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Sato Yoko  佐藤 陽子

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佐藤 陽子  サトウ ヨウコ

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Researcher Number 80847806
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 鎌倉女子大学, 教育学部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2021 – 2023: 鎌倉女子大学, 教育学部, 講師
Review Section/Research Field
Except Principal Investigator
Basic Section 09040:Education on school subjects and primary/secondary education-related
Keywords
Except Principal Investigator
ICT / 理科教育 / ICT教育
  • Research Projects

    (1 results)
  • Research Products

    (10 results)
  • Co-Researchers

    (1 People)
  •  Development of a new distance learning method for microscale experiments using food ingredients

    • Principal Investigator
      Ohta Hisataka
    • Project Period (FY)
      2021 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 09040:Education on school subjects and primary/secondary education-related
    • Research Institution
      Tokyo University of Science

All 2024 2023 2022 2021

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 芳香族カルボン酸を中和反応で区別するマイクロスケール実験教材の開発2024

    • Author(s)
      上田竜也,佐藤陽子,松岡雅忠
    • Journal Title

      化学と教育

      Volume: 72 Pages: 164-167

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02557
  • [Journal Article] ベジタリアンのための溶けないミニアイスボール作り‐ゼリー食調製食品とサイリウムを用いた 熱源不要型実験の提2023

    • Author(s)
      佐藤陽子,太田尚孝
    • Journal Title

      Vegitarian Research

      Volume: 24 Pages: 7-9

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02557
  • [Journal Article] 漂白剤による合成着色料の漂白を観察する化学実験教材の開発2023

    • Author(s)
      宮川太一,佐藤陽子,松岡雅忠
    • Journal Title

      化学と教育

      Volume: 71巻4号

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02557
  • [Presentation] キッチンサイエンスによる溶けないミニアイスキャンデー作り -サイリウムを用いた熱源不要型実験の提案-2023

    • Author(s)
      佐藤陽子・太田尚孝
    • Organizer
      日本化学会第103春季年会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02557
  • [Presentation] キッチンサイエンスへの小型調理家電の活用 -ストロベリーパウダーを用いた科学的なミニジャム作2023

    • Author(s)
      佐藤陽子・太田尚孝
    • Organizer
      日本理科教育学会第73回全国大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02557
  • [Presentation] 遠隔指導が可能なマイクロスケール実験 ‐色の異なる野菜の廃棄部位からのデンプンの抽出‐2022

    • Author(s)
      佐藤陽子・太田尚孝
    • Organizer
      日本ベジタリアン学会第22回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02557
  • [Presentation] マイクロスケール法による小麦グルテンの抽出と調理 -強力粉の廃棄率がゼロの生麩団子・浮き粉団子・ とろみあん作り2022

    • Author(s)
      佐藤陽子・太田尚孝
    • Organizer
      日本理科教育学会第72回全国大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02557
  • [Presentation] ドールハウス遊びとマイクロスケール実験の融合 -オンライン科学イベントでの溶媒抽出学習用ドレッシングの作成-2022

    • Author(s)
      佐藤陽子, 太田尚孝
    • Organizer
      日本化学会第102回春季年会(オンライン)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02557
  • [Presentation] キッチンサイエンスによる有機物・無機物の判別実験‐スモールスケール法による小麦アレルギー対応型クレープ作り‐2021

    • Author(s)
      佐藤陽子, 太田尚孝
    • Organizer
      日本理科教育学会第71回全国大会(オンライン)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02557
  • [Presentation] 遠隔での実施が可能なマイクロスケール 実験‐指示薬の学習題材としての熱源不要型ブラックゴジベリージュースー作り‐2021

    • Author(s)
      佐藤陽子,太田尚孝
    • Organizer
      日本ベジタリアン学会第21回大会(NLC 新大阪ビル)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02557
  • 1.  Ohta Hisataka (40223838)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 8 results

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