• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

OHSUGI Masahiro  大杉 匡弘

ORCIDConnect your ORCID iD *help
… Alternative Names

大杉 匡弘  オオスギ マサヒロ

Less
Researcher Number 70085231
Other IDs
External Links
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2004: 武庫川女子大学, 生活環境学部・植物栄養学科, 教授
2001 – 2004: 武庫川女子大学, 生活環境学部, 教授
2001 – 2003: School of Human Environmental Sciences, Department of Food Science and Nutrition, Professor, 生活環境学部・食物栄養学科, 教授
2000 – 2001: 武庫川女子大学, 生活環境学部食物栄養学科, 教授
1999: 武庫川女子大学, 生活環境学部・食物栄養学科, 教授
1996: 武庫川女子大学, 生活環境学部, 教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
食生活 / 家政学
Except Principal Investigator
食生活
Keywords
Principal Investigator
anti-thrombin activity / mushroom / アルコール飲料 / 機能性食品 / 抗トロンビン活性 / 線溶酵素 / きのこ / 担子菌 / Laetiporus sulphureus / anti-microbial activity … More / anti-tumor activity / fibrinolytic activity / biotin-vitamers / alcohol fermentation / 抗腫瘍性活性 / 抗酸化作用 / 健康・機能性 / 糖産生 / ビオチン関連物質 / エノキタケ / 抗腫瘍 / 抗酸化 / 抗血栓 / テロシナーゼ阻害活性 / ビオチン / 抗腫瘍性 / マスタケ / ビオチン活性物質 / 抗菌活性 / 線溶活性 / cheese / alcohol drinks / functional food / thrombosis prevention / fibrinolytic enzyme / basidiomycetes / 微生物 / プロテアーゼ / チーズ / 血栓症予防 / 脱水素酵素 / アスパラギン酸 / ビタミンB_<12> … More
Except Principal Investigator
fibrinolytic activity / anti-coagulative activity / mushroom / basidiomycetes / functional food / health food / physiological activity / fermented food / 線溶酵素 / 抗トロンビン活性物質 / 微生物 / 線溶活性 / 抗トロンビン活性 / きのこ / 担子菌 / 機能性食品 / 健康食品 / 生理活性物質 / 発酵食品 Less
  • Research Projects

    (4 results)
  • Research Products

    (18 results)
  • Co-Researchers

    (1 People)
  •  Characteristics and development of healthy-functional alcohol drinks using mushroomPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      OHSUGI Masahiro
    • Project Period (FY)
      2002 – 2004
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Mukogawa Women's University
  •  Screening of physiological active substance of fermented food and development of health functional food

    • Principal Investigator
      OKAMURA Tokumitsu
    • Project Period (FY)
      2001 – 2004
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Mukogawa Women's University Junior College Division
  •  Screening of a Fibrinolytic Enzyme from Microorganisms and its Utilization for FoodPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      OHSUGI Masahiro
    • Project Period (FY)
      1999 – 2001
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Mukogawa Women's University
  •  腸内細菌のビタミンB_<12>生合成に関与するアスパラギン酸脱水素酵素の精製Principal Investigator

    • Principal Investigator
      大杉 匡弘
    • Project Period (FY)
      1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Mukogawa Women's University

All 2005 2004 2003 2002 2001

All Journal Article Book Patent

  • [Book] ビタミン研究のブレークスルー発見から最新の研究まで:ビオチンの生合成2002

    • Author(s)
      大杉匡弘
    • Publisher
      学進出版
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580151
  • [Book] Biosynthesis of biotin in "Breakthrough of vitamin research" (Japanese), Vitamin Society of Japan2002

    • Author(s)
      Ohsugi M.
    • Publisher
      Gakushin Publication
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580151
  • [Book] Biotin supplement by meal (Japanese), Cure an atopic dermatitis (Japanese)2001

    • Author(s)
      Ohsugi M.
    • Publisher
      Asahi newspaper co.
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580151
  • [Book] 新版・アトピー性皮膚炎を治す2001

    • Author(s)
      大杉匡弘
    • Publisher
      朝日新聞社
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580151
  • [Journal Article] Biotin-vitamer content in mushrooms and its formation by alcohol fermentation2005

    • Author(s)
      Tomoda T., Fukuda S., Noda H., Siwarungson N., Matsui T., Ohsugi M.
    • Journal Title

      Mushroom Sci.and Biotech. 13

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580151
  • [Journal Article] Search for fermented food in future : Development of healthy-functional foods using mushroom (Japanese)2004

    • Author(s)
      Okamura-Matsui T., Ohsugi M.
    • Journal Title

      Onkochishin 41

      Pages: 80-86

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580151
  • [Journal Article] Discovery of alcohol dehydrogenase from mushrooms and application to alcoholic beverage2003

    • Author(s)
      Okamura-Matsui T., Tomoda T., Fukuda S., Ohsugi M.
    • Journal Title

      J.Mol.Catalysis B : Enzymatic 23

      Pages: 117-132

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580151
  • [Journal Article] Fermented soybean with thrombosis preventing activity usin mushroom mycelia as microbial source2003

    • Author(s)
      Okamura-Matsui T., Izuta H., Tomoda T., Noda H., Fukuda S., Ohsugi M.
    • Journal Title

      Food Sci.Technol.Res. 9

      Pages: 227-230

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580151
  • [Journal Article] Healthy-functional alcohol drinks produced by mushroom (Janease)2003

    • Author(s)
      Okamura-Matsui T., Ohsugi M.
    • Journal Title

      Seibutu Kougaku Kaishi 81

      Pages: 161-161

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580151
  • [Journal Article] Development of new food having functional characteristics of mushroom (Japanese)2002

    • Author(s)
      Okamura-Matsui T., Ohsugi M.
    • Journal Title

      Norin Suisan Gijutu Kenkyu Journal 25

      Pages: 29-33

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580151
  • [Journal Article] Production of alcohol drinks using mushroom (Japanese)2002

    • Author(s)
      Okamura-Matsui T., Ohsugi M.
    • Journal Title

      Nihon Jouzou Kyoukaishi 97

      Pages: 766-773

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580151
  • [Journal Article] Characteristics of Miso-like food produced by mushroom fermentation2001

    • Author(s)
      Okamura-Matsui T., Izuta H., Takeno T., Noda H., Fukuda S., Ohsugi M.
    • Journal Title

      Mushroom Sci. and Biotech. 9

      Pages: 117-120

    • NAID

      110008679487

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580151
  • [Patent] ビオチンの製造方法2004

    • Inventor(s)
      大杉 匡弘, 松井(岡村) 徳光
    • Industrial Property Rights Holder
      学校法人武庫川学院
    • Industrial Property Number
      2004-284001
    • Filing Date
      2004-09-29
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580151
  • [Patent] ビオチンの製造方法2004

    • Inventor(s)
      大杉 匡弘, 松井 徳光
    • Industrial Property Rights Holder
      シールド・ラボ
    • Industrial Property Number
      2004-284001
    • Filing Date
      2004-09-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580151
  • [Patent] ビールの製法およびそれにより得られたビール2002

    • Inventor(s)
      大杉 匡弘, 岡村 徳光
    • Industrial Property Rights Holder
      学校法人武庫川学院
    • Acquisition Date
      2002-10-25
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580151
  • [Patent] 清酒の製法およびそれにより得られた清酒2002

    • Inventor(s)
      大杉 匡弘, 岡村 徳光
    • Industrial Property Rights Holder
      学校法人武庫川学院
    • Acquisition Date
      2002-10-25
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580151
  • [Patent] アルコール飲料の製法およびそれにより得られたアルコール飲料2002

    • Inventor(s)
      大杉 匡弘, 岡村 徳光
    • Industrial Property Rights Holder
      学校法人武庫川学院
    • Acquisition Date
      2002-10-25
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580151
  • [Patent] ワインの製法およびそれにより得られたワイン2002

    • Inventor(s)
      大杉 匡弘, 岡村 徳光
    • Industrial Property Rights Holder
      学校法人武庫川学院
    • Acquisition Date
      2002-10-25
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580151
  • 1.  OKAMURA Tokumitsu (20211807)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 8 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi