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Matsuda Hiroko  松田 寛子

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松田 寛子  マツダ ヒロコ

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Researcher Number 80709733
Other IDs
Affiliation (Current) 2023: 日本獣医生命科学大学, 応用生命科学部, 講師
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2021: 日本獣医生命科学大学, 応用生命科学部, 講師
2018 – 2019: 日本獣医生命科学大学, 応用生命科学部, 講師
2016 – 2017: 東京海洋大学, 学内共同利用施設等, 特任助教
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 38050:Food sciences-related / Eating habits / Applied health science
Except Principal Investigator
Basic Section 38050:Food sciences-related
Keywords
Principal Investigator
野菜 / 調理・加工 / 機能性成分 / デンプン / 機能性 / 調理 / 澱粉 / カボチャ / 血中中性脂肪 / 血糖値 … More / レジスタントスターチ / 澱粉質野菜 / ショウジョウバエ / NAD / SIRT1 / mTORシグナル / クルクミン / 食品 / ACMSD / 老化 / mTOR / インスリンシグナル / ファイトケミカル / ナイアシン / トリプトファン … More
Except Principal Investigator
フェオフィチナーゼ / クロロフィラーゼ / スムージー / クロロフィル / フィトール / smoothie / enzyme / pheophytin / chlorophyll / phytol Less
  • Research Projects

    (3 results)
  • Research Products

    (5 results)
  • Co-Researchers

    (1 People)
  •  クロロフィル分解酵素によるフィトール生成とフィトール特異的な保健機能の解析

    • Principal Investigator
      奈良井 朝子
    • Project Period (FY)
      2021 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Life Science University
  •  澱粉質野菜における澱粉特性と含有成分間の相互作用に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      松田 寛子
    • Project Period (FY)
      2021 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Early-Career Scientists
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Life Science University
  •  Elucidating mechanisms of aging regulation via tryptophan-niacin metabolismPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Matsuda Hiroko
    • Project Period (FY)
      2016 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Applied health science
      Eating habits
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Life Science University
      Tokyo University of Marine Science and Technology

All 2022 2021 2019

All Presentation

  • [Presentation] ホウレンソウとグリーンキウイのスムージー調製時に起こるクロロフィル分解酵素によるフィトール増加2022

    • Author(s)
      横坂 伸一、浅田 ゆり、妹尾勇志、三上輝志、松田 寛子、奈良井 朝子
    • Organizer
      日本農芸化学会 2022年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05444
  • [Presentation] ホウレンソウとグリーンキウイに含まれるフィトール生成酵素のスムージー加工を想定した特性解析2021

    • Author(s)
      横坂 伸一、浅田 ゆり、松田 寛子、奈良井 朝子
    • Organizer
      日本食品科学工学会 第68回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05444
  • [Presentation] 植物由来成分フィトールがマウス骨格筋および肝臓のグリコーゲン超回復へ与える影響2021

    • Author(s)
      松田寛子、藤田浩幸、木村竜也、横坂伸一、長田あずさ、奈良井朝子
    • Organizer
      日本体力医学会 第76回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05444
  • [Presentation] クルクミンがTrp-NAD経路における2019

    • Author(s)
      髙橋彩夏、松田寛子、坂田菜摘、松本奈々、江頭祐嘉合
    • Organizer
      日本農芸化学会2019年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K21037
  • [Presentation] クルクミンがトリプトファンーナイアシン代謝の鍵酵素の活性変動に与える影響2019

    • Author(s)
      髙橋彩夏、松田寛子、坂田菜摘、松本奈々、江頭祐嘉合
    • Organizer
      第73回日本栄養・食糧学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K21037
  • 1.  奈良井 朝子 (00339475)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results

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