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Kameyama Noriko  亀山 詞子

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亀山 詞子  カメヤマ ノリコ

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Researcher Number 30732945
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 日本女子大学, 食科学部, 講師
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2022 – 2023: 日本女子大学, 家政学部, 講師
2020 – 2022: 静岡県立大学, 食品栄養科学部, 助教
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Except Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Keywords
Principal Investigator
健康状態 / 生活習慣病 / 食生活 / 居住環境 / 食環境
Except Principal Investigator
大豆 / 米粉 / 生活習慣病 / 咀嚼 / 多糖類 … More / 大豆混合系食品 / 咀嚼性 / 嗜好性 / 物性 / レジスタントスターチ / 大豆多糖類 / 大豆タンパク質 / 健康状態 / メンタルヘルス / 食・生活習慣 / 食事調査 / 心身の健康状態 / 咀嚼能力 Less
  • Research Projects

    (3 results)
  • Research Products

    (16 results)
  • Co-Researchers

    (6 People)
  •  住居内食環境と食生活および生活習慣病に関する客観的評価ならびに相互関連の検討Principal Investigator

    • Principal Investigator
      亀山 詞子
    • Project Period (FY)
      2021 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Japan Women's University
      University of Shizuoka
  •  Objective evaluation of children's masticatory ability, physical and mental health, and elucidation of the relationship among these factors

    • Principal Investigator
      桑野 稔子
    • Project Period (FY)
      2020 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      University of Shizuoka
  •  Soy-based food mixtures that contribute to the prevention of lifestyle-related diseases and dementia and their effects on chewing and satisfaction in humans

    • Principal Investigator
      Yoshimura Miki
    • Project Period (FY)
      2020 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      University of Hyogo

All 2023 2022 2021 2020

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] The Relationship between Family Meals and Mental Health Problems in Japanese Elementary School Children: A Cross-Sectional Study2021

    • Author(s)
      Noriko Kameyama, Yukina Morimoto, Ayako Hashimoto, Hiroko Inoue, Ikuko Nagaya, Kozue Nakamura, Toshiko Kuwano
    • Journal Title

      Int J Environ Res Public Health

      Volume: 18 Issue: 17 Pages: 1-12

    • DOI

      10.3390/ijerph18179281

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K02363, KAKENHI-PROJECT-20K02407, KAKENHI-PROJECT-20K19693
  • [Presentation] 勤労成人男性における健康的な食行動の実践意識と食品・栄養素等摂取量および健康状態の関連2023

    • Author(s)
      亀山詞子,石塚史華,宝来真夕,村松沙羅,伊藤綾子,桑野稔子
    • Organizer
      第70回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02407
  • [Presentation] 簡易型自記式食事歴法質問票を用いたThe Japan Diet評価スコアの検討2023

    • Author(s)
      亀山詞子,石塚史華,宝来真夕,村松沙羅,伊藤綾子,桑野稔子
    • Organizer
      第55回日本動脈硬化学会総会・学術集会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02407
  • [Presentation] 勤労成人男性における健康的な食行動の実践意識と食品・栄養素等摂取量および健康状態の関連2023

    • Author(s)
      亀山詞子、石塚史華、宝来真夕、村松沙羅、伊藤綾子、桑野稔子
    • Organizer
      第70回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02154
  • [Presentation] Assessment of lifestyles and eating habits of school-refusing students in Japan.2022

    • Author(s)
      Asahi Tsuchimoto, Hiroko Inoue, Takako Kobayashi, Michiyo Sugiyama, Ayako Hashimoto, Reika Ogihara, Toko Nakano, Saki Hino, Noriko Kameyama, Toshiko Kuwano
    • Organizer
      2nd IUNS-ICN INTERNATIONAL CONGRESS OF NUTRITION IN TOKYO
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02407
  • [Presentation] 勤労成人男性における住環境と食生活および健康状態との関連2022

    • Author(s)
      亀山詞子,宝来真夕,村松沙羅,伊藤綾子,桑野稔子
    • Organizer
      第69回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02407
  • [Presentation] 勤労成人男性における住環境と食生活および健康状態との関連2022

    • Author(s)
      亀山詞子、宝来真夕、村松沙羅、伊藤綾子、桑野稔子
    • Organizer
      第69回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21K02154
  • [Presentation] 児童の朝食摂取状況に基づく異なる対象者への朝食指導介入による教育効果の検討2022

    • Author(s)
      塩崎泰乃,小林美香,熊谷萌々子,上村紗代,原田文恵,吉川美紀,横田貞子,今村祐子,齋藤裕香子,青島知美,鈴木紀子,原田真美子,浅井 沙織,長谷川啓子,亀山詞子,井上広子,桑野稔子
    • Organizer
      第69回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02407
  • [Presentation] 児童における主食・主菜・副菜を揃えた朝食摂取と健康状態,食生活,保護者の食事との関連2021

    • Author(s)
      亀山詞子,高橋未希,森元雪菜,橋本彩子,井上広子,長屋郁子,中村こず枝,桑野稔子
    • Organizer
      第68回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02407
  • [Presentation] 不登校生徒の食物摂取状況,精神的健康状態,家族機能,QOLの実態と教育介入効果の検討2021

    • Author(s)
      土本明,亀山詞子,橋本彩子,荒木菜緒,石原美希,高橋福生子,中野瞳子,日野沙紀,小林高子,杉山三知代,桑野稔子
    • Organizer
      第68回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02407
  • [Presentation] Assessment of Food and Nutrient Intake Based on Awareness of Practicing a Healthy Diet in Patients with Dyslipidemia2021

    • Author(s)
      Noriko Kameyama, Nozomi Hashizume, Michino Fukazawa, Kazuya Morishima, Toshiko Kuwano
    • Organizer
      The 19th International Symposium on Atherosclerosis
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02407
  • [Presentation] 児童の主観的咀嚼状況と心身の健康状態との関連2021

    • Author(s)
      豊永咲,亀山詞子,森元雪菜,橋本彩子,井上広子,長屋郁子,中村こず枝, 桑野稔子
    • Organizer
      第75回日本栄養・食糧学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02407
  • [Presentation] 令和元年度「食生活・生活習慣」に関するアンケート調査結果報告(第1報)2021

    • Author(s)
      山本友加,平井理香子,塩崎美奈,深澤倫乃,亀山詞子,桑野稔子
    • Organizer
      第57回静岡県公衆衛生研究会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02407
  • [Presentation] 幼児のミネラル状態と食・生活習慣に関する研究2021

    • Author(s)
      橋本彩子,瀧本彩乃,西納夕稀,上原早織,篠原啓子,亀山詞子,井上広子,桑野稔子
    • Organizer
      第68回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02407
  • [Presentation] 幼児の行動特性と食生活習慣および母親の育児状況との関連2020

    • Author(s)
      2.橋本彩子,上原早織,篠原啓子,亀山詞子,井上広子,桑野稔子
    • Organizer
      第67回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02407
  • [Presentation] 食べ物に対するこだわりの強い幼児の食・生活習慣と母親の食に関する困り事との関連2020

    • Author(s)
      1.篠原啓子,上原早織,橋本彩子,亀山詞子,井上広子,桑野稔子
    • Organizer
      第67回日本栄養改善学会学術総会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02407
  • 1.  桑野 稔子 (20213647)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 16 results
  • 2.  Yoshimura Miki (90240358)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  井上 広子 (60438190)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 8 results
  • 4.  橋本 彩子 (70781813)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 7 results
  • 5.  江口 智美 (20740244)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  島田 良子 (80739300)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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