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TAJIMA Mariko  田島 真理子

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田島 眞理子  タジマ マリコ

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Researcher Number 10117541
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Affiliation (based on the past Project Information) *help 2004 – 2005: 鹿児島大学, 教育学部, 教授
2000 – 2001: 鹿児島大学, 教育学部, 助教授
1992 – 1995: 鹿児島大学, 教育学部, 助教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
食生活 / Eating habits, studies on eating habits
Except Principal Investigator
家政学
Keywords
Principal Investigator
牛肉 / スープストック / コラーゲン / ゼラチン / ペプチド / Soup stock / Collagen / Gelatin / 加熱 / 味 … More / タンパク質 / 官能検査 / 牛骨 / Beef meat / Heating / Taste / Protein / Sensory evaluation / 鶏肉 / ウェスタンブロッティング / 電気泳動 / ELISA / コラーゲン量 / Chicken meat / Beef / SDS-PAGE / Western blotting … More
Except Principal Investigator
ペクチン / 豆 / カルボン酸 / フマル酸 / マレイン酸 / 煮熟軟化 / 分子軌道法 / マグネシウム複合体 / 九州南部 / 伝統食品 / 食品包み材 / サネン / 成分の分離 / 抗菌活性 / 食品への利用 / 乾燥大豆 / 二段階浸漬 / 2価鉄イオン / 可溶化 / α-D-ガラクツロン酸 / 分子軌道計算 / 静電ポテンシャル / 大豆 / ペクチン質 / α-D-ガラクツロン酸ダイマー / 低分子化 / セルラーゼ / カタラーゼ / Dried soybeans / Two-step soaking / Iron (II) ion / Pectin / Solubilization / alpha-D-Galacturonic acid / Electrostatic potential / Molecular orbital calculation Less
  • Research Projects

    (5 results)
  • Co-Researchers

    (3 People)
  •  Effect of the kinds of meat and cooking conditions on peptides in soup stockPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      TAJIMA Mariko
    • Project Period (FY)
      2004 – 2005
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Kagoshima University
  •  Effect of gelatin on the taste of beef soup stock and the physiological functionPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      TAJIMA Mariko
    • Project Period (FY)
      2000 – 2001
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Kagoshima University
  •  A mode of action of divalent iron ions on the solubilization of pectin in dried soybeans

    • Principal Investigator
      NAKAMURA Yasuhiko
    • Project Period (FY)
      1994 – 1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Kagoshima University
  •  地域伝承の食品包み材として用いられる植物葉の機能

    • Principal Investigator
      中村 泰彦
    • Project Period (FY)
      1993
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Kagoshima University
  •  カルボン酸イオンによる古豆の煮熟軟化に関する実験的ならびに理論的研究

    • Principal Investigator
      NAKAMURA Yasuhiko
    • Project Period (FY)
      1992
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Institution
      Kagoshima University
  • 1.  NAKAMURA Yasuhiko (90041194)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  瀬戸 房子 (00179350)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  橋永 文男 (70038222)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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