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Sato Yoko  佐藤 瑶子

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Researcher Number 80725185
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: お茶の水女子大学, 基幹研究院, 講師
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2022 – 2024: お茶の水女子大学, 基幹研究院, 講師
2014 – 2021: お茶の水女子大学, 基幹研究院, 助教
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits
Keywords
Principal Investigator
シミュレーション / 煮物 / 根菜類 / 拡散 / ダイコン / 拡散係数 / 最適調理条件 / 予測 / 分子量 / 調味 … More / 調理 / クックチル / スチームコンベクションオーブン / 冷却時間 / ブラストチラー / ジャガイモ / 冷却 / 冷蔵 / クックチルシステム / 最適加熱時間 / 軟化の速度定数 / 軟化速度 / 最適蒸し時間 / 蒸し加熱 / 余熱 / 軟化の測度定数 / 蒸し物 Less
  • Research Projects

    (4 results)
  • Research Products

    (6 results)
  •  動物性食品の煮物の調味過程のシミュレーションPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      佐藤 瑶子
    • Project Period (FY)
      2024 – 2026
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Simulating diffusion process of various taste component in cooked foodPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Sato Yoko
    • Project Period (FY)
      2020 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Prediction of cooking condition of Nimono for rapid cooling and refrigerationPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Sato Yoko
    • Project Period (FY)
      2017 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Control and optimization of texture and taste in root vegetables during wet heatingPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Sato Yoko
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Ochanomizu University

All 2021 2018 2017 2016 2015 2014

All Presentation

  • [Presentation] ダイコン中の種々の成分のみかけの拡散係数2021

    • Author(s)
      渡邊直子,佐藤瑶子
    • Organizer
      日本調理科学会2021年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02404
  • [Presentation] スチームコンベクションオーブンを用いた根菜類の煮物の調理条件の検討2018

    • Author(s)
      吉田里緒,八川梨紗,佐藤瑶子,飯島久美子,辻ひろみ,香西みどり
    • Organizer
      日本家政学会第70回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K12885
  • [Presentation] スチームコンベクションオーブンを用いたゆで加熱の加熱時間に影響を及ぼす要因の検討2017

    • Author(s)
      吉田里緒,佐藤瑶子,八川梨紗,飯島久美子,辻ひろみ,香西みどり
    • Organizer
      日本調理科学会平成29年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K12885
  • [Presentation] ダイコンの煮物の調味過程のシミュレーション2016

    • Author(s)
      佐藤瑶子,金城みなみ,香西みどり
    • Organizer
      日本食品科学工学会第63回大会
    • Place of Presentation
      名城大学
    • Year and Date
      2016-08-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26750022
  • [Presentation] 根菜類の蒸し加熱における余熱の利用2015

    • Author(s)
      入山明日香,佐藤瑶子,香西みどり
    • Organizer
      日本家政学会第67回大会
    • Place of Presentation
      アイーナいわて県民情報交流センター
    • Year and Date
      2015-05-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26750022
  • [Presentation] 煮物におけるダイコン中のショ糖及び食塩の拡散過程のシミュレーション2014

    • Author(s)
      金城みなみ、佐藤瑶子、香西みどり
    • Organizer
      日本調理科学会平成26年度大会
    • Place of Presentation
      広島
    • Year and Date
      2014-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26750022

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