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Takasaki Sadako  高崎 禎子

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TAKASAKI Sadako  高崎 禎子

高崎 禎子  タカサキ サダコ

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Researcher Number 50171434
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Affiliation (based on the past Project Information) *help 2020 – 2022: 信州大学, 学術研究院教育学系, 教授
2009 – 2011: Shinshu University, 教育学部, 教授
2006: 首都大学東京, 大学院人間健康科学研究科, 助教授
2005: 首都大学東京, オープンユニバーシティ, 助教授
2002 – 2003: 東京都立短期大学, 健康栄養学科, 助教授
1994: 東京都立立川短期大学, 生活学科, 助手
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / 食生活 / 家政学
Keywords
Principal Investigator
ポリフェノール / 抗酸化性 / 三大アレルゲン / 機能性成分 / 示差走査熱量計 / 粒子径分布 / TDNソルゴー / ミニソルゴー / 製パン性 / 損傷でんぷん … More / パンクラムのテクスチャー / DPPHラジカル捕捉活性 / レジスタントスターチ / 糊化特性 / 製パン / ソルガムきび粉 / hydrogen peroxide / peroxidase / rheological property / dityrosine / tyrosine residue / dough / wheat / 過酸化水素 / ペルオキシダーゼ / 物性 / ジチロシン / チロシン残基 / 生地 / 小麦粉 / イソフラボン類 / 加熱調理 / セサムフラワ / 健康増進機能 / 発酵食品 / クリープ特性 / クリープ / テクスチャー特性 / 破断特性 / グァーガム / キサンタンガム / 米飯 / 摂食・嚥下機能低下 / 架橋構造 / 酸化剤 / グルテン Less
  • Research Projects

    (5 results)
  • Research Products

    (7 results)
  • Co-Researchers

    (3 People)
  •  Preparation of sorghum bread without three major allergens and behavior of functional ingredientsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Takasaki Sadako
    • Project Period (FY)
      2020 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Shinshu University
  •  Properties of the novel products of miso developed using sesame flour, and these health promotion functionsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      TAKASAKI Sadako
    • Project Period (FY)
      2009 – 2011
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Shinshu University
  •  摂食・嚥下機能低下に対応した米飯調製に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      高崎 禎子
    • Project Period (FY)
      2005 – 2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Tokyo Metropolitan University
  •  Effects of tyrosine residues on the rheological properties of wheat doughPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      TAKASAKI Sadako
    • Project Period (FY)
      2002 – 2003
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Tokyo Metropolitan College
  •  タンパク質の網状構造形成に及ぼす脂質過酸化の影響Principal Investigator

    • Principal Investigator
      高崎 禎子
    • Project Period (FY)
      1994
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Tachikawa College of Tokyo

All 2021 2011 2010 2009

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] セサムフラワ添加味噌の品質特性と発酵熟成過程における抗酸化性の変化2010

    • Author(s)
      高崎禎子, 鴻田育美, 石川森夫, 貝沼(岡本)章子, 小泉幸道, 福田靖子
    • Journal Title

      日本醸造協会誌

      Volume: 105巻 Pages: 749-758

    • NAID

      10027494730

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500756
  • [Presentation] 信州産ソルガムきび粉の基礎特性と製パン条件の検討2021

    • Author(s)
      高崎禎子
    • Organizer
      日本調理科学会2021年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02362
  • [Presentation] セサムフラワ添加味噌の発酵熟成による抗酸化性成分の挙動と加熱調理による抗酸化性の変化2011

    • Author(s)
      高崎禎子, 他2名
    • Organizer
      日本調理科学会平成23年度大会
    • Place of Presentation
      高崎県立健康福祉大学
    • Year and Date
      2011-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500756
  • [Presentation] セサムフラワ添加味噌の発酵熟成による抗酸化性成分の挙動と加熱調理による抗酸化性の変化2011

    • Author(s)
      高崎禎子,鴻田育美,福田靖子
    • Organizer
      日本調理科学会平成23年度大会
    • Place of Presentation
      高崎
    • Year and Date
      2011-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500756
  • [Presentation] セサムフラワー添加味噌の熟成における成分および抗酸化性の変化2010

    • Author(s)
      高崎禎子,鴻田育美,小泉幸道,福田靖子
    • Organizer
      日本食品科学工学会第57回大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2010-09-03
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500756
  • [Presentation] セサムフラワ添加味噌の熟成における成分および抗酸化性の変化2010

    • Author(s)
      高崎禎子, 他5名
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      東京農業大学(東京都)
    • Year and Date
      2010-09-03
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500756
  • [Presentation] セサムフラワー添加味噌の開発および健康機能性に関する研究2009

    • Author(s)
      鴻田育美,高崎禎子,小泉幸道,福田靖子
    • Organizer
      第24回日本ゴマ科学会大会
    • Place of Presentation
      つくば
    • Year and Date
      2009-10-17
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500756
  • 1.  KOIZUMI Yukimichi (80078203)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 2.  FUKUDA Yasuko (40141444)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results
  • 3.  KOUDA Ikumi
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results

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