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Sato Yoko
佐藤 瑶子
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Researcher Number
80725185
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Affiliation (Current)
2023: お茶の水女子大学, 基幹研究院, 講師
Affiliation (based on the past Project Information)
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2014 – 2021: お茶の水女子大学, 基幹研究院, 助教
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits
/
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Keywords
Principal Investigator
根菜類 / 煮物 / 予測 / 最適調理条件 / 拡散係数 / ダイコン / シミュレーション / 蒸し物 / 軟化の測度定数 / 余熱
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/ 蒸し加熱 / 最適蒸し時間 / 軟化速度 / 軟化の速度定数 / 最適加熱時間 / クックチルシステム / 冷蔵 / 冷却 / ジャガイモ / ブラストチラー / 冷却時間 / スチームコンベクションオーブン / クックチル / 調味 / 拡散
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Research Projects
(
3
results)
Research Products
(
6
results)
Project Start Year (Newest)
Project Start Year (Oldest)
煮物における種々の呈味成分の拡散過程のシミュレーションと制御
Principal Investigator
Principal Investigator
佐藤 瑶子
Project Period (FY)
2020 – 2022
Research Category
Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
Review Section
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Research Institution
Ochanomizu University
Prediction of cooking condition of Nimono for rapid cooling and refrigeration
Principal Investigator
Principal Investigator
Sato Yoko
Project Period (FY)
2017 – 2019
Research Category
Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
Research Field
Eating habits
Research Institution
Ochanomizu University
Control and optimization of texture and taste in root vegetables during wet heating
Principal Investigator
Principal Investigator
Sato Yoko
Project Period (FY)
2014 – 2016
Research Category
Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
Research Field
Eating habits
Research Institution
Ochanomizu University
All
2021
2018
2017
2016
2015
2014
All
Presentation
[Presentation] ダイコン中の種々の成分のみかけの拡散係数
2021
Author(s)
渡邊直子,佐藤瑶子
Organizer
日本調理科学会2021年度大会
Data Source
KAKENHI-PROJECT-20K02404
[Presentation] スチームコンベクションオーブンを用いた根菜類の煮物の調理条件の検討
2018
Author(s)
吉田里緒,八川梨紗,佐藤瑶子,飯島久美子,辻ひろみ,香西みどり
Organizer
日本家政学会第70回大会
Data Source
KAKENHI-PROJECT-17K12885
[Presentation] スチームコンベクションオーブンを用いたゆで加熱の加熱時間に影響を及ぼす要因の検討
2017
Author(s)
吉田里緒,佐藤瑶子,八川梨紗,飯島久美子,辻ひろみ,香西みどり
Organizer
日本調理科学会平成29年度大会
Data Source
KAKENHI-PROJECT-17K12885
[Presentation] ダイコンの煮物の調味過程のシミュレーション
2016
Author(s)
佐藤瑶子,金城みなみ,香西みどり
Organizer
日本食品科学工学会第63回大会
Place of Presentation
名城大学
Year and Date
2016-08-27
Data Source
KAKENHI-PROJECT-26750022
[Presentation] 根菜類の蒸し加熱における余熱の利用
2015
Author(s)
入山明日香,佐藤瑶子,香西みどり
Organizer
日本家政学会第67回大会
Place of Presentation
アイーナいわて県民情報交流センター
Year and Date
2015-05-24
Data Source
KAKENHI-PROJECT-26750022
[Presentation] 煮物におけるダイコン中のショ糖及び食塩の拡散過程のシミュレーション
2014
Author(s)
金城みなみ、佐藤瑶子、香西みどり
Organizer
日本調理科学会平成26年度大会
Place of Presentation
広島
Year and Date
2014-08-30
Data Source
KAKENHI-PROJECT-26750022
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