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Kishida Etu  岸田 恵津

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KISHIDA Etsu  岸田 恵津

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Researcher Number 70214773
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Affiliation (Current) 2025: 兵庫教育大学, 学校教育研究科, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2024: 兵庫教育大学, 学校教育研究科, 教授
2016 – 2020: 兵庫教育大学, 学校教育研究科, 教授
2015: 兵庫教育大学, 学校教育学部, 教授
2012 – 2015: 兵庫教育大学, 学校教育研究科(研究院), 教授
2008 – 2011: Hyogo University of Teacher Education, 学校教育研究科, 教授 … More
2007: Hyogo University of Teacher Education, Graduate School of Education, Associate Professor
2005 – 2006: Hyogo University of Teacher Education, Graduate School of Education, Associate Professor, 学校教育研究科, 助教授
2001 – 2004: 兵庫教育大学, 学校教育学部, 助教授
1999: 兵庫教育大学, 助教授
1996 – 1998: HYOGO UNIVERSITY OF TEACHER EDUCATION,ASSIS.PROF., 学校教育学部, 助教授
1995: 兵庫教育大学, 学校教育学部, 助手
1990 – 1991: 兵庫教育大学, 学校教育学部, 助手 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
家政学 / Education on school subjects and activities / Eating habits, studies on eating habits / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / 食生活
Except Principal Investigator
Education on school subjects and activities / 家政学 / Eating habits, studies on eating habits / 食生活 / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Keywords
Principal Investigator
アポトーシス / ドコサヘキサエン酸 / セラミド / tumor necrosis factor / apoptosis / 腫瘍壊死因子 / アスコルビン酸 / ビタミンC / 食育 / 細胞死 … More / 脂肪酸 / セラミドの定量 / スフィンゴシン / ビタミン / 野菜 / 嗜好 / カブ / キャベツ / 官能評価 / 甘味 / 嗜好特性 / 蒸し調理 / 合科的な指導 / 社会科 / 国語科 / 社会 / 国語 / 関連的な指導 / 教科学習 / 食に関する指導 / phospholipid / necrosis / docosahexaenoic acid / cell death / fatty acid / リン脂質 / ネクローシス / glutathione / antioxidant / vitamin E / Seasoning / ascorbic acid / vitamin C / 脂質 / グルタチオン / 抗酸化物質 / ビタミンE / 調味料 / 学級活動 / 中学校 / 特別活動 / 保健体育 / 生活習慣 / 家庭科 / メチル水銀 / プロテインキナーゼC / ホスホリパーゼA2 / 構造活性相関 … More
Except Principal Investigator
食育 / 評価 / カリキュラム / ドコサヘキサエン酸 / docosahexaenoic acid / ビタミンE / 教育評価 / 特別支援学校 / n-3脂肪酸 / 食習慣・生活習慣 / 中学校 / 教科横断 / 骨量測定 / 体験学習 / 給食 / 教科 / 特別支援学校(知的障害) / 個別目標 / 調理実習 / 体験型学習 / 目標 / 知的障害 / methyl mercury / Vitamine E / antioxidant / TNF / inhibition / necrosis / apoptosis / メチル水銀 / 抗酸化剤 / 腫瘍壊死因子 / 細胞死阻害 / ネクローシス / アポトーシス / Food Culture / Food Intake / Nutrition and Cooking / Step up Program / Program for Food Education / Education by Internet / Education for Lifetime / Food Education / インタネット教育 / 栄養・食品教育 / 到達段階別食教育 / 食文化 / 食物摂取 / 栄養と調理 / 到達段階別教育 / 食教育プログラム / インターネット教育 / 生涯教育 / 食教育 / autoxidation / hydroperoxide / stability / nutrition / phospholipid / eicosapentaenoic acid / n-3 fatty acid / EPA産生細菌 / コレステロール / 組織脂肪酸組成 / 過酸化 / ヒドロペルオキシド / 酸化安定性 / 栄養 / リン脂質 / エイコサペンタエン酸 / ドコヘキサエン酸 / Carbon tetrachloride / Glutathione / Chemiluminescence / Tocopherol (Vitamin E) / Ascorbic acid (Vitamin C) / TBA-reactive substances / Malondialdehyde / Lipid peroxidation / 肝再生 / 生体膜 / ラジカル反応 / 脂質過酸化反応 / カドミウム / 四塩化炭素 / 化学発光 / グルタチオン / ビタミンC / TBA反応性物質 / マロンジアルデヒド / 脂質過酸化 / 教科連携 / 自立活動 / 教育実践 / 学習指導案 / データベース / 実践モデル / 嗜好 / 官能評価 / 再現 / 嗜好性 / 調味料 / いり酒 / 江戸期 / リノール酸 / カンナビノイド / セラミド / 2-アラキドノイルグリセロール / アナンダミド Less
  • Research Projects

    (19 results)
  • Research Products

    (45 results)
  • Co-Researchers

    (19 People)
  •  骨量測定を取り入れた数値に基づく教科横断的な食育授業の開発と評価

    • Principal Investigator
      星野 亜由美
    • Project Period (FY)
      2024 – 2026
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Tokyo Gakugei University
  •  Palatability and nutrient retention of steamed vegetablesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KISHIDA Etsu
    • Project Period (FY)
      2018 – 2020
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Hyogo University of Teacher Education
  •  Developing "syokuiku"( food and nutrition education) curriculum for children's independence and development in special support education schools

    • Principal Investigator
      Masuzawa Yasuo
    • Project Period (FY)
      2016 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Education on school subjects and activities
    • Research Institution
      Hyogo University of Teacher Education
  •  Practice and evaluation of Shokuiku related specifically to course subject learning: Proposal of an instruction model using a subject-related, subject-integrated approachPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KISHIDA Etsu
    • Project Period (FY)
      2015 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Education on school subjects and activities
    • Research Institution
      Hyogo University of Teacher Education
  •  Proposition of Model Curriculum for Shokuiku, New Food and Nutrition Education, in Special-Needs School for Mentally-Retarded Children and Verification of the Effectiveness through Education Practice

    • Principal Investigator
      Masuzawa Yasuo
    • Project Period (FY)
      2013 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Education on school subjects and activities
    • Research Institution
      Hyogo University of Teacher Education
  •  Establishment, Practical Application and Evaluation of the Consistent Nutrition Education Curriculum through Primary and Secondary Education with the Aim of Developing an Appropriate LifestylePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KISHIDA Etsu
    • Project Period (FY)
      2012 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Education on school subjects and activities
    • Research Institution
      Hyogo University of Teacher Education
  •  Proposal of a model curriculum for food education focusing on the combination of all subjects, the period for integrated studies and special activities.

    • Principal Investigator
      MASUZAWA Yasuo
    • Project Period (FY)
      2009 – 2011
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Education on school subjects and activities
    • Research Institution
      Hyogo University of Teacher Education
  •  食品成分は環境汚染物質の毒性を軽減する機能を有するかPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      岸田 恵津
    • Project Period (FY)
      2007 – 2009
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Hyogo University of Teacher Education
  •  Reproduction and Palatability of Iri-Sake, a Seasoning in the Edo Period

    • Principal Investigator
      TOMINAGA Shinobu
    • Project Period (FY)
      2006 – 2008
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Hyogo University
  •  Study on functional food constituents which can regulate programed cell death.

    • Principal Investigator
      MASUZAWA Yasuo
    • Project Period (FY)
      2005 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Hyogo University of Teacher Education
  •  Possibility of disease prevention by regulating fatty acid nutritionPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KISHIDA Etsu
    • Project Period (FY)
      2004 – 2005
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Hyogo University of Teacher Education
  •  Step Up Education Program on Food, Nutrition, Cooking, Healthy Intake and Culture by internet for Lifetime

    • Principal Investigator
      HORIKOSHI Masako
    • Project Period (FY)
      2001 – 2003
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Shiga University
  •  New function of antioxidants in foodsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KISHIDA Etsu
    • Project Period (FY)
      2001 – 2003
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Hyogo University of Teacher Education
  •  脂肪酸栄養と情動-脳内アナンダミドレベルを指標として

    • Principal Investigator
      MASUZAWA Yasuo
    • Project Period (FY)
      1998 – 1999
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Hyogo University of Teacher Education
  •  スフィンゴ脂質を介するシグナル伝達に対する外国性脂肪酸栄養の影響Principal Investigator

    • Principal Investigator
      岸田 恵津
    • Project Period (FY)
      1997 – 1998
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Hyogo University of Teacher Education
  •  セラミドとその類縁体の生理活性に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      岸田 恵津
    • Project Period (FY)
      1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Hyogo University of Teacher Education
  •  セラミドの微量定量法開発と生理活性探索Principal Investigator

    • Principal Investigator
      岸田 恵津
    • Project Period (FY)
      1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Hyogo University of Teacher Education
  •  The application of n-3 fatty acid-containing phospholipids as functional food.

    • Principal Investigator
      MASUZAWA Yasuo
    • Project Period (FY)
      1995 – 1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      HYOGO UNIVERSITY OF TEACHER EDUCATION
  •  Systematic Approach for the Development of Chemically Reliable Method to Evaluate Lipid Peroxidation in Foods and Biological System.

    • Principal Investigator
      KOJO Shosuke
    • Project Period (FY)
      1990 – 1991
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (B)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Hyogo University of Teacher Education

All 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2014 2013 2008 2007 2006 2005 2004 Other

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 蒸し調理におけるカブの甘味と嗜好特性2021

    • Author(s)
      山本真子,井奥加奈,岸田恵津
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 54 Pages: 49-55

    • NAID

      130007985974

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02239
  • [Journal Article] 小学校家庭科教科書における鍋による炊飯加熱過程の表現に対する教員志望大学生の理解2020

    • Author(s)
      白杉直子,作田はるみ,橘ゆかり,岸田恵津,坂本薫,井奥加奈,森井沙衣子,升井洋至,堀内美和,中谷梢,三浦加代子,片平理子
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 53 Pages: 114-126

    • NAID

      130007833167

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02239
  • [Journal Article] 栄養教諭の連携に関する活動の実施状況とその関連要因2018

    • Author(s)
      能瀬陽子,岸田恵津
    • Journal Title

      大阪国際大学・大阪国際大学短期大学部紀要 国際研究論叢

      Volume: 31 Pages: 207-218

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K04497
  • [Journal Article] 蒸し調理における加熱温度の違いがキャベツのアスコルビン酸量に及ぼす影響2018

    • Author(s)
      岸田恵津,西窪玲衣,井奥加奈
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 51 Pages: 1-6

    • NAID

      130007499189

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02239
  • [Journal Article] 「学校における食育の評価」の実践に向けて -平成28年度栄養教育研究会公開学習会の報告-2017

    • Author(s)
      中西明美,赤松利恵,稲山貴代,衛藤久美,神戸美恵子,岸田恵津
    • Journal Title

      日本健康教育学会誌

      Volume: 25 Pages: 151-156

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K04497
  • [Journal Article] 国語科と関連を図った食育実践の実態:「すがたをかえる大豆」に関する質問紙調査より2016

    • Author(s)
      岸田恵津,今城安喜子,増澤康男
    • Journal Title

      兵庫教育大学研究紀要

      Volume: 48 Pages: 77-84

    • NAID

      120005716897

    • Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K04497
  • [Journal Article] 「学校における食育の評価」の実践に向けて-平成27年度栄養教育研究会公開学習会の報告-2016

    • Author(s)
      神戸美恵子,赤松利恵,稲山貴代,衛藤久美,岸田恵津
    • Journal Title

      日本健康教育学会誌

      Volume: 24(3) Pages: 151-156

    • NAID

      130005262121

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K04497
  • [Journal Article] 「教職実践演習」の実践に関する研究 -兵庫教育大学における2年間の取り組みの成果と課題-2014

