メニュー
Search
Search Research Projects
Search Researchers
How to Use
Japanese
English
Back to previous page
Miyamoto Yuka
宮本 有香
Connect your ORCID iD
*help
…
Alternative Names
宮本 有香 ミヤモト ユカ
MIYAMOTO Yuka 宮本 有香
Less
Researcher Number
70399252
Other IDs
Affiliation (Current)
2022: 神戸女子大学, 家政学部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information)
*help
2019 – 2021: 神戸女子大学, 家政学部, 准教授
2014: 武庫川女子大学, 短期大学部, 講師
2013 – 2014: 武庫川女子大学短期大学部, その他部局等, 講師
2012 – 2014: 武庫川女子大学短期大学部, 食生活学科, 講師
2008: 夙川学院短大, 助教
2007: Shukugawa Gakuin College, 家政学科, 助教
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits
Except Principal Investigator
Eating habits
/
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Keywords
Principal Investigator
ビタミンC / チイルラジカル / 食品 / 蛋白質 / 活性酸素 / ドウ / 品質改良 / スーパーオキシドアニオンラジカル / ドウ品質改良機構 / エリソルビン酸
…
More
/ dough / タンパク質 / アスコルビン酸ラジカル / 品質改良機構
…
More
Except Principal Investigator
調理 / 生理機能性成分 / オキソ酸 / 野菜 / 嗜好性 / 機能性成分 / リポキシゲナーゼ / 持続的食生活 / 微細化技術 / 調理加工 / 農産物素材 / 昆虫素材 / 農産物 / 昆虫 / 食品利用 / 微粒子 / ナノファイバー / 粘性 / 分散系食品 / 膨化食品 / 粉末化 / 乳化食品 / パン
Less
Research Projects
(
4
results)
Research Products
(
5
results)
Co-Researchers
(
4
People)
Project Start Year (Newest)
Project Start Year (Oldest)
持続的食生活確立のための農産物・昆虫素材の高品質化および社会的普及
Principal Investigator
松村 康生
Project Period (FY)
2019 – 2021
Research Category
Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
Review Section
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
Research Institution
Kyoto University
Is cooking capable of producing bio-functional components?
Principal Investigator
MATSUMURA YASUKI
Project Period (FY)
2013 – 2014
Research Category
Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
Research Field
Eating habits
Research Institution
Kyoto University
Prove of improvement of dough mechanism by super oxide anion radical
Principal Investigator
Principal Investigator
MIYAMOTO Yuka
Project Period (FY)
2012 – 2014
Research Category
Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
Research Field
Eating habits, studies on eating habits
Research Institution
Mukogawa Women's University Junior College Division
ビタミンC由来の活性酸素がパンの品質を改良する
Principal Investigator
Principal Investigator
宮本 有香
Project Period (FY)
2007
Research Category
Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
Research Field
Eating habits, studies on eating habits
Research Institution
Shukugawa Gakuin College
All
2019
2014
2013
2012
All
Presentation
[Presentation] スーパーオキシドアニオンラジカル発生源添加によるパン生地品質改良効果について
2019
Author(s)
西村真歩、藤原夏陽、西村公雄、宮本有香
Organizer
2019(令和元)年度 一般社団法人 日本家政学会関西支部 第41回(通算第97回)研究発表会
Data Source
KAKENHI-PROJECT-19H01606
[Presentation] 調理条件がトマトソース中の機能性成分に与える影響
2014
Author(s)
武井友里恵、米山果歩、宮本有香、松村康生
Organizer
日本食品科学工学会
Place of Presentation
中村学園大学(福岡市)
Year and Date
2014-08-29
Data Source
KAKENHI-PROJECT-25560036
[Presentation] スーパーオキシドアニオンラジカルによるパン生地品質改良機構について
2013
Author(s)
宮本有香 西村公雄
Organizer
日本食品科学工学会 第60回大会
Place of Presentation
実践女子大学
Data Source
KAKENHI-PROJECT-24700814
[Presentation] Doughにおよぼす ビタミンC(L-アスコルビン酸)の影響
2012
Author(s)
宮本有香、小野裕子、布谷文香
Organizer
第三回生命機能研究会
Place of Presentation
兵衛向陽閣
Data Source
KAKENHI-PROJECT-24700814
[Presentation] キョンジャッゾンナーイのゲル形成機構の解明-キウイ由来のプロテアーゼとの比較-
2012
Author(s)
宮本有香、澤蘭、後藤昌弘、西村公雄
Organizer
日本食品科学工学会 第59回大会
Place of Presentation
藤女子大学
Data Source
KAKENHI-PROJECT-24700814
# of Projects (Dsc)
# of Projects (Asc)
1.
MATSUMURA YASUKI
(50181756)
# of Collaborated Projects:
2 results
# of Collaborated Products:
1 results
2.
松宮 健太郎
(60553013)
# of Collaborated Projects:
1 results
# of Collaborated Products:
0 results
3.
谷 史人
(70212040)
# of Collaborated Projects:
1 results
# of Collaborated Products:
0 results
4.
香西 みどり
(10262354)
# of Collaborated Projects:
1 results
# of Collaborated Products:
0 results
×
Are you sure that you want to connect your ORCID iD to this researcher?
* This action can be performed only by the researcher themselves.
この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。
×
×