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KANAUCHI Makoto  金内 誠

… Alternative Names

金内 誠  カナウチ マコト

Kanauhi Makoto  金内 誠

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Researcher Number 70404845
Other IDs
  • ORCIDhttps://orcid.org/0000-0001-8775-1277
Affiliation (Current) 2025: 宮城大学, 食産業学群, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2023: 宮城大学, 食産業学群, 教授
2014 – 2016: 宮城大学, 食産業学部, 准教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 38050:Food sciences-related / Food science
Keywords
Principal Investigator
乳酸菌 / ヒートショックタンパク / 表層タンパク質 / 脂肪酸取り込み / 抗ストレス / オレイン酸 / ヒドロキシステアリン酸 / 10-ヒドロキシステアリン酸 / ヒドロキシ化酵素 / ヒドロキシ脂肪酸
  • Research Projects

    (2 results)
  • Research Products

    (4 results)
  •  発酵食品・醸造の応用に向けた乳酸菌表層タンパク質HSPの「センサー機能」の解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      金内 誠
    • Project Period (FY)
      2023 – 2027
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Miyagi University
  •  Studies on lactic acid bacteria containing hydroxyl fatty acid having tolerance against stress conditionsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Kanauhi Makoto
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Miyagi University

All 2024 2016 Other

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 「発酵食品・醸造の応用に向けた乳酸菌表層タンパク質HSPの 「センサー機能」の解明」2024

    • Author(s)
      金内 誠
    • Journal Title

      アグリバイオ

      Volume: 4 Pages: 46-50

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23K05114
  • [Journal Article] Cloning and Sequence Analysis of Fatty Acid Hydroxylase Gene in Lactobacillus sakei Y-20 Strain and Characteristics of the Fatty Acid Hydroxylase2016

    • Author(s)
      Suzuki Y., Hatanaka S., Kanauchi M., Kasahara S., Shimoyamada M.
    • Journal Title

      Journal of American Society of Brewing Chemists

      Volume: 74 Pages: 77-84

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26450180
  • [Presentation] Lactobacillus sakei YK20株中の脂肪酸ヒドロキシラーゼの役割に関する研究2016

    • Author(s)
      近藤彩夏、長田彩加、金内誠 石田光晴
    • Organizer
      日本農芸化学会2016年度大会
    • Place of Presentation
      札幌コンベンションセンター
    • Year and Date
      2016-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26450180
  • [Presentation] 乳酸菌の脂肪酸取り込みによる抗ストレス作用について

    • Author(s)
      長田 彩加 金内 誠 石田 光晴
    • Organizer
      日本農芸化学会2015年度 大会
    • Place of Presentation
      岡山大学 津島キャンパス
    • Year and Date
      2015-03-27 – 2015-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26450180

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