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OKUBO Naomi  大久保 直美

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Okubo Naomi  大久保 直美

大久保 直美  オオクボ ナオミ

Oyama-Okubo Naomi  大久保 直美

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Researcher Number 90343962
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Affiliation (Current) 2025: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 野菜花き研究部門, 推進室長・技術支援センター長等
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2023: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 野菜花き研究部門, グループ長補佐
2023: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 野菜花き研究部門, 研究推進室長
2021: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 野菜花き研究部門, グループ長補佐
2016 – 2017: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 野菜花き研究部門, ユニット長
2016: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 野菜花き研究部門 花き生産流通研究領域, ユニット長 … More
2015: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, その他部局等, 研究調整役
2015: 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, 野菜花き研究部門花き生産流通研究領域, ユニット長
2014: 独立行政法人農業・食品産業技術総合研究機構, 花き研究所企画管理室, 研究調整役
2003: 独立行政法人農業・生物系特定産業技術研究機構, 花き研究所・生理遺伝部・品質生理研究室, 主任研究官
2002: 独立行政法人農業技術研究機構, 花き研究所・生理遺伝部・品質生理研究室, 主任研究官 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 39030:Horticultural science-related / Horticultural science / Bioproduction chemistry/Bioorganic chemistry
Except Principal Investigator
Horticultural science
Keywords
Principal Investigator
香気成分 / 芳香性育種 / オールドローズ / 枝変わり / Rosa / offensive odor / GC-MS / fruity aroma / floral scent / 脂肪酸誘導体 … More / 悪臭 / フルーツ香 / 香り / バラ / ユリ / メタボローム解析 / ペチュニア / ベンゼノイド / フェニルプロパノイド / 沸点 / 分解 / 生合成 / チロシン / アロゲン酸 / フェニルアラニン / 昼夜リズム / Petunia axillaris … More
Except Principal Investigator
開花調節 / R2R3-MYB / QTL / RNA-seq / VIGS / DNAマーカー選抜育種 / FT / Lilium spp. / FLOWERING LOCUS T / スカシユリ / 開花の早晩性 / 花の香り / カロテノイド / 転写因子 / アントシアニン Less
  • Research Projects

    (4 results)
  • Research Products

    (10 results)
  • Co-Researchers

    (3 People)
  •  Elucidation of the origin of fruity scent for breeding fragrance roses and creating a database of rose scentsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Okubo Naomi
    • Project Period (FY)
      2021 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 39030:Horticultural science-related
    • Research Institution
      National Agriculture and Food Research Organization
  •  Evaluation of color and fragrance of flowers and early flowering in lilies using transcriptome data

    • Principal Investigator
      YAMAGISHI Masumi
    • Project Period (FY)
      2015 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Horticultural science
    • Research Institution
      Hokkaido University
  •  Metabolic mechanism of floral scent compoundsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Oyama-Okubo Naomi
    • Project Period (FY)
      2014 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Horticultural science
    • Research Institution
      National Agriculture and Food Research Organization
  •  日周変化に基づく花の香りの生成機構の解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      大久保 直美
    • Project Period (FY)
      2002 – 2003
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      Bioproduction chemistry/Bioorganic chemistry
    • Research Institution
      National Agricultural Research Organization

All 2024 2023 2021 2018 2017 2016

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Analysis of Floral Scent Components of Roses Exhibiting an Unusual Odor: Identification of Stink Bug Pheromone Compounds in Roses2024

    • Author(s)
      Oyama-Okubo Naomi、Mikanagi Yuki
    • Journal Title

      The Horticulture Journal

      Volume: 93 Issue: 2 Pages: 185-193

    • DOI

      10.2503/hortj.QH-130

    • ISSN
      2189-0102, 2189-0110
    • Language
      English
    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05569
  • [Journal Article] Analysis of Floral Scent Components of <i>Rosa foetida</i> Herrm., a Rose with an Unpleasant Fragrance2023

    • Author(s)
      Oyama-Okubo Naomi、Mikanagi Yuki
    • Journal Title

      The Horticulture Journal

      Volume: 92 Issue: 2 Pages: 189-196

    • DOI

      10.2503/hortj.QH-050

    • ISSN
      2189-0102, 2189-0110
    • Language
      English
    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05569
  • [Journal Article] Characteristics of Floral Scent Compounds in a New Fragrant Petunia Cultivar TX-794 ‘Evening Scentsation’2018

    • Author(s)
      Naomi Oyama-Okubo, Tomoaki Haketa, Hiroyuki Furuichi, Shunsuke Iioka
    • Journal Title

      The Horticulture Journal

      Volume: 87 Issue: 2 Pages: 258-263

    • DOI

      10.2503/hortj.OKD-090

    • NAID

      130006708506

    • ISSN
      2189-0102, 2189-0110
    • Language
      English
    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26660029
  • [Presentation] Unique fragrance of roses: Components of fried chicken-like odor and the old closet-like odor2024

    • Author(s)
      大久保直美、御巫由紀
    • Organizer
      第5回温帯地域の花木・鑑賞樹木に関する国際シンポジウム
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05569
  • [Presentation] Analysis of Floral Scent Components of Roses with Unpleasant Odor.2023

    • Author(s)
      大久保直美、御巫由紀
    • Organizer
      第4回アジア園芸学会
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05569
  • [Presentation] バラの香りに含まれるカメムシフェロモン様物質2023

    • Author(s)
      大久保直美、御巫由紀
    • Organizer
      第67回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05569
  • [Presentation] バラの枝変わり品種の香気成分-突然変異による香りの変化2021

    • Author(s)
      大久保直美・御巫由紀
    • Organizer
      第65回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05569
  • [Presentation] バラのフルーツ香の起源の解明(第1報)‘ダブル・ディライト’ と ‘ドゥフトボルケ’ の香気成分の解析2021

    • Author(s)
      大久保直美・御巫由紀
    • Organizer
      園芸学会令和3年度秋季大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K05569
  • [Presentation] オリエンタルハイブリッドユリ‘カサブランカ’において香気成分の生合成を制御するR2R3-MYB転写因子2017

    • Author(s)
      吉田恭輔・大久保直美・山岸真澄
    • Organizer
      園芸学会平成29年度春期大会
    • Place of Presentation
      日本大学生物資源科学部(神奈川県藤沢市)
    • Year and Date
      2017-03-19
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H04447
  • [Presentation] 青色ペチュニアの発散香気成分の解析2016

    • Author(s)
      大久保直美・羽毛田智明・古市浩之・飯岡俊介
    • Organizer
      園芸学会平成28年度春季大会
    • Place of Presentation
      東京農業大学農学部厚木キャンパス
    • Year and Date
      2016-03-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26660029
  • 1.  YAMAGISHI Masumi (40210348)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 2.  中塚 貴司 (60435576)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  御巫 由紀 (10250151)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 5 results

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