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masuno kazuhiko  増野 和彦

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Masuno Kazuhiko  増野 和彦

MASUNO Kazuhiko  増野 和彦

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Researcher Number 50450820
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 長野県林業総合センター, 特産部, 技師
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2023: 長野県林業総合センター, 特産部, 技師
2021 – 2022: 長野県林業総合センター, 特産部, 研究員
2013: 長野県林業総合センター, 特産部, 特産部長
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 40020:Wood science-related
Except Principal Investigator
Plant nutrition/Soil science
Keywords
Principal Investigator
味の見える化 / 味の数値評価 / 優良育種素材 / 美味しいきのこ生産 / 味分析 / 味認識装置 / ナメコ
Except Principal Investigator
蛍光X線分析 / 分析電顕(EF-TEM) / 温水処理 … More / 白紋羽病 / PCR-DGGE / 菌糸圏微生物 / 微細構造 / 同位体顕微鏡 / 物質輸送 / 菌根共生 Less
  • Research Projects

    (2 results)
  • Research Products

    (20 results)
  • Co-Researchers

    (7 People)
  •  Smart visualization for the detailed taste of the Japanese edible mushroom, Pholiota nameko, by taste analysis using a taste recognition device.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      Masuno Kazuhiko
    • Project Period (FY)
      2021 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 40020:Wood science-related
    • Research Institution
      Nagano Prefectural Forestry Research Center
  •  Visualization of element transfer and biological interaction in mycorrhizosphere ecosystem

    • Principal Investigator
      KUGA YUKARI
    • Project Period (FY)
      2010 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Plant nutrition/Soil science
    • Research Institution
      Hiroshima University

All 2024 2023 2022 2021

All Presentation Book

  • [Book] JATAFFジャーナル12巻7号2024

    • Author(s)
      増野和彦
    • Total Pages
      5
    • Publisher
      公益社団法人 農林水産・食品産業技術振興協会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Book] 令和6年度長野県林業総合センター業務報告2024

    • Author(s)
      増野和彦、古川 仁
    • Total Pages
      2
    • Publisher
      長野県林業総合センター
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Book] 青果物のおいしさの科学2024

    • Author(s)
      増野和彦
    • Total Pages
      5
    • Publisher
      株式会社エヌ・ティー・エス
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Book] 森のきのこを食卓へ2024

    • Author(s)
      増野和彦
    • Total Pages
      200
    • Publisher
      築地書館
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Book] 技術情報No.168 ナメコの味の見える化2023

    • Author(s)
      増野和彦
    • Total Pages
      2
    • Publisher
      長野県林業総合センター
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Book] 公立林業試験研究機関研究成果集No.20 「ナメコの味の見える化」による優良育種素材の選抜2023

    • Author(s)
      増野和彦、古川 仁、城石雅弘、中村美晴
    • Total Pages
      2
    • Publisher
      森林総合研究所
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Book] 技術情報No.169 ナメコの味の見える化(Ⅱ)2023

    • Author(s)
      増野和彦
    • Total Pages
      2
    • Publisher
      長野県林業総合センター
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Book] 信州のそ菜11月号(ナメコの味の見える化)2022

    • Author(s)
      増野和彦
    • Total Pages
      2
    • Publisher
      JA全農長野
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Book] きのこの生物活性と応用展開(第5章 ナメコ)2021

    • Author(s)
      増野和彦
    • Total Pages
      8
    • Publisher
      シーエムシー出版
    • ISBN
      9784781316222
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Presentation] Smart visualization for the detailed taste of the edible mushroom, Pholiota nameko, -the effects of the treatments for harvested fruit bodies-2024

    • Author(s)
      Kazuhiko Masuno, Hitoshi Furukawa, Masahiro Shiroishi, Miharu Nakamura, Yasumasa Miyazaki, Masaya Nakamura
    • Organizer
      ASM(The Australian Society for Microbiology) National Meeting 2024
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Presentation] 「美味しさ」に着目したナメコ栽培技術の開発(11)―長野県近隣地域から収集した菌株の味分析(2)―2024

    • Author(s)
      増野和彦、城石雅弘、中村美晴、古川 仁
    • Organizer
      第74回日本木材学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Presentation] Smart visualization for the detailed taste of the edible mushroom, Pholiota nameko2023

    • Author(s)
      Kazuhiko Masuno, Hitoshi Furukawa, Masahiro Shiroishi, Miharu Nakamura, Yasumasa Miyazaki, Masaya Nakamura
    • Organizer
      ASM(The Australian Society for Microbiology) National Meeting 2023
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Presentation] ナメコの味の見える化2023

    • Author(s)
      増野和彦
    • Organizer
      岐阜県森林研究所研究成果発表会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Presentation] 「美味しさ」に着目したナメコ栽培技術の開発(9)―子実体の処理による影響―2023

    • Author(s)
      増野和彦、城石雅弘、中村美晴、古川 仁
    • Organizer
      第73回日本木材学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Presentation] きのこに関する最近の研究成果とその他の話題2023

    • Author(s)
      増野和彦
    • Organizer
      令和5年度きのこ衛生指導員研修会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Presentation] 「美味しさ」に着目したナメコ栽培技術の開発(10) -長野県近隣地域から収集した菌株の味分析 -2023

    • Author(s)
      増野和彦、城石雅弘、中村美晴、古川 仁
    • Organizer
      第26日本きのこ学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Presentation] 森のきのこを食卓へ -ナメコの味の見える化-2023

    • Author(s)
      増野和彦
    • Organizer
      令和5年度日本きのこマイスター認定講座講師会講演会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Presentation] 「美味しさ」に着目したナメコ栽培技術の開発(6)-水洗いの影響-2022

    • Author(s)
      増野和彦、城石雅弘、中村美晴、古川 仁
    • Organizer
      第24回日本きのこ学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Presentation] 「美味しさ」に着目したナメコ栽培技術の開発(8)-野生株子実体の味分析-2022

    • Author(s)
      増野和彦、城石雅弘、中村美晴、古川 仁
    • Organizer
      第25回日本きのこ学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • [Presentation] 「美味しさ」に着目したナメコ栽培技術の開発(7)-野生株の栽培と味分析-2022

    • Author(s)
      増野和彦、城石雅弘、中村美晴、古川 仁
    • Organizer
      第72回日本木材学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05721
  • 1.  KUGA YUKARI (30232747)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  WASAKI Jun (00374728)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  SAITO Masanori (40355079)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  YURIMOTO Hisayoshi (80191485)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  HAYAKAWA Shinjiro (80222222)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  NAKAMURA Hitoshi (80360444)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  YAMANAKA Takashi (00343799)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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