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Miyamoto Yuka  宮本 有香

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宮本 有香  ミヤモト ユカ

MIYAMOTO Yuka  宮本 有香

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Researcher Number 70399252
Other IDs
Affiliation (Current) 2022: 神戸女子大学, 家政学部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2019 – 2021: 神戸女子大学, 家政学部, 准教授
2014: 武庫川女子大学, 短期大学部, 講師
2013 – 2014: 武庫川女子大学短期大学部, その他部局等, 講師
2012 – 2014: 武庫川女子大学短期大学部, 食生活学科, 講師
2008: 夙川学院短大, 助教
2007: Shukugawa Gakuin College, 家政学科, 助教
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits
Except Principal Investigator
Eating habits / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Keywords
Principal Investigator
ビタミンC / チイルラジカル / 食品 / 蛋白質 / 活性酸素 / ドウ / 品質改良 / スーパーオキシドアニオンラジカル / ドウ品質改良機構 / エリソルビン酸 … More / dough / タンパク質 / アスコルビン酸ラジカル / 品質改良機構 … More
Except Principal Investigator
調理 / 生理機能性成分 / オキソ酸 / 野菜 / 嗜好性 / 機能性成分 / リポキシゲナーゼ / 持続的食生活 / 微細化技術 / 調理加工 / 農産物素材 / 昆虫素材 / 農産物 / 昆虫 / 食品利用 / 微粒子 / ナノファイバー / 粘性 / 分散系食品 / 膨化食品 / 粉末化 / 乳化食品 / パン Less
  • Research Projects

    (4 results)
  • Research Products

    (5 results)
  • Co-Researchers

    (4 People)
  •  持続的食生活確立のための農産物・昆虫素材の高品質化および社会的普及

    • Principal Investigator
      松村 康生
    • Project Period (FY)
      2019 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Is cooking capable of producing bio-functional components?

    • Principal Investigator
      MATSUMURA YASUKI
    • Project Period (FY)
      2013 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Prove of improvement of dough mechanism by super oxide anion radicalPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MIYAMOTO Yuka
    • Project Period (FY)
      2012 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Mukogawa Women's University Junior College Division
  •  ビタミンC由来の活性酸素がパンの品質を改良するPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      宮本 有香
    • Project Period (FY)
      2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Shukugawa Gakuin College

All 2019 2014 2013 2012

All Presentation

  • [Presentation] スーパーオキシドアニオンラジカル発生源添加によるパン生地品質改良効果について2019

    • Author(s)
      西村真歩、藤原夏陽、西村公雄、宮本有香
    • Organizer
      2019(令和元)年度 一般社団法人 日本家政学会関西支部 第41回(通算第97回)研究発表会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H01606
  • [Presentation] 調理条件がトマトソース中の機能性成分に与える影響2014

    • Author(s)
      武井友里恵、米山果歩、宮本有香、松村康生
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡市)
    • Year and Date
      2014-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25560036
  • [Presentation] スーパーオキシドアニオンラジカルによるパン生地品質改良機構について2013

    • Author(s)
      宮本有香 西村公雄
    • Organizer
      日本食品科学工学会 第60回大会
    • Place of Presentation
      実践女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24700814
  • [Presentation] Doughにおよぼす ビタミンC(L-アスコルビン酸)の影響2012

    • Author(s)
      宮本有香、小野裕子、布谷文香
    • Organizer
      第三回生命機能研究会
    • Place of Presentation
      兵衛向陽閣
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24700814
  • [Presentation] キョンジャッゾンナーイのゲル形成機構の解明-キウイ由来のプロテアーゼとの比較-2012

    • Author(s)
      宮本有香、澤蘭、後藤昌弘、西村公雄
    • Organizer
      日本食品科学工学会 第59回大会
    • Place of Presentation
      藤女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24700814
  • 1.  MATSUMURA YASUKI (50181756)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 2.  松宮 健太郎 (60553013)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  谷 史人 (70212040)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  香西 みどり (10262354)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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