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Yoshimura Miki  吉村 美紀

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吉村 美紀  ヨシムラ ミキ

YOSHIMURA Miki  吉村 美紀

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Researcher Number 90240358
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Affiliation (Current) 2025: 兵庫県立大学, 環境人間学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2024: 兵庫県立大学, 環境人間学部, 教授
2020 – 2022: 兵庫県立大学, 環境人間学部, 教授
2012 – 2018: 兵庫県立大学, 環境人間学部, 教授
2010: University of Hyogo, 環境人間学部, 教授
2007 – 2009: University of Hyogo, School of Human Science and Environment, Associate Professor … More
2004 – 2006: 兵庫県立大学, 環境人間学部, 助教授
1998: 姫路工業大学, 環境人間学部, 講師
1997: 姫路短期大学, 食物栄養学科, 講師 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits / 家政学
Except Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Keywords
Principal Investigator
物性 / 咀嚼性 / 嗜好性 / 多糖類 / 米粉 / 大豆タンパク質 / 動的粘弾性 / 老化 / 糊化 / コンニャクグルコマンナン … More / コーンスターチ / 大豆 / 生活習慣病 / 咀嚼 / 大豆混合系食品 / レジスタントスターチ / 大豆多糖類 / 重量減少率 / 鹿肉 / シカ肉加工食品 / 消費者意向 / ビタミンB2 / カルニチン / 機能性 / 栄養性 / シカ肉 / 大豆たんぱく質 / 混合ゲル / 加熱凝固 / 酸凝固 / 混合系 / グアーガム / 分離大豆タンパク / コンニャクグルコマン / 破断特性 / 酵素分解 / コーンスターチ澱粉 / 多糖類ハイドロコロイド / 分子量 / 寒天 / テクスチャー / Rheologyレオロジー / DSC示差走査熱量測定 / Gelatinization糊化 / Retrogradation老化 / Xyloglucanキシログルカン / Konjacglucomannanコンニャク / Mixture混合系 / Cornstarchコーンスターチ / レオロジー / 示差走査熱量測定 / 食品ハイドロコロイド / キシログルカン … More
Except Principal Investigator
ストレス / 食生活状況 / 心身の健康状態 / 咀嚼能力 / senile dimentia / protein energy malnutrition / change of behavior / theory of behavioral science / nutrition education / elderly / Precede Proceed model / 認知(痴呆)症 / QOL / 食行動変容 / 栄養学 / 認知症 / 低栄養 / 行動変容 / 行動科学理論 / 栄養教育 / 高齢者 / Minced food / Xanthan gum / pharyngeal phase / oral phase / optimum volume / levator veli palatini muscle / palatoglossus muscle / electromyography / のどごし / 降伏応力 / ビデオ嚥下造影検査法 / 咽頭相 / 口腔相 / きざみ食 / 粘弾性 / キサンタンガム / 多糖類 / 至適嚥下量 / 口蓋帆挙筋 / 口蓋舌筋 / 筋電図 Less
  • Research Projects

    (8 results)
  • Research Products

    (93 results)
  • Co-Researchers

    (14 People)
  •  Objective evaluation of habitual mastication ability, that of mental and physical health status, that of diet and lifestyle, and elucidation of their interrelationships

    • Principal Investigator
      桑野 稔子
    • Project Period (FY)
      2024 – 2026
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      University of Shizuoka
  •  Soy-based food mixtures that contribute to the prevention of lifestyle-related diseases and dementia and their effects on chewing and satisfaction in humansPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Yoshimura Miki
    • Project Period (FY)
      2020 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      University of Hyogo
  •  Nutrition, Palatability and Functionality of Cooked Venison ProductsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Miki Yoshimura
    • Project Period (FY)
      2015 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      University of Hyogo
  •  Physical Properties and Texture of Soy Protein with Rice PowderPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      YOSHIMURA Miki
    • Project Period (FY)
      2012 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      University of Hyogo
  •  Effects of Polysaccharide on the Physical Properties and Enzymatic Degradation of Mixed FoodsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      YOSHIMURA Miki
    • Project Period (FY)
      2008 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      University of Hyogo
  •  Investigation of nutrition education for health, and the protection of senile dementia of elderly of local community

    • Principal Investigator
      KUWANO Toshiko
    • Project Period (FY)
      2005 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      University of Shizuoka
      Gifu Women's University
  •  Evaluation of the difficulty in deglutition and the development of thickening agents for dysphagia

    • Principal Investigator
      NISHINARI Katsuyoshi
    • Project Period (FY)
      2004 – 2005
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      OSAKA CITY UNIVERSITY
  •  澱粉とハイドロコロイド混合による新しいテクスチャーコントロールPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      吉村 美紀
    • Project Period (FY)
      1997 – 1998
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Himeji Institute of Technology
      Himeji Collage of Hyogo

All 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 Other

All Journal Article Presentation Book Patent

  • [Book] 食品物性とテクスチャー2022

    • Author(s)
      小林三智子、神山かおる、石井和美、江口智美、新田陽子、吉村美紀
    • Total Pages
      227
    • Publisher
      建帛社
    • ISBN
      9784767962160
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Book] 鹿肉を楽しむ COOK BOOK2016

    • Author(s)
      林真理、吉村美紀(監修)、横山真弓(執筆協力)
    • Total Pages
      63
    • Publisher
      丸善出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Book] 大豆の栄養と機能2014

    • Author(s)
      家森幸男、村本光二、戸田登志也、園良治、内山成人、塚本知玄、山本孝史、佐藤俊郎、鈴木啓章、山形一雄、菅野道廣、池田郁男、小野伴忠、吉村美紀、木村啓太郎、久保雄司、上原誉志夫、古林万木夫、太田美穂、新宅賀洋、今野宏、安田正昭、福田満、石黒貴寛、森山達哉、長瀬二郎、瀧本文代、羽鹿牧太 他
    • Total Pages
      264
    • Publisher
      シーエムシー出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500947
  • [Journal Article] 兵庫県産黒大豆のミネラル及びポリフェノール類に着目した成分分析と機能性2023

    • Author(s)
      吉村美紀、加藤陽二、和田裕子、島田良子、小林美幸、赤松成基、鯛かおる、高山裕貴
    • Journal Title

      兵庫県立大学環境人間学部研究報告

      Volume: 24 Pages: 41-46

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Journal Article] Physical Properties and Palatability of Cookies with Different Composition of Wheat Flour, Rice Flower, and Soy Protein Isolate2022

    • Author(s)
      Miki YOSHIMURA, Hiromi SAWAMURA,Ryoko SHIMADA
    • Journal Title

      日本家政学会誌

      Volume: 73 Pages: 1-10

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Journal Article] 食材・食品ハイドロコロイドの調理加工における物性・咀嚼性・構造の基礎的研究およびその応用2022

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 55 Pages: 57-66

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Journal Article] 冷凍・解凍した麺の性状および構造に及ぼす結晶性セルロースの影響2021

    • Author(s)
      吉村美紀、細田捺希、赤田樹、池田匠、原信岳、高山裕貴
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 54 Pages: 266-273

    • NAID

      130008125747

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Journal Article] 食べ物のおいしさとテクスチャー2021

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Journal Title

      日本栄養士会雑誌

      Volume: 64 Pages: 8-9

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Journal Article] Effect of resistant starch type 4 from different starch sources on the physical properties and palatability of bread2021

    • Author(s)
      R.Shimada, M.Yoshimura
    • Journal Title

      Journal of Biorheology

      Volume: 35 Pages: 10-17

    • NAID

      130008007602

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Journal Article] 米粉と大豆タンパク質混合クッキーの性状・嗜好性2021

    • Author(s)
      吉村美紀、秋吉萌、佐々木琴美、島田良子
    • Journal Title

      兵庫県立大学環境人間学部研究報告

      Volume: 23 Pages: 99-106

    • NAID

      120006999465

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Journal Article] 原料デンプンの異なるレジスタントスターチ・タイプ4添加パンの物性および嗜好性2020

    • Author(s)
      島田良子、西村響子、吉村美紀
    • Journal Title

      日本家政学会誌

      Volume: 71 Pages: 532-541

    • NAID

      130007895811

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Journal Article] 鹿肉加工食品の物性・栄養性について2019

    • Author(s)
      吉村美紀、平川あさき、澤村弘美
    • Journal Title

      兵庫県立大学環境人間学部研究報告

      Volume: 21 Pages: 95-100

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Journal Article] シカ肉の栄養性・機能性の認知度と消費者意向に関する神戸での調査2018

    • Author(s)
      吉村美紀・永井紘太・林真理
    • Journal Title

      兵庫県立大学環境人間学部研究報告

      Volume: 20 Pages: 81-88

    • NAID

      120006644823

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Journal Article] シカ肉の加工・調理とレオロジー2018

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Journal Title

      日本バイオレオロジー学会誌

      Volume: 32 Pages: 22-29

    • NAID

      130007817962

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Journal Article] シカ肉の栄養性と調理特性2017

    • Author(s)
      吉村 美紀
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 50

    • NAID

      130006004020

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Journal Article] シカ肉の栄養性・機能性の認知度と消費者意向の調査2017

    • Author(s)
      吉村美紀・林真理
    • Journal Title

      兵庫県立大学環境人間学部研究報告

      Volume: 14 Pages: 73-80

    • NAID

      120006644803

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Journal Article] 食肉の物性・嗜好性・咀嚼性に及ぼす食品品質改良剤と加熱条件の影響2017

    • Author(s)
      畦西克己、堀 夏海、上野山あつこ、吉村美紀、北元憲利
    • Journal Title

      日本摂食嚥下リハビリテーション学会誌

      Volume: 21 Pages: 71-82

    • NAID

      130007833283

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Journal Article] 大豆たんぱく質の酵素分解に及ぼすグアーガムの影響2015

    • Author(s)
      吉村美紀、原口朋子、加藤陽二、船見孝博
    • Journal Title

      兵庫県立大学環境人間学部研究報告

      Volume: 第17号 Pages: 51-56

    • NAID

      110009912001

    • Acknowledgement Compliant / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500947
  • [Journal Article] 豆乳・米粉・油脂混合エマルションのゲル化特性(2)凍結環境下における凝固特性の検討2014

    • Author(s)
      中川究也、藤井祐太、江口智美、吉村美紀
    • Journal Title

      日本食品工学会誌

      Volume: 15巻 Pages: 251-258

    • NAID

      130005057016

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500947
  • [Journal Article] 豆乳・米粉・油脂混合エマルションのゲル化特性(1)酢酸による凝固の検討2014

    • Author(s)
      吉村美紀、江口智美、東羅あかね、中川究也
    • Journal Title

      日本食品工学会誌

      Volume: 15巻 Pages: 243-249

    • NAID

      130005057017

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500947
  • [Journal Article] 寒天ゲルの物性に及ぼす豚由来コラーゲンペプチドの分子量の影響2011

    • Author(s)
      小野寺允、深江亮平、加藤陽二、西成勝好、吉村美紀
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 第58巻4号

      Pages: 150-158

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Journal Article] 豚由来コラーゲンペプチド添加寒天ゲルの力学的・熱的特性2010

    • Author(s)
      吉村美紀、深江亮平、丸山尚子、原口朋子、西成勝好
    • Journal Title

      日本調理科学学会誌 第54巻4号

      Pages: 143-151

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Journal Article] コンニャクグルコマンナンの粘度と分離大豆タンパク質の酵素分解に対する影響2009

    • Author(s)
      吉村 美紀
    • Journal Title

      兵庫県立大学環境人間学部研究報告 第11号

      Pages: 83-88

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Journal Article] 豚由来コラーゲンペプチド添加寒天ゲルの力学的・熱的特性2009

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Journal Title

      日本調理科学会誌 54

      Pages: 143-151

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Journal Article] コンニャクグルコマンナンの粘度と分離大豆タンパク質の酵素分解に対する影響2009

    • Author(s)
      吉村美紀、船見孝博
    • Journal Title

      兵庫県立大学環境人間学部研究報告 第11号

      Pages: 83-88

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Journal Article] 異なる環境に在住する高齢者の栄養状態の比較2007

    • Author(s)
      桑野稔子, 吉村美紀, 浅野珠美, 吉岡身奈, 大野照子
    • Journal Title

      地域文化研究 第24号

      Pages: 88-93

    • NAID

      110006202776

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500556
  • [Journal Article] 異なる環境に在住する高齢者の栄養状態の比較2007

    • Author(s)
      桑野 稔子, 吉村 美紀, 浅野 珠美, 吉岡 身奈, 大野 照子
    • Journal Title

      地域文化研究 第24号

      Pages: 88-93

    • NAID

      110006202776

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500556
  • [Journal Article] 固有粘度の異なるキサンタンガムの物性とニンジンのきざみ食の咀嚼性2005

    • Author(s)
      吉村美紀, 桑野稔子, 船見孝博, 西成勝静
    • Journal Title

      日本咀嚼学会雑誌 15・2

      Pages: 48-57

    • NAID

      10016929383

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16300237
  • [Journal Article] キサンタンガムを添加したきざみ食の嗜好特性について2005

    • Author(s)
      吉村美紀, 桑野稔子, 盛崎利恵, 西成勝好
    • Journal Title

      日本咀嚼学会雑誌 14・2

      Pages: 50-61

    • NAID

      10014493663

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16300237
  • [Journal Article] 固有粘度の異なるキサンタンガムの物性とニンジンのきざみ食の咀嚼性2005

    • Author(s)
      吉村美紀, 桑野稔子, 船見孝博, 西成勝好
    • Journal Title

      日本咀嚼学会雑誌 15・2

      Pages: 48-57

    • NAID

      10016929383

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16300237
  • [Journal Article] Rheological Properties of Xanthan Gum of Different Intrinsic Viscosity and Mastication of the Minced Carrots2005

    • Author(s)
      M.Yoshimura, T.Kuwano, T.Funami, K.Nishinari
    • Journal Title

      Japanese Society for Mastication Science and Health Promotion 15(2)

      Pages: 48-57

    • NAID

      10016929383

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16300237
  • [Journal Article] キサンタンガムを添加したきざみ食の嗜好特性について2004

    • Author(s)
      吉村美紀, 桑野稔子, 盛綺利恵, 西成勝好
    • Journal Title

      日本咀嚼学会雑誌 14・2

      Pages: 50-61

    • NAID

      10014493663

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16300237
  • [Journal Article] Rheological Properties and Sensory Evaluation of the Minced Foods with Xanthan Gum2004

    • Author(s)
      M.Yoshimura, T.Kuwano, R.Morisaki, K.Nishinari
    • Journal Title

      Japanese Society for Mastication Science and Health Promotion 14(2)

      Pages: 50-61

    • NAID

      10014493663

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16300237
  • [Patent] 冷凍麺2021

    • Inventor(s)
      原信岳、吉村美紀、高山裕貴、長野寛之、細田捺希
    • Industrial Property Rights Holder
      原信岳、吉村美紀、高山裕貴、長野寛之、細田捺希
    • Industrial Property Rights Type
      特許
    • Filing Date
      2021
    • Acquisition Date
      2023
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] 吹田くわいのゆで汁別の力学的評価及び部位別のポリフェノール量2022

    • Author(s)
      八木千鶴、中本恵子、徳永みな子、吉村美紀
    • Organizer
      日本調理科学会2022年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] 多様な調理法による食材の物性・嗜好性・咀嚼性について2022

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] 小麦粉・レジスタントスターチ混合系の物性、構造およびレジスタントスターチ量2022

    • Author(s)
      島田良子、玉田真友美、香椎霞、吉村美紀
    • Organizer
      第45回バイオレオロジー学会年会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] 粳米粉ゲルの基礎的研究-ショ糖添加の影響-2022

    • Author(s)
      中谷梢、吉村美紀
    • Organizer
      日本調理科学会2022年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] 大豆たんぱく質・大豆多糖類混合食パンの物性と高齢者における嗜好性、咀嚼性2022

    • Author(s)
      佐々木琴美、吉村美紀、島田良子、江口智美、桑野稔子
    • Organizer
      日本調理科学会2022年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] 小麦粉・レジスタントスターチ混合系の物性、レジスタントスターチ量に及ぼす加熱温度の影響2022

    • Author(s)
      島田良子、玉田真友美、香椎霞、吉村美紀
    • Organizer
      日本調理科学会2022年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] ハイアミロースコーンスターチ混合クッキーの物性と嗜好性2022

    • Author(s)
      吉村美紀、西宮早紀、島田良子
    • Organizer
      日本調理科学会2022年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] 大豆タンパク質・大豆多糖類混合系の動的粘弾性と構造観察2022

    • Author(s)
      吉村美紀、小幡琴音、島田良子
    • Organizer
      第45回バイオレオロジー学会年会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] 素麺の性状と構造観察2022

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Organizer
      第33回食品ハイドロコロイドシンポジウム
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] 小麦粉ゲルのテクスチャーへ及ぼすレジスタントスターチの影響2021

    • Author(s)
      島田良子、吉村美紀
    • Organizer
      第47回日本調理科学会近畿支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] 加工方法の違いによる大麦のβグルカンおよびレジスタントスターチ量の変化2021

    • Author(s)
      島田良子、青木良子、野村隆幸、佐久間瞳、吉村美紀
    • Organizer
      日本調理科学会2021年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] 米粉・大豆タンパク質混合系クッキーの性状と咀嚼への影響2021

    • Author(s)
      吉村美紀、佐々木琴美、島田良子
    • Organizer
      第44回日本バイオレオロジー学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] 大豆たんぱく質・レジスタントスターチ混合系クッキーの物性・嗜好性2021

    • Author(s)
      佐々木琴美、島田良子、吉村美紀
    • Organizer
      日本調理科学会2021年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] 調製条件の異なる麺の性状と構造観察2021

    • Author(s)
      中谷茉友、高山裕貴、原信岳、吉村美紀
    • Organizer
      第69回レオロジー討論会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] やまのいもの特性に及ぼす貯蔵の影響2021

    • Author(s)
      吉村美紀、島田良子
    • Organizer
      第47回日本調理科学近畿支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] 小麦・食物繊維混合系の性状と構造観察2020

    • Author(s)
      吉村美紀、大北梨加、高山裕貴、原信岳
    • Organizer
      第43回日本バイオレオロジー学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] 米粉・大豆たんぱく質混合クッキーの物性と嗜好性2020

    • Author(s)
      吉村美紀、島田良子
    • Organizer
      第68回日本レオロジー討論会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] 大豆と健康2020

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Organizer
      姫路市シニアオープンカレッジ
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20H01619
  • [Presentation] シカ肉とコラーゲンぺプチドの機能性とレオロジー2018

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Organizer
      はりま産学交流会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Presentation] 鹿肉成分の特徴とその機能性について2018

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Organizer
      兵庫県「農」イノベーションセミナー
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Presentation] シカ肉加工品の栄養と物性2018

    • Author(s)
      吉村美紀、平川あさき
    • Organizer
      日本バイオレオロジー学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Presentation] シカ肉の栄養性・嗜好性と麹添加の影響2018

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Organizer
      宍粟市 発酵の学校
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Presentation] シカ肉の嗜好性、機能性2017

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Organizer
      ひょうご二ホンジカネットワーク文鹿祭
    • Place of Presentation
      相楽会館(兵庫県神戸市)
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Presentation] シカ肉の栄養性・機能性について2017

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Organizer
      姫路市シニアオープンカレッジ
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Presentation] たんぱく質性食品の機能性とレオロジー2017

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Organizer
      バイオレオロジーリサーチフォーラム
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Presentation] 食資源としてのシカ肉の機能性検討2017

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Organizer
      兵庫県立大学知の交流シンポジウム
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Presentation] シカ肉の物性とビタミンB2量に及ぼす加熱と麹添加の影響2016

    • Author(s)
      安達官子・吉村美紀
    • Organizer
      日本調理科学会平成28年度大会
    • Place of Presentation
      名古屋学芸大学(愛知県日進市)
    • Year and Date
      2016-08-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Presentation] シカ肉の栄養性・嗜好性2016

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Organizer
      2016兵庫県立大学COCフェスタ
    • Place of Presentation
      神戸ハーバーランドスペースシアター(兵庫県神戸市)
    • Year and Date
      2016-03-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Presentation] シカ肉の栄養性・嗜好性・機能性2016

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Organizer
      産学連携フォーラム「女性研究者・技術者が輝く社会に向けて」
    • Place of Presentation
      神戸大学百年記念館六甲ホール(兵庫県神戸市)
    • Year and Date
      2016-02-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Presentation] 鹿皮コラーゲンペプチドの力学的・熱的挙動2016

    • Author(s)
      吉村美紀・池西祥子・原田修
    • Organizer
      日本調理科学会平成28年度大会
    • Place of Presentation
      名古屋学芸大学(愛知県日進市)
    • Year and Date
      2016-08-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Presentation] シカ肉の栄養性・嗜好性・機能性2016

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Organizer
      ひめじぐるめらんど
    • Place of Presentation
      大手前公園(兵庫県姫路市)
    • Year and Date
      2016-04-01
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Presentation] 鹿肉摂取によるマウスの持久力における影響2016

    • Author(s)
      有川慎治朗・福渡務・加藤陽二・榎原周平・澤村弘美・青山結貴・吉村美紀
    • Organizer
      第55回日本栄養・食糧学会近畿支部大会
    • Place of Presentation
      帝塚山大学(大阪府堺市)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Presentation] 多穀麹を使用したシカ肉の真空調理によるカルニチン含有量と物性の変化2015

    • Author(s)
      安達官子・加藤陽二・吉村美紀
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      静岡県立大学(静岡県静岡市)
    • Year and Date
      2015-08-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Presentation] 健康に役立つ栄養いっぱいのシカ肉の特徴2015

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Organizer
      ひょうごニホンジカ推薦ネットワーク会
    • Place of Presentation
      ラッセホール(兵庫県神戸市)
    • Year and Date
      2015-05-26
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00791
  • [Presentation] 豆乳・米粉混合ゲルの酸凝固2013

    • Author(s)
      吉村美紀、江口智美、東羅あかね、中川究也
    • Organizer
      第36回バイオレオロジー学会年会
    • Place of Presentation
      福岡九大西新プラザ(福岡市早良区)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500947
  • [Presentation] 豆乳・米粉混合ゲルの酸凝固2013

    • Author(s)
      吉村美紀、江口智美、東羅あかね、中川究也
    • Organizer
      日本バイオレオロジー学会
    • Place of Presentation
      福岡九大西新プラザ(福岡県)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500947
  • [Presentation] 米粉・大豆タンパク質混合加熱系の物性2013

    • Author(s)
      高田佳和、吉村美紀、中川究也
    • Organizer
      日本食品工学会第14回年次大会
    • Place of Presentation
      京都テルサ(京都市南区)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500947
  • [Presentation] Influence of Guar Gum on the Enzymatic Degradation of Soy Protein Isolate by Pancreatin, 20102010

    • Author(s)
      M.Yoshimura, T.Haraguchi, Y.Kato, T. Funami, K Nishinari
    • Organizer
      5th Pacific Rim Conference on Rheology
    • Place of Presentation
      北海道大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Presentation] Influence of Guar Gum on the Enzymatic Degradation of Soy Protein Isolate by Pancreatin2010

    • Author(s)
      Miki Yoshimura
    • Organizer
      5th Pacific Rim Conference on Rheology
    • Place of Presentation
      北海道大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Presentation] 寒天ゲルの物性に及ぼす豚皮由来コラーゲンペプチドの分子量の影響2010

    • Author(s)
      小野寺允、深江亮平、西成勝好、吉村美紀
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東京大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Presentation] Effects of Addition of Porcine Collagen-Peptide on Rheological and Thermal Properties of Agar Gels, 20102010

    • Author(s)
      小野寺允, 深江亮平, 加藤陽二, 西成勝好, 吉村美紀
    • Organizer
      5th Pacific Rim Conference on Rheology
    • Place of Presentation
      北海道大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Presentation] Rheological Properties of Mixed Gels of Agar/Konjac Glucomannan with Different Molecular Weight2010

    • Author(s)
      坂雄太, 西成勝好, 吉村美紀
    • Organizer
      5th Pacific Rim Conference on Rheology
    • Place of Presentation
      北海道大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Presentation] 粘度の異なるコンニャクグルコマンナンと寒天混合ゲルの物性2010

    • Author(s)
      坂雄太、西成勝好、吉村美紀
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東京大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Presentation] 大豆タンパク7S、11S、Lpのレオロジー挙動2009

    • Author(s)
      吉村美紀、西成勝好
    • Organizer
      第57回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      宇部全日航ホテル
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Presentation] コーンスターチ・コンニャクグルコマンナン混合ゲルの貯蔵による変化2009

    • Author(s)
      原口朋子、西成勝好、吉村美紀
    • Organizer
      第57回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      宇部全日航ホテル
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Presentation] 豚皮由来コラーゲンペプチドの分子量分布が寒天ゲルの物性に及ぼす影響2009

    • Author(s)
      小野寺允、深江亮平、西成勝好、吉村美紀
    • Organizer
      第57回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      宇部全日航ホテル
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Presentation] 大豆タンパク7S、11S、Lpのレオロジー挙動2009

    • Author(s)
      吉村美紀
    • Organizer
      レオロジー学会・バイオレオロジー学会 第57回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      宇部全日航ホテル
    • Year and Date
      2009-10-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Presentation] コンニャクグルコマンナン寒天混合ゲルの物性と嗜好性2009

    • Author(s)
      坂雄太、西成勝好、吉村美紀
    • Organizer
      第57回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      宇部全日航ホテル
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Presentation] コーンスターチのゲル化に及ぼすコンニャクグルコマンナンの粘性の影響2008

    • Author(s)
      原口朋子、吉村美紀、西成勝好
    • Organizer
      第56回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      新潟コンベンションセンター
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Presentation] 分離大豆タンパクの消化酵素分解におよぼすグアーガムの影響2008

    • Author(s)
      原口朋子、吉村美紀、加藤陽二、西成勝好
    • Organizer
      日本食品科学工学会若手の会
    • Place of Presentation
      京都大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Presentation] コーンスターチとコンニャクグルコマンナン混合系の影響2008

    • Author(s)
      原口朋子、吉村美紀、西成勝好
    • Organizer
      食品工学、構造、物性に関する京都フォーラム
    • Place of Presentation
      京都テルサ
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500685
  • [Presentation] 自立した高齢者に対する行動科学理論を用いた低栄養予防教室における栄養教育の効果2007

    • Author(s)
      桑野 稔子, 吉村 美紀, 吉岡 身奈, 井上 広子
    • Organizer
      第54回日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      長崎ブリックホール
    • Year and Date
      2007-09-21
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500556
  • [Presentation] Investigation of eating habit and biting force for pre-senior and senior peopl2006

    • Author(s)
      Mild, Yoshimura, et. al.
    • Organizer
      53rd Annual Meeting of the Japanese Society of Nutrition and Dietetics
    • Place of Presentation
      Tsukuba International Congress Center
    • Year and Date
      2006-10-26
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500556
  • [Presentation] 向高年期・高齢期を対象とした食習慣と咀噛力に関する調査2006

    • Author(s)
      吉村 美紀、桑野 稔子
    • Organizer
      第53回栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      つくば国際会議場
    • Year and Date
      2006-10-26
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500556
  • [Presentation] 地域高齢者を対象とした低栄養予防教室における栄養教育効果について2006

    • Author(s)
      桑野 稔子、吉村 美紀、浅野 珠美、吉岡 身奈
    • Organizer
      日本家政学会第51回中部支部大会
    • Place of Presentation
      名古屋文化短期大学
    • Year and Date
      2006-09-09
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500556
  • [Presentation] 食環境要因の異なる地域高齢者における栄養状態の実態調査2006

    • Author(s)
      桑野 稔子、吉村 美紀、浅野 珠美、吉岡 身奈
    • Organizer
      第53回栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      つくば国際会議場
    • Year and Date
      2006-10-26
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500556
  • [Presentation] 大豆タンパク質・米粉混合系の力学的および熱的特性

    • Author(s)
      上野山あつこ、吉村美紀
    • Organizer
      第38回日本バイオレオロジー学会
    • Place of Presentation
      学術総合センター(国立情報学研究所)(東京都千代田区)
    • Year and Date
      2015-06-06 – 2015-06-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500947
  • [Presentation] 大豆タンパク質混合系の加熱ゲルの物性

    • Author(s)
      吉村美紀、高田佳和、中川究也
    • Organizer
      第62回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      福井市交流プラザ(福井県福井市)
    • Year and Date
      2014-10-15 – 2014-10-16
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500947
  • [Presentation] 酵素添加した煮大豆の物性・咀嚼性に及ぼす加熱状態の影響

    • Author(s)
      上野山あつこ、畦西克己、吉村美紀
    • Organizer
      日本調理科学会平成26年度大会
    • Place of Presentation
      県立広島大学広島キャンパス(広島県広島市)
    • Year and Date
      2014-08-29 – 2014-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500947
  • 1.  KUWANO Toshiko (20213647)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 7 results
  • 2.  INOUE Hiroko (60438190)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 3.  江口 智美 (20740244)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 4.  KATO Youji (30305693)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results
  • 5.  NISHINARI Katsuyoshi (10254426)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 6.  TACHIMURA Takashi (60188266)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  ASANO Tamami (80387456)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results
  • 8.  島田 良子 (80739300)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 15 results
  • 9.  亀山 詞子 (30732945)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  秦 俊貴 (90983841)
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  • 11.  UENOYAMA Atsuko
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  • 12.  Hayashi Mari
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  • 13.  Adachi Takako
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  • 14.  Hirakawa Asaki
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