• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

Oie Tateo  尾家 建生

ORCIDConnect your ORCID iD *help
… Alternative Names

OIE Tateo  尾家 建生

Less
Researcher Number 30441124
Other IDs
Affiliation (Current) 2022: 平安女学院大学, 国際観光学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2020 – 2021: 平安女学院大学, 国際観光学部, 教授
2017 – 2021: 大阪府立大学, 研究推進機構, 客員研究員
2013 – 2016: 大阪府立大学, 21世紀科学研究機構, 客員研究員
2012: 大阪観光大学, 観光学部, 教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Tourism Studies / Basic Section 80020:Tourism studies-related
Except Principal Investigator
Basic Section 80020:Tourism studies-related / Tourism Studies
Keywords
Principal Investigator
フードツーリズム / ガストロノミー / 庄内 / エノガストロノミー / B級ご当地グルメ / イタリア / 美味場 / 庄内地域 / 食の都・庄内 / 原産地名称制度 … More / スローフード / 国際研究者交流 イタリア / フード・ツーリズム / 地産地消 / 農村レストラン / 食と観光 / ガストロノミーツーリズム / 価値共創 / フードトレイル / フードコミュニティ / コンヴィヴィチュアリティ― … More
Except Principal Investigator
高野山 / 聖地 / 宿坊 / インバウンド / 観光体験 / 精進料理 / 外国人来訪者 / 物語 / 高野山来訪外国人 / 場所性 / 観光動機 / 物語行為 / ブランディング / 聖性 / 外国人旅行者 / ニューツーリズム / ナラティヴ / 場所 / 聖地巡礼 / ガストロノミー資源 / フードトレイル / 食の街道 / ビジネスモデル / カリナリーツーリズム / フィールドサーベイ / ガストロノミー / マネジメント / 観光商品 / フードツアー / 食文化 / Japanese cuisine / Tourism marketing / Destination image / Intention to visit / Japanese food / Food tourism / Destination marketing / Healthy food / Country image / Japanese foods / Collaboration / Japanese culture / Stakeholder Less
  • Research Projects

    (5 results)
  • Research Products

    (33 results)
  • Co-Researchers

    (9 People)
  •  The study on value co-creation in gastronomy tourismPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      尾家 建生
    • Project Period (FY)
      2021 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 80020:Tourism studies-related
    • Research Institution
      Heian Jogakuin(St.Agnes')University
  •  Research on the management and creativity of food trail using gastronomy as resource

    • Principal Investigator
      李 美花
    • Project Period (FY)
      2018 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 80020:Tourism studies-related
    • Research Institution
      Osaka Seikei University
  •  The opportunity development for the role of Japanese food overseas as an ambassador for tourism marketing

    • Principal Investigator
      LEE Timothy
    • Project Period (FY)
      2018 – 2020
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Review Section
      Basic Section 80020:Tourism studies-related
    • Research Institution
      Ritsumeikan Asia Pacific University
  •  A Study on the Various Experiences of Inbound Tourists in KOYASAN

    • Principal Investigator
      Uemura Takahiro
    • Project Period (FY)
      2015 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Tourism Studies
    • Research Institution
      Osaka Prefecture University
  •  The Study of food tourism development based on conceptualized GastronomyPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      OIE Tateo
    • Project Period (FY)
      2012 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Tourism Studies
    • Research Institution
      Osaka Prefecture University
      Osaka University of Tourism

All 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 Other

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 発酵文化の伝統と創造2022

    • Author(s)
      発酵ツーリズム研究会尾家建生編著
    • Journal Title

      伝統文化第2号2021

      Volume: 第2号 Pages: 81-103

    • Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K12492
  • [Journal Article] 地方都市と農村におけるフードツーリズムの観光商品化2020

    • Author(s)
      尾家建生
    • Journal Title

      週刊農林

      Volume: 第2403号 Pages: 4-5

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11884
  • [Journal Article] フードツーリズムからガストロノミーへのパラダイムシフト2020

    • Author(s)
      尾家建生
    • Journal Title

      平安女学院大学研究年報

      Volume: 20 Pages: 0-0

    • NAID

      120007025793

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11884
  • [Journal Article] 場所の味覚、フードトレイルと価値共創2019

    • Author(s)
      尾家建生
    • Journal Title

      日本観光研究学会

      Volume: 1 Pages: 49-52

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11884
  • [Journal Article] スピリチュアルツーリズムの場所性と観光体験2017

    • Author(s)
      尾家建生
    • Journal Title

      第32回日本観光研究学会全国大会学術論文集

      Volume: 32 Pages: 197-200

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K01955
  • [Journal Article] スピリチュアル・ツーリズムの動機と体験―高野山宿坊にみる外国人観光客―2016

    • Author(s)
      尾家建生
    • Journal Title

      日本観光研究学会全国大会学術論文集

      Volume: 31 Pages: 5-8

    • NAID

      40021022894

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K01955
  • [Journal Article] フードツーリズムにおけるレストランの役割―庄内地域のレストラン調査と「食の都」の形成―2015

    • Author(s)
      尾家建生
    • Journal Title

      観光研究

      Volume: 26-2

    • NAID

      130005178175

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24611027
  • [Journal Article] 美食都市とフードツーリズムの形成2015

    • Author(s)
      尾家建生
    • Journal Title

      大阪観光大学紀要

      Volume: 第15号 Pages: 71-77

    • NAID

      110009900688

    • Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24611027
  • [Journal Article] ニューツーリズムの観光動機―高野山の外国人観光客研究へのアプローチとして2015

    • Author(s)
      尾家建生
    • Journal Title

      第30回日本観光研究学会全国大会学術論文集

      Volume: 30 Pages: 285-288

    • NAID

      40020743363

    • Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K01955
  • [Journal Article] ガストロノミーとフードツーリズム開発2014

    • Author(s)
      尾家建生、玉置桃子、村上喜郁
    • Journal Title

      日本観光研究学会全国大会論文集

      Volume: No29 Pages: 97-100

    • NAID

      40020787128

    • Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24611027
  • [Journal Article] フードツーリズムに見る観光動機と観光アトラクション―その基本構造とガストロノミー2014

    • Author(s)
      尾家建生
    • Journal Title

      観光学術学会第3回大会発表要旨集

      Volume: 第3回 Pages: 60-61

    • Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24611027
  • [Journal Article] フードツーリズム―観光まちづくりの原動力2014

    • Author(s)
      尾家建生
    • Journal Title

      季刊観光とまちづくり

      Volume: 通巻514号 Pages: 42-45

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24611027
  • [Journal Article] フードツーリズム-観光まちづくりの原動力2014

    • Author(s)
      尾家建生
    • Journal Title

      観光とまちづくり

      Volume: 514 Pages: 42-45

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24611027
  • [Journal Article] フード・ツーリズム研究:成果報告―関西における食と観光の関係性と競争優位性2014

    • Author(s)
      尾家建生・村上喜郁・玉置桃子
    • Journal Title

      観光研究

      Volume: 25-2 Pages: 59-62

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24611027
  • [Journal Article] 観光アトラクションの基礎的研究2013

    • Author(s)
      尾家建生
    • Journal Title

      観光学評論

      Volume: 1 Pages: 95-106

    • NAID

      130007676442

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24611027
  • [Journal Article] ガストロノミーの現代的意義2013

    • Author(s)
      尾家建生
    • Journal Title

      大阪観光大学紀要

      Volume: 第13号 Pages: 189-192

    • NAID

      110009560983

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24611027
  • [Journal Article] 農家レストランにおける場所感とツーリズム2013

    • Author(s)
      尾家建生
    • Journal Title

      日本観光学術学会全国大会学術論文集

      Volume: 28 Pages: 85-88

    • NAID

      40019904353

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24611027
  • [Journal Article] フード・ツーリズムの観光ポテンシャル-関西における調査と考察2012

    • Author(s)
      尾家建生
    • Journal Title

      日本観光研究学会全国大会論文集

      Volume: No.27 Pages: 193-196

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24611027
  • [Presentation] ガストロノミー体験の共創と世代変化―丹後地方にみるポスト・コロナの観光の変質2021

    • Author(s)
      尾家建生
    • Organizer
      日本観光研究学会第36回全国大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K12492
  • [Presentation] Craft Beverage Tourism-Place, Community and Conviviality2021

    • Author(s)
      Tateo Oie
    • Organizer
      2021杭州―草津・第11回亜州食学論壇
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K12492
  • [Presentation] 発酵食とガストロノミーツーリズムー発酵ツーリズムへのアプローチ2021

    • Author(s)
      尾家建生
    • Organizer
      観光学術学会第10回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K12492
  • [Presentation] フードツーリズに見る価値共創の予備的研究2020

    • Author(s)
      尾家建生
    • Organizer
      観光学術学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11884
  • [Presentation] 広域フードトレイルと価値共創の研究2020

    • Author(s)
      尾家建生
    • Organizer
      日本観光研究学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11884
  • [Presentation] 場所の味覚、フードトレイルと価値共創2019

    • Author(s)
      尾家建生
    • Organizer
      日本観光研究学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11884
  • [Presentation] カナダ・オンタリオ州におけるフードトレイル実態調査報告2019

    • Author(s)
      李美花・尾家建生・中子富貴子
    • Organizer
      日本フードツーリズム学会(第1回研究発表会)
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11884
  • [Presentation] ガストロノミーツーリズムの商品開発に見るDMOの役割2018

    • Author(s)
      尾家建生
    • Organizer
      日本観光研究学会(全国大会学術論文集第33回)
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K11884
  • [Presentation] スピリチュアルツーリズムの場所性と観光体験2017

    • Author(s)
      尾家建生
    • Organizer
      第32回日本観光研究学会全国大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K01955
  • [Presentation] スピリチュアル・ツーリズムの動機と体験―高野山宿坊にみる外国人観光客―2016

    • Author(s)
      尾家建生
    • Organizer
      日本観光研究学会
    • Place of Presentation
      江戸川大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K01955
  • [Presentation] ニューツーリズムの観光動機―高野山の外国人観光客研究へのアプローチとして2015

    • Author(s)
      尾家建生
    • Organizer
      第30回日本観光研究学会全国大会
    • Place of Presentation
      高崎経済大学(群馬県高崎市)
    • Year and Date
      2015-11-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K01955
  • [Presentation] ガストロノミーとフードツーリズム開発2014

    • Author(s)
      尾家建生、玉置桃子、村上喜郁
    • Organizer
      日本観光研究学会全国大会
    • Place of Presentation
      大阪府立大学
    • Year and Date
      2014-12-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24611027
  • [Presentation] フードツーリズムに見る観光動機と観光アトラクション―その基本構造とガストロノミー2014

    • Author(s)
      尾家建生
    • Organizer
      観光学術学会第3回大会
    • Place of Presentation
      京都文教大学
    • Year and Date
      2014-07-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24611027
  • [Presentation] フード・ツーリズムの観光ポテンシャル-関西における調査と考察

    • Author(s)
      尾家建生
    • Organizer
      日本観光研究学会全国大会
    • Place of Presentation
      宮城大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24611027
  • [Presentation] 農家レストランにおける場所感とツーリズム

    • Author(s)
      尾家建生
    • Organizer
      日本観光研究学会
    • Place of Presentation
      松陰大学厚木キャンパス
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24611027
  • 1.  李 美花 (30626289)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 2.  TAMAKI Junko (70564516)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 3.  MURAKAMI Yoshifumi (60548353)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 4.  Uemura Takahiro (70244621)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  LEE Timothy (20635495)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  花村 周寛 (00420430)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  原 一樹 (90454785)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  中子 富貴子 (80636358)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 9.  高田 剛司 (80812966)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

URL: 

Are you sure that you want to connect your ORCID iD to this researcher?
* This action can be performed only by the researcher themselves.

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi