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Moritaka Hatsue  森高 初惠

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森高 初惠  モリタカ ハツエ

MORITAKA Hatsue  森高 初恵

森高 初恵  モリタカ ハツエ

森たか 初恵  モリタカ ハツエ

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Researcher Number 40220074
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Affiliation (Current) 2025: 十文字学園女子大学, 国際栄養食文化健康研究所, 客員研究員
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2020 – 2023: 十文字学園女子大学, 国際栄養食文化健康研究所, 客員研究員
2019: 十文字学園女子大学, 人間生活学部, 非常勤講師
2018: 東京家政大学, 生活科学研究所, 研究員
2016: 昭和女子大学, 女性健康科学研究所, 客員研究員
2004 – 2015: 昭和女子大学, 生活機構研究科, 教授 … More
2010: 昭和女子大学, その他の研究科, 教授
2000 – 2003: 昭和女子大学, 生活科学部, 助教授
1995 – 1997: 昭和女子大学, 生活科学部, 助教授 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / 食生活 / 家政学 / Eating habits
Except Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits
Keywords
Principal Investigator
力学特性 / 官能評価 / 食塊 / 咀嚼 / 嚥下 / テクスチャー / 寒天ゲル / rice starch / 米デンプン / ジェランガム … More / 食片サイズ / ゼラチンゲル / 泡沫の構造 / 膨化率 / エスプーマ法 / 泡沫食品 / 気泡径 / 気泡数 / 泡沫 / 豆乳 / 食塊の移動速度 / エスプーマ / サイフォン法 / gelatin gel / agar gel / texture / swallowing / mastication / 寒天 / κ-カラギーナン / 破断応力 / 貯蔵弾性率 / 微小粒分散ゲル / 飲み込み / ゼラチンゾル・ゲル / 寒天ゾル・ゲル / dough / thermal property / rupture property / magnesium agent / calcium agent / rive flour / コーンスターチ / コーンフラワー / 塩化マグネシウム / 硫酸マグネシウム / 炭酸カルシウム / 水酸化カルシウム / マグネシウム塩 / カルシウム塩 / 糊化 / マグネシウム剤 / カルシウム剤 / トルティア状食品 / 米粉 / dynamic property / calcium / dietary fiber / jelly / old persons / ゼラチン / DSC / レオロジー / 水溶性大豆多糖類 / カルシウム / 食物繊維 / ゼリー / 高齢者 / まとまりやすさ / 付着性 / 筋電位 / サイズ / 顎二腹筋 / 嚥下特性 / 寒天ゾル / 咽頭部での食塊の移動特性 / 咬筋 / 増粘剤 / 消化吸収 / 舌圧 / 咬筋活動量 / 粘性率 / テクスチャー特性 / 老化 / みかけの粘性率 / 舌 / 硬口蓋 / 咽頭 / 食塊の移動特性 / 澱粉 / グアーガム / キサンタンガム / 固体分散系 / 飲み込み特性 / 固体分散 / ペースト / 食品 … More
Except Principal Investigator
GCMS / 拡散定数 / NMR / 呈味成分 / 香気成分 / 咀嚼筋筋電図 / 感覚強度 / 拡散係数 / ジャム / 寒天 / ショ糖 / 網目構造 / 破砕片 / 咀嚼模倣器 / GCMS / 時間-強度法 / 破断挙動 / 圧縮 / エステル / 塩味強度 / 甘味強度 / フレーバーリリース / 食品と咀嚼性 / テクスチャー / 調理と加工 Less
  • Research Projects

    (8 results)
  • Research Products

    (117 results)
  • Co-Researchers

    (18 People)
  •  A systematic study on the applicability of foam foods as an easy-feeding / aspiration-preventing meal by gas injection methodPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Moritaka Hatsue
    • Project Period (FY)
      2018 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Jumonji University
      Tokyo Kasei University
  •  Systematic study on the physical properties of food and bolus behavior in chewing and swallowing processPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MORITAKA Hatsue
    • Project Period (FY)
      2013 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Showa Women's University
  •  The relation between the flavour release and the structure/physical properties of food gels in the mastication

    • Principal Investigator
      NISHINARI Katsuyoshi
    • Project Period (FY)
      2010 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Osaka City University
  •  Analysis of swallowing flow and elucidation of mechanical characteristic of foods for prevention of pulmonary aspirationPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MORITAKA Hatsue
    • Project Period (FY)
      2010 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Showa Women's University
  •  Relationship between mastication or swallowing properties and rheological property of foods for dysphagiaPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MORITAKA Hatsue
    • Project Period (FY)
      2007 – 2009
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Showa Women's University
  •  Creation of easy mastication food model applied texture modifierPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MORITAKA Hatsue
    • Project Period (FY)
      2004 – 2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Showa Women's University
  •  Property of food like tortilla -reinforcement of calcium and magnesium -Principal Investigator

    • Principal Investigator
      MORITAKA Hatsue
    • Project Period (FY)
      2000 – 2003
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Showa Women's University
  •  Development of mixed gellan gum jellies for old persons.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      MORITAKA Hatsue
    • Project Period (FY)
      1995 – 1997
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Showa Women's University

All 2024 2023 2019 2016 2015 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005

All Journal Article Presentation Book

  • [Book] 進化する食品テクスチャー研究2012

    • Author(s)
      山野善正、森高初惠
    • Total Pages
      536
    • Publisher
      エヌ・ティー・エヌ
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Book] マスター食品学2012

    • Author(s)
      小関正道、森高初惠
    • Total Pages
      184
    • Publisher
      建帛社
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Book] N ブックス調理科学2012

    • Author(s)
      森高初惠
    • Total Pages
      216
    • Publisher
      建帛社
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Book] ポケット食品・調理実験辞典2012

    • Author(s)
      高橋幸資、森高初惠
    • Total Pages
      168
    • Publisher
      明誠企画株式会社
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Book] ゾル・ゲル状食品のテクスチャーと咽頭部における移動特性.『進化するテクスチャー研究』(山野善正監修)2011

    • Author(s)
      森高初惠
    • Publisher
      株式会社エヌ・ティー・エス
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Journal Article] 咀嚼・嚥下過程のバイオレオロジー2024

    • Author(s)
      西成勝好, Ke ZHANG, Nan YANG, Zhiming GAO, Chaiwut GAMONPILAS, Mihaela TURCANU BRESSON, Yapeng FANG, 新田陽子, Xiaolin YAO, 森高初惠, 他24名
    • Journal Title

      日本バイオレオロジー学会誌

      Volume: 38 Pages: 2-8

    • Peer Reviewed / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02261
  • [Journal Article] The role of texture in the palatability and food oral processing2024

    • Author(s)
      Katsuyoshi Nishinari, Marie-Agnes Peyron, Nan Yang, Hatsue Moritaka, 他22名
    • Journal Title

      Food Hydrocolloids

      Volume: 147 Pages: 109195-109195

    • DOI

      10.1016/j.foodhyd.2023.109095

    • Peer Reviewed / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02261
  • [Journal Article] Rheology of bolus as a wet granular matter - Influence of saliva on rheology of polysaccharide gel beads2024

    • Author(s)
      Katsuyoshi Nishinari, Sayaka Ishihara, Makoto Nakauma, Takahiro Funami, Chengxin Zhu, Ke Zhang, Nan Yang, Chaiwut Gamonpilas, Yapeng Fang, Hatsue Moritaka, 他5名
    • Journal Title

      Food Hydrocolloids

      Volume: 150 Pages: 109704-109704

    • DOI

      10.1016/j.foodhyd.2023.109704

    • Peer Reviewed / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02261
  • [Journal Article] Rheology for Safe Swallowing 32024

    • Author(s)
      Katsuyoshi Nishinari, Ke Zhang, Nan Yang, Zhiming Gao, Chaiwut Gamonpilas, Mihaela Turcanu, Yapeng Fang, Yoko Nitta, Xiaolin Yao, Meng Zhao, Hatsue Moritaka, 他13名
    • Journal Title

      Nihon Reoroji Gakkaishi (J. Soc. Rheol. Jpn.)

      Volume: 52 Pages: 37-64

    • Peer Reviewed / Open Access / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02261
  • [Journal Article] Rheology for Safe Swallowing 22023

    • Author(s)
      Katsuyoshi Nishinari, Ke Zhang, Nan Yang, Zhiming Gao, Chaiwut Gamonpilas, Mihaela Turcanu, Yapeng Fang, Yoko Nitta, Xiaolin Yao, Meng Zhao, Hatsue Moritaka, 他13名
    • Journal Title

      Nihon Reoroji Gakkaishi

      Volume: 51 Issue: 5 Pages: 295-316

    • DOI

      10.1678/rheology.51.295

    • ISSN
      0387-1533, 2186-4586
    • Year and Date
      2023-12-15
    • Language
      English
    • Peer Reviewed / Open Access / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02261
  • [Journal Article] Release of aroma components from agarose gels during human chewing: Effects of agarose molecular weight and chewing cycles2023

    • Author(s)
      Hatsue Moritaka, Ayako Itazu, Yoshiyuki Okamura, Masako Fuwa, Miki Ishihara, & Katsuyoshi Nishinari
    • Journal Title

      Food Hydrocolloids

      Volume: 139 Pages: 108542-108542

    • DOI

      10.1016/j.foodhyd.2023.108542

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02261
  • [Journal Article] Rheology for Safe Swallowing 12023

    • Author(s)
      Katsuyoshi Nishinari, Ke Zhang, Nan Yang, Zhiming Gao, Chaiwut Gamonpilas, Mihaela Turcanu, Yapeng Fang, Yoko Nitta, Xiaolin Yao, Meng Zhao, Hatsue Moritaka, 他13名
    • Journal Title

      Nihon Reoroji Gakkaishi

      Volume: 51 Issue: 4 Pages: 219-248

    • DOI

      10.1678/rheology.51.219

    • ISSN
      0387-1533, 2186-4586
    • Year and Date
      2023-09-15
    • Language
      English
    • Peer Reviewed / Open Access / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02261
  • [Journal Article] Effects of the gel size before ingestion and agarose molecular weight on the textural properties of a gal bolus2019

    • Author(s)
      Hatsue Moritaka, Kentaro Yamanaka, Naoki Kobayashi, Miki Ishihara, Katsuyoshi Nishinari
    • Journal Title

      Food Hydrocolloids

      Volume: 89 Pages: 892-900

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02261
  • [Journal Article] The food colloid principle in the design of elderly food2016

    • Author(s)
      Nishinari K., Takemasa M., Brenner T., Su L., Fang Y., Hirashima M., Yoshimura M., Nitta Y., Moritaka H., Tomczynska-Mleko M., Mleko S., Michiwaki Y.
    • Journal Title

      Journal of Texture Studies

      Volume: 47 Issue: 4 Pages: 284-312

    • DOI

      10.1111/jtxs.12201

    • Peer Reviewed / Open Access / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350102, KAKENHI-PROJECT-16H03048
  • [Journal Article] Effect of Xanthan Gum on Blood Sugar Level after Cooked Rice Consumption2016

    • Author(s)
      Masako Fuwa, Yukiko Nakanishi, Hatsue Moritaka
    • Journal Title

      FSTR

      Volume: 22 Issue: 1 Pages: 117-126

    • DOI

      10.3136/fstr.22.117

    • NAID

      130005131920

    • ISSN
      1344-6606, 1881-3984
    • Language
      English
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350102
  • [Journal Article] Effect of carbon dioxide in carbonated drinks on linguapalatal swallowing pressire2013

    • Author(s)
      Moritaka H, Kitade M, Sawamura S, Takihara T, Awano I, Ono T, Tamine K, Hori K
    • Journal Title

      Chem Senses

      Volume: 39 Issue: 2 Pages: 133-42

    • DOI

      10.1093/chemse/bjt062

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24592908, KAKENHI-PROJECT-25350102
  • [Journal Article] 固体分散ゾル試料における咽頭部の食塊のずり速度とずり応力の関係2012

    • Author(s)
      佐川敦子, 森高初惠
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 45(2)(印刷中)

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Journal Article] 個体分散ゾル食塊の咽頭部移動速度と客観・主観評価に及ぼすゾル濃度の影響2012

    • Author(s)
      森高初惠
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 46巻 Pages: 115-122

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] Effects of carrot puree on swallowing and rheological properties of vegetable juice2012

    • Author(s)
      H.Moritaka, S.Sawamura, M.Kobayashi, K.Nagata, M.Kitade
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology and Biochemistry

      Volume: 76(3) Pages: 429-435

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] 米飯の熱特性,感覚特性とグリセミックインデックスに及ぼす寒天の影響2012

    • Author(s)
      森高初惠、中西由季子、不破眞佐子、谷井涼子
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 45巻 Pages: 115-122

    • NAID

      110009437800

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] Relation between the Rheological Properties and the Swallowing Characteristics of Vegetable Juices Fortified with Carrot Puree2012

    • Author(s)
      H.Moritaka. S.Sawamura, M.Kobayashi, M.Kitade, K.Nagata
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry

      Volume: 76 Issue: 3 Pages: 429-435

    • DOI

      10.1271/bbb.110576

    • NAID

      10030750206

    • ISSN
      0916-8451, 1347-6947
    • Language
      English
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076, KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] サイズの異なる寒天ゲルの咀嚼および嚥下特性2012

    • Author(s)
      北出晶美、樫木宏美、小林央樹、森高初惠
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌

      Volume: 59巻 Pages: 369-377

    • NAID

      10030963855

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] Influenece of thickners on the fragmentation of fish meat sausage by mastication2012

    • Author(s)
      Sagawa A., Kobayashi N., Moritaka H
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology and Biochemistry

      Volume: Vol.75 Pages: 2105-2111

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] Relation between the rheological properties and the swallowing characteristics of vegetable juices fortified with carrot puree2012

    • Author(s)
      Moritaka H., Sawamura S., Kobayashi M., Kitade M., Nagata K
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology and Biochemistry

      Volume: Vol.76 Pages: 429-435

    • NAID

      10030750206

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] 固体分散ゾル食塊の咽頭部移動速度と主観・客観評価に及ぼすゾル濃度の影響2012

    • Author(s)
      佐川敦子、森高初惠
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 45(2) Pages: 104-114

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] 寒天-ゼラチン混合ゲルの嚥下特性と力学特性の関係2011

    • Author(s)
      井上悠季、佐川敦子、森高初惠
    • Journal Title

      日本官能評価学会誌

      Volume: 15巻 Pages: 107-119

    • NAID

      130001930715

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] Influence of thickeners on the fragmentation of fish meat sausage by mastication2011

    • Author(s)
      Atsuko Sagawa, Naoki Kobayashi, Hatsue Moritaka
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology and Biochemistry

      Volume: 75(11) Pages: 2105-2111

    • NAID

      10030396401

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] Effects of cooling rate on the gelation of sodium-type gellan gum2011

    • Author(s)
      H.Moritaka, A.Sagawa, T.Funami, K.Kubota
    • Journal Title

      Journal of Cookery Science Japan

      Volume: 44 Pages: 7-14

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Journal Article] 寒天とゼラチン混合ゲルの嚥下特性と力学特性との関係2011

    • Author(s)
      井上悠季、佐川敦子、森高初惠
    • Journal Title

      日本官能評価学会誌

      Volume: 15(2) Pages: 107-199

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] Effect of change in cooling rate on the gelation of sodium-type gellan gum2011

    • Author(s)
      Moritaka H., Sagawa A., Funami T., Kubota K
    • Journal Title

      Journal of Cookery Science. Japan

      Volume: Vol.44 Pages: 7-14

    • NAID

      110008465027

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] 寒天とゼラチン混合ゲルの嚥下特性と力学特性との関係2011

    • Author(s)
      井上悠季, 佐川敦子, 森高初惠
    • Journal Title

      日本官能評価学会誌

      Volume: 15(2) Pages: 107-199

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Journal Article] 水溶性高分子ゾル・ゲルの力学特性と嚥下特性の関係2011

    • Author(s)
      森高初恵
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 44 Pages: 1-6

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Journal Article] Effects of cooling rate on the gelation of sodium type gellan gum2011

    • Author(s)
      H.Moritaka, A.Sagawa, T.Funami, K.Kubota
    • Journal Title

      Journal of Cookery Science Japan

      Volume: 44 Pages: 7-14

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] 水溶性高分子ゾル・ゲルの力学特性と嚥下特性の関係(学会賞受賞論文)2011

    • Author(s)
      森高初惠
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 44 Pages: 1-6

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Journal Article] ゾル状およびゲル状モデル食品の咽頭部における食塊の移動特性2011

    • Author(s)
      森高初惠
    • Journal Title

      New Food Industry

      Volume: 11巻 Pages: 9-19

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] ゾル状およびゲル状食品の咽頭部における食塊の移動特性2011

    • Author(s)
      森高初惠
    • Journal Title

      New Food Industry

      Volume: 53(11) Pages: 9-19

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] Influence of Thickeners on the Fragmentation of Fish Meat Sausage by Mastication2011

    • Author(s)
      A.Sagawa, N.Kobayashi, H.Moritaka
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry

      Volume: 75 Issue: 11 Pages: 2105-2111

    • DOI

      10.1271/bbb.110335

    • NAID

      10030396401

    • ISSN
      0916-8451, 1347-6947
    • Language
      English
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Journal Article] 水溶性高分子ゾル・ゲルの力学特性と嚥下特性の関係2011

    • Author(s)
      森高初惠
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 44巻 Pages: 1-6

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] ゾル状およびゲル状食品の咽頭部における食塊の移動特性2011

    • Author(s)
      森高初惠
    • Journal Title

      New Food Industry

      Volume: 53(11) Pages: 9-19

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Journal Article] Flow velocity of a bolus in the pharynx and rheological properties of agar and gelatin2010

    • Author(s)
      H.Moritaka, F.Nakazawa
    • Journal Title

      Journal of Texture Studies

      Volume: 41 Pages: 139-152

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Journal Article] 固体分散ペーストの咀嚼・嚥下に及ぼす摂食量の影響2010

    • Author(s)
      佐川敦子、金子仁美、寺島真美恵、志賀清悟、森高初惠
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌

      Volume: 57 Pages: 503-516

    • NAID

      10027498274

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] 固体分散ペーストの咀嚼・嚥下に及ぼす摂食量の影響2010

    • Author(s)
      佐川敦子、金子仁美、寺島真美恵、志賀清悟、 森高初惠
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌

      Volume: 57巻 Pages: 503-516

    • NAID

      10027498274

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] 固体分散ペーストの咀嚼・嚥下に及ぼす摂食量の影響2010

    • Author(s)
      佐川敦子、金子仁美、寺島真美恵、志賀清悟、森高初恵
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌

      Volume: 57 Pages: 503-516

    • NAID

      10027498274

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Journal Article] パンの性状に及ぼす未加熱紅麹添加の影響2010

    • Author(s)
      高橋真美、森高初惠
    • Journal Title

      日本官能評価学会誌

      Volume: 14巻 Pages: 100-108

    • NAID

      40017385614

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] パンの性状に及ぼす未加熱紅麹添加の影響2010

    • Author(s)
      高橋真美、森高初恵
    • Journal Title

      日本官能評価学会誌

      Volume: 14 Pages: 100-108

    • NAID

      40017385614

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] Flow velocity of a bolus in the pharynx and rheological properties of agar and gelatin2010

    • Author(s)
      Moritaka H., Nakazawa F
    • Journal Title

      Journal of Texture Studies

      Volume: Vol.41 Pages: 139-152

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] Flow velocity of a bolus in the pharynx and rheological properties of agar and gelatin2010

    • Author(s)
      H.Moritaka, F.Nakazawa
    • Journal Title

      Journal of Texture Studies

      Volume: 41 Pages: 139-152

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Journal Article] The rheological and swallowing properties of rice starch2009

    • Author(s)
      Hatsue Moritaka, Fumiko Nakazawa
    • Journal Title

      Food Science and Technology Research 15

      Pages: 133-140

    • NAID

      10025348792

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Journal Article] The rheological and swallowing properties of rice starch2009

    • Author(s)
      Hatsue Moritaka, Fumiko Nakazawa
    • Journal Title

      Food Science and Technology Research Vol.15

      Pages: 133-140

    • NAID

      10025348792

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Journal Article] The rheological and swallowing properties of rice starch2009

    • Author(s)
      Hatsue Moritaka
    • Journal Title

      Food Science and Technology Research 15(2)

      Pages: 133-140

    • NAID

      10025348792

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Journal Article] 寒天ゲルとゼラチンゲルの咽頭部通過時における移動速度に及ぼす摂取量および咀嚼回数の影響2009

    • Author(s)
      井上悠季, 笹井美友紀, 志賀清悟, 森高初惠
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 56巻

      Pages: 261-270

    • NAID

      10024855460

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Journal Article] 寒天ゲルとゼラチンゲルの咽頭部通過時における移動速度に及ぼす摂取量および咀嚼回数の影響2009

    • Author(s)
      井上悠季・笹井美友紀・志賀清悟, 森高初惠
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 56

      Pages: 261-270

    • NAID

      10024855460

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Journal Article] 寒天ゲルとゼラチンゲルの咽頭部通過時における移動速度に及ぼす摂取量および咀嚼回数の影響2008

    • Author(s)
      佐川敦子, 森下真理子, 森高初惠
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 55巻

      Pages: 276-286

    • NAID

      10024855460

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Journal Article] 寒天ゲル分散ペーストの飲み込み特性2008

    • Author(s)
      佐川 敦子、森下 真理子、森高 初恵
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 (印刷中)

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Journal Article] 咽頭部における米デンプンの流速特性2006

    • Author(s)
      森高初恵, 中澤文子
    • Journal Title

      第29回 日本バイオレオロジー学会年会

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500518
  • [Journal Article] 米デンプンの飲み込みと物性との関係2006

    • Author(s)
      森高初恵, 中沢文子
    • Journal Title

      日本食品科学工学会 第53回大会

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500518
  • [Journal Article] 米デンプンの飲み込みと物性との関係2006

    • Author(s)
      森高初恵, 中澤文子
    • Journal Title

      日本食品科学工学会 第53回大会

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500518
  • [Journal Article] The relationship between swallowing and rheological properties of agar and gelatin gels.2006

    • Author(s)
      Hatsue Moritaka, Mani Takahashi, Fumiko Nakazawa
    • Journal Title

      The Conference of The Japan Society of Cookery Science

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500518
  • [Journal Article] 寒天ゲルとゼラチンゲルの飲み込みと物性との関係について2006

    • Author(s)
      森高初恵 他2名
    • Journal Title

      日本調理科学会 平成18年度大会

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500518
  • [Journal Article] The relationship between mastication and swallowing of rice starch2006

    • Author(s)
      Hatsue Moritaka, Fumiko Nakazawa
    • Journal Title

      The 53^<th> Conference of The Japanese Society for Food Science and Technology

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500518
  • [Journal Article] 咽頭部における米デンプンの流速特性2006

    • Author(s)
      森高初恵, 中沢文子
    • Journal Title

      第29回 日本バイオレオロジー学会年会

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500518
  • [Journal Article] The transit properties of rice starch through the human throat.2006

    • Author(s)
      Hatsue Moritaka, Fumiko Nakazawa
    • Journal Title

      The 29^<th> Conference of Japan Society of Biorheology

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500518
  • [Journal Article] Rheological properties of polysaccharide gels dispersed particle gel2005

    • Author(s)
      Hatsue Moritaka, Yuki Imai, Syuichi Kimura
    • Journal Title

      The 57^<th> Conference of Japan Society of Home Economics

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500518
  • [Journal Article] 多糖類の微小粒分散ゲルの力学特性2005

    • Author(s)
      森高初恵 他2名
    • Journal Title

      日本家政学会 第57回大会

    • NAID

      130006956384

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500518
  • [Journal Article] マトリックスゲルの力学特性に及ぼす微小粒ゲルの影響2005

    • Author(s)
      森高初惠他
    • Journal Title

      日本食品科学工学会第52回大会講演集

      Pages: 119-119

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500518
  • [Journal Article] 微小粒分散ゲルの力学特性-極性を異にする多糖類のマットリックスゲル-2005

    • Author(s)
      森高初惠他
    • Journal Title

      第53回レオロジー討論会講演要旨集

      Pages: 316-317

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500518
  • [Presentation] Effects of dietary fiber on the glycemic response after ingestion of cooked rice2019

    • Author(s)
      Masako Fuwa, Hatsue Moritaka
    • Organizer
      Asian Congress of Nutrition 2019
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02261
  • [Presentation] グアーガムが米飯摂取後の血糖値に及ぼす影響2015

    • Author(s)
      不破眞佐子、中西由季子、森高初恵
    • Organizer
      日本調理科学会平成27年度大会
    • Place of Presentation
      静岡県立大学 谷田キャンパス (静岡県静岡市駿河区)
    • Year and Date
      2015-08-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25350102
  • [Presentation] 炭酸飲料嚥下時の舌圧と咽頭部における速度との関係2012

    • Author(s)
      森高初惠
    • Organizer
      日本農芸化学会2012年度大会(京都)
    • Place of Presentation
      京都女子大学(京都府)
    • Year and Date
      2012-03-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] 増粘剤添加が炭水化物の消化性および力学特性に及ぼす影響2012

    • Author(s)
      佐川敦子、森高初惠
    • Organizer
      日本調理科学会 平成 24 年度大会
    • Place of Presentation
      秋田大学(秋田県)
    • Year and Date
      2012-08-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] 咀嚼回数によるアガロースゲルのテクスチャー特性及び呈味強度の影響2012

    • Author(s)
      北出昌美、森高初惠
    • Organizer
      日本調理科学会 平成 24 年度大会
    • Place of Presentation
      秋田大学(秋田県)
    • Year and Date
      2012-08-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] 炭酸飲料嚥下時の舌圧評価2012

    • Author(s)
      森高初惠
    • Organizer
      日本家政学会第64回大会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学(大阪府)
    • Year and Date
      2012-05-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] 炭酸飲料嚥下時の舌と硬口蓋の接触様相(2012

    • Author(s)
      森高初惠
    • Organizer
      第60回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      名古屋大学(愛知県)
    • Year and Date
      2012-09-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] サイズの異なる寒天ゲルの咀嚼および嚥下特性2011

    • Author(s)
      北出昌美, 小林奈央樹, 森高初惠
    • Organizer
      日本調理科学会平成23年度大会
    • Place of Presentation
      高崎健康福祉大学(群馬県)
    • Year and Date
      2011-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Presentation] 食用ゲルの力学特性と飲み込み特性2011

    • Author(s)
      森高初惠
    • Organizer
      第60回高分子討論会
    • Place of Presentation
      岡山大学(岡山県)
    • Year and Date
      2011-09-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] 寒天ゲルの咀嚼・嚥下特性に及ぼす摂食時サイズの影響2011

    • Author(s)
      北出昌美、森高初惠
    • Organizer
      第59回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      桐生市市民文化会館(群馬県)
    • Year and Date
      2011-10-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] 野菜ジュースの力学特性と嚥下特性に及ぼすにんじんピューレの影響2011

    • Author(s)
      森高初惠、沢村信一、小林誠、永田幸三、北出昌美、佐川敦子
    • Organizer
      日本家政学会第63回大会
    • Place of Presentation
      和洋女子大学(千葉県)
    • Year and Date
      2011-05-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] 野菜ジュースの力学特性と嚥下特性に及ぼすにんじんピューレの影響2011

    • Author(s)
      森高初惠, 沢村信一, 小林誠, 永田幸三, 北出昌美, 佐川敦子
    • Organizer
      日本家政学会第63回大会
    • Place of Presentation
      和洋女子大学(千葉県)
    • Year and Date
      2011-05-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Presentation] サイズの異なる寒天ゲルの咀嚼および嚥下特性2011

    • Author(s)
      北出昌美、小林奈央樹、森高初惠
    • Organizer
      日本調理科学会平成23年度大会
    • Place of Presentation
      高崎健康福祉大学(群馬県)
    • Year and Date
      2011-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] にんじんピューレ添加野菜ジュースの咀嚼・嚥下特性2011

    • Author(s)
      森高初惠
    • Organizer
      日本食品科学工学会 第58回大会
    • Place of Presentation
      東北大学(宮城県)
    • Year and Date
      2011-09-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] 固体分散ゾル試料における食塊のずり速度とずり応力の関係2011

    • Author(s)
      佐川敦子、森高初惠
    • Organizer
      日本調理科学会平成23年度大会
    • Place of Presentation
      高崎健康福祉大学(群馬県)
    • Year and Date
      2011-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] 咀嚼による固形物の破壊に及ぼす増粘剤の影響2011

    • Author(s)
      佐川敦子, 森高初惠
    • Organizer
      日本家政学会第63回大会
    • Place of Presentation
      和洋女子大学(千葉県)
    • Year and Date
      2011-05-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Presentation] にんじんピューレ添加野菜飲料のテクスチャー特性2011

    • Author(s)
      森高初惠
    • Organizer
      日本調理科学会 平成 23 年度大会
    • Place of Presentation
      高崎健康福祉大学(群馬県)
    • Year and Date
      2011-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] サイズの異なる寒天ゲルの咀嚼および嚥下特性2011

    • Author(s)
      北出昌美、森高初惠
    • Organizer
      日本調理科学会平成23年度大会
    • Place of Presentation
      高崎健康福祉大学 (群馬県)
    • Year and Date
      2011-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] 食用ゲルの力学特性と飲み込み特性2011

    • Author(s)
      森高初惠
    • Organizer
      第60回高分子討論会
    • Place of Presentation
      金沢大学(石川県)
    • Year and Date
      2011-09-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] 食用ゲルの力学特性と飲み込み特性2011

    • Author(s)
      森高初惠
    • Organizer
      第60回高分子討論会
    • Place of Presentation
      岡山大学(岡山県)
    • Year and Date
      2011-09-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Presentation] 固体分散ゾル試料における食塊のずり速度とずり応力の関係2011

    • Author(s)
      佐川敦子, 森高初惠
    • Organizer
      日本調理科学会平成23年度大会
    • Place of Presentation
      高崎健康福祉大学(群馬県)
    • Year and Date
      2011-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Presentation] 咀嚼による固形物の破壊に及ぼす増粘剤の影響2011

    • Author(s)
      佐川敦子、森高初惠
    • Organizer
      日本家政学会第63回大会
    • Place of Presentation
      和洋女子大学(千葉県)
    • Year and Date
      2011-05-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] 寒天ゲルの咀嚼・嚥下特性に及ぼす摂食時サイズの影響2011

    • Author(s)
      北出昌美, 小林奈央樹, 森高初惠
    • Organizer
      第59回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      桐生市市民文化会館(群馬県)
    • Year and Date
      2011-10-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Presentation] アガロースのゲル形成と冷却速度との関係2010

    • Author(s)
      森高初恵, 鶴田真菜, 永井久美
    • Organizer
      日本食品科学工学会 第57回大会
    • Place of Presentation
      東京農業大学
    • Year and Date
      2010-09-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Presentation] Influence of the thickening agent exerted on masticatory function2010

    • Author(s)
      A.Sagawa, N.Kobayashi, E.Kogure, A.Nakajima, I.Murakami, F.Hayakawa, H.Moritaka
    • Organizer
      5th Pacific Rim Conference on Rheology
    • Place of Presentation
      Hokkaido University
    • Year and Date
      2010-08-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Presentation] Influence of the thickening agent exerted on masticatory function2010

    • Author(s)
      A.Sagawa, N.Kobayashi, E.Kogure, A.Nakajima, I.Murakami, F.Hayakawa, H.Moritaka
    • Organizer
      5th Pacific Rim Conference on Rheology
    • Place of Presentation
      Hokkaido University
    • Year and Date
      2010-08-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] 寒天-ゼラチン混合ゲルの咀嚼・嚥下特性の評価2010

    • Author(s)
      井上悠季、佐川敦子、森高初恵
    • Organizer
      日本調理科学会 平成22年度大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学
    • Year and Date
      2010-08-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Presentation] 食塊の力学特性および咽頭部の移動速度に及ぼす増粘剤濃度の影響2010

    • Author(s)
      佐川敦子, 坂元かおる, 羽成恵理, 森高初恵
    • Organizer
      日本家政学会第62回大会
    • Place of Presentation
      広島大学
    • Year and Date
      2010-05-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] アガロースのゲル形成と冷却速度との関係2010

    • Author(s)
      森高初恵, 鶴田真菜, 永井久美
    • Organizer
      日本食品科学工学会 第57回大会
    • Place of Presentation
      東京農業大学
    • Year and Date
      2010-09-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] 増粘剤添加における食塊のみかけの粘度と咽頭部移動速度2010

    • Author(s)
      佐川敦子、森高初恵
    • Organizer
      第58回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      仙台国際センター
    • Year and Date
      2010-10-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Presentation] 食塊の力学特性および咽頭部の移動速度に及ぼす増粘剤濃度の影響2010

    • Author(s)
      森高初恵, 鶴田真菜, 永井久美
    • Organizer
      日本家政学会 第62回大会
    • Place of Presentation
      広島大学
    • Year and Date
      2010-05-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Presentation] 増粘剤添加における食塊のみかけの粘度と咽頭部移動速度2010

    • Author(s)
      佐川敦子、森高初恵
    • Organizer
      第58回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      仙台国際センター
    • Year and Date
      2010-10-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] Influence of thermal history on the galation of polysaccharide2010

    • Author(s)
      H.Moritaka, A.Sagawa, F.Hayakawa
    • Organizer
      5th Pacific Rim Conference on Rheology
    • Place of Presentation
      Hokkaido University
    • Year and Date
      2010-08-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22240076
  • [Presentation] Infiuence of thermal history on the galation of polysaccharide2010

    • Author(s)
      H.Moritaka, A.Sagawa, K.Kubota, H.Funami
    • Organizer
      5th Pacific Rim Conference on Rheology
    • Place of Presentation
      Hokkaido University
    • Year and Date
      2010-08-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] 寒天-ゼラチン混合ゲルの咀嚼・嚥下特性の評価2010

    • Author(s)
      井上悠季、佐川敦子、森高初恵
    • Organizer
      日本調理科学会 平成22年度大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学
    • Year and Date
      2010-08-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500739
  • [Presentation] 咽頭部における食塊の移動特性とテクスチャー特性2009

    • Author(s)
      森高初惠
    • Organizer
      第20回食品ハイドロコロイドシンポジウム
    • Place of Presentation
      日本教育会館(東京都)
    • Year and Date
      2009-05-19
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Presentation] 咽頭部での食塊の移動特性2009

    • Author(s)
      森高惠
    • Organizer
      第32回日本バイオレオロジー学会年会
    • Place of Presentation
      桐生市市民文化会館(群馬県)
    • Year and Date
      2009-06-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Presentation] 咽頭での食塊の移動特性2009

    • Author(s)
      森高初惠
    • Organizer
      第32回日本バイオレオロジー学会年会
    • Place of Presentation
      桐生市市民文化会
    • Year and Date
      2009-06-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Presentation] 咀嚼による固体分散ペーストの固体物破壊に及ぼす増粘剤の影響2009

    • Author(s)
      佐川敦子, 井上悠季, 森高初惠, 他4名
    • Organizer
      第57回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      宇部全日空ホテル(山口県)
    • Year and Date
      2009-10-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Presentation] 水溶性高分子ゲルの咀嚼・嚥下時における筋電図特性2009

    • Author(s)
      佐川敦子, 井上悠季, 平野有香, 森高初惠
    • Organizer
      第57回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      宇部全日空ホテル(山口県)
    • Year and Date
      2009-10-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Presentation] 筋電位計測による寒天ゲルとゼラチンゲルの咀嚼・嚥下特性2009

    • Author(s)
      井上悠季, 平野有香, 森高初惠
    • Organizer
      日本調理科学会平成21年度大会
    • Place of Presentation
      同志社女子大学
    • Year and Date
      2009-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Presentation] 咀嚼機能に及ぼす増粘剤の影響2009

    • Author(s)
      佐川敦子, 森高初惠, 他3名
    • Organizer
      日本調理科学会平成21年度大会
    • Place of Presentation
      同志社女子大学(京都府)
    • Year and Date
      2009-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Presentation] 咀嚼機能に及ぼす増粘剤の影響2009

    • Author(s)
      佐川敦子, 小暮英梨子, 中島綾, 村上伊都, 小林央樹, 森高初惠
    • Organizer
      日本調理科学会平成21年度大会
    • Place of Presentation
      同志社女子大学
    • Year and Date
      2009-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Presentation] 筋電位計測による寒天ゲルとゼラチンゲルの咀嚼・嚥下特性2009

    • Author(s)
      井上悠季, 平野有香, 森高初惠
    • Organizer
      日本調理科学会平成21年度大会
    • Place of Presentation
      同志社女子大学(京都府)
    • Year and Date
      2009-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Presentation] 咽頭における食塊の移動特性とテクスチャー2009

    • Author(s)
      森高初惠
    • Organizer
      第20回ハイドロコロイドシンポジウム
    • Place of Presentation
      日本教育会館
    • Year and Date
      2009-05-19
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Presentation] 固体分散ペーストの力学特性と飲み込み特性2008

    • Author(s)
      佐川敦子, 井上悠季, 森高初惠
    • Organizer
      第56回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      宇部全日空ホテル
    • Year and Date
      2008-10-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Presentation] 咽頭部の寒天ゲル・ゼラチンゲルの流速に及ぼす摂取量と咀嚼回数の影響2008

    • Author(s)
      井上悠季, 笹井美友紀, 志賀清悟, 森高初惠
    • Organizer
      日本家政学会第60回大会
    • Place of Presentation
      日本女子大学
    • Year and Date
      2008-05-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Presentation] 咽頭部におけるゼラチンゲルの流速に及ぼす咀嚼回数の影響2007

    • Author(s)
      森高初惠, 岡崎可奈, 石黒真理, 鈴木絵里子
    • Organizer
      日本調理科学会平成19年度大会
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大学
    • Year and Date
      2007-08-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Presentation] ゼラチンゲル及び寒天ゲルの飲み込み特性に及ぼす咀嚼の影響2007

    • Author(s)
      佐川 敦子、井上 悠季、高橋 真美、森高 初恵
    • Organizer
      日本官能評価学会2007年度大会
    • Place of Presentation
      東京農業大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Presentation] ゲル状食品の物性と飲み込み特性2007

    • Author(s)
      森高初惠, 佐川敦子
    • Organizer
      第55回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      金沢大学
    • Year and Date
      2007-11-01
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • [Presentation] 固体分散ゾルの飲み込み特性と力学特性2007

    • Author(s)
      佐川敦子, 森下真理子, 森高初惠
    • Organizer
      第30回日本バイオレオロジー学会
    • Place of Presentation
      北海道大学
    • Year and Date
      2007-06-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500666
  • 1.  SHIGA Seigo (50196367)
    # of Collaborated Projects: 4 results
    # of Collaborated Products: 5 results
  • 2.  NISHINARI Katsuyoshi (10254426)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  FUKUDA Hiroyasu (80017219)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  KIKUZAKI Hiroe (60291598)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  KOHYAMA Kaoru (00353938)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  MATSUKAWA Shingo (30293096)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  YAMADA Yasumasa (20200751)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  KIMURA Syuichi (70005586)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  MATSUMOTO Takashi (30119317)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  IINO Hisakazu (00146911)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 11.  TAKAHASHI Mami (10245912)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 12.  峯木 眞知子 (30129283)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 13.  澤田 めぐみ (30291339)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 14.  山中 健太郎 (90359662)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 15.  不破 眞佐子 (60320785)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 16.  小林 三智子 (20153645)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 17.  ONO Takahiro
    # of Collaborated Projects: 0 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 18.  堀 一浩
    # of Collaborated Projects: 0 results
    # of Collaborated Products: 1 results

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