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Ukeda Hiroyuki  受田 浩之

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UKEDA Hiroyuki  受田 浩之

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Researcher Number 60184991
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 高知大学, その他部局等, 副学長
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2021: 高知大学, その他部局等, 理事・副学長
2020 – 2021: 高知大学, その他部局等, 副学長
2019: 高知大学, その他部局等, 理事・副学長
2011 – 2013: 高知大学, 教育研究部総合科学系, 教授
2008: Kochi University, 教育研究部自然科学系, 教授 … More
2005 – 2007: 高知大学, 農学部, 教授
2002 – 2003: 高知大学, 農学部, 助教授
1998 – 2000: 高知大学, 農学部, 助教授
1993 – 1994: 高知大学, 農学部, 助教授 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
食品科学・栄養科学 / Basic Section 38050:Food sciences-related / Food science / Eating habits, studies on eating habits / Boundary agriculture
Except Principal Investigator
食品科学・栄養科学
Keywords
Principal Investigator
Maillard reaction / XTT / メイラード反応 / 機能性 / 一次機能 / 味覚センサー / カテキン / 苦味 / 二次機能 / 環状ジペプチド … More / 碁石茶 / 後発酵茶 / DNP / heat treatment / lactose / milk / aminoreductone / 抗酸化能 / 乳製品 / 加熱 / アミノレダクトン / ラクトース / 牛乳 / superoxide anion / tyrosinase / function / peel oil / citrus / 活性酸素 / チロシナーゼ / 精油 / カンキツ / monoclonal antibody / malondialdehyde / glutaraldehyde / human serum albumin / モノグローナル抗体 / モノクロナール抗体 / マロンジアルデヒド / グルタルアルデヒド / ヒト血清アルブミン / 脂肪代謝調整機能 / 脂肪前駆細胞分化抑制効果 / 抗酸化活性 / 味 / 発酵茶 / 茶 / ピロリ菌 / β-カロテン / 海洋深層水 / デュナリエラ / 微細藻 … More
Except Principal Investigator
Intermolecular crosslinking / Glutaraldehyde / Albumin / Maillard reaction / 抗体 / タンパク質 / 分子間架橋 / グルタルアルデヒド / アルブミン / メイラード反応 Less
  • Research Projects

    (7 results)
  • Research Products

    (16 results)
  • Co-Researchers

    (5 People)
  •  Is the bitterness of the two-step fermentation tea "Goishi tea" caused by cyclic dipeptide?Principal Investigator

    • Principal Investigator
      Ukeda Hiroyuki
    • Project Period (FY)
      2019 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Kochi University
  •  Scientific study on tacit knowledge of Goishi teaPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      UKEDA Hiroyuki
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Kochi University
  •  濃縮海洋深層水による微細藻デュナリエラの培養と藻体の機能性解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      受田 浩之
    • Project Period (FY)
      2007 – 2008
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      Boundary agriculture
    • Research Institution
      Kochi University
  •  Establishment of Indicator during Thermal Treatment of Dairy Products Based on Maillard ReactionPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      UKEDA Hiroyuki
    • Project Period (FY)
      2005 – 2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Kochi University
  •  Biochemical Elucidation of Function of Citrus Peel OilPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      UKEDA Hiroyuki
    • Project Period (FY)
      2002 – 2003
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      KOCHI UNIVERSITY
  •  Immunological Analysis of in vivo Maillard Reaction of Human Serum AlbuminPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      UKEDA Hiroyuki
    • Project Period (FY)
      1998 – 2000
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Kochi University
  •  Immunological Analysis of in vivo Maillard reaction of proteins

    • Principal Investigator
      SAWAMURA Masayoshi
    • Project Period (FY)
      1993 – 1994
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Kochi University

All 2021 2020 2019 2014 2013 2012 2011

All Journal Article Presentation Book

  • [Book] 食品と容器「碁石茶」2013

    • Author(s)
      受田浩之
    • Total Pages
      5
    • Publisher
      缶詰技術協会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500959
  • [Book] 碁石茶, 食品と容器2013

    • Author(s)
      受田浩之
    • Publisher
      缶詰技術教会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500959
  • [Journal Article] Quantification of Proline-containing Cyclic Dipeptides by LC-MS/MS2020

    • Author(s)
      Yuuki OTSUKA, Tomoko SHIMAMURA, Michio SAKAJI, Hikaru ARITA, Takehiro KASHIWAGI, Hiroyuki UKEDA
    • Journal Title

      Anal. Sci.

      Volume: 36 Issue: 8 Pages: 977-980

    • DOI

      10.2116/analsci.19P470

    • NAID

      130007886453

    • ISSN
      0910-6340, 1348-2246
    • Year and Date
      2020-08-10
    • Language
      English
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K05864
  • [Journal Article] Investigation of the formation mechanism of proline-containing cyclic dipeptide from the linear peptide2019

    • Author(s)
      Otsuka Yuuki、Arita Hikaru、Sakaji Michio、Yamamoto Kenji、Kashiwagi Takehiro、Shimamura Tomoko、Ukeda Hiroyuki
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry

      Volume: 83 Issue: 12 Pages: 2355-2363

    • DOI

      10.1080/09168451.2019.1659718

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K05864
  • [Journal Article] The influence of Goishi tea on adipocytokines in obese mice2013

    • Author(s)
      Junko Yokota, Kohei Jobu, Saburo Yoshioka, Takehiro Kashiwagi, Tomoko Shimamura, Hironori Moriyama, Shuzo Murata, Masao Oishi, Hiroyuki Ukeda, Mitsuhiko Miyamura
    • Journal Title

      Food Chemistry

      Volume: 138 Issue: 4 Pages: 2210-2218

    • DOI

      10.1016/j.foodchem.2012.12.010

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500959
  • [Journal Article] 碁石茶がアディポサイトカインの変動に及ぼす影響2011

    • Author(s)
      横田淳子, 常風興平, 吉岡三郎, 森山洋憲, 邑田修三, 大石雅夫, 受田浩之, 宮村充彦
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌

      Volume: 58 Pages: 398-402

    • NAID

      10029564578

    • URL

      https://www.jstage.jst.go.jp/article/nskkk/58/8/58_8_398/_article/-char/ja/

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500959
  • [Presentation] 日本の伝統的後発酵茶,碁石茶の特徴的な味の解明2021

    • Author(s)
      阪地満帆、大塚祐季、柏木丈拡、島村智子、受田浩之
    • Organizer
      日本農芸化学会2021年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K05864
  • [Presentation] 直鎖ペプチドからのプロリン含有環状ジペプチド生成機構の解明2020

    • Author(s)
      大塚祐季、有田光、阪地満帆、山本憲司、柏木丈拡、島村智子、受田浩之
    • Organizer
      日本農芸化学会2020年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K05864
  • [Presentation] GC×GC-TOFMSを用いた後発酵茶の香気特性の解明2020

    • Author(s)
      岩出亜美、大塚祐季、松神麻美、樺島文恵、森山洋憲、下藤悟、柏木丈拡、島村智子、受田浩之
    • Organizer
      日本農芸化学会2020年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K05864
  • [Presentation] GC×GC-TOFMSによる碁石茶中香気成分特性の解明2019

    • Author(s)
      大塚祐季, 有田光, 阪地満帆, 松神麻美, 樺島文恵, 柏木丈拡, 島村智子, 森山洋憲, 下藤悟, 受田浩之
    • Organizer
      日本食品科学工学会 第65回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19K05864
  • [Presentation] The history of Goishi-cha production in town Otoyo-cho2014

    • Author(s)
      Hiroyuki Ukeda
    • Organizer
      International Symposium on Research towards Green Innovation
    • Place of Presentation
      Thailand
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500959
  • [Presentation] The history of Goishi-cha production in town Otoyo-cho, Kochi, Japan2014

    • Author(s)
      Hiroyuki Ukeda
    • Organizer
      International Symposium on Research towards Green Innovation
    • Place of Presentation
      Thailand
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500959
  • [Presentation] 碁石茶を巡る産学官連携の取り組み2012

    • Author(s)
      森山洋憲、島村智子、柏木丈拡、石塚悟史、受田浩之、邑田修三、大石雅夫
    • Organizer
      産学連携学会 第10回大会
    • Place of Presentation
      高知会館
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500959
  • [Presentation] 碁石茶を巡る産学官連携の取り組み2012

    • Author(s)
      森山洋憲, 島村智子, 柏木丈拡, 石塚悟史, 受田浩之, 邑田修三, 大石雅夫, 横田淳子, 吉岡三郎, 宮村充彦
    • Organizer
      産学連携学会第10回大会
    • Place of Presentation
      高知
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500959
  • [Presentation] 食餌性肥満モデルマウスにおけるAdipocytokine分泌に及ぼす碁石茶の影響2011

    • Author(s)
      横田淳子, 常風興平, 小野川雅英, 吉岡三郎, 宮村充彦, 柏木丈拡, 島村智子, 受田浩之, 森山洋憲, 邑田修三, 大石雅夫
    • Organizer
      日本生薬学会第58回年会
    • Place of Presentation
      東京
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500959
  • [Presentation] 食餌性肥満モデルマウスにおけるAdipocytokine 分泌に及ぼす碁石茶の影響2011

    • Author(s)
      横田淳子, 常風興平, 小野川雅英, 吉岡三郎, 宮村充彦, 柏木丈拡, 島村智子, 受田浩之, 森山洋憲, 邑田修三, 大石雅夫
    • Organizer
      日本生薬学会第58回年会
    • Place of Presentation
      東京
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500959
  • 1.  SHIMAMURA Tomoko (50350179)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 10 results
  • 2.  SAWAMURA Masayoshi (20038300)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  KASHIWAGI Takehiro (60363256)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 5 results
  • 4.  YAMAMOTO Sinpei (20036718)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  KIM Chul-Sa (30234339)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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