    • Author(s)
      別惣淳二,山中一英,石野秀明,岸田恵津,南埜猛
    • Journal Title

      日本教育大学協会研究年報

      Volume: 32 Pages: 55-68

    • NAID

      40020252715

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24531200
  • [Journal Article] 学校における食育の評価をめぐって(コメンタリー)2014

    • Author(s)
      岸田恵津
    • Journal Title

      日本健康教育学会誌

      Volume: 22 Pages: 264-265

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24531200
  • [Journal Article] 中学校における食育実践の取組状況と課題 -兵庫県の中学校を対象とした調査より-2014

    • Author(s)
      岸田恵津,前田美智子,増澤康男
    • Journal Title

      兵庫教育大学研究紀要

      Volume: 44 Pages: 125-134

    • NAID

      120005441861

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24531200
  • [Journal Article] 江戸期の調味料「いり酒」の成分特性2007

    • Author(s)
      富永 しのぶ, 前田 智子, 岸田 恵津
    • Journal Title

      日本調理科学会平成19年度大会研究発表要旨集

      Pages: 18-18

    • NAID

      130007011770

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500610
  • [Journal Article] 江戸期の調味料「いり酒」の再現と成分特性2006

    • Author(s)
      富永しのぶ, 岸田恵津, 前田智子
    • Journal Title

      日本調理科学会 平成18年度大会 研究発表要旨集

      Pages: 91-91

    • NAID

      130007009949

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500610
  • [Journal Article] Docosahexanoic acid enrichment can reduce L929 cell necrosis induced by tumor necrosis factor2006

    • Author(s)
      E.Kishida, E.Tajiri, Y.Masuzawa
    • Journal Title

      Biochim. Biophys. Acta 1761

      Pages: 454-462

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500537
  • [Journal Article] Docosahexanoic acid enrichment can reduce L929 cell necrosis induced by tumor necrosis factor2006

    • Author(s)
      E. Kishida, E. Tajiri, Y. Masuzawa
    • Journal Title

      Biochim. Biophys Acta 1761

      Pages: 454-462

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500537
  • [Journal Article] Docosahexanoic acid enrichment can reduce L929 cell necrosis induced by tumornecrosis factor2006

    • Author(s)
      E. Kishida, E. Tajiri, Y. Masuzawa
    • Journal Title

      Biochim. Biophys. Acta 1761

      Pages: 454-462

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500537
  • [Journal Article] Docosahexaenoic acid enrichment of membrane phospholipid can reduce L929 cell necrosis induced by tumor necrosis factor2005

    • Author(s)
      Etsu Kishida
    • Journal Title

      生化学 77・8

      Pages: 998-998

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500511
  • [Journal Article] Docosahexaenoic acid enrichment of membrane phospholipid can reduce L929 cell necrosis induced by tumor necrosis factor2005

    • Author(s)
      Etsu Kishida
    • Journal Title

      Seikagaku 77(8)

      Pages: 998-998

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500511
  • [Journal Article] Effects of enrichment of L929 cell membrane with polyunsaturated fatty acids on tumor necrosis factor-induced cell death2004

    • Author(s)
      Etsu Kishida
    • Journal Title

      生化学 76・8

      Pages: 1083-1083

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500511
  • [Journal Article] Docosahexaenoic acid enrichment can reduce L929 cell necrosis induced by tumor necrosis factor

    • Author(s)
      Etsu Kishida
    • Journal Title

      Biochimica et Biophysica Acta 印刷中

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500511
  • [Journal Article] Effect of oil on the stability of ascorbic acid in a cooking model

    • Author(s)
      Etsu Kishida
    • Journal Title

      Journal of Cookery Science of Japan (in press)

    • NAID

      110004736935

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500511
  • [Journal Article] 調理モデル系におけるアスコルビン酸の安定性に及ぼす油脂の影響

    • Author(s)
      岸田恵津
    • Journal Title

      日本調理科学会誌 (印刷中)

    • NAID

      110004736935

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500511
  • [Journal Article] 調理モデル系におけるアスコルビン酸の安定性に及ぼす油脂の影響

    • Author(s)
      岸田恵津
    • Journal Title

      日本調理科学会誌 印刷中

    • NAID

      110004736935

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500511
  • [Journal Article] Docosahexaenoic acid enrichment can reduce L929 cell necrosis induced by tumor necrosis factor

    • Author(s)
      Etsu Kishida
    • Journal Title

      Biochimica et Biophysica Acta (印刷中)

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500511
  • [Journal Article] Docosahexaenoic acid enrichment can reduce L929 cell necrosis induced by tumor necrosis factor

    • Author(s)
      Etsu Kishida
    • Journal Title

      Biochimica et Biophysica Acta (in press)

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500511
  • [Presentation] 色彩の異なるサラダの印象と嗜好との関連-兵庫県内女子大学生を対象とした検討ー2020

    • Author(s)
      星野亜由美,竹中千明,山根早絵,岸田恵津
    • Organizer
      日本家政学会関西支部第42回研究発表会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02239
  • [Presentation] 紫キャベツの含有割合が異なるサラダの印象2020

    • Author(s)
      星野亜由美,山根早絵,岸田恵津
    • Organizer
      日本調理科学会近畿支部第46回研究発表会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02239
  • [Presentation] 赤パプリカのオーブン加熱における甘味関連成分の変動2019

    • Author(s)
      井奥加奈,青木文香,毛利哲,岸田恵津
    • Organizer
      日本調理科学会2019年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02239
  • [Presentation] 野菜の蒸し調理における嗜好特性-カブとキャベツの甘味について-2018

    • Author(s)
      山本真子,岸田恵津,井奥加奈
    • Organizer
      日本調理科学会平成30年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02239
  • [Presentation] 質問紙調査による関西在住の消費者における野菜の消費意識と調理方法の比較2018

    • Author(s)
      井奥 加奈、川越 星来、山本 真子、岸田 恵津
    • Organizer
      日本調理科学会平成30年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02239
  • [Presentation] 学校における食育の評価はどうあるべきか~栄養教育研究会の活動を通して~2016

    • Author(s)
      赤松利恵,稲山貴代,衛藤久美,神戸美恵子,岸田恵津
    • Organizer
      第25回日本健康教育学会学術大会
    • Place of Presentation
      沖縄科学技術大学院大学
    • Year and Date
      2016-06-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K04497
  • [Presentation] 中学校における生活習慣の確立を目指した食育実践-家庭科と学級活動の改善を中心として-2013

    • Author(s)
      前田美智子,岸田恵津,増澤康男,保田智子
    • Organizer
      日本教科教育学会第39回全国大会
    • Place of Presentation
      岡山大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24531200
  • [Presentation] 中学校における食育実践の現状に関する調査:兵庫県内の中学校を対象として2013

    • Author(s)
      岸田恵津,増澤康男
    • Organizer
      第60回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      神戸国際会議場
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24531200
  • [Presentation] 江戸期の調味料「いり酒」の嗜好特性-女子大学生による官能評価-2008

    • Author(s)
      富永しのぶ, 岸田恵津
    • Organizer
      日本調理科学会平成20年度大会
    • Place of Presentation
      椙山女子学園大学
    • Year and Date
      2008-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500610
  • [Presentation] 江戸期の調味料「いり酒」の嗜好性-女子大学生による官能評価-2008

    • Author(s)
      富永しのぶ, 岸田恵津
    • Organizer
      日本調理科学会平成20年度大会研究発表要旨集
    • Place of Presentation
      椙山女子学園大学
    • Year and Date
      2008-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500610
  • [Presentation] 江戸期の調味料「いり酒」の成分特性2007

    • Author(s)
      富永しのぶ, 前田智子, 岸田恵津
    • Organizer
      日本調理科学会平成19年度大会
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大学
    • Year and Date
      2007-08-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500610
  • [Presentation] Enrichemnt of docosahexaenoic acid in phospholipid reduces tumor necrosis factor-induced cell death2006

    • Author(s)
      E.. Kishida and Y. Masuzawa
    • Organizer
      20th IUBMB International Congress of Biochemistry and Molecular Biology and 11th FAOBMB Congress
    • Place of Presentation
      Kyoto
    • Year and Date
      2006-06-21
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500537
  • [Presentation] Enrichemnt of docosahexaenoic acid in phospholipid reduces tumor necrosis factorinduced cell death2006

    • Author(s)
      E. Kishida, Y. Masuzawa
    • Organizer
      20th IUBMB International Congress of Biochemistry and Molecular Biology and 11th FAOBMB Congress
    • Place of Presentation
      Kyoto
    • Year and Date
      2006-06-21
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500537
  • [Presentation] 江戸期の調味料「いり酒」の再現と成分特性2006

    • Author(s)
      富永しのぶ, 前田智子, 岸田恵津
    • Organizer
      日本調理科学会平成18年度大会
    • Place of Presentation
      岡山県立大学
    • Year and Date
      2006-09-08
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500610
  • [Presentation] L929細胞におけるTNF誘導の細胞死に対する多価不飽和脂肪酸の影響2005

    • Author(s)
      増澤康男、岸田恵津
    • Organizer
      第59回日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2005-05-14
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500537
  • [Presentation] Effect of Polyunsaturated Fatty Acids on L929 Cell Death Induced by TNF2005

    • Author(s)
      Yasuo, Masuzawa, Etsu, Kishida
    • Organizer
      The 59th Conference of Japanese Society of Nutrition and Food Science
    • Place of Presentation
      Tokyo
    • Year and Date
      2005-06-14
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500537
  • [Presentation] Enrichment of Docosahezaenoisc Acid Can Reduce Necrotic Cell Death of L929 Cells Induced by TNE2005

    • Author(s)
      Etsu, Kishida, Rie, Uozumi, Yasuo, Masuzawa
    • Organizer
      The 78th Conference of The Japanese Biochemical Society
    • Place of Presentation
      Kobe
    • Year and Date
      2005-10-22
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500537
  • [Presentation] リン脂質へのドコサヘキサエン酸の蓄積はL929細胞のTNF誘導ネクローシスを抑制する2005

    • Author(s)
      岸田恵津、魚住梨絵、増澤康男
    • Organizer
      第78回日本生化学会大会
    • Place of Presentation
      神戸
    • Year and Date
      2005-10-22
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17500537
  • [Presentation] 中学校における生活習慣の確立を目指した食育実践-家庭科を中心として-

    • Author(s)
      岸田恵津,前田美智子,増澤康男
    • Organizer
      日本家政学会第66回大会
    • Place of Presentation
      北九州国際会議場
    • Year and Date
      2014-05-23 – 2014-05-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24531200
  • [Presentation] 生活習慣の確立を目指したカリキュラムの構築と授業実践

    • Author(s)
      保田智子,増澤康男,岸田恵津
    • Organizer
      日本教科教育学会第38回全国大会
    • Place of Presentation
      東京学芸大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24531200
  • [Presentation] 中学校における食育実践の現状と課題-兵庫県の中学校を対象とした調査より-

    • Author(s)
      岸田恵津,前田美智子,増澤康男
    • Organizer
      日本家政学会第65回大会
    • Place of Presentation
      昭和女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24531200
  • 1.  MASUZAWA Yasuo (30119622)
    # of Collaborated Projects: 11 results
    # of Collaborated Products: 15 results
  • 2.  TSUJI Etsuko (70192193)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  KUBO Kaori (10190836)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  MIYAMAE Machiko
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  TOMINAGA Shinobu (50280095)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 6.  NAGATA Tomoko (10283920)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  YUKAWA Natsuko (40259510)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  YAMAMOTO Tadashi (10230567)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  KOJO Shosuke (10108988)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  HORIKOSHI Masako (30024970)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 11.  HOSOTANI Keisuke (10135824)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 12.  NAKANISHI Youko (50116290)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 13.  織部 三千子 (20083040)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 14.  南埜 猛 (20273815)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 15.  吉川 芳則 (70432581)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 16.  星野 亜由美 (60802519)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 17.  中岡 加奈絵 (50880580)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 18.  TANAVE Kazuo
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 19.  YAZAWA Kazunaga
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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