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SASAKI Hiroko  佐々木 弘子

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佐々木 弘子  ササキ ヒロコ

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Researcher Number 40196176
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Affiliation (Current) 2025: 聖徳大学, 人間栄養学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2010 – 2011: 聖徳大学, 人間栄養学部, 教授
2009: 聖徳大学, 人文学部, 教授
2005 – 2007: 聖徳大学, 人文学部, 教授
2001 – 2002: 聖徳大学, 人文学部, 教授
2000: 女子栄養大学, 栄養学部, 講師
Review Section/Research Field
Except Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / 食生活
Keywords
Except Principal Investigator
quality evaluation / ultrasonication / 化学成分 / 品質評価 / 超音波照射 / anti-oxidative activity / nutritional composition / cookie and adzuki beans jelly / muffin and steamed sponge cake / eluate from adzuki bean seeds … More / seed-coat powder of Adzuki beans / マフィン / 生理機能 / 小豆粉 / 抗酸化物質 / クッキー / 蒸カステラ / 食品素材開発 / 小豆全粒粉と種皮粉 / 抗酸化活性 / 栄養成分 / クッキーと水羊羹 / マフィンと蒸カステラ / 小豆渋汁 / 小豆種皮粉 / preservation / buckwheat noodle added Tobiko / bread, sponge cake and biscuit added Tobiko / refinement / Tobiko (fly powder of konnyaku) / 飛粉添加パン・カステラ / 化学的成分 / 組織構造 / 精製法 / 超音波処理 / 飛粉添加ラスク / 理化学的症状 / 組織構造観察 / 保存性(微生物) / 理化学的性状 / 飛粉添加ビスケット / 精製飛粉 / 保存性 / 飛粉添加蕎麦麺 / 飛粉添加パン,カステラ,ビスケット / 精製 / 飛粉 / 蛋白質 / 食品 / 食と栄養 Less
  • Research Projects

    (3 results)
  • Research Products

    (4 results)
  • Co-Researchers

    (4 People)
  •  Novel Method for Calculating Nitrogen-to-Protein Conversion Factors for Food Protein and Its Application

    • Principal Investigator
      FUJIHARA Shinobu
    • Project Period (FY)
      2009 – 2011
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Seitoku University
  •  Development of new food of adzuki beans by ultrasonication and its effects on human body

    • Principal Investigator
      KIMURA Tomoko
    • Project Period (FY)
      2005 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Sugiyama Jogakuen University
  •  Ultrasonication of Tobiko(Fly powder of konnyaku) and Production of New Food Material

    • Principal Investigator
      KIMURA Tomoko
    • Project Period (FY)
      2000 – 2002
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      School of Life Studies, Sugiyama Jogakuen University

All 2010 2009

All Journal Article

  • [Journal Article] 豆類およびダイズ製品の窒素-タンパク質換算係数について2010

    • Author(s)
      藤原しのぶ、佐々木弘子、菅原龍幸
    • Journal Title

      日本食生活学会誌

      Volume: 21巻 Pages: 60-66

    • NAID

      10026526157

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500791
  • [Journal Article] 新規に算定した全窒素-タンパク質換算係数の食事献立への適用-学校給食およびコンビニ弁当について-2010

    • Author(s)
      藤原しのぶ、桂きみよ、佐々木弘子
    • Journal Title

      日本食生活学会誌

      Volume: 21巻 Pages: 115-122

    • NAID

      10026705739

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500791
  • [Journal Article] 日本食品アミノ酸組成表から算出した新規窒素-たんぱく質換算係数2009

    • Author(s)
      藤原しのぶ・佐々木弘子・菅原龍幸
    • Journal Title

      日本食生活学会誌 20巻

      Pages: 220-225

    • NAID

      10026137102

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500791
  • [Journal Article] 日本食品アミノ酸組成表から算出した新規窒素-タンパク質換算係数2009

    • Author(s)
      藤原しのぶ、佐々木弘子、菅原龍幸
    • Journal Title

      日本食生活学会誌

      Volume: 20巻 Pages: 220-225

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500791
  • 1.  KIMURA Tomoko (80065036)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  FUJIHARA Shinobu (10279672)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results
  • 3.  NAITO Michitaka (10198012)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  KAGAYA Mieko (10131145)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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