• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

Minari Yoshimi  三成 由美

ORCIDConnect your ORCID iD *help
… Alternative Names

MINARI Yoshimi  三成 由美

Less
Researcher Number 60239324
Other IDs
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2021 – 2022: 中村学園大学, 栄養科学部, 特任教員(教授)
2014 – 2020: 中村学園大学, 栄養科学部, 教授
2010 – 2012: 中村学園大学, 栄養科学部, 教授
2007 – 2008: Nakamura Gakuen College, 栄養科学部, 教授
2004 – 2005: 中村学園大学, 栄養科学部, 教授 … More
2003: 中村学園大学, 栄養科学部栄養科学科, 教授
2002 – 2003: 中村学園大学, 栄養科学部・栄養科学科, 教授
2001: 中村学園大学, 短期大学部, 教授
2000: 中村学園大学短期大学部, 教授
1999: Professor, Division of Food and Nutrition, Nakamura Gakuen University, 食物栄養科, 教授
1998: 中村学園大学短期大学部, 食物栄養科, 助教授
1997: 中村学園短期大学, 食物栄養科, 助教授
1994 – 1995: 中村学園短期大学, 家政科, 講師 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
家政学 / Eating habits / Eating habits, studies on eating habits / 食生活
Except Principal Investigator
Public health/Health science / Public health/Health science
Keywords
Principal Investigator
中医学 / 評価 / 日本型薬膳 / Insulin-like growth factor I / QOL / 腸内細菌叢 / 栄養素摂取 / 排便習慣 / 生活習慣 / 体質 … More / 食育 / 排便 / 食教育 / 児童 / 沖縄県 / 福岡県 / 食育指導書 / 中学生 / nutrition education program / environment / proceed model / precede / defecation habit / fish and shellfish / school lunch / dietary education / children / 環境 / 魚介類 / 調理 / 食習慣 / 小学校栄養職員 / 学校給食 / 食事 / プリシード・プロシードモデル / Dietetic Chinese drugs / Intervention Study / Survey of food life / Traditional Chinese medicine / Osteoporosis / Chinese medicated diets / Local inhabitants / 家庭料理 / ヘルシーメニュー / カルシウム / 食療中薬 / 介入研究 / 食生活調査 / 骨粗鬆症 / 薬膳 / 地域住民 / evaluation / helper education / feeding service / Old pople / 健康教育 / ホームヘルパー / 高齢者 / ヘルパー教育 / 給食サービス / 在宅要介護高齢者 / 体質診断 / 食生活 / 中国 / 日本 / 評価方法 / 保育所幼児 / 体質診断調査 / 中医学理論 / 腸内環境改善 / メニュー開発 / 腸内細菌改善 / 乳幼児 / みそ / 発酵食品 / 便通改善 / カレンダー / 食育プログラム / 便通 / IT教材 … More
Except Principal Investigator
性差 / 総コレステロール / 喫煙 / 生活習慣 / ランダム化試験 / 疫学研究 / リスク / 生活習慣病 / 動脈硬化 / 高感度CRP / アルブミン / 高齢者 / 介入研究 / パパイン / プロテアーゼ Less
  • Research Projects

    (9 results)
  • Research Products

    (161 results)
  • Co-Researchers

    (21 People)
  •  Relationship between the living habits and the bowel habits, the individual constitution and intestinal microbiota of junior high school students in Fukuoka and Okinawa prefectures.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      Minari Yoshimi
    • Project Period (FY)
      2017 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Nakamura Gakuen College
  •  Relationship between the intestinal microbiota and the living habits, the bowel habits and the individual constitution of infants at the rural nursery center in Fukuoka and ChinaPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Minari Yoshimi
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Nakamura Gakuen College
  •  Development and evaluation of Japanese medicated food to improvethe intestinal environment of infantsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MINARI Yoshimi
    • Project Period (FY)
      2010 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Nakamura Gakuen College
  •  Food education for children to improved intestinal condition using IT instruments programmed Japanese traditional dieteticsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MINARI Yoshimi
    • Project Period (FY)
      2007 – 2008
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Nakamura Gakuen College
  •  抗炎症、抗酸化機能を有する食品の動脈硬化抑制に関するランダム化比較試験

    • Principal Investigator
      徳井 教孝
    • Project Period (FY)
      2004 – 2005
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      Public health/Health science
    • Research Institution
      University of Occupational and Environmental Health, Japan
  •  Development and evaluation of an environment-conscious dietary education program of fish in childrenPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MINARI Yoshimi
    • Project Period (FY)
      2002 – 2003
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Nakamura Gakuen University
  •  高齢者における植物性タンパク質分解酵素摂取と血清アルブミン値増加に関する介入研究

    • Principal Investigator
      TOKUI Noritaka
    • Project Period (FY)
      2000 – 2001
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      Public health/Health science
    • Research Institution
      University of Occupational and Environmental Health, Japan
  •  Effect of Chinese medicated diets on serum level of insulin-like growth factor I related to the development of osteoporosisPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MINARI Yoshimi
    • Project Period (FY)
      1997 – 1999
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Nakamura Gakuen University
  •  Evaluation of Feeding Service System for Care-Requiring Home Old People and of Helper EducationPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MINARI Yoshimi
    • Project Period (FY)
      1994 – 1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      NAKAMURA GAKUEN JUNIOR COLLEGE

All 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 Other

All Journal Article Presentation Book

  • [Book] 福岡県教育職員免許法認定講習 20182018

    • Author(s)
      三成由美、田中昌子、徳井教孝、筒井恵子、萩尾久美子、入来寛、御手洗早也伽
    • Total Pages
      186
    • Publisher
      株式会社はぴりの
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Book] 福岡県教育職員免許法認定講習 20182018

    • Author(s)
      三成由美、徳井教孝、萩尾久美子、田中昌子、筒井恵子、熊谷奈々、入来寛、御手洗早也伽
    • Total Pages
      104
    • Publisher
      株式会社はぴりの
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Book] 平成30年度学校栄養教育論Ⅰ2018

    • Author(s)
      三成由美、田中昌子、徳井教孝、筒井恵子、萩尾久美子、入来寛、御手洗早也伽
    • Total Pages
      186
    • Publisher
      株式会社はぴりの
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Book] 平成30年度学校栄養教育論Ⅱ2018

    • Author(s)
      三成由美、徳井教孝、萩尾久美子、田中昌子、筒井恵子、熊谷奈々、入来寛、御手洗早也伽
    • Total Pages
      104
    • Publisher
      株式会社はぴりの
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Book] 平成29年度学校栄養教育論Ⅱ2017

    • Author(s)
      三成由美、田中昌子、大和孝子、萩尾久美子、徳井教孝
    • Total Pages
      104
    • Publisher
      わいわい企画
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Book] 平成29年度学校栄養教育論Ⅰ2017

    • Author(s)
      三成由美、田中昌子、徳井教孝
    • Total Pages
      186
    • Publisher
      わいわい企画
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Book] 改訂ライフステージ別栄養管理・実習2017

    • Author(s)
      吉岡慶子、三成由美、徳井教孝
    • Total Pages
      237
    • Publisher
      建帛社
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Book] 調理学2016

    • Author(s)
      飯島久美子、市川朝子、今井悦子、江原絢子、奥田弘枝、貝沼やす子、香西みどり、長尾慶子、畑江敬子、藤井恵子、松本美鈴、三成由美、吉岡慶子、米田千恵
    • Total Pages
      171
    • Publisher
      東京化学同人
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Book] 学校栄養教育論Ⅱ2016

    • Author(s)
      三成由美、田中昌子、大和孝子、萩尾久美子、徳井教孝
    • Total Pages
      104
    • Publisher
      わいわい企画
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Book] 学校栄養教育論Ⅰ2016

    • Author(s)
      三成由美、徳井教孝、田中昌子
    • Total Pages
      185
    • Publisher
      わいわい企画
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Book] ライフステージ別栄養管理・実習〔第2版〕2016

    • Author(s)
      吉岡慶子、三成由美、徳井教孝
    • Total Pages
      227
    • Publisher
      建帛社
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Book] 学校栄養教育論Ⅰ2015

    • Author(s)
      三成由美、田中昌子、大和孝子、萩尾久美子、徳井教孝
    • Total Pages
      186
    • Publisher
      わいわい企画
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Book] 学校栄養教育論Ⅰ2014

    • Author(s)
      三成由美、徳井教孝、萩尾久美子、田中昌子、大和孝子、大仁田あずさ
    • Total Pages
      186
    • Publisher
      わいわい企画
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Book] ライフステージ別栄養管理・実習2013

    • Author(s)
      吉岡慶子、三成由美、徳井教孝
    • Total Pages
      227
    • Publisher
      建帛者
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Book] ライフステージ別栄養管理・実習2013

    • Author(s)
      吉岡慶子,三成由美,徳井教孝
    • Total Pages
      227
    • Publisher
      建帛社
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Book] 家庭で味わう郷土食レシピ2012

    • Author(s)
      三成由美,徳井教孝
    • Total Pages
      60
    • Publisher
      上毛町教育委員会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Book] これからの応用栄養学演習・実習-栄養ケアプランと食事設計・供食2012

    • Author(s)
      渡邉早苗,宮崎由子,吉野陽子,三成由美
    • Publisher
      朝倉書店
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Book] これからの応用栄養学演習・実習-栄養ケアプランと食事設計・供食-2012

    • Author(s)
      渡邉早苗 、宮崎由子、吉野陽子、三成由美
    • Total Pages
      120
    • Publisher
      朝倉書店
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Book] 家庭で味わう 郷土食レシピVo,22012

    • Author(s)
      三成由美、宮原葉子、大仁田あずさ、徳井教孝など
    • Total Pages
      60
    • Publisher
      上毛町
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Book] 調理学(第2版)スタンダード栄養・食物シリーズ62011

    • Author(s)
      畑江敬子,香西みどり,三成由美
    • Publisher
      東京化学同人
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Book] 食物繊維-基礎と応用-2008

    • Author(s)
      青江誠一郎、池上幸江、印南敏、徳井教孝、三成由美
    • Publisher
      第一出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500705
  • [Book] 食物繊維基礎と応用2008

    • Author(s)
      三成由美
    • Total Pages
      282
    • Publisher
      第一出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500705
  • [Journal Article] Nurtritional approach strategies for dementia prevention2023

    • Author(s)
      Noritaka Tokui, Hiro Iriki, Sayaka Mitarai, Nana Kumagai, Yoshimi Minari
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 15 Pages: 15-22

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Journal Article] 福岡県上毛町の郷土食・行事食・儀礼食の伝承に関する実態調査2023

    • Author(s)
      能口健太、三成由美、熊谷奈々、御手洗早也伽、新原千央、竹田百合子、入来寛、森田哲朗、徳井敎孝
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 15 Pages: 33-43

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Journal Article] 福岡県上毛町の郷土食・行事食・儀礼食の伝承に関する実態調査2023

    • Author(s)
      入来寛、三成由美、熊谷奈々、大仁田あずさ、御手洗早也伽、向坂幸雄、寺師美里、岡崎浩、徳井敎孝
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 15 Pages: 23-32

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Journal Article] What is a plant-based diett?2022

    • Author(s)
      Noritaka Tokui, Hiro Iriki, Nana Kumagai, Sayaka Mitarai, Takeshi Nakamura, Tetsurou Morita, Yoshimi Minari
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 14 Pages: 7-14

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Journal Article] 中国における保育所幼児の栄養摂取状況と生活習慣が腸内細菌叢に及ぼす影響2021

    • Author(s)
      邱奕慧, 三成由美, 向坂幸雄, 入来寛, 熊谷奈々, 御手洗早也伽, 徳井教孝
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 13 Pages: 21-33

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Journal Article] 調理実習科目におけるweb授業形態の組み合わせと効果-COVID19感染拡大への対応と展望-2021

    • Author(s)
      向坂幸雄, 熊谷奈々, 入来寛, 宮原葉子,御手洗早也伽, 能口健太, 下川愛子, 新原千央, 徳井教孝, 三成由美
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 13 Pages: 35-40

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Journal Article] Factors for using recipe booklets with high dietary fiber content among the general population2021

    • Author(s)
      Noritaka Tokui, Hiro Iriki, Yoko Miyahara, Yoshimi Minari
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 13 Pages: 15-20

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Journal Article] 保育所幼児と保護者における栄養摂取状況と生活習慣の関連2021

    • Author(s)
      御手洗 早也伽,三成 由美,香田 夏生,矢野 亮子, 大仁田 あずさ,入来 寛,新原 千央,徳井 敎孝
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 14 Pages: 15-24

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Journal Article] 沖縄県離島の高校生のための食事指導書の開発2021

    • Author(s)
      新原千央,三成由美,熊谷奈々,御手洗早也伽,中石愛里奈,船橋彩,須摩美咲樹,中島実里,古堅守,徳井教孝
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 14 Pages: 25-36

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Journal Article] 20歳代女性におけるDietary Approach to Stop Hypertension(DASH)食を基本とした体質別日本型薬膳メニューの開発2019

    • Author(s)
      御手洗早也伽、熊谷奈々、磯田愛心、石島玲華、賀來倫子、三成由美、徳井教孝
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 11

    • NAID

      120006766201

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Journal Article] Relationship between taste and CO2 emissions in rice and soup cooking methods with different heating profile2019

    • Author(s)
      Minari Y, Mitarai S, Yamamoto K, Shimakawa N, Hayashi H, Tokui N
    • Journal Title

      EATOLOGY STUDY NO.3 SDGs AND FOOD PROBLEMS

      Volume: 3 Pages: 144-168

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Journal Article] 在宅高齢者の健康モデル食としての日本型薬膳メニューの開発2019

    • Author(s)
      入来寛, 野上早紀, 川端美穂, 藤原歩美, 寺師美里, 向坂幸雄, 三成由美, 徳井教孝
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 11

    • NAID

      130007479354

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Journal Article] 保・小・中家庭における伝統的食文化に対する意識調査から考える領域「環境」での食育指導2019

    • Author(s)
      向坂幸雄, 入来寛, 徳井教孝, 三成由美
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 11

    • NAID

      120006766202

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Journal Article] 食物繊維口含有米と健康寿命延伸2018

    • Author(s)
      徳井教孝、向坂幸雄、入来寛、御手洗早也伽、熊谷奈々、三成由美
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 10 Pages: 5-11

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Journal Article] 加熱特性の異なる米飯調理方法の嗜好性とCO2排出量の関係2018

    • Author(s)
      御手洗早也伽、三成由美、入来寛、山本克也、嶋川成浩、林秀之、徳井教孝
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 10 Pages: 35-40

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Journal Article] 保育所乳幼児の家庭における食料在庫状況調査2018

    • Author(s)
      入来寛、三成由美、御手洗早也伽、徳井教孝
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 10 Pages: 13-21

    • NAID

      120006545513

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Journal Article] 成人期女性における日本型薬膳メニュー開発と評価2018

    • Author(s)
      熊谷奈々、三成由美、入来寛、御手洗早也伽、徳井教孝
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 10 Pages: 23-33

    • NAID

      120006545514

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Journal Article] 加熱特性の異なる玄米調理方法の嗜好性とCO2排出量の関係2017

    • Author(s)
      御手洗早也伽、三成由美、入来寛、山本克也、嶋川成浩、林秀之、徳井教孝
    • Journal Title

      日本食生活研究誌

      Volume: 37 Pages: 1-7

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Journal Article] 災害時における管理栄養士のためのメニュー開発とそのツールの作成2017

    • Author(s)
      入来寛、御手洗早也伽、熊谷奈々、岩下智佳、池田菜津子、山本萌、山本克也、林秀之、嶋川成浩、宮原葉子、向坂幸雄、三成由美、徳井教孝
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 9 Pages: 31-53

    • NAID

      120006369905

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Journal Article] 保育所幼児の栄養摂取状況と腸内細菌叢との関連2017

    • Author(s)
      入来寛, 御手洗早也伽, 矢野亮子, 澤村真奈美, 高城さやか, 田中小夏, 壇いづみ, 三成由美, 徳井教孝
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 9 Pages: 21-29

    • NAID

      120006369904

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Journal Article] 薬膳と腸内細菌叢2017

    • Author(s)
      徳井教孝、三成由美
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 9 Pages: 7-11

    • NAID

      120006369902

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Journal Article] 加熱調理機器がチキンスープの食味と呈味成分に及ぼす影響2016

    • Author(s)
      三成由美、楊萍、木村秀樹、嶋川成浩、黒田恵理子、徳井教孝
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 49 Pages: 154-160

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Journal Article] 福岡県農村地の保育所幼児における生活習慣,排便習慣および体質と腸内細菌叢2016

    • Author(s)
      宮原 葉子、三成 由美、萩尾 久美子、山本 亜衣、三堂 徳孝、朱 根勝、徳井 教孝
    • Journal Title

      日本食生活学会誌

      Volume: 27 Pages: 109-118

    • NAID

      130005277199

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Journal Article] 小学校現場における食育推進の実態調査2015

    • Author(s)
      萩尾久美子、熊谷奈々、三成由美
    • Journal Title

      薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 8 Pages: 67-72

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Journal Article] Thebcomparion of Singapore with Japan in Terms of nutrition and health status2015

    • Author(s)
      徳井教孝、三成由美
    • Journal Title

      薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 8 Pages: 11-21

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Journal Article] 長期食生活調査における食事パターンの構造とその栄養素等摂取状況2015

    • Author(s)
      三成由美、濱田綾子、北原詩子、入来寛、御手洗早也伽、大仁田あずさ、宮原葉子、徳井教孝
    • Journal Title

      薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 8 Pages: 43-66

    • NAID

      120005850725

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Journal Article] 沖縄離島における保育所乳幼児の生活習慣状況2015

    • Author(s)
      大仁田あずさ、松崎景子、三成由美、古堅守、入来寛、御手洗早也伽、徳井教孝
    • Journal Title

      薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 8 Pages: 33-41

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Journal Article] 沖縄県離島の保育所乳幼児の授乳法と腸内細菌叢の関連2014

    • Author(s)
      三成由美、大仁田あずさ、松崎景子、古堅守、印南敏、徳井教孝
    • Journal Title

      栄養学雑誌

      Volume: 72 Pages: 302-310

    • NAID

      130004735330

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Journal Article] 加熱方法が薬膳チキンスープの食味と呈味成分に及ぼす影響2014

    • Author(s)
      楊萍、嶋川成浩、木村秀樹、三成由美、徳井教孝
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 7 Pages: 35-45

    • NAID

      120005724421

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Journal Article] 腸内細菌叢クラスターと中医体質に関するパイロット調査2014

    • Author(s)
      徳井教孝、三成由美
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 7 Pages: 29-33

    • NAID

      120005724420

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Journal Article] 韓国宮廷料理と薬膳2013

    • Author(s)
      三成由美
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: Vol.46、No.2 Pages: 139-141

    • NAID

      110009604211

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Journal Article] 女子大学生の自尊感情と食行動の自己効力感が摂食行動に及ぼす効果2012

    • Author(s)
      大仁田あずさ、三成由美、崔光善
    • Journal Title

      中村学園大学・中村学園大学短期大学部研究紀要

      Volume: 第44号 Pages: 1-8

    • NAID

      120005724061

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Journal Article] 便秘の定義と便秘体質2012

    • Author(s)
      三成由美
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所 研究紀要

      Volume: 5 Pages: 49-54

    • NAID

      120005724214

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Journal Article] 女子大学生の自尊感情と食行動の自己効力感が摂取行動に及ぼす効果2012

    • Author(s)
      大仁田あずさ、三成由美、崔光善
    • Journal Title

      中村学園大学・中村学園大学短期大学部研究紀要

      Volume: 44 Pages: 1-8

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Journal Article] 便秘の定義と便秘体質2012

    • Author(s)
      徳井教孝、三成由美
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 第5号 Pages: 49-54

    • NAID

      120005724214

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Journal Article] Classification of the foodstuff of Chinese medical diet withbeauty effect based on Traditional Chinese Medicine2012

    • Author(s)
      Shanying CHEN,Azusa OHNITA,Noritaka TokuI,Yoshimi MINARI
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究 紀要

      Volume: 第5号 Pages: 29-48

    • NAID

      130007017372

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Journal Article] 蜂蜜添え黒胡麻おからパンンが若年女性の排便状態に及ぼす影響2011

    • Author(s)
      三成由美、大仁田あずさ、宮原葉子、徳井教孝、印南敏
    • Journal Title

      栄養学雑誌

      Volume: Vol.69、No.5 Pages: 241-252

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Journal Article] 中医学理論に基づく子供の体質分類と薬膳食材の整理2011

    • Author(s)
      呉一中、朱根勝、三成由美、徳井教孝
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 第4号 Pages: 41-60

    • NAID

      120005724225

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Journal Article] 高校生の食教育プログラム開発のための食事と栄養に関する疫学調査2011

    • Author(s)
      筒井佐和子、三成由美、徳井教孝
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 第4号 Pages: 61-70

    • NAID

      120005724234

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Journal Article] 美容と薬膳2011

    • Author(s)
      徳井教孝、三成由美
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 第4号 Pages: 35-39

    • NAID

      120005724217

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Journal Article] 福岡県児童における食育推進のための魚介類摂取の意識・嗜好の地域差2010

    • Author(s)
      大仁田あずさ、三成由美、徳井教孝、内山文昭
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 3 Pages: 51-60

    • NAID

      120005724258

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Journal Article] 腸内環境からみた子どもの食と健康2010

    • Author(s)
      徳井教孝、三成由美
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 第3号 Pages: 47-50

    • NAID

      120005724257

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Journal Article] The masticatory score and the occlusal force based on the textural properties of food for infants2010

    • Author(s)
      吉岡慶子、三成由,美時藤亜衣、米田妙子
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研 究所研究紀要

      Volume: 第3号 Pages: 39-45

    • NAID

      120005724256

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Journal Article] The masticatory score and the occlusal force based on the textural properties of food for infants2010

    • Author(s)
      吉岡慶子、三成由美、時藤亜衣、米田妙子
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要

      Volume: 3 Pages: 39-45

    • NAID

      120005724256

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Journal Article] 保育所幼児における日本型薬膳摂取の排便習慣に及ぼす影響2009

    • Author(s)
      三成由美
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要第2号 2

      Pages: 1-11

    • NAID

      120005724263

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500705
  • [Journal Article] 保育所幼児における日本型薬膳摂取の排便習慣に及ぼす影響2009

    • Author(s)
      三成由美、山村のり子、大仁田あずさ、満屋香織、江口明菜、酒見康廣、徳井教孝
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要 第2号

      Pages: 1-11

    • NAID

      120005724263

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500705
  • [Journal Article] 児童を対象にした日本型薬膳食育プログラムの開発と評価2008

    • Author(s)
      三成由美、大仁田あずさ、酒見康廣、内山文昭、徳井教孝
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要 第1号

      Pages: 47-58

    • NAID

      120005724269

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500705
  • [Journal Article] 児童を対象にした日本型薬膳食育プログラムの開発と評価2008

    • Author(s)
      三成由美
    • Journal Title

      中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要第1号 1

      Pages: 47-58

    • NAID

      120005724269

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500705
  • [Presentation] 女子大学生におけるSDGs(Sustainable Development Goals 持続可能な開発目標)やPlant-Based Food(植物由来食品)に関する意識と実態についての調査2022

    • Author(s)
      能口健太、御手洗 早也伽、新原 千央、竹田 百合子、入来 寛、熊谷 奈々、三成 由美、徳井 敎孝
    • Organizer
      第65回食生活学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 米粉パンの製法の違いが食味や携帯に及ぼす影響2022

    • Author(s)
      熊谷奈々、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      第65回食生活学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 福岡県の家庭料理 地域の特徴 -農業、漁業との関わり―2022

    • Author(s)
      八尋美希,山本亜衣,秋永優子,楠瀬千春,松隈美紀,入来寛,御手洗早也伽,仁後亮介,熊谷奈々,吉岡慶子,猪田和代,三成由美
    • Organizer
      日本調理科学会2022年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 福岡県の家庭料理 行事食 SDGsにつながる地域の正月料理とお盆の料理2021

    • Author(s)
      松隈美紀、入来寛、御手洗早也伽、仁後亮介、熊谷奈々、吉岡慶子、山本亜衣、猪田和代、秋永優子、楠瀬千春、八尋美希、三成由美
    • Organizer
      日本調理科学会2021年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 植物性食品を使った日本型薬膳の新しい食の開発とその評価2021

    • Author(s)
      山本晴子、三成由美、入来寛、熊谷奈々、御手洗早也伽、中村毅、森田哲朗、徳井教孝
    • Organizer
      第68回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 調理実習におけるCOVID-19感染防止を考慮した授業方法の構築と評価2021

    • Author(s)
      熊谷奈々、三成由美、宮原葉子、入来寛、御手洗早也伽、能口健太、下川愛子、新原千央、向坂幸雄、徳井敎孝
    • Organizer
      日本調理科学会2021年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] F市内の女子中学生・高校生における食育指導書の作成2021

    • Author(s)
      入来寛、三成由美、熊谷奈々、御手洗早也伽、萩尾久美子、大仁田あずさ、向坂幸雄、徳井教孝
    • Organizer
      第68回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] PDCAサイクルを構成する沖縄県離島中学生のための食事指導書の作成2020

    • Author(s)
      熊谷奈々、三成由美、新原千央、入来寛、大仁田あずさ、徳井敎孝
    • Organizer
      第67回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 福岡市内の中学・高校の女子学生における栄養と生活習慣調査(2)ー生活習慣と排便習慣、1週間の排便記録調査の実態ー2020

    • Author(s)
      宮原葉子、向坂幸雄、御手洗早也伽、萩尾久美子、平林千聖、堀江美桜、大仁田あずさ、三成由美、徳井教孝.
    • Organizer
      日本食生活学会第61回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 在宅高齢者のためのコンビニ食品を使った時短メニュー開発の試み2020

    • Author(s)
      入来寛、三成由美、児玉美夏、熊谷奈々、山本克也、嶋川成浩、林秀之、徳井教孝
    • Organizer
      第67回日本栄養改善学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 福岡市内の中学・高校の女子生徒における栄養・生活習慣調査(1)~食生活調査と栄養摂取状況の実態~2020

    • Author(s)
      御手洗早也伽、萩尾久美子、江浦了香、三好佳奈、井出口陽、宮原葉子、向坂幸雄、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本食生活学会第61回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] コロナ禍における調理実習へのweb授業の導入と評価2020

    • Author(s)
      向坂幸雄、宮原葉子、御手洗早也伽、入来寛、熊谷奈々、徳井教孝、三成由美
    • Organizer
      日本食生活学会第61回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 通所リハビリテーション施設に通う高齢者の生活習慣と排便習慣と腸内細菌叢に関する断面調査2019

    • Author(s)
      入来 寛, 寺師 美里, 山本 克也, 嶋川 成浩, 林 秀之, 三成 由美, 徳井 教孝
    • Organizer
      第66回栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 福岡県農村地域と沖縄県離島の児童・生徒における生活習慣と腸内細菌叢に関する疫学調査2019

    • Author(s)
      熊谷 奈々, 山本 彩織, 御手洗 早也伽, 宮原 葉子, 三成 由美, 徳井 教孝
    • Organizer
      第66回栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 福岡県の家庭料理 ―地域の旬の食材を活かした副菜-2019

    • Author(s)
      宮原 葉子, 三成 由美, 松隈 美紀, 吉岡 慶子, 猪田 和代, 山本 亜衣, 秋永 優子, 楠瀬 千春, 八尋 美希, 熊谷 奈々, 入来 寛, 御手洗 早也伽, 仁後 亮介
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 福岡県農村地域と沖縄県離島の児童・生徒における食生活習慣と食品摂取と腸内細菌叢に関する疫学調査2019

    • Author(s)
      山本 彩織, 御手洗 早也伽, 熊谷 奈々, 向坂 幸雄, 宮原 葉子, 三成 由美, 徳井 教孝
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 通所リハビリテーション施設に通う高齢者の食習慣と腸内細菌叢に関する断面調査2019

    • Author(s)
      寺師 美里, 入来 寛, 大仁田 あずさ, 山本 克也, 嶋川 成浩, 林 秀之,三成 由美, 徳井 教孝
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 福岡県農村地域と沖縄県離島の児童・生徒における栄養摂取状況と腸内細菌叢に関する疫学調査2019

    • Author(s)
      御手洗 早也伽, 山本 彩織, 熊谷 奈々, 宮原 葉子, 三成 由美, 徳井 教孝
    • Organizer
      第66回栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 福岡と上海における保育所幼児の食生活の比較2018

    • Author(s)
      大仁田あずさ、宮原葉子、御手洗早也伽、入来寛、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本調理科学会九州支部学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] Healthy menu development based on traditional Chinese medicine for young adults for “the 100 year life2018

    • Author(s)
      Hiro Iriki、Yoshimi Minari、Sayaka Mitarai、Nana Kumagai、 Noritaka Tokui
    • Organizer
      The 7th Asian Congress of Dietetics
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] The comparison of nutritional intake and gut flora2018

    • Author(s)
      Sayaka Mitarai、Yoshimi Minari、Hiro Iriki、Yukio Sakisaka、Natuki Kouda、Noritaka Tokui
    • Organizer
      The 7th Asian Congress of Dietetics
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 保育所保護者の食生活習慣・栄養摂取状況と排便習慣との関連2018

    • Author(s)
      御手洗早也伽、宮原葉子、入来寛、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 日本の保育所幼児と保護者における栄養・生活習慣と腸内細菌叢との関連2018

    • Author(s)
      香田夏生、御手洗早也伽、入来寛、熊谷奈々、向坂幸雄、山本克也、林秀之、嶋川成浩、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本食生活学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] EFFECT OF FUNCTIONAL RICE INTAKE ON BIFIDOBACTERIUM OF THE HUMAN GUT:A RANDOMIZED CONTROLLED TRIAL2018

    • Author(s)
      N Tokui、H Iriki、S Mitarai、N Kumagai、Y Minari
    • Organizer
      The 7th Asian Congress of Dietetics
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 在宅高齢者の健康モデル食としての日本型薬膳メニューの開発2018

    • Author(s)
      入来寛、寺師美里、御手洗早也伽、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] The relationship in infants at a nursery center between dietary intake and gut microbiota in Japan2018

    • Author(s)
      Saori Yamamoto、Yoshimi Minari、Sayaka Mitarai、Noritaka Tokui
    • Organizer
      The 7th Asian Congress of Dietetics
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 保育所保護者の生活習慣・栄養摂取状況と腸内細菌叢との関連2018

    • Author(s)
      宮原葉子、御手洗早也伽、入来寛、熊谷奈々、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] The comparison of nutrition intake by nursery infants between Japan and China2018

    • Author(s)
      Yoshimi Minari、Sayaka Mitarai、Nana Kumagai、Hiro Iriki、Noritaka Tokui
    • Organizer
      The 7th Asian Congress of Dietetics
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] COMPOSITION RATIO OF GENUS BIFIDOBACTERIUM IN THE GUT MICROBIOTA OF KINDERGARTEN CHILDREN IN CHINA2018

    • Author(s)
      Yukio Sakisaka、Y Minari、S Mitarai、H Iriki、N Kumagai、X Wang、C Chen、 N Tokui
    • Organizer
      The 7th Asian Congress of Dietetics
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] Healthy menu development for the elderly incorporating Chinese medicated diets for “the 100-year life”2018

    • Author(s)
      Misato Terashi、Yoshimi Minari、Hiro Iriki
    • Organizer
      The 7th Asian Congress of Dietetics
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 保育所幼児の栄養摂取状況と排便習慣と腸内細菌叢との関連2017

    • Author(s)
      三成由美、矢野亮子、入来寛、御手洗早也伽、徳井教孝
    • Organizer
      日本病態栄養学会
    • Place of Presentation
      京都
    • Year and Date
      2017-01-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 保育所幼児の栄養摂取実態と腸内細菌叢2017

    • Author(s)
      山本彩織、入来 寛、向坂幸雄、御手洗早也伽、矢野亮子、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      第64回日本栄養改善学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 高齢入院患者の栄養状態と腸内細菌叢との関連2017

    • Author(s)
      入来寛、三成由美、高橋治城、徳井教孝
    • Organizer
      日本病態栄養学会
    • Place of Presentation
      京都
    • Year and Date
      2017-01-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 管理栄養士のための災害時メニュー開発とそのツールの作成2017

    • Author(s)
      入来寛、御手洗早也伽、熊谷奈々、山本克也、林秀之、嶋川成浩、宮原葉子、向坂幸雄、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      第64回日本栄養改善学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 妊娠中の低栄養が出生後の児の栄養補給系(小腸)に及ぼす影響に関する三次元的解析2017

    • Author(s)
      熊谷奈々、三成由美、藤田守
    • Organizer
      第64回日本栄養改善学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 災害時におけるメニュー提供のための食材ツールとそのメニュー開発2017

    • Author(s)
      御手洗早也伽、入来寛、熊谷奈々、川島年生、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本調理科学会九州支部学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] 中国における幼児の栄養調査2017

    • Author(s)
      徳井教孝、三成由美、熊谷奈々、入来寛、御手洗早也伽
    • Organizer
      日本病態栄養学会
    • Place of Presentation
      京都
    • Year and Date
      2017-01-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 保育所保護者の食生活習慣、排便習慣と腸内細菌叢との関連2017

    • Author(s)
      入来寛、御手洗早也伽、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本調理科学会九州支部学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00947
  • [Presentation] MEDICATED DIETS DEVELOPED FROM A STANDPOINT OF TRADITIONAL CHINESE MEDICINE2016

    • Author(s)
      Yoshimi Minari、Hiro Iriki、Sayaka Mitarai、Aya Nishino、Noritaka Tokui
    • Organizer
      17th International Congress of Dietetics
    • Place of Presentation
      GRANADA
    • Year and Date
      2016-09-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 福岡県K町中学生の食習慣や排便習慣改善のための食育指導書の作成とその評価2016

    • Author(s)
      入来寛、御手洗早也伽、大仁田あずさ、熊谷奈々、川島年生、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本調理科学会九州支部会
    • Place of Presentation
      大分
    • Year and Date
      2016-07-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 薬膳食材を用いた栄養指導のための体質別メニュー開発と評価2016

    • Author(s)
      御手洗早也伽、西野愛矢、入来寛、宮原葉子、三堂徳孝、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本調理科学会九州支部会
    • Place of Presentation
      大分
    • Year and Date
      2016-07-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] FACTORS TO UTILIZE RECIPE BOOKLET WITH A HIGH DIETARY FIBER CONTENT AMONG GENERAL POPULATION2016

    • Author(s)
      Noritaka Tokui 、Yoshimi Minari 、Hiro Iriki 、Sayaka Mitarai
    • Organizer
      17th International Congress of Dietetics
    • Place of Presentation
      GRANADA
    • Year and Date
      2016-09-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 保育所幼児の栄養摂取状況と腸内細菌叢との関連2016

    • Author(s)
      西野愛矢、矢野亮子、三成由美、入来寛、御手洗早也伽、徳井教孝
    • Organizer
      福岡県栄養改善学会
    • Place of Presentation
      福岡
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 加熱特性の異なる玄米炊飯の嗜好性とCO2 排出量の関係2016

    • Author(s)
      御手洗早也伽、木村秀樹、嶋川成浩、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      名古屋
    • Year and Date
      2016-08-28
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 米飯と汁物調理のガス加熱とIH加熱におけるCO2排出量削減と食味および呈味成分の比較2016

    • Author(s)
      御手洗早也伽、木村秀樹、嶋川成浩、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      第4回日本栄養改善学会九州・沖縄支部学術総会
    • Place of Presentation
      福岡
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 中学生における排便状況に影響する生活習慣要因2016

    • Author(s)
      入来寛、梶山倫未、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      名古屋
    • Year and Date
      2016-08-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 環境負荷低減に寄与する小学校食育教材開発のための米飯および汁物の調理方法の研究2015

    • Author(s)
      嶋川成浩、御手洗早也伽、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      福岡
    • Year and Date
      2015-09-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 加熱方法の異なる汁物調理の呈味成分およびCO2排出量の比較2015

    • Author(s)
      御手洗早也伽、木村秀樹、嶋川成浩、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本調理科学学会
    • Place of Presentation
      静岡
    • Year and Date
      2015-08-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 一般住民における便秘関連状況と腸内細菌叢に関する断面調査2015

    • Author(s)
      入来寛、田邉円香、御手洗早也伽、宮原葉子、大仁田あずさ、熊谷奈々、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本調理科学学会 九州支部
    • Place of Presentation
      宮崎
    • Year and Date
      2015-06-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 高齢入院患者の入院時の栄養状態と腸内細菌叢との関連(第2報)2015

    • Author(s)
      入来寛、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      福岡
    • Year and Date
      2015-09-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 小学校の学校現場における食育推進の実態調査2015

    • Author(s)
      萩尾久美子、御手洗早也伽、三好恵美子、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      福岡
    • Year and Date
      2015-09-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 野菜摂取のための日本型薬膳食育プログラムの開発2015

    • Author(s)
      矢野亮子、入来寛、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本食生活学会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2015-05-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 野菜摂取のための日本型薬膳食育プログラムの開発2015

    • Author(s)
      矢野亮子、入来寛、高橋朋実、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本食生活学会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2015-05-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 薬膳食材を用いた栄養指導のための食材選択ツール開発2015

    • Author(s)
      西野愛矢、御手洗早也伽、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本食生活学会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2015-05-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] エコクッキングが煮干しだし汁の溶出成分と呈味成分に及ぼす影響2014

    • Author(s)
      御手洗早也伽、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      福岡県栄養改善学会
    • Place of Presentation
      福岡
    • Year and Date
      2014-09-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 高齢入院患者の入院時の栄養状態と腸内細菌叢との関連(第2報)2014

    • Author(s)
      入来寛、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      福岡県栄養改善学会
    • Place of Presentation
      福岡
    • Year and Date
      2014-09-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 第17回日本食物繊維学会学術総会2012

    • Author(s)
      三成由美
    • Organizer
      食物繊維摂取と食育
    • Place of Presentation
      福岡
    • Year and Date
      2012-11-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 食物繊維摂取と食育2012

    • Author(s)
      三成由美
    • Organizer
      第17回日本食物繊維学会学術総会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡県)
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 上毛町の乳幼児・児童の保護者における郷土食・行事食・儀礼食伝承の実態調査2012

    • Author(s)
      三成由美、大仁田あずさ、印南敏、徳井教孝
    • Organizer
      第59回日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      名古屋
    • Year and Date
      2012-09-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 福岡県築上郡上毛町「食育のまちづくり」推進のための食習慣および排便に関する調査2012

    • Author(s)
      田邉円香、大仁田あずさ、印南敏、徳井教孝、三成由美
    • Organizer
      第59回日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      名古屋
    • Year and Date
      2012-09-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 上毛町の乳幼児・児童の保護者における郷土食・行事食・儀礼食伝承の実態調査2012

    • Author(s)
      三成由美
    • Organizer
      第59回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      名古屋国際会議場(愛知県)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 加熱方法が鶏がらスープの食味と呈味成分に及ぼす影響(第3報)2012

    • Author(s)
      楊萍、三成由美、嶋川成浩、徳井教孝
    • Organizer
      第59回日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      名古屋
    • Year and Date
      2012-09-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 薬膳食材と便通改善2012

    • Author(s)
      三成由美
    • Organizer
      第11回薬膳市民公開講座
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡県)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 長期食生活における寄与率の高い調理品を活用したヘルシーメニューの開発2012

    • Author(s)
      北原詩子、宮原葉子、三成由美、印南敏、徳井教孝
    • Organizer
      第59回日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      名古屋
    • Year and Date
      2012-09-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 日本型薬膳と食育2011

    • Author(s)
      三成由美
    • Organizer
      2011年第1回卒業作品展第3回韓・日学術交流薬膳セミナー
    • Place of Presentation
      韓国ソウル
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 高校生の食教育プログラム開発のための食事と栄養に関する疫学調査2011

    • Author(s)
      筒井佐和子、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      第58回日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      広島国際会議場(広島)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 福岡県上毛町の保育所幼児における食習慣調査と腸内細菌叢2011

    • Author(s)
      宮原葉子、松田千照、北原詩子、吉岡慶子、三成由美、印南敏、徳井教孝
    • Organizer
      第58回日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      広島国際会議場(広島)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 沖縄県離島の保育園乳幼児における腸内細菌叢と栄養成分に寄与する調理品2011

    • Author(s)
      二階堂広人、宮原葉子、三成由美、印南敏、徳井教孝
    • Organizer
      第58回日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      広島国際会議場(広島)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 沖縄県離島の保育園乳幼児における生活習慣調査と腸内細菌叢2011

    • Author(s)
      大仁田あずさ、北原詩子、松田千照、三成由美、吉岡慶子、印南敏、徳井教孝
    • Organizer
      第58回日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      広島国際会議場(広島)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 日本型薬膳と食育2011

    • Author(s)
      三成由美
    • Organizer
      2011年第1回卒業作品展第3回韓・日学術交流薬膳セミナー
    • Place of Presentation
      明知大学校(韓国、ソウル)(招待講演)
    • Year and Date
      2011-11-19
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 小学校現場における食育推進の実態調査2011

    • Author(s)
      三成由美、大仁田あずさ、徳井教孝
    • Organizer
      第58回日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      広島国際会議場(広島)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 長期食生活調査における食事パターンの構造と食物繊維摂取状況2011

    • Author(s)
      三成由美、北原詩子、印南敏、徳井教孝
    • Organizer
      第16回日本食物繊維学会学術総会
    • Place of Presentation
      独立行政法人国立健康・栄養研究所(東京)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 沖縄県離島の保育所幼児における授乳と腸内細菌叢2010

    • Author(s)
      松崎景子、古堅守、大仁田あずさ、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本調理科学会平成22年度大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡県)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 中医学の美容効果における薬膳食材の分類2010

    • Author(s)
      陳膳盈、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本調理科学会平成22年度大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡県)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 長期食生活調査における食事パターンの構造とその栄養素摂取状況(第2報)2010

    • Author(s)
      北原詩子、三成由美、徳井教孝、印南敏
    • Organizer
      第57回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      女子栄養大学(埼玉県)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 長期食生活調査における食物繊維および食塩に寄与する調理品2010

    • Author(s)
      宮原葉子、北原詩子、金子美帆子、三成由美、徳井教孝、印南敏
    • Organizer
      日本調理科学会平成22年度大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡県)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 中医学理論に基づく子供の体質分類と薬膳食材2010

    • Author(s)
      呉一中、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本調理科学会平成22年度大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡県)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 栄養教諭養成にかかる指導の実際2010

    • Author(s)
      三成由美
    • Organizer
      全国私立大学教職課程研究連絡協議会
    • Place of Presentation
      北星学園大学(北海道)
    • Year and Date
      2010-05-16
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 保育所幼児の食生活調査と腸内細菌叢2010

    • Author(s)
      池田美智子、松田千照、吉岡慶子、三成由美、徳井教孝、印南敏
    • Organizer
      日本調理科学会平成22年度大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡県)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 日本型薬膳と食育2010

    • Author(s)
      三成由美
    • Organizer
      2010年第1回卒業作品展第2回韓・日学術交流薬膳セミナー
    • Place of Presentation
      明知大学校(ソウル)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 加熱方法が鶏がらスープの食味と呈味成分に及ぼす影響(第2報)2010

    • Author(s)
      楊萍、正尾竜馬、松田千照、野見山宰、印南敏、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      第57回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      女子栄養大学(埼玉県)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] 沖縄県離島における保育所幼児の食生活と排便習慣調査2010

    • Author(s)
      大仁田あずさ、松崎景子、古堅守、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本調理科学会平成22年度大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡県)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500793
  • [Presentation] The Development of a Dietary Education Program for Children Using Fermanted Foods Based on Chinese Medicated Diet in Japan2008

    • Author(s)
      Yoshimi Minari
    • Organizer
      15^<th> International Congress Dietetics, JAPAN
    • Place of Presentation
      パシフィコ横浜
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500705
  • [Presentation] The development of a Dietary Education Program for Children Using Fermented Foods Based on Chinese Medicated Diet in Japan2008

    • Author(s)
      三成由美
    • Organizer
      15^<th> International Congress of Dietetics, JAPAN
    • Place of Presentation
      神奈川県パシフィコ横浜
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500705
  • [Presentation] 学校給食に地産地消の食材を取り入れた日本型薬膳の排便効果2007

    • Author(s)
      三成 由美
    • Organizer
      第54回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      長崎市長崎新聞文化ホール
    • Year and Date
      2007-09-20
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500705
  • [Presentation] 福岡県上毛町中学生における排便状況に影響する生活習慣要因

    • Author(s)
      大仁田あずさ、梶山倫未、楊萍、三成由美
    • Organizer
      日本調理科学会九州支部会
    • Place of Presentation
      沖縄
    • Year and Date
      2014-06-07 – 2014-06-08
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 薬膳食材を用いた食育指導のための食材選択ツール開発

    • Author(s)
      大仁田あずさ、大渡さくら、楊萍、入来寛、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      広島
    • Year and Date
      2014-08-29 – 2014-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] ASSOCIATION BETWEEN INTESTINAL MICROBIOTA AND CONSTIPATION SYMPTOMS AMONG JAPANESE RESIDENTS

    • Author(s)
      徳井教孝、田邉円香、大仁田あずさ、宮原葉子、三成由美
    • Organizer
      The 6th Asian Congress of Dietetics
    • Place of Presentation
      台北
    • Year and Date
      2014-08-21 – 2014-08-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] THE INTESTINAL MICROBIOTA IN ELDERLY INPATIENTS WITH GOOD AND POOR NUTRITION

    • Author(s)
      三成由美、入来寛、御手洗早也伽、高橋治城、徳井教孝
    • Organizer
      The 6th Asian Congress of Dietetics
    • Place of Presentation
      台北
    • Year and Date
      2014-08-21 – 2014-08-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] 日本型薬膳を基盤にした食育プログラムの開発

    • Author(s)
      矢野亮子、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      日本調理科学会九州支部会
    • Place of Presentation
      沖縄
    • Year and Date
      2014-06-07 – 2014-06-08
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • [Presentation] THE EFFECT OF THE HEATING METHODS ON TASTE COMPONENTS AND PALATABILITY OF YAOSHAN CHICHEN SOUP

    • Author(s)
      楊萍、三成由美、徳井教孝
    • Organizer
      The 6th Asian Congress of Dietetics
    • Place of Presentation
      台北
    • Year and Date
      2014-08-21 – 2014-08-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350169
  • 1.  TOKUI Noritaka (50207544)
    # of Collaborated Projects: 9 results
    # of Collaborated Products: 130 results
  • 2.  SAKEMI Yasuhiro (90124130)
    # of Collaborated Projects: 4 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 3.  KUSUNOKI Kikue (80069765)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  UCHIYAMA Humiaki (20389331)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 5.  南里 宏樹 (80150415)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  葛西 宏 (40152615)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  大仁田 あずさ (20373144)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 8.  山口 祐美 (30441728)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  北原 詩子 (70588128)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 10.  松田 千照 (10565758)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results
  • 11.  楊 萍 (00638679)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 5 results
  • 12.  萩尾 久美子 (90537226)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 13.  御手洗 早也伽 (60761517)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 47 results
  • 14.  熊谷 奈々 (70552983)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 35 results
  • 15.  入来 寛 (70738575)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 46 results
  • 16.  TSURUTA Tadayoshi
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 17.  WASAI Nobuko
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 18.  KAWAGUCHI Akira
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 19.  FUKUMOTO Azusa
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 20.  宮原 葉子
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 21.  森近 修子
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi