• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

GOCHO Hiromi  牛腸 ヒロミ

ORCIDConnect your ORCID iD *help
Researcher Number 80114916
Other IDs
External Links
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2021 – 2023: 実践女子大学, 研究推進機構, 研究員
2017 – 2021: 実践女子大学, 生活科学部, 教授
2011 – 2013: 実践女子大学, 生活科学部, 教授
2003 – 2004: 聖徳栄養短期大学, 教授
2001 – 2002: SEITOKU JUNIOR COLLEGE OF NUTRITION, PROFESSOR, 食物栄養学科, 教授 … More
1999 – 2000: 聖徳栄養短期大学, 助教授
1999: 聖徳栄養短期大学, 食物栄養学科, 助教授
1990: Seitoku Junior College Food and Nutrition Lecturer of Nutrition, 食物栄養学科, 講師 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Clothing life/Dwelling life / 家政学一般(含衣・住環境) / 家政学
Except Principal Investigator
Clothing life/Dwelling life / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits, studies on eating habits / 家政学一般(含衣・住環境)
Keywords
Principal Investigator
染色堅牢度 / 濃色 / 再現 / 定量 / 染色方法 / 天然染料 / 紫根 / 色差 / 植物染料 / 染色堅ろう度 … More / L*a*b*値 / k/s値 / シコン / 茜 / colorimetry / silk / color fastness / color / vegetable color / 抗菌性 / 消臭性 / アンモニア / 未利用色素 / 廃棄物 / 消臭 / 堅ろう / 染色 / 天然色素 / 食品廃棄物 / verse gas chromatography / nano fiber / BET theory / polymer surface / micro fiber / sorption / water vapor / Nylon 6 / 単分子吸着量 / バルク層 / 表面層 / 表面積 / 融解 / 超極細繊維 / ナイロン-6 / 融解挙動 / 融点 / DSC / 吸湿量 / 表面 / ナイロン-6極細繊維 / ナノファイバー / インバースガスクロマトグラフ法 / BET理論 / 高分子表面 / 極細繊維 / 収着 / 吸湿 / ナイロン6 / Heat of adsorption / Retention volume / Terpenoid / Inverse gas chromatography / 吸着熱 / 保持容量 / におい / テルペン / インバ-スガスクロマトグラフ法 … More
Except Principal Investigator
消臭性 / 廃羽毛 / エタンチオール / 酢酸 / アンモニア / 媒染染色布 / セルロース繊維 / タンパク質繊維 / 消臭 / 面内異方性 / Lamb波 / 直交異方性材料 / 織物 / 弾性率 / 力学物性 / ラム波 / LIVING ENVIRONMENT / SENSORY EVALUATION / FACTOR ANALYSIS / SD METHOD / MATERIALS / COLOR / ODOR / ディスプレー / 紙 / フレーバー / 因子分析 / ディスプレイ / 光源色 / 物体色 / 因子分析法 / SD法 / 生活環境 / 官能評価 / 材質 / 色 / におい / Cooking / Potato / Fish / Diffusion / 食塩 / 食材 / NaCl / 拡散 / 煮物 / 等温吸着曲線 / BET式 / インバースガスクロマトグラフ法 / 吸湿 / 応力-歪曲線 / ポリアミド / 表面層 / 極細繊維 Less
  • Research Projects

    (9 results)
  • Research Products

    (62 results)
  • Co-Researchers

    (14 People)
  •  Reproduction and quantification of dyeing methods for clothes in the Nara and Heian eraPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      GOCHO Hiromi
    • Project Period (FY)
      2021 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Jissen Women's University
  •  Construction of omni-directional elastic modulus evaluation system using lamb wave for fabric

    • Principal Investigator
      AKASAKA SHUICHI
    • Project Period (FY)
      2018 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Tokyo Institute of Technology
  •  Dyeing with Color Substances Extracted from Food Wastes- toward Deodorization and Color FastnessPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      GOCHO Hiromi
    • Project Period (FY)
      2017 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Clothing life/Dwelling life
    • Research Institution
      Jissen Women's University
  •  Regeneration of Protein fiber Wastes as Deodorants - Feather, Wool and Silk -

    • Principal Investigator
      稲垣 サナエ
    • Project Period (FY)
      2017 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Clothing life/Dwelling life
    • Research Institution
      Jissen Women's University
  •  A study on the diffusion of seasoning components in the foodstuffs to make cooked food good-tasting

    • Principal Investigator
      HASHIBA Hiroko
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Tokyo Seiei College
  •  Contribution to Water Vapor Sorption of Increased Surface Area of Ultra-micro Synthetic FiberPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      GOCHO Hiromi
    • Project Period (FY)
      2002 – 2004
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学一般(含衣・住環境)
    • Research Institution
      Seitoku Junior College of Nutrition
  •  極細繊維の表面構造と力学特性・吸湿性

    • Principal Investigator
      城島 栄一郎
    • Project Period (FY)
      1999 – 2000
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      家政学一般(含衣・住環境)
    • Research Institution
      Jissen Women's University
  •  A Basic Study on the Interactive Sensations of Colors and Odors in the Fields ofClothings. Foods and Houses

    • Principal Investigator
      TSUTSUI Tomomi
    • Project Period (FY)
      1999 – 2001
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Institution
      SEITOKU JUNIOR COLLEGE OF NUTRITION
  •  Absorption Ability of Odor for Wool as Clothing MaterialsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      GOCHO Hiromi
    • Project Period (FY)
      1990
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Seitoku Junior College of Nutrition

All 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2014 2013 2012 2011 2004 2003 Other

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 医療施設用防水シーツの吸湿性2024

    • Author(s)
      川崎久子、牟田緑、牛腸ヒロミ
    • Journal Title

      日本家政学会被服材料学部会報

      Volume: 38 Pages: 21-28

    • Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02080
  • [Journal Article] 下田歌子著『女子の技芸』:現代語訳の取り組みⅠ2024

    • Author(s)
      大川知子、織田涼子、佐藤幸子、牛腸ヒロミ、関登美子
    • Journal Title

      実践女子大学下田歌子記念女性総合研究所年報

      Volume: 10 Pages: 47-67

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02080
  • [Journal Article] 生活廃棄物による悪臭物質の消臭効果2023

    • Author(s)
      牛腸ヒロミ、岡部加実、上西朋子
    • Journal Title

      日本家政学会被服材料学部会報

      Volume: 37 Pages: 2-6

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02080
  • [Journal Article] 平安時代の染色法と色の特徴2023

    • Author(s)
      牛腸ヒロミ、牟田緑、塚崎舞、塩原みゆき
    • Journal Title

      実践女子大学文芸資料研究所年報

      Volume: 42

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02080
  • [Journal Article] 絹布によるアンモニアの吸着に及ぼす酸処理の効果2020

    • Author(s)
      牛腸ヒロミ、饗庭みのり、稲垣サナエ、本多素子、川﨑久子
    • Journal Title

      実践女子大学生活科学部紀要

      Volume: 57 Pages: 15-18

    • NAID

      120006824444

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00797
  • [Journal Article] Deodorization by Fibrous Wastes2019

    • Author(s)
      Sanae INAGAKI, Hiroko IKEDA, Hiromi GOCHO
    • Journal Title

      The Japan Research Association for Textile End-Uses

      Volume: 60 Pages: 144-150

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00797
  • [Journal Article] 悪臭物質の消臭性-生活廃棄物を中心に-2019

    • Author(s)
      池田紘子、稲垣サナエ、牛腸ヒロミ
    • Journal Title

      日本家政学会被服材料学部会報

      Volume: 33 Pages: 14-18

    • Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00797
  • [Journal Article] 最近の日常衣料品の染色堅ろう度2018

    • Author(s)
      牛腸ヒロミ
    • Journal Title

      日本学術振興会染色堅ろう度第134委員会業績報告書

      Volume: 24 Pages: 87-91

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00797
  • [Journal Article] 精練、銅塩処理または重ね媒染したタンパク質繊維によるアンモニア、酢酸、エタンチオールの消臭2017

    • Author(s)
      稲垣サナエ、牛腸ヒロミ、小林泰子、小見山二郎
    • Journal Title

      日本家政学会誌

      Volume: 68 Pages: 517-525

    • NAID

      130006183093

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00797
  • [Journal Article] 精錬、銅塩処理または重ね媒染したタンパク質繊維によるアンモニア、酢酸、エタンチオールの消臭2017

    • Author(s)
      稲垣サナエ、牛腸ヒロミ、小林泰子、小見山二郎
    • Journal Title

      日本家政学会誌

      Volume: 68巻 Pages: 517-525

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00798
  • [Journal Article] 繊維の汚れの特性と洗濯方法2017

    • Author(s)
      牛腸ヒロミ
    • Journal Title

      Web版 国民生活

      Volume: 10月号 Pages: 6-8

    • Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00798
  • [Journal Article] Dual mode diffusion and sorption of sodium chloride in surimis under cooking conditions2014

    • Author(s)
      Hashiba, H., Gocho, H., & Komiyama, J
    • Journal Title

      Journal of Food Engineering

      Volume: 137 Pages: 101-109

    • DOI

      10.1016/j.jfoodeng.2014.03.006

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Journal Article] Dual Mode Diffusion and Sorption of Sodium Chloride in Pre-Cooked Potato (Solanum tuberosum L.)2013

    • Author(s)
      Hiroko Hashiba, Hiromi Gocho & Jiro Komiyama
    • Journal Title

      Journal of Food Research

      Volume: 1 Issue: 1 Pages: 66-79

    • DOI

      10.5539/jfr.v2n1p66

    • NAID

      110009780446

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Journal Article] Dual mode diffusion and sorption of sodium chloride in pre-cooked potato ( Solanum tuberosum L.)2013

    • Author(s)
      Hashiba, H., Gocho, H., & Komiyama, J
    • Journal Title

      Journal of Food Research

      Volume: 2 (1) Pages: 66-79

    • NAID

      110009780446

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Journal Article] 炭水化物(じゃがいも)中のNaClの二元収着拡散2011

    • Author(s)
      橋場浩子、牛腸ヒロミ
    • Journal Title

      公益財団法人ソルト・サイエンス研究財団助成研究報告書

      Volume: - Pages: 199-207

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Journal Article] DSC investigation of Nylon6 ultra micro fibers with different diameters2004

    • Author(s)
      Hiromi Gocho
    • Journal Title

      Preprint of annual meeting of society of fiber science and technology 2004, Japan 59

      Pages: 99-99

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580131
  • [Journal Article] 直径の異なるナイロン-6超極細繊維のDSC挙動2004

    • Author(s)
      牛腸ヒロミ
    • Journal Title

      繊維学会年次大会予稿集2004 59・1

      Pages: 99-99

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580131
  • [Journal Article] 直径の異なるナイロン6超極細繊維のDSC挙動2004

    • Author(s)
      牛腸ヒロミ
    • Journal Title

      繊維学会年次大会予稿集2004 59

      Pages: 99-99

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580131
  • [Journal Article] Melting behavior nylon6 ultra micro fibers having different diameters2003

    • Author(s)
      Hiromi Gocho
    • Journal Title

      Memoirs of Seitoku junior college of nutrition No.34

      Pages: 36-41

    • NAID

      110004090443

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580131
  • [Journal Article] 直径の異なるナイロン6超極細繊維の融解挙動2003

    • Author(s)
      牛腸ヒロミ
    • Journal Title

      聖徳栄養短期大学紀要 No.34

      Pages: 36-41

    • NAID

      110004090443

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580131
  • [Journal Article] 食塩水に浸漬した豚ロース肉の比較

    • Author(s)
      橋場浩子, 牛腸ヒロミ
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: (投稿中)

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Presentation] 媒染剤を用いたシコン染色におけるpHの影響2023

    • Author(s)
      塚崎舞、塩原みゆき、小川裕耶、牟田緑、牛腸ヒロミ
    • Organizer
      繊維学会秋季研究発表会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02080
  • [Presentation] 茜染色における染色絹布の濃色化・色相・堅ろう度に及ぼす重ね媒染時のpHの影響2023

    • Author(s)
      牟田緑、塚崎舞、塩原みゆき、牛腸ヒロミ
    • Organizer
      日本家政学会第75回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02080
  • [Presentation] 茜染色における濃色で堅ろうな染色方法の検討ー染色温度と媒染時のpHと浸漬時間を中心にー2022

    • Author(s)
      牟田緑、塚崎舞、小山菜摘、宇田川菜々花、米川栞、牛腸ヒロミ
    • Organizer
      日本家政学会第74回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02080
  • [Presentation] シコン染色における媒染剤と媒染方法の影響2022

    • Author(s)
      塚崎舞、柴崎未吏、牟田緑、小山菜摘、牛腸ヒロミ
    • Organizer
      日本家政学会第74回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02080
  • [Presentation] Dispersion methodによる織物の力学物性評価2021

    • Author(s)
      赤坂修一、西川晃司、浅井茂雄、牛腸ヒロミ
    • Organizer
      日本家政学会 第73回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02218
  • [Presentation] 茜染色における媒染剤と媒染方法の影響2021

    • Author(s)
      牟田緑、小山菜摘、塚崎舞、牛腸ヒロミ
    • Organizer
      2021年度繊維学会秋季研究発表会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02080
  • [Presentation] Dispersion methodによる織物の力学物性評価2021

    • Author(s)
      赤坂修一・西川晃司・浅井茂雄 ・牛腸ヒロミ
    • Organizer
      日本家政学会 第73回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02218
  • [Presentation] 医療施設用防水シーツの吸湿性2021

    • Author(s)
      川崎久子、牟田緑、牛腸ヒロミ
    • Organizer
      日本家政学会第73回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02080
  • [Presentation] ラム波を用いた織物の力学物性評価2020

    • Author(s)
      赤坂修一・西川晃司・浅井茂雄 ・牛腸ヒロミ
    • Organizer
      日本家政学会 第72回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02218
  • [Presentation] 可聴域のLamb波を用いた織物の弾性率評価2019

    • Author(s)
      西川晃司、赤坂修一、浅井茂雄、牛腸ヒロミ
    • Organizer
      第31回エラストマー討論会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02218
  • [Presentation] これまでの衣生活とこれからの衣生活―被服材料と染色・洗浄を中心にー2019

    • Author(s)
      牛腸ヒロミ
    • Organizer
      実践女子学園120周年記念実践女子大学生活科学部2019年度公開講座
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00797
  • [Presentation] 医療施設用防水シーツの消費性能-快適性からの検討-2019

    • Author(s)
      川崎久子、牟田緑、牛腸ヒロミ
    • Organizer
      日本家政学会第71回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00797
  • [Presentation] 市販衣料品の染色堅ろう度2018

    • Author(s)
      牛腸ヒロミ
    • Organizer
      日本学術振興会染色堅ろう度第134委員会第2回研究発表会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00797
  • [Presentation] 柔軟仕上げ剤の性能と香りの評価2018

    • Author(s)
      牛腸ヒロミ、勝俣愛実、高田彩香、城島栄一郎
    • Organizer
      日本家政学会第70回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00797
  • [Presentation] 酸処理と機械的処理をした、羊毛、羽毛、絹による試薬活性炭を越える消臭2018

    • Author(s)
      稲垣サナエ、牛腸ヒロミ、小見山二郎
    • Organizer
      繊維学会平成30年度年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00797
  • [Presentation] 染色布のアンモニアの消臭性に及ぼす染色方法の影響~緑葉、アカネを中心に~2017

    • Author(s)
      牛腸ヒロミ、高山美穂、稲垣サナエ、上西朋子、小見山二郎
    • Organizer
      繊維製品消費科学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00798
  • [Presentation] 市販洗濯用洗剤の洗浄効率に及ぼす界面活性剤含有量の影響2017

    • Author(s)
      稲垣サナエ、恒川弥子、上西朋子、牛腸ヒロミ
    • Organizer
      日本家政学会第69回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00797
  • [Presentation] タンパク質およびセルロースから成る繊維材料による消臭2017

    • Author(s)
      稲垣サナエ、池田紘子、牛腸ヒロミ、小見山二郎
    • Organizer
      高分子学会高分子と水に関する討論会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00798
  • [Presentation] 市販アパレル製品の染色堅牢度に及ぼす時間、温度の影響2017

    • Author(s)
      稲垣サナエ、石井桜子、牛腸ヒロミ、小見山二郎
    • Organizer
      繊維学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00798
  • [Presentation] 染色布のアンモニアの消臭性に及ぼす染色方法の影響~緑葉、アカネを中心に~2017

    • Author(s)
      牛腸ヒロミ、高山美穂、稲垣サナエ、上西朋子、小見山二郎
    • Organizer
      2017年度日本繊維製品消費科学会年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00797
  • [Presentation] 市販洗濯用洗剤の洗浄効率に及ぼす界面活性剤含有量の影響2017

    • Author(s)
      稲垣サナエ、恒川弥子、上西朋子、牛腸ヒロミ
    • Organizer
      日本家政学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00798
  • [Presentation] タンパク質およびセルロースから成る繊維材料による消臭2017

    • Author(s)
      稲垣サナエ、池田紘子、牛腸ヒロミ、小見山二郎
    • Organizer
      高分子学会高分子と水に関する討論会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00797
  • [Presentation] 市販アパレル製品の染色堅牢度に及ぼす時間、温度の影響2017

    • Author(s)
      稲垣サナエ、石井桜子、牛腸ヒロミ、小見山二郎
    • Organizer
      平成29年度繊維学会年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00797
  • [Presentation] Dual mode diffusion and sorption-from dyeing to diffusion of NaCl in five Foodsuffs2014

    • Author(s)
      H.Hashiba, H.Gocho, and J.Komiyama
    • Organizer
      International Symposium on Fiber Science and Technology 2014
    • Place of Presentation
      Big sight Tokyo
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Presentation] ジャガイモ中のNaClの二元拡散とペクチン2014

    • Author(s)
      橋場浩子、牛腸ヒロミ、小見山二郎
    • Organizer
      日本食品科学工学会第61回大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Presentation] 食材中の荷電基が食材基質中の NaCl の拡散に及ぼす影響2013

    • Author(s)
      橋場浩子, 牛腸ヒロミ, 小見山二郎
    • Organizer
      日本家政学会第65回大会
    • Place of Presentation
      昭和女子大学
    • Year and Date
      2013-05-19
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Presentation] 食塩を拡散させた豚ロース肉の官能評価2012

    • Author(s)
      橋場浩子, 牛腸ヒロミ, 小見山二郎
    • Organizer
      日本家政学会第64回大会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学
    • Year and Date
      2012-05-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Presentation] 液体水を含む食材基質へのNaClの二元収着拡散2012

    • Author(s)
      橋場浩子、牛腸ヒロミ、小見山二郎
    • Organizer
      日本家政学会第64回大会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Presentation] 3 種のジャガイモ中の NaCl の二元収着拡散2012

    • Author(s)
      橋場浩子, 牛腸ヒロミ, 小見山二郎
    • Organizer
      日本食品科学工学会第59回大会
    • Place of Presentation
      藤女子大学
    • Year and Date
      2012-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Presentation] Dual mode Diffusion and Sorption of NaCl in Foodstuffs under Cooking ConditionsII2012

    • Author(s)
      H.Hashiba, H.Gocho, and J.Komiyama
    • Organizer
      International Federation for Home Economics XX II World Congress
    • Place of Presentation
      Melbourne
    • Year and Date
      2012-07-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Presentation] 液体水を含む食材基質への NaCl の二元収着拡散2012

    • Author(s)
      橋場浩子, 牛腸ヒロミ, 小見山二郎
    • Organizer
      日本家政学会第64回大会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学
    • Year and Date
      2012-05-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Presentation] Dual mode Diffusion and Sorption of NaCl in Foodstuffs under Cooking Conditions II2012

    • Author(s)
      H.Hashiba, H.Gocho, and J.Komiyama
    • Organizer
      International Federation for Home Economics XXII World Congress
    • Place of Presentation
      Melbourne
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Presentation] 食塩を拡散させた豚ロース肉の官能評価2012

    • Author(s)
      橋場浩子、牛腸ヒロミ、小見山二郎
    • Organizer
      日本家政学会第64回大会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Presentation] 3種のジャガイモ中のNaClの二元拡散-ペクチンの働き-2012

    • Author(s)
      橋場浩子、牛腸ヒロミ、小見山二郎
    • Organizer
      第50回高分子と水に関する討論会
    • Place of Presentation
      東京工業大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Presentation] 3 種のジャガイモ中の NaCl の二元拡散-ペクチンの働き-2012

    • Author(s)
      橋場浩子, 牛腸ヒロミ, 小見山二郎
    • Organizer
      高分子と水に関する討論会第50回大会
    • Place of Presentation
      東京工業大学
    • Year and Date
      2012-12-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Presentation] 3種のジャガイモ中のNaClの二元収着拡散2012

    • Author(s)
      橋場浩子、牛腸ヒロミ、小見山二郎
    • Organizer
      日本食品科学工学会第59回大会
    • Place of Presentation
      藤女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Presentation] 6種の食材中のNaClの二元収着拡散2011

    • Author(s)
      橋場浩子、牛腸ヒロミ、小見山二郎
    • Organizer
      高分子と水に関する討論会
    • Place of Presentation
      東京工業大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Presentation] 魚肉すり身中のNaClの二元収着拡散2011

    • Author(s)
      橋場浩子、哥亜紀、牛腸ヒロミ、小見山二郎
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Presentation] 魚肉すり身中の NaCl の二元収着拡散2011

    • Author(s)
      橋場浩子, 哥 亜紀, 牛腸ヒロミ, 小見山二郎
    • Organizer
      日本食品科学工学会第58回大会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Year and Date
      2011-09-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Presentation] 食材中の荷電基が食材基質中のNaClの拡散に及ぼす影響

    • Author(s)
      橋場浩子、牛腸ヒロミ、小見山二郎
    • Organizer
      日本家政学会第65回大会
    • Place of Presentation
      昭和女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • [Presentation] 二元収着拡散機構の適用性

    • Author(s)
      橋場浩子、牛腸ヒロミ、小見山二郎
    • Organizer
      第51回高分子と水に関する討論会
    • Place of Presentation
      東京工業大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500939
  • 1.  KOMIYAMA Jiro (60016574)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  TUTUI Tomomi (20132079)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  稲垣 サナエ (60286896)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 13 results
  • 4.  塚崎 舞 (50844924)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 5.  HASHIBA Hiroko (20208440)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 23 results
  • 6.  MARUI. Masaki (50181821)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  AKASAKA SHUICHI (00501066)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results
  • 8.  城島 栄一郎 (80129767)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  本多 素子 (90831959)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 10.  牟田 緑 (50138187)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 8 results
  • 11.  塩原 みゆき (80196360)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 12.  小川 裕耶 (10985930)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 13.  SATO Miyuki
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 14.  YAMAMOTO Naoko
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi