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HAYASE Fumitaka  早瀬 文孝

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Researcher Number 80105246
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Affiliation (based on the past Project Information) *help 2007 – 2015: Meiji University, 農学部, 教授
2000 – 2003: 明治大学, 農学部, 教授
1997 – 1998: 明治大学, 農学部, 教授
1996: 明治大学, 農学部, 助教授
1992 – 1994: Faculty of Agriculture, Meiji University, 農学部, 助教授
1990 – 1991: 東京大学, 農学部, 講師
1988 – 1989: 東京大学, 農学部, 助手
Review Section/Research Field
Principal Investigator
食品科学・栄養科学 / 製造化学・食品 / Food science
Keywords
Principal Investigator
メイラード反応 / メラノイジン / 3-デオキシグルコソン / 糖尿病 / アルギニン / グリケ-ションタンパク質 / メイラ-ド反応 / 青色色素 / ピロールアルデヒド / ピロロピロール … More / Maillard reaction / AGE / glyceraldehyde / ジカルボニル化合物 / 2-オキソアルデヒド / Pyrrolopyrrole compound / Hydroxyl radicals / Antioxidative activity / Mailalrd reaction / 抗酸化活性 / ヒドロキシラジカル / ピロロピロール化合物 / ヒドロキシルラジカル / 抗酸化性 / Interleukin-4 / Interferon-γ / Allergy suppression / Dicarbonyls / pyrrole aldehyde / Blue pigment / Melanoidin / M aillard reaction / 黄色色素 / インターロイキン-4 / インターフェロン-γ / アレルギー抑制 / ジカルボニル / pentosidine / 2'-deoxyguanosine / pyrropyridine / imidazolones / glyoxal / 3-deoxyglucosone / 2-oxoaldehydes / 3-デキオキシグルコソン / ピロピリジン / グルコソン / メチルグリオキサール / ペントシジン / 2′-デオキシグアノシン / ピロピリンジン / イミダゾロン / グリオキサール / 蛍光生成物 / タンパク質の重合 / グリケーション / 調味つゆ / コク味 / コク / arigininine / ariginine / lysine / diabetes / リジン / グリセルアルデヒド / α-dicarbonyl / 3-DG / GLAP / MG-H1 / argpyrimidine / maillard reaction / 蛋白質 / タンパク質 / 老化 / 生体分子 / ストレス / 食品 / 変異原性 / 2'-デオキシグアノシン / DNA修飾 / 発がん抑制作用 / 肝細胞 / スフェロイド培養 / ヘテロ環アミノ化合物 / グルタチオン S-トランスフェラーゼ / 呈味特性 / マクロファ-ジ / 3ーデオキシフラクト-ス / 細胞毒性 / 3ーデオキシグルコソン / 脱変異原作用 / ヒドロキシルラジカセ / ス-パ-オキシド / 過酸化水素 / 活性酸素 / マクロファ-ジレセプタ- / マクロファ-ジ活性化因子 … More
Except Principal Investigator
Imidazolone / Scavenger receptor / 2-Oxoaldehyde reductase / Aldose reductase / 3-Deoxyfructose / 3-Deoxyglucosone / Glycation / Maillard reaction / イミダゾロン / スカベンジャーレセプター / 2-オキソアルデヒドレダクターゼ / アルドースレダクターゼ / 3-デオキシフルクトース / 3-デオキシグルコソン / グリケーション / メイラード反応 Less
  • Research Projects

    (15 results)
  • Research Products

    (63 results)
  • Co-Researchers

    (6 People)
  •  Analysis of Maillard reaction products contributed to Koku tastePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Hayase Fumitaka
    • Project Period (FY)
      2013 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Meiji University
  •  Elucidation of correlation between structure and function of glyceraldehyde modified productsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HAYASE Fumitaka
    • Project Period (FY)
      2010 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Meiji University
  •  Studies on the structure of glyceraldehyde-modified proteins and the mechanism underlying the pathogenesis of diabetes and ageingPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HAYASE Fumitaka
    • Project Period (FY)
      2007 – 2009
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Meiji University
  •  FOOD AND PHYSIOLOGICAL SIGNIFICANCE OF PYRROROPYRROLE COMPOUNDS HAVING NOVEL ANTIOXIDATIVE ACTIVITYPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HAYASE Fumitaka
    • Project Period (FY)
      2002 – 2003
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Meiji University
  •  POLYMERIZATION MECHANISMS OF MELANOIDlN AND ITS EFECTS ON THE SUPPRESSION OF IMMUNE STSEMPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HAYASE Fumitaka
    • Project Period (FY)
      2000 – 2001
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      MEIJI UNIVERSITY
  •  SIGNIFICANCE OF 2-OXOALDEHYDE IN FOOD AND BIOLOGICAL SYSTEMSPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HAYASE Fumitaka
    • Project Period (FY)
      1997 – 1998
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      MEIJI UNIVERSITY
  •  2-オキソアルデヒドの細胞毒性機構と食品成分による防御Principal Investigator

    • Principal Investigator
      早瀬 文孝
    • Project Period (FY)
      1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Meiji University
  •  メラノイジンの化学発がん抑制作用Principal Investigator

    • Principal Investigator
      早瀬 文孝
    • Project Period (FY)
      1994
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Meiji University
  •  食品中の褐色色素の特異的定量と呈味特性Principal Investigator

    • Principal Investigator
      早瀬 文孝
    • Project Period (FY)
      1993
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Meiji University
  •  A Basic Approach to Glycation as a Cause of Aging

    • Principal Investigator
      ARAI Soichi
    • Project Period (FY)
      1993
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Overseas Scientific Survey.
    • Research Institution
      Department of Agricultural Chemistry, The University of Tokyo
  •  A Basic Approach to Glycation as a Cause of Aging

    • Principal Investigator
      ARAI Soich
    • Project Period (FY)
      1992
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Overseas Scientific Survey.
    • Research Institution
      The University of Tokyo
  •  メイラ-ド反応中間体,3ーデオキシグルコソンの食品および生体における意義Principal Investigator

    • Principal Investigator
      早瀬 文孝
    • Project Period (FY)
      1991
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      製造化学・食品
    • Research Institution
      The University of Tokyo
  •  アミノ酸.タンパク質のグリケ-ションによる反応生成物の活性酸素消去作用Principal Investigator

    • Principal Investigator
      早瀬 文孝
    • Project Period (FY)
      1990
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      製造化学・食品
    • Research Institution
      The University of Tokyo
  •  アミノ酸、タンパク質のグリケ-ションによる反応生成物のマクロファ-ジ活性化Principal Investigator

    • Principal Investigator
      早瀬 文孝
    • Project Period (FY)
      1989
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      製造化学・食品
    • Research Institution
      The University of Tokyo
  •  メイラード反応におけるタンパク質の架橋構造及び蛍光物質の解明とその免疫学的定量Principal Investigator

    • Principal Investigator
      早瀬 文孝
    • Project Period (FY)
      1988
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      製造化学・食品
    • Research Institution
      The University of Tokyo

All 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 Other

All Journal Article Presentation Book

  • [Book] アンチエイジングのための100の質問2014

    • Author(s)
      早瀬文孝、渡辺寛人
    • Total Pages
      227
    • Publisher
      メディカルレビュー社
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Book] AGEsの化学構造2013

    • Author(s)
      渡辺寛人、早瀬文孝
    • Publisher
      メディカルレビュー社
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Book] Cytotoxicity and oxidative stress induced by the glyceraldehyde-related Maillard reaction products"in“Endogenous Toxins2009

    • Author(s)
      T. Usui, H. Watanabe, F. Hayase
    • Publisher
      Wiley-VCH
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Book] "Cytotoxicity and oxidative stress induced by the glyceraldehyde-related Maillard reaction products" in "Endogenous Toxins" p.213-2252009

    • Author(s)
      T.Usui, H.Watanabe, F.Hayase
    • Total Pages
      993
    • Publisher
      Wiley-VCH
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Journal Article] メイラード反応生成物としてのコク付与物質2015

    • Author(s)
      早瀬文孝
    • Journal Title

      おいしさの科学ニュース

      Volume: 32 Pages: 1-1

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Journal Article] 味噌メラノイジンの生成機構に関する化学的解析2015

    • Author(s)
      早瀬文孝
    • Journal Title

      中央味噌研究所研究報告

      Volume: 36 Pages: 78-83

    • NAID

      40020415541

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Journal Article] 呈味に関与する香気成分2014

    • Author(s)
      早瀬文孝、渡辺寛人
    • Journal Title

      香料

      Volume: 263 Pages: 61-66

    • NAID

      40020215974

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Journal Article] つゆの香気成分とコク寄与成分2014

    • Author(s)
      早瀬文孝、渡辺寛人
    • Journal Title

      日本醸造協会誌

      Volume: 109 Pages: 161-167

    • NAID

      130006441909

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Journal Article] MALDI-TOF-MSによるグリセルアルデヒド修飾アンジオテンシンIIの分析2013

    • Author(s)
      臼井照幸、小栗麻衣子、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Journal Title

      昭和学院短期大学紀要

      Volume: 49 Pages: 55-59

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Journal Article] MAL DI-TOF-MSによるグリセルアルデヒド修飾アンジオテンシンIIの分析2013

    • Author(s)
      臼井照幸、渡辺寛人、早瀬文孝 ら
    • Journal Title

      昭和学院短期大学紀要

      Volume: 45 Pages: 55-59

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Journal Article] Aroma Components Characterizing the Odor of Cooked Barley2013

    • Author(s)
      金子成延、児玉偉丈、神山紀子、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Journal Title

      Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi

      Volume: 60 Issue: 8 Pages: 439-442

    • DOI

      10.3136/nskkk.60.439

    • NAID

      10031190018

    • ISSN
      1341-027X, 1881-6681
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Journal Article] メイラード反応による着色機構2012

    • Author(s)
      渡辺寛人、早瀬文孝
    • Journal Title

      化学と生物

      Volume: 50 Pages: 80-82

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Journal Article] Identification of the blue pigment formed in a D-glucose-glycine reaction system2010

    • Author(s)
      Y. Ono, H. Watanabe, F. Hayase
    • Journal Title

      Biosci.Biotech. Biochem.

      Volume: 74 Pages: 2526-2527

    • NAID

      10027728513

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Journal Article] Identification of Red Pigments Formed in a D-Xylose-glycine Reaction System2009

    • Author(s)
      Y.Shirahashi, F.Hayase, et.al.
    • Journal Title

      Biosci. Biotechnol. Biochem. 73

      Pages: 2287-2292

    • NAID

      10027546980

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Journal Article] Identification of Red Pigments Formedin a D-Xylose-glycine Reaction System2008

    • Author(s)
      Y. Shirahashi, H. Watanabe, F. Hayase, et. al.
    • Journal Title

      Biosci. Biotechnol. Biochem. 73

      Pages: 2287-2292

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Journal Article] The formation of argpyrimidine in glyceraldehydes-related glycation2008

    • Author(s)
      T. Usui, H. Watanabe, F. Hayase, et. al.
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem. 72

      Pages: 568-571

    • NAID

      10027524765

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Journal Article] Formation mechanisms of melanoidins and fluorescent pyrimidium compounds as advanced glycation end products2008

    • Author(s)
      F. Hayase, et. al.
    • Journal Title

      Ann. N. Y. Acad. Sci. 1126

      Pages: 53-58

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Journal Article] Formation mechanisms of melanoidins and fluorescent pyrimidium compounds as advanced glycation end products2008

    • Author(s)
      F. Hayase, et. al.
    • Journal Title

      Ann. N.Y. Acad. Sci. 1126

      Pages: 53-58

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Journal Article] The formation of argayrimidine in glyceraldehydes-related glycation2007

    • Author(s)
      Usui, T., Watanabe, h., and hayase, F, et. al.
    • Journal Title

      J. Clin. Biochem. Nutr 41(suppl.)

      Pages: 112-112

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Journal Article] Identification and detemiination of α-dicarbonyl compounds formed in the degradation of sugars2007

    • Author(s)
      Usui, T., Watanabe, H., and Hayase, F, et. al.
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem 71

      Pages: 2465-2472

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Journal Article] Identification and determination ofα-dicarbonyl compounds formed in the degradation of sugars2007

    • Author(s)
      T. Usui, H. Watanabe, F. Hayase, et. al.
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem. 71

      Pages: 2465-2472

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Journal Article] Determination of glyceraldehyde formed in glucose degradation and glycation2007

    • Author(s)
      T. Usui, H. Watanabe, F. Hayase, et. al.
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem. 71

      Pages: 2162-2168

    • NAID

      130000022159

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Journal Article] Determination of glyceraldehyde formcd in glucose degradation and glycation2007

    • Author(s)
      Usui, T., Watanabe. H., and Hayase, F, et. al.
    • Journal Title

      Biosci Biotechnol Biochem 71

      Pages: 2162-2168

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Presentation] D-キシロース-グリシン系メイラード反応へのジカルボニル化合物による影響2016

    • Author(s)
      泉 雄斗、横関 俊昭、渡辺 寛人、早瀬 文孝
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      札幌
    • Year and Date
      2016-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] 味噌メラノイジンのコクへの寄与2015

    • Author(s)
      加藤 祥恵、井上 裕、渡辺 寛人、早瀬 文孝
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      岡山大学
    • Year and Date
      2015-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] 味噌の加熱香気成分とコク寄与成分の解析2015

    • Author(s)
      井上裕、加藤祥恵、三枝弥由、鈴木千尋、大坪ゆり子、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      京都大学
    • Year and Date
      2015-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] The formation and browning mechanisms of blue pigments, melanoidin intermidiates2015

    • Author(s)
      Fumitaka Hayase, Keisuke Ito, Ryousuke Takai, Masahiro Aoki, Yuto Izumi, Teruyuki Usui, Hirohito Watanabe
    • Organizer
      12th International Symposium on the Maillard Reaction 2015
    • Place of Presentation
      The University of Tokyo
    • Year and Date
      2015-09-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] D-キシロース-グリシン系メイラード反応により生成する新奇青色色素化合物の同定2015

    • Author(s)
      泉 雄斗、渡辺 寛人、早瀬 文孝
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      岡山大学
    • Year and Date
      2015-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] 味噌メラノイジンの生成機構に関する化学的解析2014

    • Author(s)
      早瀬文孝
    • Organizer
      みそサイエンス研究会総会
    • Place of Presentation
      銀座東武ホテル
    • Year and Date
      2014-06-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] 調味液の加熱香気成分とコク寄与成分の解析2014

    • Author(s)
      加藤祥恵、井上裕、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      熊本市国際交流会館
    • Year and Date
      2014-11-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] グリセル アルデヒド修飾タンパク質が示す細胞毒性は、「GLAP構造」によるものである2013

    • Author(s)
      山岸理、 渡辺寛人、早瀬文孝 ら
    • Organizer
      2013年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Year and Date
      2013-03-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] 上皮細 胞の抗ウイルス応答に対するメイラード反応 後期段階生成物の作用解析2013

    • Author(s)
      藤野麻美、早瀬 文孝、渡辺 寛人
    • Organizer
      2013年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Year and Date
      2013-03-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グアニ ジノ化合物によるグリセルアルデヒド由来 グリケーション生成物の形成抑制2012

    • Author(s)
      木村圭一、渡辺寛人、 早瀬 孝 ら
    • Organizer
      2012年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      京都女子大学
    • Year and Date
      2012-03-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グリセ ルアルデヒド修飾タンパク質のグリケーショ ン部位とアミノ酸配列2012

    • Author(s)
      臼井照幸、渡辺寛人、 早瀬文孝 ら
    • Organizer
      第22回日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      東京農工大学
    • Year and Date
      2012-12-21
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グリセル アルデヒド修飾タンパク質の配列解析2012

    • Author(s)
      山岸理、渡辺寛人、早瀬文孝ら
    • Organizer
      2012年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      京都女子大学
    • Year and Date
      2012-03-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] Formation of Maillard reaction products derived from 3-deoxyxylosone2012

    • Author(s)
      T. Usui, H. Watanabe, F. Hayase et.al.
    • Organizer
      11th International Symposium on the MaillardReaction
    • Place of Presentation
      Nancy, France.
    • Year and Date
      2012-09-17
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グアニジノ化合物によるグリセルアルデヒド由来グリケーション生成物の形成抑制2012

    • Author(s)
      木村圭一、臼井照幸、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      京都女子大
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グリセルアルデヒド修飾タンパク質の配列解析2012

    • Author(s)
      山岸理、臼井照幸、増田貴恵、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      京都女子大
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] 糖尿病におけるグリセルアルデヒド由来蛍光性架橋グリケーション生成物の分析2011

    • Author(s)
      森澤秀行、臼井照幸、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      2011年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      京都女子大
    • Year and Date
      2011-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] ジカルボニルによるメイラード反応後期段階生成物のLC-MS解析2011

    • Author(s)
      阿久津貴大、臼井照幸、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      2011年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      京都女子大
    • Year and Date
      2011-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] ストレプトゾトシン誘発性糖尿病ラットにおけるグリセルアルデヒド由来架橋性グリケーション生成物の検出2011

    • Author(s)
      臼井照幸、森澤秀行、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      第21回日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      東京ステーションコンファレンス
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] 糖尿病におけるグリセルアルデヒド由来蛍光性架 橋グリケーション生成物の分析2011

    • Author(s)
      森澤秀行、 渡辺寛人、早瀬文孝 ら
    • Organizer
      2011年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      京都女子大
    • Year and Date
      2011-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] ストレ プトゾトシン誘発性糖尿病ラットにおける グリセルアルデヒド由来架橋性グリケーシ ョン生成物の検出2011

    • Author(s)
      臼井照幸、 渡辺寛人、早瀬文孝 ら
    • Organizer
      21回日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      東京ステーションコンフ ァレンス
    • Year and Date
      2011-10-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グリセ ルアルデヒドとクレアチン、リジンの共存下 で生成するメイラード反応生成物の同定2010

    • Author(s)
      臼井照幸、 渡辺寛人、早瀬文孝 ら
    • Organizer
      第20回日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大
    • Year and Date
      2010-09-17
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グリセルアルデヒドとグアニジノ化合物由来メイラード反応生成物の同定2010

    • Author(s)
      栗本佳奈、臼井照幸、村元莉那、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      2010年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東京大学駒場校舎
    • Year and Date
      2010-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Presentation] グリセルアルデヒドとグアニジノ化合物由来メイラード反応生成物の同定2010

    • Author(s)
      栗本佳奈、臼井照幸、村元莉那、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      2010年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2010-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Presentation] グリセルアルデヒドとクレアチン、リジンの共存下で生成するメイラード反応生成物の同定2010

    • Author(s)
      臼井照幸, 栗本佳奈、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      第20回日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大
    • Year and Date
      2010-09-17
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グリセルアルデヒドとクレアチンのメイラード反応生成物の構造解析2009

    • Author(s)
      栗本佳奈、臼井照幸、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      2009年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      マリンメッセ福岡
    • Year and Date
      2009-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Presentation] Chemistry of pigment as intermediate of melanoidins2009

    • Author(s)
      F. Hayase
    • Organizer
      10th International Symposium on the Maillard Reaction
    • Place of Presentation
      Palm Cove, Australia
    • Year and Date
      2009-08-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Presentation] グリセルアルデヒドとグアニジノ化合物に由来するメイラード反応生成物の化学構造2009

    • Author(s)
      臼井照幸、栗本佳奈、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      第19回日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      金沢
    • Year and Date
      2009-11-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Presentation] グリセルアルデヒド由来架橋型グリケーション生成物である新奇ジヒドロピリミジウム化合物の化学構造2008

    • Author(s)
      臼井照幸, 大口未央, 渡辺寛人, 早瀬文孝
    • Organizer
      第18回日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      明治大学生田校舎
    • Year and Date
      2008-11-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Presentation] メイラード反応後期段階生成物(AGE)と生成機構2008

    • Author(s)
      早瀬文孝
    • Organizer
      第18回日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      明治大学生田校舎
    • Year and Date
      2008-11-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Presentation] Formatlon mechasnisms of melanoidins and fiuorescent pyridinium compounds as advancedglycation endproducts2007

    • Author(s)
      Hayase, F
    • Organizer
      9th Intemational Symposium on the Maillard Reaction
    • Place of Presentation
      Munich,Germany
    • Year and Date
      2007-09-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Presentation] Formation mechasnisms of melanoidins and fluorescent pyridinium compounds as advanced glycation endproducts2007

    • Author(s)
      F. Hayase
    • Organizer
      9th International Symposium on the Maillard Reaction
    • Place of Presentation
      Munich, Germany
    • Year and Date
      2007-09-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19580149
  • [Presentation] D-キシロース-グリシン系メイラード反応で生成する青色色素の生成機構について

    • Author(s)
      伊藤 惠介、渡辺 寛人、早瀬 文孝
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      明治大学生田校舎
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] こく付与効果を有する香気成分

    • Author(s)
      早瀬文孝、渡辺寛人
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      実践女子大学
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] グリセルアルデヒド修飾アルブミンのグリケーション部位とアミノ酸配列の解析

    • Author(s)
      臼井照幸、山岸理、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      2013年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グリセルアルデヒド修飾タンパク質が示す細胞毒性は、「GLAP構造」によるものである

    • Author(s)
      山岸理、臼井照幸、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      2013年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] Formation of Maillard reaction products derived from 3-deoxyxylosone

    • Author(s)
      T. Usui, M. Ishiwata, S. Yanagisawa, T. Akutsu, C. Tayama, M. Oguchi, H. Watanabe, and F. Hayase
    • Organizer
      11th International Symposium on the Maillard Reaction
    • Place of Presentation
      Nancy, France
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] 調味液のコクに寄与する香気成分の解析

    • Author(s)
      加藤 祥恵、宮下 泰明、渡辺 寛人、早瀬 文孝
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      明治大学生田校舎
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • [Presentation] 上皮細胞の抗ウイルス応答に対するメイラード反応後期段階生成物の作用解析

    • Author(s)
      藤野麻美、布野 絢子、早瀬 文孝、渡辺 寛人
    • Organizer
      2013年度日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] グリセルアルデヒド修飾タンパク質のグリケーション部位とアミノ酸配列

    • Author(s)
      臼井照幸、山岸理、渡辺寛人、早瀬文孝
    • Organizer
      第22回日本メイラード学会
    • Place of Presentation
      東京農工大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22580149
  • [Presentation] メラノイジンの生成機構と機能

    • Author(s)
      早瀬文孝
    • Organizer
      みそ技術研究発表会
    • Place of Presentation
      お茶の水ソラシティ
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25450184
  • 1.  WATANABE Hirohito (20270895)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 90 results
  • 2.  ARAI Soich (20011934)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  WATANABE Hirohito (80002856)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  FUJIMOTO Daisaburo (40004288)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  梁 隆
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  YANG Ryung
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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