• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

Miyamoto Yuka  宮本 有香

ORCIDConnect your ORCID iD *help
… Alternative Names

宮本 有香  ミヤモト ユカ

MIYAMOTO Yuka  宮本 有香

Less
Researcher Number 70399252
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 神戸女子大学, 家政学部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2025: 神戸女子大学, 家政学部, 准教授
2019 – 2021: 神戸女子大学, 家政学部, 准教授
2014: 武庫川女子大学, 短期大学部, 講師
2013 – 2014: 武庫川女子大学短期大学部, その他部局等, 講師
2012 – 2014: 武庫川女子大学短期大学部, 食生活学科, 講師
2008: 夙川学院短大, 助教
2007: Shukugawa Gakuin College, 家政学科, 助教
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Except Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits
Keywords
Principal Investigator
dough / チイルラジカル / ビタミンC / パン構造 / パン物性 / ラジカル / パン製造 / 品質改良機構 / アスコルビン酸ラジカル / タンパク質 … More / エリソルビン酸 / ドウ品質改良機構 / スーパーオキシドアニオンラジカル / 品質改良 / ドウ / 活性酸素 / 蛋白質 / 食品 … More
Except Principal Investigator
嗜好性 / パン / 乳化食品 / 粉末化 / 分散系食品 / 粘性 / 食品利用 / 昆虫素材 / 農産物素材 / 調理加工 / 微細化技術 / 持続的食生活 / 腸管内環境 / 膨化食品 / ゲル / 乳化物 / ナノファイバー / 微粒子 / 昆虫 / 農産物 / 消化管におけるイメージング / 腸内環境 / 増粘剤 / 乳化 / セルロース・キチンナノファイバー / 蚕蛹パウダー / 農産物微粒子 / 加工・調理 / リポキシゲナーゼ / 機能性成分 / 野菜 / オキソ酸 / 生理機能性成分 / 調理 Less
  • Research Projects

    (5 results)
  • Research Products

    (6 results)
  • Co-Researchers

    (4 People)
  •  ビタミンCより発生する活性酸素がパン生地物性に与える影響Principal Investigator

    • Principal Investigator
      宮本 有香
    • Project Period (FY)
      2025 – 2028
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Kobe Women's University
  •  Quality Improvement and Social dissemination of Agricultural Products- and Insects-derived Materials aiming at the Sustainable Food Life

    • Principal Investigator
      Matsumura Yasuki
    • Project Period (FY)
      2019 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Is cooking capable of producing bio-functional components?

    • Principal Investigator
      MATSUMURA YASUKI
    • Project Period (FY)
      2013 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Prove of improvement of dough mechanism by super oxide anion radicalPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MIYAMOTO Yuka
    • Project Period (FY)
      2012 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Mukogawa Women's University Junior College Division
  •  ビタミンC由来の活性酸素がパンの品質を改良するPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      宮本 有香
    • Project Period (FY)
      2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Shukugawa Gakuin College

All 2021 2019 2014 2013 2012

All Presentation

  • [Presentation] 豆粉添加パンの食後血糖上昇抑制効果とその影響因子2021

    • Author(s)
      篠倉 美香、高橋 路子、吉田 和利、宮本 有香、木村 万里子
    • Organizer
      日本栄養食糧学会 近畿支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H01606
  • [Presentation] スーパーオキシドアニオンラジカル発生源添加によるパン生地品質改良効果について2019

    • Author(s)
      西村真歩、藤原夏陽、西村公雄、宮本有香
    • Organizer
      2019(令和元)年度 一般社団法人 日本家政学会関西支部 第41回(通算第97回)研究発表会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H01606
  • [Presentation] 調理条件がトマトソース中の機能性成分に与える影響2014

    • Author(s)
      武井友里恵、米山果歩、宮本有香、松村康生
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡市)
    • Year and Date
      2014-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25560036
  • [Presentation] スーパーオキシドアニオンラジカルによるパン生地品質改良機構について2013

    • Author(s)
      宮本有香 西村公雄
    • Organizer
      日本食品科学工学会 第60回大会
    • Place of Presentation
      実践女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24700814
  • [Presentation] Doughにおよぼす ビタミンC(L-アスコルビン酸)の影響2012

    • Author(s)
      宮本有香、小野裕子、布谷文香
    • Organizer
      第三回生命機能研究会
    • Place of Presentation
      兵衛向陽閣
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24700814
  • [Presentation] キョンジャッゾンナーイのゲル形成機構の解明-キウイ由来のプロテアーゼとの比較-2012

    • Author(s)
      宮本有香、澤蘭、後藤昌弘、西村公雄
    • Organizer
      日本食品科学工学会 第59回大会
    • Place of Presentation
      藤女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24700814
  • 1.  MATSUMURA YASUKI (50181756)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 2.  松宮 健太郎 (60553013)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  谷 史人 (70212040)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  香西 みどり (10262354)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi