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ISHIWATARI Naomi  柴田 奈緒美 (石渡 奈緒美)

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Shibata-Ishiwatari Naomi  柴田 奈緒美

石渡奈緒美

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Researcher Number 80737164
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 岐阜大学, 教育学部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2022 – 2023: 岐阜大学, 教育学部, 准教授
2017 – 2021: 岐阜大学, 教育学部, 助教
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Childhood science (childhood environment science)
Keywords
Principal Investigator
粘度 / 食物アレルギー / 調理シミュレーション / デンプン系食品 / 献立分析 / とろみ付け / シチュー / アミロース脂質複合体 / 糊化 / 介護食品 … More / 動的粘弾性 / ルゥ / 澱粉 / アレルギー / 食生活 / 調理科学 / カレールゥ / 保育園 / 給食 / 小麦粉 / とろみ剤 / ユニバーサルデザインフード / カレー / ハンバーグ / 三大アレルゲン / 学校給食 Less
  • Research Projects

    (2 results)
  • Research Products

    (11 results)
  •  食物アレルギー対応と介護食品を包括したとろみ付け食材の適応判断と可視化Principal Investigator

    • Principal Investigator
      柴田 奈緒美 (石渡奈緒美)
    • Project Period (FY)
      2021 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Early-Career Scientists
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Gifu University
  •  Searching for binders other than egg or wheat to diversify allergy-free substitute meals for school lunchesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Shibata-Ishiwatari Naomi
    • Project Period (FY)
      2017 – 2020
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Childhood science (childhood environment science)
    • Research Institution
      Gifu University

All 2023 2022 2021 2020 2019

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Comparison of nursery meal menus in an effort to improve the management of food allergies2022

    • Author(s)
      柴田(石渡)奈緒美, 増子紗和
    • Journal Title

      Journal for the Integrated Study of Dietary Habits

      Volume: 33 Issue: 1 Pages: 27-36

    • DOI

      10.2740/jisdh.33.1_27

    • ISSN
      1346-9770, 1881-2368
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K13488
  • [Journal Article] 食物アレルギー対応の充実に向けたとろみ付け食材のマップ化2021

    • Author(s)
      柴田(石渡)奈緒美
    • Journal Title

      アレルギーの臨床

      Volume: 41 Pages: 1090-1092

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K13488
  • [Journal Article] 調理科学から食物アレルギー対応へのアプローチ2020

    • Author(s)
      柴田(石渡)奈緒美
    • Journal Title

      アレルギーの臨床

      Volume: 40 Pages: 294-297

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K17782
  • [Journal Article] 食物アレルギー対応食の多様化に向けた試み2020

    • Author(s)
      柴田(石渡)奈緒美
    • Journal Title

      アレルギーの臨床

      Volume: 40 Pages: 1190-1194

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K17782
  • [Journal Article] Characterisation of a Hamburger Patties Prepared without Eggs, Breadcrumbs, and Milk2019

    • Author(s)
      柴田(石渡)奈緒美, 向後明里, 松波由奈
    • Journal Title

      Journal of Cookery Science of Japan

      Volume: 52 Issue: 6 Pages: 405-412

    • DOI

      10.11402/cookeryscience.52.405

    • NAID

      130007769958

    • ISSN
      1341-1535, 2186-5787
    • Year and Date
      2019-12-05
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K17782
  • [Journal Article] 学校給食の献立分析から考える食物アレルギー対応の打開策2019

    • Author(s)
      柴田(石渡)奈緒美
    • Journal Title

      アレルギーの臨床

      Volume: 39 Pages: 579-582

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K17782
  • [Presentation] とろみ付け食材と溶媒の組み合わせの違いが及ぼす粘度への影響2023

    • Author(s)
      柴田奈緒美,高橋萌
    • Organizer
      日本食品工学会第24回(2023年度)年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K13488
  • [Presentation] 嗜好に応じた選択を可能とする食物アレルギーに対応したカレーの調理2021

    • Author(s)
      柴田奈緒美,増子紗和
    • Organizer
      日本調理科学会2021年度年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K13488
  • [Presentation] 各種とろみ剤におけるカレーの粘度予測2020

    • Author(s)
      柴田奈緒美,藤澤ひかり
    • Organizer
      日本食品工学会 第21回年次大会(2020年度)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K17782
  • [Presentation] 学校給食における食物アレルギーを考慮したカレーの検討2019

    • Author(s)
      向後明里,柴田奈緒美
    • Organizer
      日本家政学会中部支部 第18回家政学関連院生・学生研究発表会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K17782
  • [Presentation] 小麦・乳製品を使用しないカレールゥの汎用化2019

    • Author(s)
      柴田奈緒美,向後明里
    • Organizer
      日本食品工学会第20回年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K17782

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