• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

Kayashita Jun  栢下 淳

ORCIDConnect your ORCID iD *help
… Alternative Names

KAYASHITA Jun  栢下 淳

栢下 淳  カヤシタ ジュン

Less
Researcher Number 40312178
Other IDs
External Links
Affiliation (Current) 2025: 県立広島大学, 地域創生学部, 教授
2025: 県立広島大学, 人間文化学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2020 – 2021: 県立広島大学, 地域創生学部, 教授
2009 – 2021: Prefectural University of Hiroshima, 人間文化学部, 教授
2007 – 2008: Prefectural University of Hiroshima, 人間文化学部・健康科学科, 准教授
2006: 県立広島大学, 人間文化学部, 助教授
2005 – 2006: 県立広島大学, 人間文化学部健康科学科, 助教授
2004: 岐阜市立女子短期大学, 食物栄養学科, 助教授
1999 – 2000: 岐阜市立女子短期大学, 食物栄養学科, 講師
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / Basic Section 59040:Nutrition science and health science-related / Eating habits / 食生活
Except Principal Investigator
Basic Section 59040:Nutrition science and health science-related / Basic Section 59010:Rehabilitation science-related / Rehabilitation science/Welfare engineering / Social dentistry / Eating habits / Prosthetic dentistry
Keywords
Principal Investigator
嚥下障害 / 嚥下 / 咀嚼 / 食品物性 / 凝集性 / 嚥下食 / 嚥下調整食 / 物性 / 付着性 / かたさ … More / ゼリー / スマイルケア食 / 食品 / 介護食 / 不均質 / Hardness / Malnutrition / Albumin / Properties of material / Chewing / Deglutition / 栄養 / 病院 / 低栄養 / アルブミン / 学会分類2013 / 均質 / ピューレ / ミキサー食 / 均質性 / ペースト食 / 水分補給 / 粘度 / ずり速度 / とろみ / 検査食 / 食事 / テクスチャー / 寒天 / ゼラチン / ゲル化 / カラギーナン / 高齢者 … More
Except Principal Investigator
舌圧 / 嚥下障害 / 摂食嚥下 / リハビリテーション / フレイル / サルコペニア / 食品物性 / 嚥下調整食 / 口腔機能 / 高齢者 / 食形態 / 嚥下造影検査 / 誤嚥 / 脳卒中 / 食認知 / 超高齢者 / ボーラス形態 / 脳機能画像 / 誤嚥性肺炎 / コホート研究 / コネクトーム / 脳機能マッピング / 嚥下運動 / 歯学 / フレイルティ / 老化 / 口腔機能低下症 / 栄養 / オーラルフレイル / 離水 / とろみ / 歯科補綴 / 嚥下 Less
  • Research Projects

    (12 results)
  • Research Products

    (180 results)
  • Co-Researchers

    (12 People)
  •  舌圧と舌でつぶせる食品物性の関連性の検討

    • Principal Investigator
      山縣 誉志江
    • Project Period (FY)
      2020 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 59040:Nutrition science and health science-related
    • Research Institution
      Prefectural University of Hiroshima
  •  Establishment of unified swallowing function evaluation, usefulness of tongue pressure, and elucidation of brain localization of dysphagia

    • Principal Investigator
      Hosomi Naohisa
    • Project Period (FY)
      2018 – 2020
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 59010:Rehabilitation science-related
    • Research Institution
      Hiroshima University
  •  Study on objective classification method of heterogeneous soft diet for elderly.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      Kayashita Jun
    • Project Period (FY)
      2018 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 59040:Nutrition science and health science-related
    • Research Institution
      Prefectural University of Hiroshima
  •  Connectome modifying therapy for deglutition disorders

    • Principal Investigator
      YAMAWAKI MASANAGA
    • Project Period (FY)
      2017 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Rehabilitation science/Welfare engineering
    • Research Institution
      Kyoto Prefectural University of Medicine
  •  Is it possible to stop the general frailty by early detection and early improvement of ora frailty?

    • Principal Investigator
      YOSHIKAWA MINEKA
    • Project Period (FY)
      2016 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Social dentistry
    • Research Institution
      Hiroshima University
  •  A Study on objective evaluation method for homogeneity of paste for dysphagia personsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Kayashita Jun
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Prefectural University of Hiroshima
  •  Determination of a suitable method for measuring syneresis of gel-like dysphagia diets

    • Principal Investigator
      Yamagata Yoshie
    • Project Period (FY)
      2013 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Prefectural University of Hiroshima
  •  Oropharyngeal assessment for decision of best liquid thickness in dysphagia patients

    • Principal Investigator
      YOSHIKAWA Mineka
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Prosthetic dentistry
    • Research Institution
      Hiroshima University
  •  Which is the optimal share rate for thicken liquid for dysphagia ?Principal Investigator

    • Principal Investigator
      KAYASHITA Jun
    • Project Period (FY)
      2010 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Prefectural University of Hiroshima
  •  Suitable nutritional management for dysphagia patient in hospitalPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KAYASHITA Jun
    • Project Period (FY)
      2007 – 2009
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Prefectural University of Hiroshima
  •  Study of nutritional management method for elderly person who lowering function of eat.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      KAYASHITA Jun
    • Project Period (FY)
      2004 – 2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Prefectural University of Hiroshima
      Gifu City Women's College
  •  咀嚼困難・嚥下困難な高齢者を対象とした食事基準の作成Principal Investigator

    • Principal Investigator
      栢下 淳
    • Project Period (FY)
      2000 – 2001
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Gifu City Women's College

All 2021 2020 2019 2018 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006

All Journal Article Presentation Book

  • [Book] 嚥下機能の現状評価~摂食嚥下障害患者を地域で見守るために知っておいてもらいたいこと―「嚥下パスポート」を有効に利用していくために―2016

    • Author(s)
      細見直永,栢下淳編,青木志郎,上野弘貴,栢下淳,川端直子,長尾晶子,平山順子,細見直永,益田慎,水戸裕香,山縣誉志江,吉川峰加,吉田光由,渡邉光子
    • Total Pages
      50
    • Publisher
      県立広島大学人間文化学部健康科学科
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K11887
  • [Book] 1.嚥下調整食 学会分類2013に基づく 回復期リハビリテーション病棟の嚥下調整食レシピ集1052016

    • Author(s)
      (編著)栢下淳、高山仁子
    • Total Pages
      128
    • Publisher
      医歯薬出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350102
  • [Book] 経口摂取アプローチハンドブック2015

    • Author(s)
      (編集)栢下淳、藤島一郎
    • Total Pages
      221
    • Publisher
      日本医療企画
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350102
  • [Book] 嚥下調整食 学会分類2013に基づく市販食品3002015

    • Author(s)
      (編集)栢下淳、藤島一郎
    • Total Pages
      131
    • Publisher
      医歯薬出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350102
  • [Book] 経口摂取アプローチハンドブック2015

    • Author(s)
      藤島一郎,栢下淳ほか
    • Total Pages
      222
    • Publisher
      株式会社日本医療企画
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25750027
  • [Book] 経口摂取アプローチハンドブック2015

