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Hashimoto Tamiko  橋本 多美子

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橋本 多美子  ハシモト タミコ

HASHIMOTO Tamiko  橋本 多美子

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Researcher Number 60248325
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 神戸女子大学, 家政学部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2021 – 2023: 神戸女子大学, 家政学部, 准教授
2020: 武庫川女子大学, 食物栄養科学部, 准教授
2014: 武庫川女子大学, 生活環境学部, 准教授
2012 – 2013: 武庫川女子大学短期大学部, 食生活学科, 准教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits, studies on eating habits
Keywords
Principal Investigator
除毒 / 野菜 / 二枚貝 / 除毒調理 / 麻痺性貝毒 / カキ / 調理
  • Research Projects

    (2 results)
  • Research Products

    (6 results)
  • Co-Researchers

    (3 People)
  •  麻痺性貝毒の無毒化を指標とした野菜の新規機能性の検索と調理法の開発Principal Investigator

    • Principal Investigator
      橋本 多美子
    • Project Period (FY)
      2020 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Kobe Women's University
      Mukogawa Women's University
  •  Establishment of cooking method to enhance palatability and reduce in toxicity of paralytic shellfish poison-containing bivalvesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HASHIMOTO Tamiko
    • Project Period (FY)
      2012 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Mukogawa Women's University
      Mukogawa Women's University Junior College Division

All 2015 2014 2012 Other

All Presentation

  • [Presentation] 2014年大阪湾で毒化した二枚貝のPSP組成2015

    • Author(s)
      西尾幸郎・江戸梢・橋本多美子・山本圭吾
    • Organizer
      日本水産学会
    • Place of Presentation
      東京海洋大学品川キャンパス(東京都、港区)
    • Year and Date
      2015-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24650485
  • [Presentation] 凍結条件の違いが冷凍アサリの呈味成分と嗜好性に与える影響2014

    • Author(s)
      橋本多美子・藤本佳恵・杉本麻衣・江戸梢
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      県立広島大学(広島県、広島市)
    • Year and Date
      2014-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24650485
  • [Presentation] 大阪湾に発生した有毒渦鞭毛然藻Alexandrium tamarenseによる食用二枚貝の毒化について2014

    • Author(s)
      江戸梢・西尾幸郎・橋本多美子・吉田恵・相良剛史
    • Organizer
      日本食生活学会
    • Place of Presentation
      ITビジネスプラザ武蔵(石川県、金沢市)
    • Year and Date
      2014-11-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24650485
  • [Presentation] 加熱調理による麻痺性貝毒含有カキの除毒とエキス成分の変化2014

    • Author(s)
      橋本多美子・畑中映理子・江戸梢・相良剛史・西尾幸郎
    • Organizer
      日本食生活学会
    • Place of Presentation
      ITビジネスプラザ武蔵(石川県、金沢市)
    • Year and Date
      2014-11-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24650485
  • [Presentation] 徳島県における貝類の利用状況調査2012

    • Author(s)
      藤井菜津子・橋本多美子・遠藤千鶴
    • Organizer
      日本調理科学会 平成24年度大会
    • Place of Presentation
      秋田大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24650485
  • [Presentation] PSPで毒化したカキの加熱調理操作における除毒効果

    • Author(s)
      橋本多美子,相良剛史,西尾幸郎
    • Organizer
      日本食生活学会
    • Place of Presentation
      淑徳大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24650485
  • 1.  EDO Kozue (40551015)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results
  • 2.  SAGARA Takefumi (60353132)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 3.  遠藤 千鶴 (90098749)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results

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