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IZUMIMOTO Masatoshi  泉本 勝利

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Researcher Number 70003142
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Affiliation (based on the past Project Information) *help 2007: 岡山大学, 大学院・自然科学研究科, 教授
2006: 岡山大学, 大学院自然科学研究科, 教授
2000 – 2001: 岡山大学, 農学部, 教授
1992 – 1993: 岡山大学, 農学部, 教授
1986 – 1988: 帯広畜産大学, 畜産学部, 助手
1986: 帯広畜産大, 畜産学部, 助手
Review Section/Research Field
Principal Investigator
畜産化学 / Zootechnical science/Grassland science
Except Principal Investigator
畜産化学 / Zootechnical science/Grassland science
Keywords
Principal Investigator
CIELAB / pH / reflectance spectrum / myoglobin / meat color / コンピューターシミュレーション / 非破壊測定法 / メト型 / 還元型 / 酸素型 … More / ミオグロビンの誘導形態 / 畜肉の色調現象 / コンピュータシミュレーション / 反射率スペクトル / ミオグロビン誘導形態 / 色調 / 蓄肉 / chewing resistance / cutting resistance / computer analysis / shear force profile / simulation / texture / meat / 歯ごたえ / 歯切れ / コンピュータ解析 / せん断力 / シミュレーション / テクスチャー / 食肉 / Computer AI / Form / Myoglobin / CIELAB value / CIEXYZ value / Color characteristic / Meat color / A・I処理 / 誘導形態 / ミオグロビン / CIELAB色調 / CIEXYZ特性 / 色調特性 / 食肉の色調 … More
Except Principal Investigator
myofibrillar protein / lean meat color score / tenderness / ATP / 30 K component / troppnin T / L値 / ATPの分解 / 30,000ダルトンバンド / サルコメアの崩壊 / 熟成 / 低電圧電気刺激 / ソーセージパテイ30.000ダルトンバンド / 筋節 / 弾力性 / 粘着性 / 電気刺激 / ペプチドの低分子化 / せん断値 / RT-103 / RT-97 / RT-93 / 3万ダルトンバンド / コールドチェーン / 肉質変換 / 3万、3.2万、3.3万ダルトン / トロポニンT / 肉色調の鮮明化 / ATP分解 / 食感 / 咀嚼 / 骨格筋 / 基底膜 / IV型コラーゲン Less
  • Research Projects

    (5 results)
  • Research Products

    (4 results)
  • Co-Researchers

    (4 People)
  •  細胞外マトリックス、とくにIV型コラーゲンの咀嚼感覚におよぼす影響

    • Principal Investigator
      内藤 一郎
    • Project Period (FY)
      2006 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      Zootechnical science/Grassland science
    • Research Institution
      Okayama University
  •  Simulation Analysis of Texture Profile for MeatPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      IZUMIMOTO Masatoshi
    • Project Period (FY)
      2000 – 2001
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Zootechnical science/Grassland science
    • Research Institution
      OKAYAMA UNIVERSITY
  •  Studies on computer AI judgment and management of meat color appearancePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      IZUMIMOTO Masatoshi
    • Project Period (FY)
      1992 – 1993
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      畜産化学
    • Research Institution
      Okayama University
  •  Conversion of meat quality with electrical stimulation and its biochemical mechanisms

    • Principal Investigator
      MIURA Hiroyuki
    • Project Period (FY)
      1986 – 1988
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      畜産化学
    • Research Institution
      Obihiro University of Agriculture and Veterinary Medicine
  •  Simulation Analysis of Myoglobin on Meat Color Appearance.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      IZUMIMOTO Masatoshi
    • Project Period (FY)
      1986 – 1987
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      畜産化学
    • Research Institution
      Obihiro University of Agriculture and Veterinary Medicine

All 2007

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] SCGE Studies of DNA Damage on Safety of Smoked Meat2007

    • Author(s)
      Makiko Yonehara, Masatoshi Izumimoto, Jinyue Li, Ichiro Naito, Pipek Petr
    • Journal Title

      Proceedings of XIIth AAAP Animal Science Congress 2006

      Pages: 715-715

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18658101
  • [Journal Article] 連続咀嚼筋電位の測定と解析2007

    • Author(s)
      泉本 勝利, 弘津 聖也, 内藤一郎, 米原 万紀子, 宮本 拓, ペトロ ピペック
    • Journal Title

      岡山大学農学部学術報告 96

      Pages: 59-63

    • NAID

      120002311075

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18658101
  • [Presentation] 食肉のテクスチャーに関する咀嚼筋電位の規格化2007

    • Author(s)
      弘津 聖也、泉本 勝利、米原 万紀子、内藤一郎、他
    • Organizer
      日本畜産学会第108回大会
    • Place of Presentation
      岡山市
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18658101
  • [Presentation] ブタ基底膜α(IV)鎖解析のツールとしての抗ヒトα(IV)鎖特異的単クローン抗体の応用2007

    • Author(s)
      内藤一郎、弘津 聖也、米原 万紀子、泉本 勝利
    • Organizer
      日本畜産学会第108回大会
    • Place of Presentation
      岡山市
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18658101
  • 1.  MIKAMI Masayuki (40003107)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  KATAOKA Kei (90032987)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  MIURA Hiroyuki (90003079)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  内藤 一郎 (60362993)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results

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