    • Author(s)
      藤島一郎,栢下淳 監修
    • Total Pages
      224
    • Publisher
      株式会社日本医療企画
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25750027
  • [Book] 嚥下調整食 学会分類2013に基づく市販食品3002015

    • Author(s)
      栢下淳,藤島一郎,田中陽子,江頭文江,桜井史明,吉村遥,山縣誉志江,吉田光由
    • Total Pages
      132
    • Publisher
      医歯薬出版株式会社
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25750027
  • [Book] 嚥下調整食分類による市販食品300(仮題)2015

    • Author(s)
      編者 栢下淳、藤島一郎
    • Publisher
      医歯薬出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350102
  • [Book] 経口摂取アプローチハンドブック2015

    • Author(s)
      編者 藤島一郎、栢下淳
    • Total Pages
      220
    • Publisher
      日本医療企画
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350102
  • [Book] リハビリテーションに役立つ栄養学の基礎2014

    • Author(s)
      編集 栢下淳、若林秀隆
    • Total Pages
      173
    • Publisher
      医歯薬出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Book] イチからよくわかる摂食・嚥下障害と嚥下調整食2014

    • Author(s)
      栢下淳, 吉川峰加, 和田房子, 渡辺光子, 若林秀隆, 吉田光由, 山縣誉志江, 安江友世, 宮本寛, 三原千惠, 松本昌泰, 松本史織, 細見直永, 藤﨑亨, 西川みか, 中森正博, 永見慎輔, 長尾晶子, 戸原玄, 田中陽子, ほか
    • Total Pages
      239
    • Publisher
      メディカ出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23592849
  • [Book] イチからよくわかる摂食・嚥下障害と嚥下調整食2014

    • Author(s)
      栢下淳 編
    • Total Pages
      240
    • Publisher
      株式会社メディカ出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25750027
  • [Book] イチからよくわかる摂食・嚥下障害と嚥下調整食2014

    • Author(s)
      栢下淳,吉川峰加,和田房子,渡邉光子,若林秀隆,吉田光由,山縣誉志江,安江友世,宮本寛,三原千惠,松本昌泰,松本史織,細見直永,藤﨑亨,西川みか,中森正博,永見慎輔,長尾晶子,戸原玄,田中陽子ほか
    • Total Pages
      239
    • Publisher
      メディカ出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23592849
  • [Book] イチからよくわかる摂食・嚥下障害と嚥下調整食2014

    • Author(s)
      栢下淳
    • Publisher
      メディカ出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Book] リハビリテーションに役立つ栄養学の基礎2014

    • Author(s)
      栢下淳, 若林秀隆
    • Publisher
      医歯薬出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Book] イチからよくわかる摂食・嚥下障害と嚥下調整食2014

    • Author(s)
      編者 栢下淳
    • Total Pages
      239
    • Publisher
      メディカ出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350102
  • [Book] 摂食・嚥下障害と嚥下調整食2014

    • Author(s)
      編集 栢下淳
    • Total Pages
      239
    • Publisher
      メディカ出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Book] 嚥下食ピラミッドによるレベル別市販食品, 第2版2013

    • Author(s)
      栢下淳
    • Total Pages
      250
    • Publisher
      医歯薬出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Book] 嚥下食ピラミッドによるペースト・ムース食レシピ2013

    • Author(s)
      栢下淳
    • Total Pages
      230
    • Publisher
      医歯薬出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Book] 嚥下食ピラミッドによるレベル別市販食品2502013

    • Author(s)
      栢下淳 金谷節子 山縣誉志江 江頭文江 高木聡美 渡辺多栄
    • Total Pages
      108
    • Publisher
      医歯薬出版株式会社
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25750027
  • [Book] サルコペニアの摂食・嚥下障害 リハビリテーション栄養の可能性と実践 編者:若林秀隆、藤本篤士2012

    • Author(s)
      栢下 淳
    • Total Pages
      226
    • Publisher
      医歯薬出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Book] 病院・施設のための嚥下食ピラミッドによる咀嚼・嚥下困難者レシピ1002009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Publisher
      レシピ企画・作成:エームサービス株式会社,医歯薬出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Book] 病院・施設のための嚥下食ピラミッドによる咀嚼・嚥下困難者レシピ1002009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Total Pages
      119
    • Publisher
      医歯薬出版株式会社
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Book] 病態栄養専門医テキスト-認定専門医をめざすために(症候に対する栄養管理摂食・嚥下障害)2009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Publisher
      日本病態栄養学会,南江堂
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Book] 臨床栄養治療の実践基礎編2008

    • Author(s)
      岡田正,栢下淳,山東謹弥,田中芳明,早川麻理子
    • Publisher
      金原出版(東京)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Book] 嚥下食ピラミッドによるレベル別市販食品2502008

    • Author(s)
      編著者 栢下淳
    • Total Pages
      103
    • Publisher
      医歯薬出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Book] 臨床栄養治療の実践基礎編2008

    • Author(s)
      岡田正, 栢下淳,山東謹弥,田中芳明,早川麻理子
    • Publisher
      金原出版(東京)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Book] 臨床栄養治療の実践基礎編2008

    • Author(s)
      編者 栢下 淳, (他3名)
    • Total Pages
      224
    • Publisher
      金原出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Book] 認定NSTガイドブック2008(経腸栄養合併症に対する対策)2008

    • Author(s)
      栢下淳
    • Publisher
      日本病態栄養学会,メディカルビュー社
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Book] 臨床栄養治療の実践 病態別編2008

    • Author(s)
      編者 栢下 淳, (他3名)
    • Total Pages
      494
    • Publisher
      金原出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Book] 嚥下食ピラミッドによるレベル別市販食品2502008

    • Author(s)
      栢下淳,金谷節子,神野典子
    • Publisher
      医歯薬出版株式会社(東京)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Book] 嚥下食ピラミッドによる嚥下食レシピ1252007

    • Author(s)
      栢下淳
    • Publisher
      江頭文江,医歯薬出版(東京)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Book] 嚥下食レシピ1252007

    • Author(s)
      編著者 栢下 淳, (他1名)
    • Total Pages
      80
    • Publisher
      医歯薬出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Book] 管理栄養士技術ガイド2007

    • Author(s)
      中村丁次,山本茂,小松龍史,栢下淳
    • Publisher
      江頭文江,医歯薬出版(東京)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Book] パワーアップ問題演習栄養学2007

    • Author(s)
      坂井堅太郎,栢下淳
    • Publisher
      医学芸術社(東京)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Journal Article] 舌でつぶせる硬さと舌圧の関連2021

    • Author(s)
      田中 優成, 坪内 美穂子, 山縣 誉志江, 栢下 淳
    • Journal Title

      日本摂食嚥下リハビリテーション学会雑誌

      Volume: 25 Pages: 169-181

    • NAID

      120007183556

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K11533
  • [Journal Article] 官能評価による学会分類2013(食事)早見表のコードとユニバーサルデザインフード区分の対応の検証2021

    • Author(s)
      山縣 誉志江, 板谷 怜美, 五十嵐 沙織, 栢下 淳子, 丹生 希代美, 引野 義之, 川島 加奈, 大庭 恵子, 栢下 淳
    • Journal Title

      日本摂食・嚥下リハビリテーション学会雑誌

      Volume: 25 Pages: 81-89

    • NAID

      130008138347

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11105
  • [Journal Article] 嚥下機能の低下した人に適した食品の物性2021

    • Author(s)
      山縣 誉志江, 五十嵐 沙織, 栢下 淳
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 54 Pages: 193-196

    • NAID

      130008072162

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11105
  • [Journal Article] Sarcopenic Dysphagia with Low Tongue Pressure Is Associated with Worsening of Swallowing, Nutritional Status, and Activities of Daily Living2021

    • Author(s)
      A.Shimizu, K. Maeda, H. Wakabayashi, S. Nishioka, T. Ohno, A. Nomoto, J. Kayashita, I. Fujishima
    • Journal Title

      The journal of nutrition, health & aging

      Volume: 1 Issue: 7 Pages: 1641-3

    • DOI

      10.1007/s12603-021-1641-3

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11105
  • [Journal Article] Low tongue strength is associated with oral and cough-related abnormalities in older inpatients.2021

    • Author(s)
      Akio Shimizu, Keisuke Maeda, Shinsuke Nagami, Ayano Nagano, Yumi Yamada, Midori Shimizu, Yuria Ishida, Jun Kayashita, Ichiro Fujishima, Naoharu Mori, Kenta Murotani, Masaki Suenaga
    • Journal Title

      Nutrition (Burbank, Los Angeles County, Calif.)

      Volume: 83 Pages: 111062-111062

    • DOI

      10.1016/j.nut.2020.111062

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11105
  • [Journal Article] Association between stroke lesions and videofluoroscopic findings in acute stroke patients.2021

    • Author(s)
      Nakamori M, Hosomi N, Imamura E, Matsushima H, Maetani Y, Yoshida M, Yoshikawa M, Takeda C, Nagasaki T, Masuda S, Kayashita J, Tsuga K, Tanimoto K, Wakabayashi S, Maruyama H.
    • Journal Title

      J Neurol.

      Volume: 268 Issue: 3 Pages: 1025-1035

    • DOI

      10.1007/s00415-020-10244-4

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K10746, KAKENHI-PROJECT-20K10248
  • [Journal Article] Occlusal Support Is Associated With Nutritional Improvement and Recovery of Physical Function in Patients Recovering From Hip Fracture2020

    • Author(s)
      Sawa Y, Kayashita J, Nikawa H.
    • Journal Title

      Gerodontology.

      Volume: 37(1) Issue: 1 Pages: 59-65

    • DOI

      10.1111/ger.12446

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11105
  • [Journal Article] Release of Updated International Dysphagia Diet Standardisation Initiative Framework (IDDSI 2.0)2020

    • Author(s)
      Cichero JAY, Lam PTL, Chen J, Dantas RO, Duivestein J, Hanson B, Kayashita J, Pillay M, Riquelme LF, Steele CM, Vanderwegen J.
    • Journal Title

      J Texture Stud

      Volume: 51(1) Issue: 1 Pages: 195-196

    • DOI

      10.1111/jtxs.12481

    • Peer Reviewed / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11105
  • [Journal Article] Delayed Swallowing Reflex is Overlooked in Swallowing Screening Among Acute Stroke Patients.2020

    • Author(s)
      Takeda C, Yoshida M, Nakamori M, Hosomi N, Nagasaki T, Yoshikawa M, Kayashita J, Masuda S, Maruyama H, Tsuga K.
    • Journal Title

      J Stroke Cerebrovasc Dis.

      Volume: 29 Issue: 12 Pages: 105303-105303

    • DOI

      10.1016/j.jstrokecerebrovasdis.2020.105303

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K10746
  • [Journal Article] Preoperative rehabilitation for patients undergoing colorectal cancer surgery: a retrospective cohort study.2020

    • Author(s)
      Watanabe T, Momosaki R, Suzuki S, Abo M.
    • Journal Title

      Support Care Cancer

      Volume: 28 Issue: 4 Pages: 2293-2297

    • DOI

      10.1007/s00455-019-10063-4

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K10690, KAKENHI-PROJECT-18K11105
  • [Journal Article] Body mass index and recovery of activities of daily living in older patients with femoral fracture: An analysis of a national inpatient database in Japan2020

    • Author(s)
      Shinta Nishioka, Hidetaka Wakabayashi, Keisuke Maeda, Hiroshi Shamoto, Yutaka Taketani, Jun Kayashita, Ryo Momosaki
    • Journal Title

      Archives of Gerontology and Geriatrics

      Volume: 87 Pages: 104009-104009

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11105
  • [Journal Article] Concurrent and Predictive Validity of the Mini Nutritional Assessment Short-Form and the Geriatric Nutritional Risk Index in Older Stroke Rehabilitation Patients2020

    • Author(s)
      Nishioka S, Omagari K, Nishioka E, Mori N, Taketani Y, Kayashita J.
    • Journal Title

      J Hum Nutr Diet.

      Volume: 33(1) Issue: 1 Pages: 12-22

    • DOI

      10.1111/jhn.12699

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11105
  • [Journal Article] Impact of Multiple Texture-Modified Diets on Oral Intake and Nutritional Status in Older Patients with Pneumonia: A Retrospective Cohort Study.2020

    • Author(s)
      Akio Shimizu, Ryo Momosaki, Jun Kayashita, Ichiro Fujishima
    • Journal Title

      Dysphagia

      Volume: 35 Pages: 574-582

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11105
  • [Journal Article] Release of updated International Dysphagia Diet Standardisation Initiative Framework (IDDSI 2.0)2020

    • Author(s)
      Julie A.Y. Cichero, Peter T.L. Lam, Jianshe Chen, Roberto O. Dantas, Janice Duivestein, Ben Hanson, Jun Kayashita, Mershen Pillay, Luis F. Riquelme, Catriona M. Steele, Jan Vanderwegen
    • Journal Title

      Journal of Texture Studies

      Volume: 51 Pages: 195-196

    • Peer Reviewed / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11105
  • [Journal Article] The influence of syringe geometry on the International Dysphagia Diet Standardisation Initiative flow test2020

    • Author(s)
      Shingo Matsuyama, Makoto Nakauma, Takahiro Funami, Yoshie Yamagata, Jun Kayashita
    • Journal Title

      International Journal of Food Science and Technology

      Volume: 55 Pages: 2962-2969

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11105
  • [Journal Article] The Global Leadership Initiative on Malnutrition-Defined Malnutrition Predicts Prognosis in Persons With Stroke-Related Dysphagia2019

    • Author(s)
      Shimizu A, Maeda K, Koyanagi Y, Kayashita J, Fujishima I, Mori N.
    • Journal Title

      J Am Med Dir Assoc.

