• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

OHASHI Kyoko  大橋 きょう子

ORCIDConnect your ORCID iD *help
… Alternative Names

OHASHI Kyouko  大橋 きょう子

Less
Researcher Number 60276615
Other IDs
External Links
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2009 – 2017: Showa Women's University, 生活機構研究科, 教授
2006: Showa Women's University, Department of Living Science, Associate Professor, 生活科学部, 准教授
2005 – 2006: 昭和女子大学, 生活科学部, 助教授
2001: 昭和女子, 大学・生活科学部, 助教授
2001: Showa Women's University/Faculty of Human Life and Environment Science/Associtate Professor, 生活科学部, 助教授
2000: 昭和女子大学, 生活科学部, 講師
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / Eating habits
Except Principal Investigator
食生活
Keywords
Principal Investigator
食文化 / 食生活 / 昭和時代 / 新聞 / 調理 / 食品 / 栄養 / 食用油脂 / 油脂調理 / 戦後 … More / 日常食 / 戦時下 / 油脂加工品 / 料理 / ジアシルグリセロール / 乳化特性 / 水中油滴型エマルション / 塩類 / 卵黄 / 流動特性 / 粒子径 / 界面張力 / エマルション / 粒度分布 / Diacylglycerol / Emulsifying properties / Oil in water emulsion / Salts / Egg yolk / Flow behavior / Particle size / Interface tension … More
Except Principal Investigator
ジアシルグリセロール / トリアシルグリセロール / 調理特性 / 乳化特性 / 自動酸化 / 流動特性 / 粒度分布 / 酸化安定性 / 熱酸化 / POV / DAG / TAG / 乳化性 / エマルジョン / 粘度 / Diacylglycerol / Triacylgricerol / Cooking Properties / Emulsifying Property / Autoxidation Less
  • Research Projects

    (4 results)
  • Research Products

    (21 results)
  • Co-Researchers

    (5 People)
  •  Evaluation on the transformation and usefulness of edible fats and fat cooking in Japan: a food-cultural perspectivePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      OHASHI Kyoko
    • Project Period (FY)
      2014 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Showa Women's University
  •  Storage of descriptive data relating to food during the Showa period and analysis from the perspective of the history of food culture: Newspapers, magazines, and booksPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      OHASHI Kyoko
    • Project Period (FY)
      2009 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Showa Women's University
  •  Research on the Emulsifying Properties of DiacylglycerolPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      OHASHI Kyoko
    • Project Period (FY)
      2005 – 2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Showa Women's University
  •  Cooking Properties of Discylglycerol

    • Principal Investigator
      SHUMADA Atsuko
    • Project Period (FY)
      2000 – 2001
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Showa Women's University

All 2017 2016 2015 2011 2010 2006 2005 Other

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 文献に見る食用油脂及び油脂調理について(1921年~1945年)2015

    • Author(s)
      大橋きょう子
    • Journal Title

      学苑

      Volume: No.899 Pages: 15-27

    • NAID

      110009974498

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350104
  • [Journal Article] マヨネーズ様水中油滴型エマルションの呈味性に及ぼす市販食用塩の影響2006

    • Author(s)
      大橋きょう子, 島田淳子
    • Journal Title

      日本海水学会誌 60・1

      Pages: 55-61

    • NAID

      10016731947

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500550
  • [Journal Article] Emulsifying Properties of Egg Yolk as a Function of Diacylglycerol Oil2006

    • Author(s)
      Tomoko, KAWAKAMI, Kyoko, OHASHI, Atsuko, SHIMADA
    • Journal Title

      Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi Vol. 53, No.6

      Pages: 354-360

    • NAID

      10019259057

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500550
  • [Journal Article] ジアシルグリセロールを油相とする卵黄の乳化性2006

    • Author(s)
      河上智子, 大橋きょう子, 島田淳子
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 53

      Pages: 354-360

    • NAID

      10019259057

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500550
  • [Journal Article] ジアシルグリセロールの乳化性に及ぼす卵黄成分および食塩の影響2005

    • Author(s)
      大橋きょう子, 島田淳子
    • Journal Title

      昭和女子大学生活科学科紀要 782

      Pages: 23-24

    • NAID

      110004999288

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500550
  • [Journal Article] Effects of Salts on tee Emulsifying Properties of Simulated-Mayonnaise Oil-in-Water Emulsions Properties of Diacylglycerol2005

    • Author(s)
      Kyoko, OHASHI, Atsuko, SHIMADA
    • Journal Title

      Nikon Kaisui Gakkai No.60

      Pages: 55-61

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500550
  • [Journal Article] ジアシルグリセロールで調製したマヨネーズ様水中油滴型エマルションの乳化性に及ぼす塩の種類の影響2005

    • Author(s)
      大橋きょう子, 島田淳子
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 52

      Pages: 226-235

    • NAID

      130000052611

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500550
  • [Journal Article] Effects of Salt Type on the Emulsifying Properties of Simulated-Mayonnaise Oil-in-Water Emulsions Properties with Diacylglycerol2005

    • Author(s)
      Kyoko, OHASHI, Atsuko, SHIMADA
    • Journal Title

      Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi Vol. 52, No.5

      Pages: 226-235

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500550
  • [Journal Article] ジアシルグリセロールで調製したマヨネーズ様水中油滴型エマルションの乳化性に及ぼす塩の種類の影響2005

    • Author(s)
      大橋きょう子, 島田淳子
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 52・2

      Pages: 226-235

    • NAID

      130000052611

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500550
  • [Journal Article] マヨネーズ様水中油滴型エマルションの呈味性に及ぼす市販食用塩の影響2005

    • Author(s)
      大橋きょう子, 島田淳子
    • Journal Title

      日本海水学会誌 60

      Pages: 55-61

    • NAID

      10016731947

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500550
  • [Journal Article] Effects of Egg Yolk Components and Added Salt on the Emulsifying Properties of Diacylglycerol2005

    • Author(s)
      Kyoko, OHASHI, Atsuko, SHIMADA
    • Journal Title

      Showa Women's University bullei in Department of Living Science No.782

      Pages: 13-24

    • NAID

      110004999288

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500550
  • [Presentation] 昭和時代の食用油脂および油脂を用いた調理の実態と変容-1945~1960-2017

    • Author(s)
      大橋きょう子
    • Organizer
      日本調理科学会平成29年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350104
  • [Presentation] 昭和時代の食用油脂および油脂を用いた料理の実態と変容-1939~1945-2016

    • Author(s)
      大橋きょう子
    • Organizer
      日本調理科学会平成28年度大会
    • Place of Presentation
      名古屋学芸大学(愛知県日進市)
    • Year and Date
      2016-08-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350104
  • [Presentation] 昭和時代初期の日本における食用油脂及び油脂加工品を用いた料理に関する調査2015

    • Author(s)
      大橋きょう子
    • Organizer
      日本調理科学会平成27年度大会
    • Place of Presentation
      静岡県立大学(静岡県静岡市)
    • Year and Date
      2015-08-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350104
  • [Presentation] 昭和時代における食用油脂及び油脂を用いた料理に関する調査2015

    • Author(s)
      大橋きょう子、秋山久美子
    • Organizer
      日本家政学会第67回大会
    • Place of Presentation
      いわて県民情報交流センター(岩手県盛岡市)
    • Year and Date
      2015-05-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350104
  • [Presentation] 新聞に見る昭和時代の食生活に関する研究-食品の視点から-2011

    • Author(s)
      秋山久美子, 大橋きょう子
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      高崎市(高崎健康福祉大学)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500764
  • [Presentation] 新聞に見る昭和時代の食生活に関する研究-食品の視点から-2011

    • Author(s)
      大橋きょう子、秋山久美子、島田淳子
    • Organizer
      平成23年度調理科学会
    • Place of Presentation
      高崎医療福祉大学(群馬県高崎市)
    • Year and Date
      2011-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500764
  • [Presentation] 新聞に見る昭和時代の食生活に関する研究-栄養の視点から-2010

    • Author(s)
      大橋きょう子, 秋山久美子
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      福岡市(中村学園大学)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500764
  • [Presentation] 新聞に見る昭和時代の食生活に関する研究-栄養の視点から-2010

    • Author(s)
      大橋きょう子、秋山久美子、島田淳子
    • Organizer
      平成22年度調理科学会
    • Place of Presentation
      福岡:中村学園大学
    • Year and Date
      2010-08-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500764
  • [Presentation] 昭和時代初期の日本における食用油脂及び油脂を用いた料理に関する調査

    • Author(s)
      大橋きょう子
    • Organizer
      日本調理科学会平成27年度大会
    • Place of Presentation
      静岡県立大学 谷田キャンパス(静岡県静岡市)
    • Year and Date
      2015-08-24 – 2015-08-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350104
  • [Presentation] 昭和時代における食用油脂及び油脂を用いた料理に関する調査

    • Author(s)
      大橋きょう子
    • Organizer
      日本家政学会第67大会
    • Place of Presentation
      いわて県民情報交流センターアイーナ(岩手県盛岡市)
    • Year and Date
      2015-05-23 – 2015-05-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350104
  • 1.  SHIMADA Atsuko (60017233)
    # of Collaborated Projects: 4 results
    # of Collaborated Products: 12 results
  • 2.  AKIYAMA Kumiko (80155291)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 5 results
  • 3.  NAKATSUGAWA Kenich (70155761)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  ODA Kikuko (80054162)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  SEKIMOTO Miki
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

URL: 

Are you sure that you want to connect your ORCID iD to this researcher?
* This action can be performed only by the researcher themselves.

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi