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Tomotake Hiroyuki  友竹 浩之

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TOMOTAKE Hiroyuki  友竹 浩之

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Researcher Number 90300136
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 飯田短期大学, 生活科学学科, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2023: 飯田短期大学, 生活科学学科, 教授
2022: 飯田女子短期大学, 生活科学学科, 教授
2016 – 2022: 飯田女子短期大学, 家政学科, 教授
2011 – 2015: 飯田女子短期大学, その他部局等, 教授
2009 – 2010: Iida Women's Junior College, 家政学科, 教授 … More
2007 – 2008: Iida Women's Junior College, 家政学科, 准教授
2006: 飯田女子短期大学, 家政学科, 助教授
2004 – 2005: 飯田女子短期大学, 家政学科, 講師 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits
Except Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits / Eating habits, studies on eating habits
Keywords
Principal Investigator
糖質分解酵素阻害作用 / 消化性 / 血糖上昇抑制 / 蚕サナギ / アレルゲン / 実 / 高脂肪食 / 焙煎 / 蕎麦の実 / 胆汁酸結合試験 … More / そばタンパク質 / そば加工品 / 介入試験 / ダッタンソバ / そばの実 / 糖尿病 / 肥満 / レジスタントプロテイン / 焙煎そばの実 / ダッタンそば / 低減化 / 加熱 / 不溶化 / 未消化 / 小麦 / 低アレルゲン / 加熱処理 / 小麦粉 / 二糖類分解酵素阻害活性 / 成分分析 / 抗菌活性 / ラジカル補足活性 / イナゴ / 脱脂 / 溶解性 / アンギオテンシンI変換酵素 / 血糖上昇抑制作用 / 多段式ロール製粉 / 高食物繊維 / 高蛋白質 / そば粉 / 物性 / ソバ粉 / 調理と機能性成分 / コレステロール / 脂肪酸 / α-グルコシダーゼ阻害作用 / アミノ酸組成 / 食用昆虫 / 単クロン抗体 / カゼイン / タンパク質 / 山羊乳 … More
Except Principal Investigator
消化性 / 力学特性 / 糊化 / デンプン / アミラーゼ / 損傷デンプン / 凝結デンプン / 遊離デンプン / ソバ / 安全性 / 食物アレルギー / 災害時支援 / アレルゲン / パッククッキング / 災害 / 食生活 / 介入 / 中学生 / 小学生 / 子供 / おやつ / 間食 / 食育 / アレルギー・ぜんそく / ソバ粉 / 高圧処理 / 単クロン抗体 Less
  • Research Projects

    (10 results)
  • Research Products

    (72 results)
  • Co-Researchers

    (7 People)
  •  ソバ粉加水生地の力学特性及び消化性に及ぼすソバデンプンの形状による糊化挙動の相違

    • Principal Investigator
      小林 理恵 (粟津原)
    • Project Period (FY)
      2021 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Tokyo Kasei University
  •  The preventive effects of Roasted tartary buckwheat seed on obesity and diabetesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Tomotake Hiroyuki
    • Project Period (FY)
      2020 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Iida Junior College
  •  Verification of the Safety of Pack Cooking Methods as a Disaster Food Allergy Countermeasure

    • Principal Investigator
      小林 理恵 (粟津原理恵 / 粟津原)
    • Project Period (FY)
      2018 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Tokyo Kasei University
  •  Effects of snack-centered dietary education for children on the food selection ability and duration of these effects

    • Principal Investigator
      KOHRI Toshiyuki
    • Project Period (FY)
      2015 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Kindai University
  •  Study on degradation of wheat allergens by high pressure heatingPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Tomotake Hiroyuki
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Iida Women's Junior College
  •  Study on nutritional property and diabetes prevention effects of Silkworm pupae (Bombyx mori)Principal Investigator

    • Principal Investigator
      TOMOTAKE Hiroyuki
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Iida Women's Junior College
  •  Effects of diabetes prevention of high protein and dietary fiber buckwheat flourPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      TOMOTAKE Hiroyuki
    • Project Period (FY)
      2008 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Iida Women's Junior College
  •  単クロン抗体を利用した低アレルゲン化ソバ粉の開発

    • Principal Investigator
      大和 正幸
    • Project Period (FY)
      2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      The University of Tokushima
  •  食用昆虫の栄養機能および生理活性機能に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      友竹 浩之
    • Project Period (FY)
      2006 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Iida Women's Junior College
  •  山羊乳の消化性および低アレルゲン性に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      友竹 浩之
    • Project Period (FY)
      2004 – 2005
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Iida Women's Junior College

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All Journal Article Presentation Book

  • [Book] 公衆栄養学概論2016

    • Author(s)
      友竹浩之、郡俊之/編
    • Total Pages
      171
    • Publisher
      講談社サイエンティフィック
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350113
  • [Book] 新・栄養学総論2016

    • Author(s)
      友竹浩之、桑波田雅士
    • Total Pages
      168
    • Publisher
      講談社サイエンティフィック
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350113
  • [Book] 臨床栄養学概論2016

    • Author(s)
      友竹浩之、塚原丘美
    • Total Pages
      185
    • Publisher
      講談社サイエンティフィック
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350113
  • [Journal Article] Longitudinal Study on Relationships among Snack Energy Intake, Body Mass Index, and Nutrient Intake in Japanese Children Aged 6-7 Years2021

    • Author(s)
      Kohri T, Shimizu A, Suzuki T, Ryu K, Iguchi N, Myojin C, Kawanishi M, Tomotake H.
    • Journal Title

      Journal of Nutritional Science and Vitaminology

      Volume: 67 Issue: 3 Pages: 163-169

    • DOI

      10.3177/jnsv.67.163

    • NAID

      130008058779

    • ISSN
      0301-4800, 1881-7742
    • Year and Date
      2021-06-30
    • Language
      English
    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02355
  • [Journal Article] Supplemental fermented plant product ('Manda Koso') reduces succinate and deoxycholate, as well as elevates IgA and mucin levels, in rats fed a high-fat diet2015

    • Author(s)
      Yang Y1, Sitanggang NV, Okazaki Y, Tomotake H, Arita K, Ashida T, Kato N
    • Journal Title

      Biomed Rep

      Volume: 3巻6号 Pages: 787-791

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350113
  • [Journal Article] Hypolipidemic activity of common (Fagopyrum esculentum Moench) and tartary (Fagopyrum tataricum Gaertn.) buckwheat.2015

    • Author(s)
      Tomotake H, Kayashita J, Kato N.
    • Journal Title

      J Sci Food Agric

      Volume: 未定 Issue: 10 Pages: 1963-1967

    • DOI

      10.1002/jsfa.6981

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350113
  • [Journal Article] Treatment with buckwheat bran extract prevents the elevation of serum triglyceraide levels and fatty liver in KK-Ay mice2014

    • Author(s)
      Hosaka T, Sasaga S, Yamasaka Y, Nii Y, Edazawa K, Tsutsumi R, Shuto E, Okahisa N, Iwata S, Tomotake H and Sakai T
    • Journal Title

      J Med Inves

      Volume: 61(3-4)

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Journal Article] Treatment with buckwheat bran extract prevents the elevation of serum triglyceride levels and fatty liver in KK-A(y) mice.2014

    • Author(s)
      Hosaka T, Sasaga S, Yamasaka Y, Nii Y, Edazawa K, Tsutsumi R, Shuto E, Okahisa N, Iwata S, Tomotake H, Sakai T.
    • Journal Title

      J Med Invest.

      Volume: 61 Pages: 345-352

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350113
  • [Journal Article] Treatment with buckwheat bran extract prevents the elevation of serum triglyceride levels and fatty liver and in KK-Ay mice2014

    • Author(s)
      Hosaka T, Sasaga S, Yamasaka Y, Nii Y, Edazawa K, Tsutsumi R, Shuto E, Okahisa N, Iwata S, Tomotake T, Sakai T
    • Journal Title

      J Med Inves

      Volume: 61(印刷中) Pages: 3-4

    • NAID

      130004822740

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Journal Article] Tempe consumption modulates fecal secondary bile acids, mucins, immunoglobulin A, enzyme activities, and cecal microflora and organic acids in rats2013

    • Author(s)
      Utama Z, Okazaki Y, Tomotake H, Kato N
    • Journal Title

      Plant Foods Hum Nutr

      Volume: 68(2) Issue: 2 Pages: 177-183

    • DOI

      10.1007/s11130-013-0357-x

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Journal Article] Burdock fermented by Aspergillus awamori elevates cecal Bifidobacterium, and reduces fecal deoxycholic acid and adipose tissue weight in rats fed a high-fat diet.2013

    • Author(s)
      Okazaki Y, Sitanggang NV, Sato S, Ohnishi N, Inoue J, Iguchi T, Watanabe T, Tomotake H, Harada K, Kato N
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem

      Volume: 77 Pages: 53-57

    • NAID

      10031164691

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Journal Article] Burdock fermented by Aspergillus awamori elevates cecal Bifidobacterium, and reduces fecal deoxycholic acid and adipose tissue weight in rats fed a high-fat diet2013

    • Author(s)
      Okazaki Y, Sitanggang NV, Sato S, Ohnishi N, Inoue J, Iguchi T, Watanabe T, Tomotake H, Harada K, Kato N
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem

      Volume: 77(1) Pages: 53-7

    • NAID

      10031164691

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Journal Article] Consumption of vitamin B_6 reduces fecal ratio of lithocholic acid to deoxycholic acid, a risk factor for colon cancer, in rats fed a high-fat diet2012

    • Author(s)
      Okazaki Y, Utama Z, Suidasari S, Zhang P, Yanaka N, Tomotake H, Sakaguchi E, Kato N
    • Journal Title

      J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo)

      Volume: 58(5) Pages: 366-70

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Journal Article] Consumption of vitamin B₆ reduces fecal ratio of lithocholic acid to deoxycholic acid, a risk factor for colon cancer, in rats fed a high-fat diet.2012

    • Author(s)
      Okazaki Y, Utama Z, Suidasari S, Zhang P, Yanaka N, Tomotake H, Sakaguchi E, Kato N.
    • Journal Title

      Nutr Sci Vitaminol (Tokyo)

      Volume: 58 Pages: 366-370

    • NAID

      130003368130

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Journal Article] An autoclave treatment reduces the solubility and antigenicity of an allergenic protein found in buckwheat flour2012

    • Author(s)
      Tomotake H, Yamazaki R, Yamato M.
    • Journal Title

      J Food Prot

      Volume: 75 Issue: 6 Pages: 1172-1175

    • DOI

      10.4315/0362-028x.jfp-11-368

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Journal Article] Consumption of a resistant protein, sericin, elevates fecal immunoglobulin A, mucins, and cecal organic acids in rats fed a high-fat diet2011

    • Author(s)
      Okazaki Y, Tomotake H, Tsujimoto K, Sasaki M, Kato N
    • Journal Title

      J Nutr

      Volume: 141(11) Issue: 11 Pages: 1975-81

    • DOI

      10.3945/jn.111.144246

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Journal Article] Extracts of common buckwheat bran prevent sucrose digestion.2011

    • Author(s)
      Hosaka T, Nii Y, Tomotake H, Ito T, Tamanaha A, Yamasaka Y, Sasaga S, Edazawa K, Tsutsumi R, Shuto E, Okahisa N, Iwata S, Sakai T.
    • Journal Title

      J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo)

      Volume: 57 Pages: 441-445

    • NAID

      40019136749

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Journal Article] Extracts of common buckwheat bran prevent sucrose digestion2011

    • Author(s)
      Hosaka T, Nii Y, Tomotake H, Ito T, Tamanaha A, Yamasaka Y, Sasaga S, Edazawa K, Tsutsumi R, Shuto E, Okahisa N, Iwata S, Sakai T
    • Journal Title

      J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo)

      Volume: 57(6) Pages: 441-5

    • NAID

      40019136749

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Journal Article] Consumption of a resistant protein, sericin, elevates fecal immunoglobulin A, mucins, and cecal organic acids in rats fed a high-fat diet.2011

    • Author(s)
      Okazaki Y, Tomotake H, Tsujimoto K, Sasaki M, Kato N.
    • Journal Title

      J Nutr

      Volume: 141 Pages: 1975-1981

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Journal Article] Silkworm pupae (Bombyx mori) are new sources of high quality protein and lipid.2010

    • Author(s)
      Tomotake H, Katagiri M, Yamato M
    • Journal Title

      J.Nutr.Sci.Vitaminol.(Tokyo). 56(6)

      Pages: 446-448

    • NAID

      10027415566

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500697
  • [Journal Article] Silkworm pupae (Bombyx mori) are new sources of high quality protein and lipid.2010

    • Author(s)
      tomotake, et al.
    • Journal Title

      J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo)

      Volume: 56 Pages: 446-448

    • NAID

      10027415566

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500697
  • [Journal Article] Preparation of fresh cheese from caprine milk as a model for the reduction of allergenicity.2009

    • Author(s)
      Tomotake H, Katagiri M, Fujita M, Yamato M
    • Journal Title

      J.Nutr.Sci.Vitaminol.(Tokyo). 55(3)

      Pages: 296-300

    • NAID

      10025971546

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500697
  • [Journal Article] Consumption of some polyphenols reduces fecal deoxycholic acid and lithocholic acid, the secondary bile acids of risk factors of colon cancer.2009

    • Author(s)
      Han Y, Haraguchi T, Iwanaga S, Tomotake H, Okazaki Y, Mineo S, Moriyama A, Inoue J, Kato N
    • Journal Title

      J.Agric.Food Chem. 57(18)

      Pages: 8587-8590

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500697
  • [Journal Article] 食用昆虫に含まれる抗菌および抗酸化成分の探索2007

    • Author(s)
      友竹 浩之 他
    • Journal Title

      2007年度日本農芸化学会大会講演要旨集

      Pages: 115-115

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18700598
  • [Journal Article] 食用昆虫の栄養学的特性1 〜イナゴ・蚕サナギ・カミキリ虫幼虫〜2006

    • Author(s)
      友竹 浩之 他
    • Journal Title

      第60回日本栄養・食糧学会大会講演要旨集

      Pages: 386-386

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18700598
  • [Journal Article] 山羊乳ヨーグルトの抗原性に関する研究2006

    • Author(s)
      友竹 浩之
    • Journal Title

      日本農芸化学会2006年度大会講演要旨集

      Pages: 60-60

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16700533
  • [Journal Article] 食用昆虫の栄養学的特性1 〜スズメバチ幼虫・トビケラ幼虫〜2006

    • Author(s)
      友竹 浩之 他
    • Journal Title

      第60回日本栄養・食糧学会大会講演要旨集

      Pages: 385-385

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18700598
  • [Journal Article] 山羊乳タンパク質の消化性および抗原性に関する研究2005

    • Author(s)
      友竹 浩之
    • Journal Title

      第59回日本栄養・食糧学会大会講演要旨集

      Pages: 221-221

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16700533
  • [Journal Article] 山羊乳アレルゲンに関する研究2005

    • Author(s)
      友竹 浩之
    • Journal Title

      第52回日本栄養改善学会学術総会講演集

      Pages: 374-374

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16700533
  • [Presentation] 可溶性カキタンニンが麺およびパンの 品質に及ぼす影響2023

    • Author(s)
      友竹浩之、郡俊之
    • Organizer
      第70回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02355
  • [Presentation] そば加工品の胆汁酸結合活性について2022

    • Author(s)
      友竹浩之、郡俊之
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02355
  • [Presentation] 凍り豆腐の脂肪蓄積抑制作用の検証2022

    • Author(s)
      友竹浩之、竹村春香、片山直幸、高木一代、郡俊之
    • Organizer
      日本栄養食糧学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02355
  • [Presentation] 高野豆腐の健康増進効果  ~血圧に対する影響について~2021

    • Author(s)
      友竹浩之
    • Organizer
      信州公衆衛生学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02355
  • [Presentation] 小学生に対する間食を媒体とした食育介入の効果と持続性2017

    • Author(s)
      郡 俊之、蒲 尚子、明神千穂、鈴木太朗、友竹浩之
    • Organizer
      日本栄養改善学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00899
  • [Presentation] 加熱処理が小麦アレルゲンの消化性に与える影響2017

    • Author(s)
      友竹浩之、岩瀬彩香
    • Organizer
      日本農芸化学会2017年度大会
    • Place of Presentation
      京都女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350113
  • [Presentation] 粉豆腐の栄養機能および調理特性について2016

    • Author(s)
      友竹浩之、小瀬木一真、今岡早希、村澤久司 、塩澤信也
    • Organizer
      日本調理科学会平成28年度大会
    • Place of Presentation
      名古屋学芸大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350113
  • [Presentation] 小学生に対する間食を媒体とした食育介入効果2016

    • Author(s)
      郡 俊之、蒲 尚子、明神千穂、友竹浩之
    • Organizer
      日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      リンクステーションホール(青森県青森市)
    • Year and Date
      2016-09-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00899
  • [Presentation] 小麦アレルゲンを不溶化させる加熱処理条件の検討2016

    • Author(s)
      友竹浩之、新居佳孝、郡俊之
    • Organizer
      第70回日本栄養食糧学会
    • Place of Presentation
      武庫川女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350113
  • [Presentation] Silkworm pupae (Bombyx mori)are new sources of high quality protein, lipid, and alpha-glucosidase inhibitor2015

    • Author(s)
      Hiroyuki Tomotake, Toshiyuki Kohri
    • Organizer
      12th Asian Congress of Nutrition
    • Place of Presentation
      横浜国際会議場
    • Year and Date
      2015-05-15
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350113
  • [Presentation] パイナップル酵素による卵・牛乳アレルゲンの分解2015

    • Author(s)
      友竹浩之、伊藤瑠美、志摩妃沙、中村未来、山原愛理
    • Organizer
      日本農芸化学会2015年度大会
    • Place of Presentation
      岡山大学
    • Year and Date
      2015-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350113
  • [Presentation] 中学生における食品表示を利用した間食に対する食育2015

    • Author(s)
      郡 俊之、蒲 尚子、友竹 浩之
    • Organizer
      日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      福岡国際会議場(福岡)
    • Year and Date
      2015-09-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K00899
  • [Presentation] Effect of fermented plant product on colonic luminal environment inrats fed a high fat diet2015

    • Author(s)
      Yongshou Yang, Vivi Novita Sitanggang, Yukako Okazaki, Hiroyuki Tomotake, Kentaro Arita, Takayuki Ashida, Norihisa Kato
    • Organizer
      12th Asian Congress of Nutrition
    • Place of Presentation
      横浜国際会議場
    • Year and Date
      2015-05-15
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350113
  • [Presentation] 蚕サナギの1-デオキシノジリマイシン含量および糖質分解酵素阻害作用2014

    • Author(s)
      友竹浩之、片桐 充昭
    • Organizer
      日本農芸化学会2014年度大会
    • Place of Presentation
      明治大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Presentation] 加熱処理による小麦アレルゲンの不溶化に関する研究2014

    • Author(s)
      友竹浩之、千裕美、山下紗也加
    • Organizer
      第61回日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      パシフィコ横浜
    • Year and Date
      2014-08-22
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350113
  • [Presentation] 蚕サナギの 1-デオキシノジリマイシン含量および糖質分解酵素阻害作用2014

    • Author(s)
      友竹浩之, 片桐充昭
    • Organizer
      日本農芸化学会学術総会 2013年度大会
    • Place of Presentation
      明治大学
    • Year and Date
      2014-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Presentation] 蚕サナギおよびイナゴタンパク質の栄養特性2013

    • Author(s)
      友竹浩之, 片桐充昭, 柴本むつ美
    • Organizer
      日本農芸化学会学術総会 2013年度大会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Year and Date
      2013-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Presentation] ヤーコン粉末の特徴と利用2013

    • Author(s)
      友竹 浩之、千裕美
    • Organizer
      第60回日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      神戸国際会議場
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Presentation] 小麦アレルギー対応に向けた米粉およびホワイトソルガム粉の利用2013

    • Author(s)
      友竹浩之, 柴田あずさ, 長谷部遥, 花井希, 望月希代, 柴本むつ美
    • Organizer
      第67回日本栄養食糧学会
    • Place of Presentation
      名古屋大学
    • Year and Date
      2013-05-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Presentation] ヤーコン粉末の特徴と利用2013

    • Author(s)
      友竹浩之, 千裕美
    • Organizer
      第60回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      神戸国際会議場
    • Year and Date
      2013-09-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Presentation] 小麦アレルギー対応に向けた米粉およびホワイトソルガム粉の利用2013

    • Author(s)
      友竹浩之、柴田あずさ、長谷部遥、花井希、望月希代、柴本 むつ美
    • Organizer
      第67回日本栄養食糧学会大会
    • Place of Presentation
      名古屋大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Presentation] キクイモ粉末の特徴と利用2012

    • Author(s)
      友竹浩之、牛山瑞穂, 園原一吉
    • Organizer
      第66回日本栄養食糧学会大会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Presentation] 高圧加熱処理がそばタンパク質の溶解性と抗原性に及ぼす影響2012

    • Author(s)
      友竹浩之, 柴本むつ美, 富口由紀子
    • Organizer
      第59回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      名古屋国際会議場
    • Year and Date
      2012-09-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Presentation] 高圧加熱処理がそば粉タンパク質の溶解性と抗原性に及ぼす影響2012

    • Author(s)
      友竹浩之、柴本むつ美、富口由紀子
    • Organizer
      第59回日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      名古屋国際会議場
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Presentation] 高蛋白質そば粉抽出物の血糖上昇抑制作用2012

    • Author(s)
      友竹 浩之, 柴本 むつ美, 新居 佳孝
    • Organizer
      日本農芸化学会学術総会 2012年度大会
    • Place of Presentation
      京都女子大学
    • Year and Date
      2012-03-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Presentation] キクイモ粉末の特徴と利用2012

    • Author(s)
      友竹浩之, 牛山瑞穂, 園原一吉
    • Organizer
      第66回日本栄養食糧学会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Year and Date
      2012-05-20
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Presentation] 黒ソバ粉が肥満・糖尿病マウスの血糖上昇に及ぼす影響2011

    • Author(s)
      友竹浩之, 柴本むつ美, 富口由紀子
    • Organizer
      第58回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      広島国際会議場
    • Year and Date
      2011-09-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Presentation] ポリフェノール摂取は高脂肪食摂取ラットの糞中ステロール組成を改善する2011

    • Author(s)
      友竹浩之, Yunkyung Han, 原口智, 松本やよい, Yonghui Xu, 岡崎由佳子, 峰尾茂, 森山明穂, 井上淳詞, 加藤範久
    • Organizer
      第65回日本栄養食糧学会
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大学
    • Year and Date
      2011-05-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Presentation] ダッタンソバ由来ルチンがラットの血糖上昇に及ぼす影響2010

    • Author(s)
      友竹浩之, 他
    • Organizer
      第57回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      女子栄養大学(坂戸市)
    • Year and Date
      2010-09-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500697
  • [Presentation] ダッタンソバ茶の糖質分解酵素阻害作用2010

    • Author(s)
      友竹浩之、柴本むつ美、山崎利喜男
    • Organizer
      日本農芸化学会2010年度大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2010-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500697
  • [Presentation] ダッタンソバ由来ルチンがラットの血糖上昇に及ぼす影響2010

    • Author(s)
      友竹浩之、柴本むつ美
    • Organizer
      第57回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      埼玉
    • Year and Date
      2010-09-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500697
  • [Presentation] 高食物繊維ソバ粉が消化に及ぼす影響について2010

    • Author(s)
      友竹浩之、新居佳孝、柴本むつ美、谷康弘、酒井徹
    • Organizer
      第64回日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      徳島
    • Year and Date
      2010-05-22
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500697
  • [Presentation] ソバ殻抽出物のマウス経口投与における血糖上昇抑制作用2010

    • Author(s)
      保坂利男、新居佳孝、伊藤昴宏、玉那覇理、岡久修己、首藤恵泉、友竹浩之、枝澤和廣、岩田深也、酒井徹
    • Organizer
      第64回日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      徳島
    • Year and Date
      2010-05-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500697
  • [Presentation] ダッタンソバ茶の糖質分解酵素阻害作用2010

    • Author(s)
      友竹浩之, 他
    • Organizer
      日本農芸化学会2010年度大会
    • Place of Presentation
      東京大学(東京都)
    • Year and Date
      2010-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500697
  • [Presentation] 高食物繊維ソバ粉が消化に及ぼす影響について2010

    • Author(s)
      友竹浩之, 他
    • Organizer
      第64回日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      アスティ徳島(徳島市)
    • Year and Date
      2010-05-22
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500697
  • [Presentation] ソバ茶の糖質分解酵素阻害作用2009

    • Author(s)
      友竹浩之, 他
    • Organizer
      第56回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      札幌コンベンションセンター(札幌市)
    • Year and Date
      2009-09-03
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500697
  • [Presentation] そば茶の糖質分解酵素阻害作用2009

    • Author(s)
      友竹浩之
    • Organizer
      第56回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      札幌
    • Year and Date
      2009-09-03
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500697
  • [Presentation] 各種ソバ粉抽出液の糖質分解酵素阻害作用2009

    • Author(s)
      友竹浩之、新居佳孝、川俣幸一、山崎利喜男、谷康弘、酒井徹
    • Organizer
      日本農芸化学会2009年度大会
    • Place of Presentation
      福岡
    • Year and Date
      2009-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500697
  • [Presentation] High Protein Buckwheat-Flour Suppresses Hypercholesterolemia and Body Fat in Rats Because of Its Low Protein Digestibility2008

    • Author(s)
      Tomotake H, Yamamoto N, Yanaka N, Ohinata H, Yamazaki R, Kayashita J, Kato N
    • Organizer
      15th International Congress of Dietetics
    • Place of Presentation
      横浜
    • Year and Date
      2008-09-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500697
  • [Presentation] 食用昆虫のα-グルコシダーゼ阻害作用2008

    • Author(s)
      友竹 浩之, 他
    • Organizer
      2008年度日本農芸化学会大会
    • Place of Presentation
      名城大学(名古屋市)
    • Year and Date
      2008-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18700598
  • [Presentation] 黒ソバ粉が肥満・糖尿病マウスの血糖上昇に及ぼす影響

    • Author(s)
      友竹 浩之、柴本むつ美、富口由紀子
    • Organizer
      第58回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      広島国際会議場
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Presentation] ポリフェノール摂取は高脂肪食摂取ラットの糞中ステロール組成を改善する

    • Author(s)
      友竹浩之、Yunkyung Han, 原口智彰, 松本やよい, Yonghui Xu, 岡崎由佳子, 峰尾茂, 森山明穂, 井上淳詞, 加藤範久
    • Organizer
      第65回日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • [Presentation] 高蛋白質そば粉抽出物の血糖上昇抑制作用

    • Author(s)
      友竹 浩之、柴本 むつ美、新居 佳孝
    • Organizer
      日本農芸化学会2012年度大会
    • Place of Presentation
      京都女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500947
  • 1.  小林 理恵 (00342014)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  KOHRI Toshiyuki (80440999)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 3.  KABA Naoko (40441000)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 4.  大和 正幸 (90210492)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  原田 萌香 (20808018)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  坪山 宜代 (70321891)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  橋詰 奈々世 (30737705)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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