      Volume: 20(12) Issue: 12 Pages: 1628-1633

    • DOI

      10.1016/j.jamda.2019.07.008

    • Peer Reviewed / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11105, KAKENHI-PROJECT-18K11142
  • [Journal Article] Clinical benefits of videofluoroscopic examination of swallowing using texture modified test food2018

    • Author(s)
      Aya Nakajima, Shinsuke Nagami, Yoshie Yamagata and Jun Kayashita
    • Journal Title

      EC Nutrition

      Volume: 13 Pages: 24-31

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11105
  • [Journal Article] The Criteria of Thickened Liquid for Dysphagia Management in Japan2018

    • Author(s)
      Watanabe E, Yamagata Y, Fujitani J, Fujishima I, Takahashi K, Uyama R, Ogoshi H, Kojo A, Maeda H, Ueda K, Kayashita J
    • Journal Title

      Dysphagia

      Volume: 33 Issue: 1 Pages: 26-32

    • DOI

      10.1007/s00455-017-9827-x

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11105
  • [Journal Article] Texture-modified diets are associated with decreased muscle mass in older adults admitted to a rehabilitation ward2018

    • Author(s)
      Shimizu A, Maeda K, Tanaka K, Ogawa M, Kayashita J
    • Journal Title

      Geriatrics & gerontology international

      Volume: 18 Issue: 5 Pages: 698-704

    • DOI

      10.1111/ggi.13233

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11105
  • [Journal Article] 物性調整した食品別の嚥下動態の相違と適切な嚥下調整食選択への応用2016

    • Author(s)
      永見 慎輔, 八木 直美, 魚住 龍史, 山縣 誉志江, 田中 信吾, 伊藤 圭子, 平位 知久, 延原 浩, 森田 智視, 高橋 良輔, 栢下 淳, 越久 仁敬
    • Journal Title

      嚥下医学

      Volume: 5(2) Pages: 206-213

    • NAID

      40020961603

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350102
  • [Journal Article] Development of a simple and objective evaluation for thichened liquid using funnels.2016

    • Author(s)
      Watanabe E, Yamagata Y, Kogirima M, Miyamoto K, Kayashita J.
    • Journal Title

      J Texture Studies .

      Volume: - Issue: 3 Pages: 1-7

    • DOI

      10.1111/jtxs.12235

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26293204, KAKENHI-PROJECT-26350102, KAKENHI-PROJECT-15K12340, KAKENHI-PROJECT-17H04190
  • [Journal Article] Suitable Food Textures for Videofluoroscopic Studies of Swallowing in Esophageal Cancer Cases to Prevent Aspiration Pneumonia.2016

    • Author(s)
      Sonoi M, Kayashita J, Yamagata Y, Tanimoto K, Miyamoto K, Sakurama K
    • Journal Title

      Asian Pacific journal of cancer prevention : APJCP 17(7) 3259-3263

      Volume: 17(7) Pages: 3259-3263

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350102
  • [Journal Article] ゲル状の嚥下調整食に適した離水測定方法の検証2016

    • Author(s)
      山縣誉志江,金井舞,意賀美典子,栢下淳
    • Journal Title

      嚥下医学

      Volume: 5 Pages: 98-107

    • NAID

      40020746361

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25750027
  • [Journal Article] .Development of International Terminology and Definitions for Texture-Modified Foods and Thickened Fluids Used in Dysphagia Management: The IDDSI Framework.2016

    • Author(s)
      Cichero JA, Lam P, Steele CM, Hanson B, Chen J, Dantas RO, Duivestein J, Kayashita J, Lecko C, Murray J, Pillay M, Riquelme L, Stanschus S
    • Journal Title

      Dysphagia

      Volume: 32 Issue: 2 Pages: 293-294

    • DOI

      10.1007/s00455-016-9758-y

    • Peer Reviewed / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350102
  • [Journal Article] ゲル状の嚥下調整食に適した離水測定方法の検証2016

    • Author(s)
      山縣誉志江, 金井舞, 意加美典子, 栢下淳
    • Journal Title

      嚥下医学

      Volume: 5(1) Pages: 98-107

    • NAID

      40020746361

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350102
  • [Journal Article] 油脂の添加が嚥下調整食の摂取しやすさに及ぼす影響2016

    • Author(s)
      佐野 淳也, 中根 綾子, 高島 真穂, 戸原 玄, 武藤 徳男, 小野 武也, 栢下 淳
    • Journal Title

      老年歯科医学 31(1) 58-65

      Volume: 31(1) Pages: 58-65

    • NAID

      130005165753

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350102
  • [Journal Article] 入院患者および高齢者福祉施設入所者を対象とした食事形態と舌圧・握力および歩行能力の関連について2015

    • Author(s)
      田中陽子,中野優子,横尾円,武田芳恵,山田香,栢下淳
    • Journal Title

      日本摂食嚥下リハビリテーション学会誌

      Volume: 19 Pages: 52-62

    • NAID

      130007834961

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350102
  • [Journal Article] 性質の異なるとろみを使用した学会分類2013(とろみ)の検証2015

    • Author(s)
      山縣誉志江,栢下淳
    • Journal Title

      日本摂食嚥下リハビリテーション学会誌

      Volume: 19 Pages: 109-116

    • NAID

      130007834301

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350102
  • [Journal Article] 高齢者の舌圧が握力および食形態に及ぼす影響2015

    • Author(s)
      中東教江,山縣誉志江,栢下淳
    • Journal Title

      日本栄養士会雑誌

      Volume: 58 Pages: 289-293

    • NAID

      130005129775

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350102
  • [Journal Article] とろみ液の官能評価による分類日本摂食嚥下2014

    • Author(s)
      宇山理沙, 藤谷順子, 大越ひろ, 栢下淳, 前田広士, 小城明子, 高橋浩二, 藤島一郎
    • Journal Title

      リハビリテーション学会雑誌

      Volume: 18 Pages: 13-21

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Journal Article] 嚥下造影検査食の現状に関する全国25施設の調査報告2014

    • Author(s)
      伊藤 彰博 , 東口 高志 , 巨島 文子 , 太田 喜久夫 , 栢下 淳 , 重松 孝 , 白木 亮 , 藤谷 順子 , 山中 英治
    • Journal Title

      日本静脈経腸栄養学会誌

      Volume: 29 Pages: 1017-1025

    • NAID

      130004678748

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350102
  • [Journal Article] 摂食嚥下障害スクリーニング質問紙票EAT-10の日本語版作成と信頼性・妥当性の検証2014

    • Author(s)
      若林 秀隆, 栢下 淳
    • Journal Title

      日本静脈経腸栄養学会誌

      Volume: 29 Pages: 871-876

    • NAID

      130004844528

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350102
  • [Journal Article] Comparison of 2 tests used for the classification of food thickners in the management of dysphagia2014

    • Author(s)
      Saint-Aubert C, Sworn G, Kayashita J
    • Journal Title

      Gums and Stabilisers for the Food Industry

      Volume: 17 Pages: 359-368

    • DOI

      10.1039/9781782621300-00359

    • ISBN
      9781849738835
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350102
  • [Journal Article] 回復期リハビリテーション病院における段階的嚥下食の物性検討2014

    • Author(s)
      池田響子, 岡本隆嗣, 影山典子, 野間典子, 渡邉光子, 沖田啓子, 瀧本泰生, 山縣誉志江, 栢下淳
    • Journal Title

      NEW DIET THERAPY

      Volume: 29 Pages: 3-13

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Journal Article] 日本摂食嚥下リハビリテーション学会嚥下調整食分類2013 について2013

    • Author(s)
      栢下 淳、藤谷順子、宇山理紗、大越ひろ、小城明子、高橋浩二、前田広士、藤島一郎
    • Journal Title

      日本栄養士会雑誌

      Volume: 56 Pages: 833-839

    • NAID

      130004837249

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Journal Article] The Need for International Terminology and Definitions for Texture-Modified Foods and Thickened Liquids Used in Dysphagia Management: Foundations of a Global Initiative2013

    • Author(s)
      Catriona Steele • Janice Duivestein • Pere Clave´ • Jianshe Chen • Jun Kayashita • Roberto Dantas • Caroline Lecko • Renee Speyer • Peter Lam • Joseph Murray
    • Journal Title

      Curr Phys Med Rehabil Rep

      Volume: 1 Issue: 4 Pages: 280-291

    • DOI

      10.1007/s40141-013-0024-z

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Journal Article] 日本摂食・嚥下リハビリテーション学会嚥下調整食分類20132013

    • Author(s)
      藤谷順子、宇山理紗、大越ひろ、栢下淳、小城明子、高橋浩二、前田広士、藤島一郎、植田耕一郎
    • Journal Title

      日本摂食嚥下リハビリテーション学会誌

      Volume: 17 Pages: 255-267

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Journal Article] The Need for International Terminology and Definitions for Texture-Modified Foods and Thickened Liquids Used in Dysphagia Management : Foundations of a Global Initiative2013

    • Author(s)
      Cichero JAY, Steele C, Duivestein J, Clave´P, Chen J, Kayashita J, Dantas R, Lecko C, Speyer R, Lam P, Murray J
    • Journal Title

      Curr Phys Med Rehabil Rep

      Volume: 1 Pages: 280-291

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Journal Article] 物性調査による嚥下調整食の現状と課題日本摂食・嚥下2012

    • Author(s)
      山縣誉志江, 酒井美由季, 栢下淳
    • Journal Title

      リハビリテーション学会雑誌

      Volume: 16 Pages: 140-147

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Journal Article] Determination of a Suitable Shear Rate for Thickened Liquids Easy for the Elderly to Swallow Food2012

    • Author(s)
      Yamagata Y, Izumi A, Egashira F, Miyamoto K, Kayashita J
    • Journal Title

      Sci Technol Res

      Volume: 18 Pages: 363-369

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Journal Article] 物性と栄養から考える重症心身障害児(者)に適した食事2011

    • Author(s)
      栢下淳
    • Journal Title

      重症心身障害児の療育

      Volume: 6 Pages: 15-20

    • NAID

      40018778101

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Journal Article] 嚥下困難者用食品の物性2011

    • Author(s)
      栢下淳
    • Journal Title

      臨床栄養

      Volume: 119 Pages: 364-367

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Journal Article] 嚥下機能の低下した高齢者の栄養管理2011

    • Author(s)
      栢下淳
    • Journal Title

      食品の包装

      Volume: 43 Pages: 40-43

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Journal Article] 摂食・嚥下機能の低下した人に提供する食事2011

    • Author(s)
      栢下淳
    • Journal Title

      Nutrition Care

      Volume: 4 Pages: 682-689

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Journal Article] 山縣誉志江. 摂食・嚥下障害と栄養不良-経口摂取への移行のために-2009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Journal Title

      MB Medical Rehabilitation 109

      Pages: 25-29

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Journal Article] 市販嚥下補助食品を使用した特別用途食品えん下困難者用食品許可基準(案)に関する検討2009

    • Author(s)
      山縣誉志江, 宮下祐美, 栢下淳
    • Journal Title

      県立広島大学人間文化学部紀要 4

      Pages: 55-64

    • NAID

      40016608866

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Journal Article] 摂食・嚥下障害と栄養不良-経口摂取への移行のために-2009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Journal Title

      MB Medical Rehabilitation 109

      Pages: 25-29

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Journal Article] 飲み込みやすいミキサー粥の物性についての研究2009

    • Author(s)
      野原舞, 安江香, 栢下淳
    • Journal Title

      県立広島大学人間文化学部紀要 4

      Pages: 47-53

    • NAID

      40016608865

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Journal Article] 嚥下障害食としてのベビーフードの利用の可能性2009

    • Author(s)
      野原舞, 栢下淳
    • Journal Title

      機能性食品と薬理栄養 5(4)

      Pages: 223-229

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Journal Article] 訪問栄養指導における摂食・嚥下障害の現状と転帰2009

    • Author(s)
      江頭文江, 栢下淳
    • Journal Title

      日本栄養士会雑誌 52(10)

      Pages: 21-30

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Journal Article] 簡易的な嚥下造影検査食の作製2009

    • Author(s)
      山縣誉志江, 栢下淳
    • Journal Title

      機能性食品と薬理栄養 5(5)

      Pages: 343-348

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Journal Article] キサンタンガム系の市販とろみ調整食品の使用方法に関する研究-液体に添加する場合2008

    • Author(s)
      出戸綾子, 江頭文江, 栢下淳
    • Journal Title

      日本摂食・嚥下リハビリテーション学会雑誌 12(3)

      Pages: 197-206

    • NAID

      130007973953

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Journal Article] 重症心身障害児(者)に適するペースト食の加工方法に関する研究2008

    • Author(s)
      添田瑞恵, 安井良一, 栢下淳
    • Journal Title

      重症心身障害の療育 3

      Pages: 53-57

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Journal Article] 在宅の嚥下機能障害者のための市販食品の分類-嚥下食ピラミッドを用いて-2008

    • Author(s)
      神野典子, 栢下淳
    • Journal Title

      難病と在宅ケア 14(7)

      Pages: 43-45

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Journal Article] ゲル化剤を使用した経腸栄養剤固形についての研究2008

    • Author(s)
      河野友美, 栢下淳
    • Journal Title

      県立広島大学人間文化学部紀要 3

      Pages: 7-19

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Journal Article] 嚥下機能と食品物性の関連について2008

    • Author(s)
      栢下淳
    • Journal Title

      Techno Inovation 69

      Pages: 50-56

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Journal Article] 病院・施設における市販トロミ調整食品の使用状況2008

    • Author(s)
      出戸綾子, 江頭文江, 栢下淳
    • Journal Title

      県立広島大学人間文化学部紀要 3

      Pages: 33-41

    • NAID

      110007025297

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Journal Article] 段階的な嚥下食の物性に適した嚥下造影検査食の検討2008

    • Author(s)
      山縣誉志江, 栢下淳
    • Journal Title

      日本摂食・嚥下リハビリテーション学会雑誌 12(1)

      Pages: 31-39

    • NAID

      130007973674

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Journal Article] 段階的な嚥下機能評価のための検査食の検討2008

    • Author(s)
      山縣誉志江, 栢下淳
    • Journal Title

      栄養-評価と治療 25(6)

      Pages: 59-63

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Journal Article] 市販ゲル化剤を用いた嚥下造影検査食に関する基礎的な検討2008

    • Author(s)
      山縣誉志江, 栢下淳
    • Journal Title

      県立広島大学人間文化学部紀要 3

      Pages: 21-31

    • NAID

      110007025296

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Journal Article] 嚥下食の段階的な物性評価について2007

    • Author(s)
      坂井真奈美, 江頭文江, 金谷節子, 栢下淳
    • Journal Title

      日本病態栄養学会誌 10(3)

      Pages: 269-279

    • NAID

      10019498072

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Journal Article] 摂食・嚥下障害者に対する豆腐および豆腐様食品についての研究2006

    • Author(s)
      坂井真奈美, 栢下 淳
    • Journal Title

      県立広島大学人間文化学部紀要 第1号

      Pages: 19-29

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500531
  • [Journal Article] 質問票による低栄養状態野リスク判定に関する研究2006

    • Author(s)
      栢下淳子
    • Journal Title

      日本病態栄養学会誌 9

      Pages: 191-197

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500531
  • [Journal Article] 質問票による低栄養状態のリスク判定に関する研究2006

    • Author(s)
      栢下 淳子
    • Journal Title

      日本病態栄養学会誌 9(2)

      Pages: 191-197

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500531
  • [Journal Article] A study about the risk characterization of the malnutrition state by the questionnaire2006

    • Author(s)
      Atuko Kayashita
    • Journal Title

      The Journal of Meabolism and Clinical Nutrition 9(2)

      Pages: 191-197

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500531
  • [Presentation] 適切な嚥下調整食提供のために2013

    • Author(s)
      山縣誉志江 永見慎輔 栢下淳
    • Organizer
      第19回日本摂食・嚥下リハビリテーション学会学術大会
    • Place of Presentation
      川崎医療福祉大学
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25750027
  • [Presentation] 嚥下機能の低下した人に適した食事について2012

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      第15回日本病態栄養学会年次学術集会教育セミナー
    • Place of Presentation
      京都(招待講演)
    • Year and Date
      2012-01-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] Dysphagia for elderly2012

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      Forum of Nutrition and Health
    • Place of Presentation
      台湾(招待講演)
    • Year and Date
      2012-06-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下機能評価と嚥下食の物性2012

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      第15回日本病態栄養学会年次学術集会ランチョンセミナー
    • Place of Presentation
      京都(招待講演)
    • Year and Date
      2012-01-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下調整食の標準化に向けて-嚥下食ピラミッドを基に-2012

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      岐阜県研修会
    • Place of Presentation
      岐阜(招待講演)
    • Year and Date
      2012-01-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 栄養管理に必要な基礎知識2012

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      エームサービス
    • Place of Presentation
      東京(招待講演)
    • Year and Date
      2012-03-22
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 適切な嚥下調整食の提供に向けて2012

    • Author(s)
      栢下 淳
    • Organizer
      第17回・第18回共催日本摂食・嚥下リハビリテーション学会学術総会(ランチョンセミナー)
    • Place of Presentation
      プリンスホテル国際館(札幌)
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 咀嚼機能・嚥下機能の低下した高齢者に望まれる食品2012

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      ILSI Japanライフサイエンスシンポジウム
    • Place of Presentation
      東京(招待講演)
    • Year and Date
      2012-02-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 病態に応じたえん下調整食提供のために2012

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      メディケアフーズ展2012
    • Place of Presentation
      東京(招待講演)
    • Year and Date
      2012-02-21
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下調整食に必要な要素―物性面からの報告―2012

    • Author(s)
      栢下 淳
    • Organizer
      第17回・第18回共催日本摂食・嚥下リハビリテーション学会学術総会(シンポジウム)
    • Place of Presentation
      札幌市教育文化会館
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] PHYSICAL PROPERTIES OF MODIFIED DIET FOR DYSPHAGIA PERSONS SERVED IN FACILITIES OF JAPAN2012

    • Author(s)
      Jun Kayashita
    • Organizer
      34th ESPEN Congress
    • Place of Presentation
      バルセロナ
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 適切な嚥下調整食の提供のために2012

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      第138回国治研セミナー
    • Place of Presentation
      大阪(招待講演)
    • Year and Date
      2012-03-17
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下機能の低下した人に対する栄養管理について2011

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      平成22年度大阪北ブロック合同研修会
    • Place of Presentation
      大阪府(招待講演)
    • Year and Date
      2011-01-18
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 病態に応じたえん下調整食について2011

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      ヘルスケアレストランセミナー
    • Place of Presentation
      東京(招待講演)
    • Year and Date
      2011-11-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 適切な嚥下調整食提供のために2011

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      愛媛県病院栄養士協議会
    • Place of Presentation
      愛知(招待講演)
    • Year and Date
      2011-07-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下機能の低下した人に対する栄養管理について2011

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      第14回日本病態栄養学会年次学術集会ランチョンセミナー
    • Place of Presentation
      神奈川県(招待講演)
    • Year and Date
      2011-01-16
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下調整食の地域連携のために2011

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      高知リハ研究会
    • Place of Presentation
      高知(招待講演)
    • Year and Date
      2011-06-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 栄養管理の基礎知識2011

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      広島県看護協会研修会
    • Place of Presentation
      広島(招待講演)
    • Year and Date
      2011-08-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下調整食の基礎知識2011

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      山口ひとづくり財団平成23年度老人福祉施設調理担当職員研修
    • Place of Presentation
      山口(招待講演)
    • Year and Date
      2011-10-16
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 「高齢者の栄養管理」~口から食事を食べること~管理栄養士の立場から2011

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      第58回日本栄養改善学会学術総会シンポジウム
    • Place of Presentation
      広島(招待講演)
    • Year and Date
      2011-09-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 適切な嚥下調整食の提供に向けて2011

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      第4回京都摂食・嚥下講習会
    • Place of Presentation
      京都(招待講演)
    • Year and Date
      2011-04-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下と嚥下食について~施設・病院を変わっても同じ形態・粘度の嚥下食を提供するために~2011

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      山口県栄養士会生涯学習
    • Place of Presentation
      山口(招待講演)
    • Year and Date
      2011-06-18
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下機能の低下した人に対する栄養管理について2011

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      能登講演会
    • Place of Presentation
      石川県(招待講演)
    • Year and Date
      2011-03-22
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下機能の低下した人に適した食事について2011

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      愛知県栄養士会研修会
    • Place of Presentation
      愛知(招待講演)
    • Year and Date
      2011-12-17
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 適切な嚥下調整食提供のために2011

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      県立広島大学&ネスレ共同臨床栄養セミナー
    • Place of Presentation
      広島(招待講演)
    • Year and Date
      2011-09-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下食ピラミッドについて(理論と実際)2010

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      第13回山口摂食嚥下技術セミナー(招待講演)
    • Place of Presentation
      宇部全日空ホテル(山口県)
    • Year and Date
      2010-03-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 嚥下機能の低下した人に対する栄養管理について2010

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      香川NSTメタボリッククラブ
    • Place of Presentation
      香川県(招待講演)
    • Year and Date
      2010-12-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下機能の低下した人に対する栄養管理について2010

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      福島NST研究会
    • Place of Presentation
      福島県(招待講演)
    • Year and Date
      2010-06-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下機能の低下した人に対する栄養管理について2010

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      広島県栄養士会病院協議会研修会
    • Place of Presentation
      広島県(招待講演)
    • Year and Date
      2010-07-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下機能の低下した人に対する栄養管理-嚥下食ピラミッドを用いて-2010

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      在宅訪問栄養指導研究会(招待講演)
    • Place of Presentation
      札幌エルプラザ(北海道)
    • Year and Date
      2010-02-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 嚥下機能の低下した人に対する栄養管理について2010

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      徳島NST研究会
    • Place of Presentation
      徳島県(招待講演)
    • Year and Date
      2010-10-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下機能の低下した人に対する栄養管理について2010

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      平成22年度日本重症心身障害児施設研修会
    • Place of Presentation
      大阪府(招待講演)
    • Year and Date
      2010-10-20
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下機能の低下した人に対する栄養管理について2010

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      日本医療企画プライベートセミナー
    • Place of Presentation
      東京都(招待講演)
    • Year and Date
      2010-11-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下機能の低下した人に対する栄養管理について2010

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      脳卒中研究会
    • Place of Presentation
      香川県(招待講演)
    • Year and Date
      2010-10-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下機能の低下した人に対する栄養管理について2010

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      第16回日本摂食・嚥下リハビリテーション学会学術総会ランチョンセミナー
    • Place of Presentation
      新潟県(招待講演)
    • Year and Date
      2010-09-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下機能の低下した人に対する栄養管理について2010

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      日赤栄養士会中国・四国ブロック研修会
    • Place of Presentation
      香川県(招待講演)
    • Year and Date
      2010-04-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 嚥下食ピラミッドについて2010

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      徳島県病院栄養士協議会・福祉協議会研修会(招待講演)
    • Place of Presentation
      あわぎんホール(徳島県)
    • Year and Date
      2010-03-21
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 嚥下機能の低下した人に対する栄養管理2010

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      広島大学歯学部健康科学を考える会(招待講演)
    • Place of Presentation
      広島大学(広島県)
    • Year and Date
      2010-02-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 嚥下機能の低下した人に適した食事について2010

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      フードソリューション(招待講演)
    • Place of Presentation
      グランメッセ熊本(熊本県)
    • Year and Date
      2010-01-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 嚥下機能の低下した人に対する栄養管理について2010

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      広島県栄養士会福祉協議会研修会
    • Place of Presentation
      広島県(招待講演)
    • Year and Date
      2010-06-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500734
  • [Presentation] 増加する嚥下機能の低下した高齢者に提供する食事について2009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      産学連携セミナー(招待講演)
    • Place of Presentation
      広島市まちづくり市民交流プラザ(広島県)
    • Year and Date
      2009-11-20
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 高齢者の栄養管理と新しい特別用途食品について2009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      佐賀県栄養士会研修会(招待講演)
    • Place of Presentation
      西九州大学短期大学部(佐賀県)
    • Year and Date
      2009-11-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 嚥下食のこれから2009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      愛媛県病院栄養士協議会(招待講演)
    • Place of Presentation
      エスポワール愛媛文教会館(愛媛県)
    • Year and Date
      2009-07-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 物性測定による当院の食事の段階的評価(1)~回復期病院の食事基準作成に向けての検討~2009

    • Author(s)
      池田響子, 岡本隆嗣, 瀧本泰生, 濱村圭子, 栗田顕子, 倉田晴恵, 山縣誉志江, 栢下淳
    • Organizer
      第15回日本摂食・嚥下リハビリテーション学会学術大会
    • Place of Presentation
      愛知
    • Year and Date
      2009-08-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 嚥下食の必要性, 基本について2009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      西広島リハビリテーション病院院内研修会(招待講演)
    • Place of Presentation
      西広島リハビシテーション病院(広島県)
    • Year and Date
      2009-11-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 新しいえん下困難者用食品許可基準(特別用途食品)について2009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      神奈川在宅医療研究会(招待講演)
    • Place of Presentation
      かながわ県民センター(神奈川県)
    • Year and Date
      2009-06-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 特別用途食品えん下困難者用食品許可基準(案)の検証2009

    • Author(s)
      山縣誉志江, 栢下淳
    • Organizer
      第7回日本機能性食品医用学会総会
    • Place of Presentation
      広島
    • Year and Date
      2009-12-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 液体の物性測定方法の検討2009

    • Author(s)
      山縣誉志江, 小川紗扶里, 土屋奈穂子, 栢下淳
    • Organizer
      第15回日本摂食・嚥下リハビリテーション学会学術大会
    • Place of Presentation
      愛知
    • Year and Date
      2009-08-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 物性測定による当院の食事の段階的評価(2)~回復期病院の段階食に適合した嚥下造影検査用模擬食品の作成に向けての検討~2009

    • Author(s)
      濱村圭子, 岡本隆嗣, 瀧本泰生, 池田響子, 栗田顕子, 倉田晴恵, 山縣誉志江, 栢下淳
    • Organizer
      第15回日本摂食・嚥下リハビリテーション学会学術大会
    • Place of Presentation
      愛知
    • Year and Date
      2009-08-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 新しいえん下困難者用食品許可基準(特別用途食品)について2009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      広島県病院協会研修会(招待講演)
    • Place of Presentation
      広島県健康福祉センター(広島県)
    • Year and Date
      2009-05-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 段階的な食事物性基準を用いた嚥下困難者に適するレシピ開発(第2報)2009

    • Author(s)
      長島由紀, 山縣誉志江, 栢下淳
    • Organizer
      第15回日本摂食・嚥下リハビリテーション学会学術大会
    • Place of Presentation
      愛知
    • Year and Date
      2009-08-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 肥満の功罪2009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      広島シティカレッジ(招待講演)
    • Place of Presentation
      広島市まちづくり市民交流プラザ(広島県)
    • Year and Date
      2009-12-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] とろみ調整食品の物性評価方法に関する研究2009

    • Author(s)
      山縣誉志江, 小川紗扶里, 土屋奈穂子, 栢下淳
    • Organizer
      第6回日本栄養改善学会中国支部学術総会
    • Place of Presentation
      岡山
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 新しいえん下困難者用食品許可基準(特別用途食品)について2009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      全国在宅訪問栄養指導研究会(招待講演)
    • Place of Presentation
      ウィルあいち(愛知県)
    • Year and Date
      2009-05-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 嚥下障害者に適した食品の特徴について2009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      にいがた摂食・嚥下障害サポート研究会(招待講演)
    • Place of Presentation
      新潟大学(新潟県)
    • Year and Date
      2009-09-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 嚥下造影検査における造影剤の希釈による粘度の変化2009

    • Author(s)
      小西勝, 安原幸美, 長崎信一, 谷本啓二, 山縣誉志江, 栢下淳
    • Organizer
      第47回広島県歯科医学会・第92回広島大学歯学会
    • Place of Presentation
      広島
    • Year and Date
      2009-10-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] メタボリックシンドローム対策について2009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      広島県食品工業技術センター研修会(招待講演)
    • Place of Presentation
      広島県食品工業技術センター(広島県)
    • Year and Date
      2009-10-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 摂食嚥下障害者に適する物性の基礎2009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      第3回日本栄養材形状機能研究会講演会(招待講演)
    • Place of Presentation
      日経ホール(東京都)
    • Year and Date
      2009-09-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 嚥下障害者に適した食事について2009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      フードシステムソリューション2009(招待講演)
    • Place of Presentation
      東京ビッグサイト(東京都)
    • Year and Date
      2009-09-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 嚥下食の今後の課題について2009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      平成21年度島根県病院栄養士協議会研修会(招待講演)
    • Place of Presentation
      くにびきメッセ(島根県)
    • Year and Date
      2009-12-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 新しい特別用途食品について2009

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      広島県栄養士会研修会(招待講演)
    • Place of Presentation
      広島県健康福祉センター(広島県)
    • Year and Date
      2009-10-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 段階的な食品物性に適した嚥下造影検査食の作製2008

    • Author(s)
      山縣誉志江, 栢下淳
    • Organizer
      第14回日本摂食・嚥下リハビリテーション学会学術総会(千葉
    • Year and Date
      2008-09-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 市販嚥下補助食品を用いた各種ゼリーの物性研究2008

    • Author(s)
      山縣誉志江, 栢下淳
    • Organizer
      第34回CNP研究会
    • Place of Presentation
      広島
    • Year and Date
      2008-08-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] ペースト食への油脂添加の有用性の検討2008

    • Author(s)
      添田瑞恵, 山縣誉志江, 栢下淳
    • Organizer
      第14回日本摂食・嚥下リハビリテーション学会学術総会
    • Place of Presentation
      千葉
    • Year and Date
      2008-09-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 重症心身障害児(者)に適切なペースト食の研究2008

    • Author(s)
      添田瑞恵, 山縣誉志江, 栢下淳
    • Organizer
      第5回日本栄養改善学会中国支部学術総会
    • Place of Presentation
      鳥取
    • Year and Date
      2008-07-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] Study of suitable physical properties of stepwise swallowing food for dysphagic patient2008

    • Author(s)
      栢下淳
    • Organizer
      15^<Th> International congress of Dietetics 2008
    • Place of Presentation
      横浜国際会議場
    • Year and Date
      2008-09-08
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] Study of Making Test Food for Videofluorography Suitable for Stepwise Swallowing Foods2008

    • Author(s)
      Yoshie Yamagata, Jun Kayashita
    • Organizer
      15th International Congress of Dietetics(Kanagawa, Japan)
    • Year and Date
      2008-09-08
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 簡易的な嚥下造影検査食の作製方法について2008

    • Author(s)
      山縣誉志江, 栢下淳
    • Organizer
      第5回日本栄養改善学会中国支部学術総会
    • Place of Presentation
      鳥取
    • Year and Date
      2008-05-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] Study of recipes to suitable physical properties of stepwise swallowing food2008

    • Author(s)
      Yuki Yamanaka, Yoshie Yamagata, Jun Kayashita
    • Organizer
      15th International Congress of Dietetics(Kanagawa, Japan)
    • Year and Date
      2008-09-08
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 嚥下食ピラミッドに対応したVF検査食の検討2008

    • Author(s)
      山縣誉志江, 栢下淳
    • Organizer
      第5回国際食品機能学会研究発表
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2008-05-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 嚥下機能評価のための嚥下造影検査食の検討2008

    • Author(s)
      山縣誉志江, 栢下淳
    • Organizer
      第31回日本栄養アセスメント研究会学術集会
    • Place of Presentation
      新潟
    • Year and Date
      2008-05-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 段階的な食事物性基準を用いた咀嚼困難者に適するレシピ開発2008

    • Author(s)
      山中由紀, 山縣誉志江, 栢下淳
    • Organizer
      第14回日本摂食・嚥下リハビリテーション学会学術総会
    • Place of Presentation
      千葉
    • Year and Date
      2008-09-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] Study of suitable physical properties of food for dysphagic patient2007

    • Author(s)
      栢下 淳
    • Organizer
      The 5^<th> international conference on nutrition and aging
    • Place of Presentation
      国際連合大学ウ・タント国際会議場(東京)
    • Year and Date
      2007-10-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 市販ゲル化剤を用いたバリウムゼリーの物性比較2007

    • Author(s)
      山縣誉志江, 栢下淳
    • Organizer
      第5回日本機能性食品医用学会学術総会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2007-12-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] Study of gelling agents to make test food for videofluorography2007

    • Author(s)
      Yoshie Yamagata, Jun Kayashita
    • Organizer
      The 5th International Conference on Nutrition and Aging
    • Place of Presentation
      Tokyo, Japan
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 摂食嚥下障害者に適した段階的な食品物性2007

    • Author(s)
      栢下 淳
    • Organizer
      第13回日本摂食嚥下リハビリテーション学会
    • Place of Presentation
      大宮ソニックシティホール(埼玉)
    • Year and Date
      2007-09-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] バリウムの添加がトロミの物性に及ぼす影響2007

    • Author(s)
      山縣誉志江, 栢下淳
    • Organizer
      第13回日本摂食・嚥下リハビリテーション学会学術総会
    • Place of Presentation
      埼玉
    • Year and Date
      2007-09-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 摂食・嚥下障害者に適する段階的な食事基準とその栄養価2007

    • Author(s)
      栢下 淳
    • Organizer
      第5回日本機能性食品医用学会
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大学(東京)
    • Year and Date
      2007-12-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] ペクチンを用いた嚥下造影検査食の検討2007

    • Author(s)
      山縣誉志江, 三上初音, 栢下淳
    • Organizer
      第4回日本栄養改善学会中国支部学術総会
    • Place of Presentation
      広島
    • Year and Date
      2007-07-08
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • [Presentation] 肉じゃがペーストの物性に及ぼす素材の影響2007

    • Author(s)
      添田瑞恵, 安井良一, 山縣誉志江, 栢下淳
    • Organizer
      第13回日本摂食・嚥下リハビリテーション学会学術総会
    • Place of Presentation
      埼玉
    • Year and Date
      2007-09-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500664
  • 1.  YAMAGATA Yoshie (40634150)
    # of Collaborated Projects: 5 results
    # of Collaborated Products: 18 results
  • 2.  YOSHIKAWA Mineka (00444688)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 5 results
  • 3.  TSUGA Kazuhiro (60217289)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  吉田 光由 (50284211)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 5.  NAGASAKI Toshikazu (10263724)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  YAMAWAKI MASANAGA (30302855)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  Hosomi Naohisa (70363190)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 8.  木村 浩彰 (60363074)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  檀 一平太 (20399380)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  青木 志郎 (10457236)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 11.  MOMOSAKI Ryo
    # of Collaborated Projects: 0 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 12.  宮本 賢一
    # of Collaborated Projects: 0 results
    # of Collaborated Products: 1 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi