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Shimada Reiko  島田 玲子

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SHIMADA Reiko  島田 玲子

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Researcher Number 60331451
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2022 – 2023: 埼玉大学, 教育学部, 准教授
2017 – 2020: 埼玉大学, 教育学部, 准教授
2013 – 2015: 埼玉大学, 教育学部, 准教授
2007: Saitama University, Faculty of Education, Associate Professor
2005 – 2006: 埼玉大学, 教育学部, 助教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits / Eating habits, studies on eating habits
Except Principal Investigator
Eating habits
Keywords
Principal Investigator
小麦粉 / デンプン / イメージング / 電子顕微鏡 / 超微細構造 / エネルギー分散型X線分光法 / グルテン / でんぷん / パン生地 / エマルション … More / 非加熱 / 高圧処理 / 殺菌 / 液卵 / 水分活性 / 硬さ / 色 / クッキー / 食品ロス / 安定性 / 溶き卵 / ドリュール / 粉末液卵 / Inheritance / Similarity / Family / Taste preference / Cooking / Dietary life pattern / 味覚嗜好 / 家庭 / 伝承 / 食生活観 / 食意識 / 食行動 … More
Except Principal Investigator
過冷却凍結 / 機能性 / テクスチャ / ペプチド / アミノ酸 / 冷凍解凍 / 高圧処理 / 非加熱加工 Less
  • Research Projects

    (4 results)
  • Research Products

    (19 results)
  • Co-Researchers

    (5 People)
  •  量子ビームイメージングが拓く食品の超微細構造依存的な品質変化の解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      島田 玲子
    • Project Period (FY)
      2022 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Saitama University
  •  Study on the stability of egg yolk lipoprotein unsaturated fatty acid two-component emulsionPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Shimada Reiko
    • Project Period (FY)
      2017 – 2020
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Saitama University
  •  Innovative investigation of non-thermal processing of agro-products

    • Principal Investigator
      UENO Shigeaki
    • Project Period (FY)
      2013 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Saitama University
  •  How parents' dietary life patterns affect those of their childrenPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      SHIMADA Reiko
    • Project Period (FY)
      2005 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Saitama University

All 2024 2023 2021 2019 2016 2015 2013 2007 2006 Other

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 咀嚼に着目した学校給食への提言2024

    • Author(s)
      島田玲子,浅井知恩,上野茂昭
    • Journal Title

      埼玉大学紀要教育学部

      Volume: 73 Pages: 53-64

    • Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22K02089
  • [Journal Article] 鶏胸肉の抗疲労成分に及ぼすの調理・加工の効果2023

    • Author(s)
      上野茂昭,長田仁花, 猪龍夏子, 島田玲子
    • Journal Title

      冷凍

      Volume: 98 Pages: 68-71

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22K02089
  • [Journal Article] 親子間における味覚嗜好の類似性2013

    • Author(s)
      島田玲子,山口真希,木村靖子,川嶋かほる
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 46 Pages: 114-120

    • NAID

      110009604207

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350091
  • [Presentation] 乳化剤添加粉末卵黄エマルションの安定性評価と調理特性2021

    • Author(s)
      島田玲子,尾上茉優,上野茂昭
    • Organizer
      日本家政学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00812
  • [Presentation] 粉末卵塗布クッキーの色相特性2019

    • Author(s)
      島田 玲子、渡部 綾子、上野 茂昭
    • Organizer
      日本家政学会第71回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00812
  • [Presentation] 溶き卵がクッキーの品質特性に及ぼす影響2019

    • Author(s)
      渡部綾子,島田玲子,上野茂昭
    • Organizer
      ,2019年日本食品科学工学会関東支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00812
  • [Presentation] 鶏胸肉の抗酸化活性への高圧処理-凍結解凍併用処理の効果2016

    • Author(s)
      長田仁花,猪龍夏子,島田玲子,厚沢季美江, 金子康子, 上野茂昭
    • Organizer
      日本食品科学工学会平成27年度関東支部大会
    • Place of Presentation
      日本大学藤沢キャンパス,神奈川県藤沢市
    • Year and Date
      2016-03-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350091
  • [Presentation] タコのアミノ酸組成に及ぼす軟化処理の影響2015

    • Author(s)
      永井真美,島田玲子,上野茂昭
    • Organizer
      日本食品科学工学会平成27年度関東支部大会
    • Place of Presentation
      東京海洋大(東京都,品川区)
    • Year and Date
      2015-03-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350091
  • [Presentation] 乳凝固物の品質特性に及ぼす添加酢の影響2015

    • Author(s)
      菊地愛未,島田玲子,上野茂昭
    • Organizer
      日本食品工学会2015年年次大会
    • Place of Presentation
      広島市立大学,広島県広島市安佐南区
    • Year and Date
      2015-08-03
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350091
  • [Presentation] 身近な食材で作るカッテージチーズの品質特性2015

    • Author(s)
      菊地愛未,島田玲子,上野茂昭
    • Organizer
      日本食品科学工学会平成27年度関東支部大会
    • Place of Presentation
      東京海洋大(東京都,品川区)
    • Year and Date
      2015-03-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350091
  • [Presentation] 鶏胸肉の抗酸化活性への高圧処理の効果2015

    • Author(s)
      猪龍夏子,島田玲子,上野茂昭
    • Organizer
      日本食品科学工学会平成27年度関東支部大会
    • Place of Presentation
      東京海洋大(東京都,品川区)
    • Year and Date
      2015-03-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350091
  • [Presentation] 各種材料・調製方法がシフォンケーキの性状に及ぼす影響2015

    • Author(s)
      麻生由美,島田玲子
    • Organizer
      日本家政学会関東支部学生大会
    • Place of Presentation
      日本女子大学(東京都,文京区)
    • Year and Date
      2015-02-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350091
  • [Presentation] シフォンケーキの物性と嗜好性2013

    • Author(s)
      大関さわ子,木津香奈子,島田玲子
    • Organizer
      日本調理科学会平成25年度大会
    • Place of Presentation
      奈良女子大
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350091
  • [Presentation] 親子間における味覚嗜好の類似性について2007

    • Author(s)
      島田玲子、山口真希、木村靖子、川嶋かほる
    • Organizer
      日本家政学会第59回大会
    • Place of Presentation
      長良川国際会議場(岐阜市)
    • Year and Date
      2007-05-13
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500530
  • [Presentation] 親子間における味覚嗜好の類倶性について2007

    • Author(s)
      島田, 玲子
    • Organizer
      日本家政学会第59回大会
    • Place of Presentation
      長良川国際会議場(岐阜)
    • Year and Date
      2007-05-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500530
  • [Presentation] Similarity of Nikujaga cooked by mother/father and her/his child2006

    • Author(s)
      Reiko SHIMADA, Ayako SAWAHATA, Yasuko KIIVIURA and Kaoru KAWASHIMA
    • Organizer
      58th Annual meeting of Japan Society of Home Economics
    • Place of Presentation
      Akita
    • Year and Date
      2006-05-27
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500530
  • [Presentation] 親子間における調理の類似性について2006

    • Author(s)
      島田玲子、澤畑絢子、木村靖子、川嶋かほる
    • Organizer
      日本家政学会第58回大会
    • Place of Presentation
      秋田大学(秋田市)
    • Year and Date
      2006-05-27
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500530
  • [Presentation] Effect of Freezing Conditions on Generation of gamma-Aminobutyric Acid in Soybean

    • Author(s)
      Iryo N, Kimizuka N, Shimada R, Ueno S
    • Organizer
      International Conference on Food for Health in Niigata 2014
    • Place of Presentation
      新潟朱鷺メッセ(新潟県,新潟市)
    • Year and Date
      2014-10-30 – 2014-10-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350091
  • [Presentation] 大豆のγアミノ酪酸生成に及ぼす凍結条件の影響

    • Author(s)
      猪龍夏子,君塚道史,島田玲子,上野茂昭
    • Organizer
      日本冷凍空調学会,
    • Place of Presentation
      佐賀大学(佐賀県,佐賀市)
    • Year and Date
      2014-09-10 – 2014-09-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350091
  • 1.  UENO Shigeaki (80410223)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 12 results
  • 2.  KIMIZUKA Norihito (90553446)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 3.  KIMURA Yasuko (60248995)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 4.  KAWASHIMA Kaoru (00114207)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  MIWA Kaoru
    # of Collaborated Projects: 0 results
    # of Collaborated Products: 3 results

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