う多孔質媒質中での熱対流現象-煮物料理における煮汁の温度分布予測-2010

    • Author(s)
      吉永 隆夫, 原 知子
    • Organizer
      京都大学数理解析研究所研究集会
    • Place of Presentation
      京都大学数理解析研究所,京都市
    • Year and Date
      2010-10-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] 加熱過程におけるゆで水の温度変化に及ぼす具材の大きさの影響2010

    • Author(s)
      原知子、吉永隆夫
    • Organizer
      日本家政学会関西支部第32回(通算88回)研究発表会
    • Place of Presentation
      兵庫県立大学、姫路市
    • Year and Date
      2010-10-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] 加熱過程におけるゆで水の温度変化に及ぼす具材の大きさの影響2010

    • Author(s)
      原 知子, 吉永 隆夫
    • Organizer
      日本家政学会関西支部第32回研究発表会
    • Place of Presentation
      兵庫県立大学,姫路市
    • Year and Date
      2010-10-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] 肉類のオーブン加熱終了後の内部温度変化に及ぼす放置条件の影響2010

    • Author(s)
      高崎禎子、阿部芳子、石渡仁子、中村恵子、原知子、松田康子、山形純子、伊與田浩志、杉山久仁子、渋川祥子
    • Organizer
      日本調理科学会平成22年度大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学、福岡市
    • Year and Date
      2010-08-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] 鍋容器中での食材のゆで加熱過程とその数学的モデル

    • Author(s)
      原 知子, 吉永 隆夫
    • Organizer
      日本家政学会第64回大会(大阪市立大学)
    • Place of Presentation
      大阪市立大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] 兵庫県の行事食についての三世代比較

    • Author(s)
      升井洋至,片寄眞木子,本多佐知子,坂本薫,田中紀子,富永しのぶ,原知子
    • Organizer
      日本調理科学会平成25年度大会
    • Place of Presentation
      奈良女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] 鍋容器中でのジャガイモのゆで加熱に及ぼす放熱条件の影響

    • Author(s)
      原 知子, 吉永 隆夫
    • Organizer
      日本調理科学会平成24年度大会(秋田大学)
    • Place of Presentation
      秋田大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500749
  • [Presentation] 揚げ調理の教育媒体としてのリーフレットの有効性の検討ー天ぷら編ー

    • Author(s)
      明神千穂,安藤,伊藤,今義,江口,久保,露口,中平, 原知子,水野,村上,和田
    • Organizer
      日本調理科学会平成25年度大会
    • Place of Presentation
      奈良女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] 兵庫県における通過儀礼食の手作り状況と認知・経験の三世代比較

    • Author(s)
      本多佐知子,片寄眞木子,坂本薫,田中紀子,富永しのぶ,原知子,升井洋至
    • Organizer
      日本調理科学会平成25年度大会
    • Place of Presentation
      奈良女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] 短大生パネルの味覚についての一考察

    • Author(s)
      原 知子
    • Organizer
      日本調理科学会近畿支部第40回研究発表会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学学術情報総合センター
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • [Presentation] A matehmatical model for a boiling process of food stuff based on the porous media theory

    • Author(s)
      Yoshinaga Takao, Hara Tomoko
    • Organizer
      IFHC
    • Place of Presentation
      京都国際会議場(京都府京都市)
    • Year and Date
      2014-08-10 – 2014-08-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350117
  • 1.  YOSHINAGA Takao (40158481)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 39 results
  • 2.  Matoba Teruyoshi (10027196)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  Manabe Mariko (50329968)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  Sakamoto Koji (80613017)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi