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Yamasaki Yumi
山崎 有美
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Alternative Names
山崎 有美 ヤマサキ ユミ
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Researcher Number
90576993
Other IDs
Affiliation (Current)
2022: 宮崎大学, 地域資源創成学部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information)
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2018 – 2022: 宮崎大学, 地域資源創成学部, 准教授
2017: 宮崎大学, 地域資源創成学部, 講師
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits
/
Food science
/
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Keywords
Principal Investigator
機能性微粒子 / 乳がん / 植物性食品 / カラーピーマン / カロテノイド / 食生活 / 加工特性 / マイクロRNA / 食品 / シグナル伝達
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/ 癌 / 生体機能利用 / 植物 / カプサンチン / 腸管吸収 / パプリカ / Caco-2
Less
Research Projects
(
2
results)
Research Products
(
6
results)
Project Start Year (Newest)
Project Start Year (Oldest)
赤パプリカ由来の機能性微粒子によるカプサンチン腸管吸収能向上
Principal Investigator
Principal Investigator
山崎 有美
Project Period (FY)
2022 – 2024
Research Category
Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
Review Section
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Research Institution
University of Miyazaki
Research on breast cancer suppressive effect focusing on edible plant derived exosome-like nanoparticles.
Principal Investigator
Principal Investigator
山崎 有美
Project Period (FY)
2017 – 2022
Research Category
Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
Research Field
Eating habits
Food science
Research Institution
University of Miyazaki
All
2021
2019
2018
All
Journal Article
Presentation
[Journal Article] 食品素材そのものを食べる『原食回帰』の提唱
2019
Author(s)
山崎有美
Journal Title
アグリバイオ
Volume
: 3
Pages
: 90-92
Data Source
KAKENHI-PROJECT-17K17961
[Presentation] βクリプトキサンチンのCaco-2細胞透過性を改善するカゼイン複合体調製法の比較検討
2021
Author(s)
大島 達也、髙橋 幸毅、越智 貴大、稲田 飛鳥、山崎 正夫、江藤 望、山崎 有美、赤木 剛、河野 拓人、山本 建次、清水 正高
Organizer
第74回日本栄養食糧学会大会
Data Source
KAKENHI-PROJECT-17K17961
[Presentation] 食品由来機能性微粒子EPDENsの乳がん抑制作用と活性成分の探索
2021
Author(s)
山崎有美、松本朋子、福井敬一、吉山佳世、近藤知已、山崎正夫
Organizer
山崎有美、松本朋子、福井敬一、吉山佳世、近藤知已、山崎正夫食品由来機能性微粒子EPDENsの乳がん抑制作用と活性成分の探索日本農芸化学会2021年度大会2021年3月
Data Source
KAKENHI-PROJECT-17K17961
[Presentation] キンカンからのβ-クリプトキサンチンの抽出と高分散化
2018
Author(s)
高橋幸毅、大島達也、山崎正夫、江藤望、山崎有美
Organizer
第55回化学関連支部合同九州大会
Data Source
KAKENHI-PROJECT-17K17961
[Presentation] タマネギ由来ナノ粒子の基礎的分析と機能性評価
2018
Author(s)
古庄利菜、山崎水優、亀井一郎、園田紘子、池田正浩、山崎有美、大島達也、西山和夫、山崎正夫
Organizer
平成30年度日本栄養・食糧学会九州・沖縄支部大会
Data Source
KAKENHI-PROJECT-17K17961
[Presentation] カゼインとの複合化によるキンカン中の油溶成分の高分散化
2018
Author(s)
高橋幸毅、大島達也、山崎正夫、江藤望、山崎有美
Organizer
平成30年度日本栄養・食糧学会九州・沖縄支部大会
Data Source
KAKENHI-PROJECT-17K17961
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