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awakihara Natuki  我如古 菜月

… Alternative Names

Ganeko Natsuki  我如古 菜月

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Researcher Number 70508788
Other IDs
  • ORCIDhttps://orcid.org/0000-0002-6227-9022
Affiliation (Current) 2025: 福山大学, 生命工学部, 講師
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2020 – 2022: 福山大学, 生命工学部, 講師
2013 – 2019: 岡山県立大学, 保健福祉学部, 助教
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits
Except Principal Investigator
Eating habits
Keywords
Principal Investigator
用途別分類 / 粒度 / 加工適正 / 損傷でんぷん率 / アミロース含量 / 損傷デンプン率 / 加工適性 / 破断応力 / 米粉 / 官能評価 … More / 損傷澱粉率 / 低価格米粉 / 抗酸化作用 / プロシアニジン / 機能性 / 有色米 / 抗酸化 / 赤米色素成分 / 調理のしやすさ / 新規米粉麺 / 米粉麺レシピ / 抗糖化作用 / 色素成分 / 芒 / 赤米 / 粘弾性 / 嗜好性 / 米粉麺 … More
Except Principal Investigator
物性評価 / 学校給食 / 力学特性 / 中アミロース米 / 粘度 / カレー / レシピ / 給食 / アレルギー / 官能評価 / 米粉カレー / 米粉麺 / 米粉 / ハラール食 / 食文化 / 管理栄養士養成課程 / 教育プログラム / グローバル化教育 / ハラール食対応 / 食育授業 / 異文化理解 Less
  • Research Projects

    (4 results)
  • Research Products

    (17 results)
  • Co-Researchers

    (6 People)
  •  Studies on the development, quality evaluation, and establishment of a classification by application for low-cost rice flourPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Ganeko Natsuki
    • Project Period (FY)
      2018 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Fukuyama University
      Okayama Prefectural University
  •  The Promotion of Food Education program for the preparations of halal food for understanding of different cultures.

    • Principal Investigator
      Kishimoto Taeko
    • Project Period (FY)
      2016 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Okayama Prefectural University
  •  Development of foods using the low-priced rice flour produced by a new method

    • Principal Investigator
      TABUCHI Mayumi
    • Project Period (FY)
      2016 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Okayama Prefectural University
  •  Development of new rice noodles superior the viscoelastic and palatabilityPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Ganeko Natsuki
    • Project Period (FY)
      2013 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Okayama Prefectural University

All 2023 2022 2020 2019 2018 2017 2016 2015 Other

All Journal Article Presentation Book

  • [Book] 管理栄養士・栄養士のためのハラール食対応調理ガイド2020

    • Author(s)
      岸本妙子、川上貴代、我如古菜月、平松智子、田淵真愉美
    • Total Pages
      14
    • Publisher
      自費印刷
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00819
  • [Journal Article] 低価格米粉の基礎分析および加工適性に関する研究2022

    • Author(s)
      我如古菜月、古川健斗、渡澤恭介、新田陽子、加賀田江里、田淵真愉美、伊東秀之
    • Journal Title

      福山大学生命工学部年報

      Volume: 21 Pages: 33-40

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02208
  • [Journal Article] Utilization of Ca2+-induced setting of alginate or low methoxyl pectin for noodle production from Japonica rice2018

    • Author(s)
      Y. Nitta, Y. Yoshimura, N. Ganeko, H. Ito, N. Okushima, M. Kitagawa, K. Nishinari
    • Journal Title

      LWT-Food Sci. Tech.

      Volume: 97 Pages: 362-369

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00820
  • [Presentation] 損傷澱粉率の異なる米粉の加工適性に関する研究2023

    • Author(s)
      我如古菜月、田中紀帆、加賀田江里、新田陽子、田淵真愉美、伊東秀之
    • Organizer
      日本食品保蔵科学会第72回(熊本)大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02208
  • [Presentation] 管理栄養士養成課程における異文化理解を育むハラール食対応に関する食育プログラム2019

    • Author(s)
      岸本(重信)妙子、平松智子、田淵真愉美、我如古菜月、川上貴代、久保田恵、新田陽子、井上里加子
    • Organizer
      (一社)日本家政学会第71回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00819
  • [Presentation] 管理栄養士養成課程における異文化理解を育むハラール食対応に関する食育プログラム2019

    • Author(s)
      岸本(重信)妙子、平松智子、田淵真愉美、我如古菜月、川上貴代、久保田恵、新田陽子、井上里加子
    • Organizer
      (一社)日本家政学会第71回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00819
  • [Presentation] 低価格米粉の性質および加工特性について<第1報>2019

    • Author(s)
      我如古菜月、加賀田江里、新田陽子、田淵真愉美、伊東秀之
    • Organizer
      日本調理科学会中国・四国支部第9回支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02208
  • [Presentation] 米粉を利用した加工食品の基礎的および応用的研究2018

    • Author(s)
      伊東秀之, 山本登志子, 久保田恵, 新田陽子, 田淵真愉美, 我如古菜月, 中西俊介
    • Organizer
      OPUフォーラム2018
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00820
  • [Presentation] 異文化理解を育むハラール食対応に関する食育プログラムの検証2018

    • Author(s)
      岸本(重信)妙子、平松智子、田淵真愉美、我如古菜月、伊藤亜紀、川上貴代、久保田恵、新田陽子、井上里加子
    • Organizer
      (一社)日本家政学会第65回中国四国支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00819
  • [Presentation] 学校給食への導入を目指した米粉カレーの開発2018

    • Author(s)
      田淵真愉美, 我如古菜月, 新田陽子
    • Organizer
      第14回日本栄養改善学会中国支部学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00820
  • [Presentation] ハラール食対応を目的とした食育プログラムの開発2017

    • Author(s)
      我如古菜月、平松智子、田淵真愉美、森分咲良、新田陽子、川上貴代、久保田恵、井上里加子、岸本(重信)妙子
    • Organizer
      第64回(一社)日本家政学会中国・四国支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00819
  • [Presentation] ハラール食の普及に向けた調理対応ガイドによる異文化理解度調査2016

    • Author(s)
      森分咲良、岸本(重信)妙子、小林魁斗、平松智子、田淵真愉美、新田陽子、我如古菜月
    • Organizer
      第12回日本栄養改善学会中国支部学術総会
    • Place of Presentation
      岡山県立大学
    • Year and Date
      2016-06-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00819
  • [Presentation] 大学生におけるハラール食対応の異文化理解のための食育教材の検討2016

    • Author(s)
      岸本(重信)妙子、平松智子、新田陽子、田淵真愉美、我如古菜月、川上貴代、久保田恵、井上里加子、芦内菜月、川下陽子
    • Organizer
      日本家政学会第68回全国大会
    • Place of Presentation
      金城学院大学
    • Year and Date
      2016-05-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00819
  • [Presentation] Polyphenols in skins of red-kerneled rice and their inhibition of advanced glycation end products (AGEs) formation2015

    • Author(s)
      Natsuki Ganeko and Hideyuki Ito
    • Organizer
      The 7th International Conference on Polyphenols and Health (ICPH2015)
    • Place of Presentation
      Tours, France.
    • Year and Date
      2015-10-27
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25750026
  • [Presentation] 赤米種皮の色素成分の化学構造

    • Author(s)
      我如古菜月,伊東 秀之
    • Organizer
      第47回 日本栄養・食糧学会 中国・四国大会
    • Place of Presentation
      徳島
    • Year and Date
      2014-11-15 – 2014-11-16
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25750026
  • [Presentation] 赤米種皮および芒の成分

    • Author(s)
      我如古菜月、伊東秀之
    • Organizer
      日本農芸化学会2014年度大会
    • Place of Presentation
      明治大学生田キャンパス
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25750026
  • [Presentation] Constituents of skins and beards of red-kerneled rice,

    • Author(s)
      Natsuki Ganeko and Hideyuki Ito
    • Organizer
      XXVIIth International Conference on Polyphenols & 8th Tannin Conference
    • Place of Presentation
      Nagoya
    • Year and Date
      2014-09-02 – 2014-09-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25750026
  • 1.  TABUCHI Mayumi (60389020)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 12 results
  • 2.  新田 陽子 (70403318)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 3.  Kishimoto Taeko (80249375)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 7 results
  • 4.  平松 智子 (00554073)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 7 results
  • 5.  伊東 秀之 (70253002)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 6.  加賀田 江里 (70523702)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results

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