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Komoda Toshikazu  菰田 俊一

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菰田 俊一  コモダ トシカズ

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Researcher Number 50404843
Other IDs
Affiliation (Current) 2022: 宮城大学, 食産業学群, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2022: 宮城大学, 食産業学群, 教授
2020: 宮城大学, 食産業学群, 准教授
2017 – 2019: 宮城大学, 食産業学群(部), 准教授
2014 – 2016: 宮城大学, 食産業学部, 准教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits
Except Principal Investigator
Plant protection science
Keywords
Principal Investigator
低アレルゲン化 / メイラード反応 / 甲殻類 / アレルギー / エビ / 甲殻類アレルギー / 食物アレルギー / トロポミオシン / 多糖類 / トランスグルタミナーゼ … More / 低アレルゲン化食品 / 化学修飾 / 免疫寛容 / ヘルパーT細胞 / エビアレルギー / オリーブ / 牡蠣アレルギー / 重合化 … More
Except Principal Investigator
いもち病抵抗性 / フラボノイド化合物 / フラボン合成酵素 / 菌の増殖抑制 / 増殖抑制 / シアン / エチレン / いもち病 / イネいもち病抵抗性 / 物質精製 / ノックダウン植物 Less
  • Research Projects

    (4 results)
  • Research Products

    (17 results)
  • Co-Researchers

    (5 People)
  •  オリーブ由来ジアルデヒド物質による牡蠣タンパク質の重合化と低アレルゲン化Principal Investigator

    • Principal Investigator
      菰田 俊一
    • Project Period (FY)
      2022 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Miyagi University
  •  An approach for immuno tolerance induction for prawn allergy using chemically modified allergenic proteinPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      菰田 俊一
    • Project Period (FY)
      2019 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Miyagi University
  •  The development of allergenicity suppressing technique for prawn allergen and the evaluation for immuno-tolerance inducing effectPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Komoda Toshikazu
    • Project Period (FY)
      2016 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Miyagi University
  •  Identification and functional analysis of flavonoids in the resistance to rice blast fungus infection

    • Principal Investigator
      Iwai Takayoshi
    • Project Period (FY)
      2014 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Plant protection science
    • Research Institution
      Miyagi University

All 2020 2019 2018 2017 2014

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 化学修飾によるアレルゲン性低減化の可能性2020

    • Author(s)
      菰田俊一
    • Journal Title

      アレルギーの臨床

      Volume: 40(6) Pages: 69-74

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02375
  • [Journal Article] 食品側から見た食物アレルギー2020

    • Author(s)
      菰田俊一
    • Journal Title

      アレルギーの臨床

      Volume: 40(14) Pages: 82-87

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02375
  • [Journal Article] 甲殻類アレルギーに対する食品化学からのアプローチ2019

    • Author(s)
      菰田俊一
    • Journal Title

      アレルギーの臨床

      Volume: 39 Pages: 76-81

    • NAID

      40021814860

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12707
  • [Journal Article] 甲殻類アレルギー, 食品化学の立場から2019

    • Author(s)
      菰田俊一
    • Journal Title

      アレルギーの臨床

      Volume: 39 Pages: 60-65

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12707
  • [Journal Article] 甲殻類アレルギー, 食品化学の立場から2019

    • Author(s)
      菰田俊一
    • Journal Title

      アレルギーの臨床

      Volume: 39 Pages: 60-65

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02375
  • [Journal Article] 甲殻類アレルギーに対する食品化学からのアプローチ2019

    • Author(s)
      菰田俊一
    • Journal Title

      アレルギーの臨床

      Volume: 39 Pages: 76-81

    • NAID

      40021814860

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02375
  • [Journal Article] 甲殻類アレルギーの現状と対応2019

    • Author(s)
      菰田俊一
    • Journal Title

      アグリバイオ

      Volume: 3 Pages: 62-67

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12707
  • [Journal Article] 化学的手法による海産物アレルゲンタンパク質の改変2018

    • Author(s)
      菰田俊一
    • Journal Title

      アグリバイオ

      Volume: 2 Pages: 52-57

    • NAID

      40021807828

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12707
  • [Journal Article] 海産物アレルゲンタンパク質の化学修飾による低アレルゲン化技術の検討2018

    • Author(s)
      菰田俊一
    • Journal Title

      アレルギーの臨床

      Volume: 38 Pages: 80-85

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12707
  • [Journal Article] エビ・カニ由来アレルゲンの化学修飾による低アレルゲン化2018

    • Author(s)
      菰田俊一
    • Journal Title

      アレルギーの臨床

      Volume: 38 Pages: 70-75

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12707
  • [Journal Article] 海産物アレルギーの現状と化学的低アレルゲン化の可能性2018

    • Author(s)
      菰田俊一
    • Journal Title

      アレルギーの臨床

      Volume: 38 Pages: 5156-5156

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12707
  • [Journal Article] エビ由来タンパク質の低アレルゲン化技術の開発とアレルギー体質改善への可能性、アレルギーの臨床2017

    • Author(s)
      菰田俊一
    • Journal Title

      アレルギーの臨床

      Volume: 37 Pages: 5459-5459

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12707
  • [Journal Article] 海産物アレルギーの現状と化学的低アレルゲン化の可能性2017

    • Author(s)
      菰田俊一
    • Journal Title

      アレルギーの臨床

      Volume: 37 Pages: 7479-7479

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12707
  • [Presentation] オリーブ抽出物によるカキアレルゲンタンパク質の低アレルゲン化2020

    • Author(s)
      菰田 俊一、山口 春菜、赤澤隆志
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02375
  • [Presentation] 糖修飾エビアレルゲンタンパク質のモデルマウスによるアレルゲン性評価2019

    • Author(s)
      山口 春菜、目黒 帆乃佳、菰田 俊一
    • Organizer
      日本農芸化学会2019年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12707
  • [Presentation] 糖修飾エビアレルゲンタンパク質のモデルマウスによるアレルゲン性評価2019

    • Author(s)
      山口 春菜、目黒 帆乃佳、菰田 俊一
    • Organizer
      日本農芸化学会2019年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02375
  • [Presentation] イネいもち病抵抗性に関わるフラボノイド化合物の検索2014

    • Author(s)
      岩井孝尚,菰田俊一,板井恒篤,光原一朗,瀬尾茂美,大橋祐子,津志田藤二郎
    • Organizer
      植物生理化学会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Year and Date
      2014-11-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26660037
  • 1.  Iwai Takayoshi (90510636)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 2.  MITSUHARA Ichiro (80370683)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 3.  SEO Shigemi (80414910)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 4.  津志田 藤二郎 (00353920)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 5.  赤澤 隆志 (00882276)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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